Jeg liker å lese serier med en hovedperson som jeg følger hvor det er mange bøker som venter. :)
Nå har jeg en bok igjen av Karin Slaughter som jeg venter på på biblioteket.
Jeg har lest første boken til Patricia Cornwell, Post mortem men fant ut at biblioteket ikke har alle bøkene så da gidder jeg ikke lese de nå og må finne en ny serie.
Men hva skal jeg lese. Har lyst til å lese en norsk forfatter og lurer på Karin Fossum eller Unni Lindell sin krimserie.
Hvilken av de ville dere lest? Jeg tåler blod og gørr og det må være spennende. :)
Jeg liker verken Lindell eller Fossum. Så jeg foreslår noen svenske, som jeg synes er ålreite:
Mari Jungstedt (fra Gotland, deilig sommerkrim)
Hjorth og Rosenfeldt (spennende!)
Lars Kepler (scary!)
Jussi alder olson er morsom. KEPLER blei FOR ekkel for meg, men det gjaldt siste boka som er kome. Dei andre er veldig spennande, syns eg. Lackberg er pinlig dårlig i dialogene, viss det betyr noe.
Ok, jeg må ikke lese noe fra de, det var bare noe jeg fikk for meg for jeg leste en annmeldelse på Unni Lundell. Bra med andre tips altså. Men tenkte jeg skulle lese litt norsk også. :p
Jeg har lest alt av Jørn Lier Horst, Camilla Lackberg og Kepler. De to første er litt lett krim. Jeg har blitt preget av mye gørr og gufs. :o
Har lest alle til Kepler. De er jo helt rå og er nesten umulig å legge fra seg. Hva er på samme nivå med de tro? :) Men samtidlig så må det ikke være så voldsomt gørrete heller da...
Jeg har lest Kvinnen i buret av Jussi A men fikk ikke helt dreisen på det så droppet videre bøker men ser at det er laget film av en bok så mulig jeg prøver meg igjen.
Å huffamei, Albertine. :eek: Dette er jo helt i min gate. :cool::o Har ikke hørt om den bokserien, enda så mye som jeg har søkt på rå krim. :cool:
Er de bra skrevet? De finnes på biblioteket ser jeg, så skal bestilles. Tusen takk for tips. :blomster:
Godt jeg har en historisk roman å lese på innimellom. Nå leser jeg Den lange hvite skyens land, bare for å ha noe helt annet innimellom. :)
Jeg istemmer Hjort/Rosenfeldt og Kepler, og forsåvidt også Åsa Larsson. Kallentoft synes jeg er kjedelig, men han er jo populær.
De tidligste bøkene til Karin Fossum har jeg sansen for, men jeg synes hun har tapt seg voldsomt de siste 4-5 bøkene. Lindell har ålreite plot, men er ingen stor skribent. Ville dog valgt henne foran Fossum.
Merete Junker kan også være et alternativ, om du vil holde deg til norske.
Trude Teige, Jan-Erik Fjell, Samuel Bjørk (dessverre kommet kun 1 bok så langt), og Lundell er bra. Dessuten har jeg nå begynt på en serie av Eirik Wekre etter anbefaling fra mannen og det lover bra så langt!
Yrsa Sigurdardottir er veldig spennende. Jeg ble helt fanget av Jeg vet hvem du er som jeg leste i fjor sommer, skikkelig nervepirrende, og har slukt resten av bøkene siden.
Ja, den boken fra hun Islandske har jeg også lest. Der er det jo også en historie med sønnen til han legen, kom jeg på.
Supert, nå har jeg jo mange bra tips. Tusen takk til alle. Bra å ha noe som venter på seg i 2015 også. :riktig::nikker:
Jeg synes bøkene til Elizabeth George var en gedigen nedtur etter å ha sett BBC-serien. Er muligens første gang noensinne jeg har foretrukket en tv-serie fremfor bøkene den er basert på. :gruble:
Jeg ble derimot helt rystet over totalt feil casting og uforståelig endring av handling osv., da jeg så litt på serien etter å ha lest alle bøkene. :humre: Orket rett og slett ikke se den. NEDTUR!
Ja, det finnes et hav av spennende krimbøker hvis man tar med engelskspråklige bøker også (og mange av dem er jo oversatt til norsk for de som helst vil lese det). Noen av mine favorittforfattere er Tana French, Harlan Coben, Sarah Rayne, M.J. Arlidge, S.J. (Sharon) Bolton og Sue Walker. Jeg venter hvert år i åndeløs spenning på nye bøker fra disse (sistnevnte har vel ikke skrevet noe nytt på noen år, men de fire (?) krimbøkene hun har skrevet hittil var i allefall veldig spennende).
Jeg tror vi har ganske lik smak i krim GinaK, så tar gjerne i mot tips til andre forfattere. :jupp:
Jeg må innrømme at jeg har en forkjærlighet for britiske krimforfattere framfor amerikanske, men ingen nødvendighet bare det er tilstrekkelig spennende. Jeg opplever tidvis at det etter å ha lest flere nervepirrende bøker på rad kan være litt vanskelig å begynne på noe roligere og i en helt annen sjanger. :fnise:
Liker også Belinda Bauer og S.J Bolton. Leser masse krim, men lite norsk krim, selv om jeg har vært gjennom de obligatoriske "store". Den jeg har likt best siste årene er Eystein Hansen. (4 bøker, tror jeg)
Jeg liker serien godt, men jeg har syntescdet har vært best å se episodene jeg ikke har lest bøkene til. I de tilfellene jeg har lest boka før episoden, har jeg ikke blitt imponert over den filmatiserte varianten. Viktige nyanser og personlighetstrekk forsvinner. Jeg liker vanligvis ikke krimlitteratur, men Elizabeth George-bøkene er avhengighetsskapende for min del - jeg er veldig begeistret!
Her må vi bare være enige om å være uenige. :knegg: Jeg har hatt denne serien som avslapningslitteratur siden tidlig nittitall, og lest flere av bøkene om igjen i tunge stunder eller når jeg har vært syk. Jeg innbiller meg selvfølgelig ikke at det er høyverdig litteratur, men de er perfekte til formålet, og jeg liker persongalleriet og historiene. Det kan godt hende at tv-serien er bra hvis en ser den helt løsrevet fra bøkene, men det greier som sagt ikke jeg å gjøre. Jeg ser egentlig ikke vitsen i å lage en serie basert på bøker, hvis man velger å dikte sin egen versjon så fritt som det er gjort her. Det er jo omtrent bare navn på personene og brokker av plotene som er brukt.
Har du lest bøkene? Jeg synes både Havers og Lynley er interessante, de utvikler seg, de er riktignok ofte irriterende fordi de tar feil beslutninger, men de er helt klart hele mennesker med opp -og nedturer man kan kjenne seg igjen i.
Skjønner at disse to forfatterene nok er helt feil for meg. Takk for alle tips.
Nå har jeg jo massevis å lese, må bare bli ferdig med en tjukk historisk roman på over 700 sider og den siste til Sylvia Day først.( Herregud så mye sex... :cool: Spørs om jeg gidder å lese ferdig)
Jeg begynner øverst og har bestilt en bok av Hjort og en av Mons Kallentoft, den siste har allerede kommet til biblioteket og venter på meg. :)
Oki, håper du begynte med den første, selv om den ikke er den beste. Hun har vel skrevet 17 i denne serien og jeg har likt stort sett alle. Har vel det samme forholdet til hovedpersonene som fansen til fotballfrue; de er nesten virkelige personer for meg.
Jeg liker også Arnaldur Indridasson godt, men det er ikke den intensiteten som Kepler m.fl. har.
Ellers er det ofte vanskelig å bli skikkelig fornøyd med filmatiseringen av bøker man har likt, og også vanskelig å se bort fra boken. Jeg så filmatiseringen av Hypnotisøren lenge før jeg leste boken og syntes den var ganske bra og spennende. Senere leste jeg boken og likte den veldig godt, og ble veldig glad da jeg oppdaget at boken var filmatisert. Det var ikke før jeg begynte å se den at jeg husket at den har jeg sett før. Filmen var ganske fjern fra boken, store deler av handlingen var helt forandret og når jeg nå hadde hele boken i hodet var filmen ganske skuffende. Likevel kommer jeg garantert til å se filmatiseringen av neste også, og skal prøve å se på filmen som uavhengig av boken.
Liker også Indridasson - han følger vel ikke bare en hovedperson, men veksler på hvilken politimann/-kvinne som har hovedrollen.
Ellers så syns jeg at Chris Tvedt skriver ok krim. Hvis du liker Lier-Horst, så vil du antagelig like Chris Tvedt også. Han har to serier (som jeg vet om). Den første med Mikael Brenne og den andre med Edvard Matre. Personlig hadde jeg nok begynt med Matre hvis jeg ikke hadde lest Tvedt fra før, jeg syns han er bedre nå enn han var i de første bøkene.
Og Gunnar Staalesen. Jeg leser stort sett hans krimbøker. Dessverre var ikke den siste bra, men sånn stort sett så syns jeg at bøkene med Varg Veum i hovedrollen er ok.