Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjeksbunnen til ostekaken smeltet?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har laget mye ostekake i mitt liv, men dette har jeg aldri opplevd før. Jeg har riktignok aldri brukt pepperkaker da, jeg trodde ikke det kunne ha noe å si? :confused:

Jeg blandet altså knuste pepperkaker med myk margarin i food processor, slik jeg pleier å gjøre. Trykket den ut i en springform og satt kjølig, så helte jeg over ostekakemassen og satt det i kjøleskapet over natta. I morges var fatet rundt formen dekket av oransje "vann", og det var altså pepperkaker og smør. Hva skjedde?


#2

Nenne sa for siden:

For mye smør?


#3

Dixie Diner sa for siden:

Det kan hende, om man bør ha i mindre smør når man bruker pepperkaker enn ellers. Jeg hadde ikke i mer enn jeg har pleid å ha i før. :hmm: Men rart det smeltet i kjøleskapet?


#4

Niobe sa for siden:

Særlig hjemmelagede kjeks og kaker tåler mindre fuktighet enn kjøpte, og da lar jeg ostemassen stivne i bollen en god stund før jeg heller den over kjeksen. Og så lar jeg kjeksbunnen være frossen, ikke bare kjøleskapskald.


#5

GinaK sa for siden:

Hmm, det er bra å vite for det høres veldig godt ut med pepperkakebunn i ostekake. Men æsj så kjedelig for deg, Dixie. Går det an å ordne den litt?


#6

Niobe sa for siden:

Ja, det er kjempegodt! Jeg lager en julete ostekake med pepperkaker i bunnen, ostefyll med appelsinsmak, og appelsingelé på toppen. Den smaker veldig godt etter tung julemat.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Dette var ferdigkjøpte, brukte en hel boks sånne hjerter fra Bjørkens. Takk for svar. Greit å vite til neste gang. Jeg elsker jo pepperkaker og det passet liksom så godt nå til jul/nyttår.

Jeg gadd ikke prøve å redde kaken, men scoopet opp all ostekakemassen og la fint nedi en bolle, serverer det som appelsinostefromasj. Den var veldig god.


#8

Tangerine sa for siden:

Du kan servere pepperkaker ved siden av. :)


#9

Niobe sa for siden:

Du kunne laget ostekaken opp-ned, også. Ha ostekremen i formen først, og kjeksbunnen oppå, og så snur du den når den skal serveres.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Det kan jeg, jeg har en full boks igjen. Takk for tipset. :D

DET var lurt!


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg har lagd ostekake med pepperkakebunn et par ganger, uten at det skjedde noe sånt. Det var antagelig hjemmebakte pepperkaker og meierismør. Godt at du fikk reddet fyllet ihvertfall.


#12

Apple sa for siden:

Jeg lagde en sånn i går og stusset på hvor lite smør som skulle i for det virket så tørt. Min ser grei ut utenpå ihvertfall. Brukte 80 g smør på 200g pepperkaker.


#13

Niobe sa for siden:

Min oppskrift er 100 g smør til 300 g kjeks/pepperkaker/etc.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde sikkert i mer, jeg måler aldri, tar det bare på feelingen, hehe. Men da vet jeg det til neste gang, at det heller kan virke litt tørt. Skal huske på det. :)


#15

Myria sa for siden:

Jeg har opplevd det samme med kjøpte Oreokjeks, men aldri med Digestive eller Kornmo (som er de jeg vanligvis bruker)


#16

Dixie Diner sa for siden:

Oreokjeks har jeg aldri opplevd det med. Må rett og slett være for mye margarin, tenker jeg. Men skjønner ikke kjemien her, at det skulle SMELTE i et kjøleskap, helt rart.


#17

Candy Darling sa for siden:

Den smelter vel ikke, den løser den opp?


#18

Dixie Diner sa for siden:

Ja noe sånt. :knegg: Hjernen min fikser ikke sånt. Smør og margarin blandet med kjeks skal være fast når det står kaldt, fiks ferdig!


#19

Candy Darling sa for siden:

Det er mye som kan løse opp faste bindinger; f.eks. vann, syre, varme, salt osv. Man kan godt tenke seg at ostekremen er syrlig og løser opp margarin selv i kjøleskap. :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.