Jeg har laget mye ostekake i mitt liv, men dette har jeg aldri opplevd før. Jeg har riktignok aldri brukt pepperkaker da, jeg trodde ikke det kunne ha noe å si? :confused:
Jeg blandet altså knuste pepperkaker med myk margarin i food processor, slik jeg pleier å gjøre. Trykket den ut i en springform og satt kjølig, så helte jeg over ostekakemassen og satt det i kjøleskapet over natta. I morges var fatet rundt formen dekket av oransje "vann", og det var altså pepperkaker og smør. Hva skjedde?
Det kan hende, om man bør ha i mindre smør når man bruker pepperkaker enn ellers. Jeg hadde ikke i mer enn jeg har pleid å ha i før. :hmm: Men rart det smeltet i kjøleskapet?
Særlig hjemmelagede kjeks og kaker tåler mindre fuktighet enn kjøpte, og da lar jeg ostemassen stivne i bollen en god stund før jeg heller den over kjeksen. Og så lar jeg kjeksbunnen være frossen, ikke bare kjøleskapskald.
Ja, det er kjempegodt! Jeg lager en julete ostekake med pepperkaker i bunnen, ostefyll med appelsinsmak, og appelsingelé på toppen. Den smaker veldig godt etter tung julemat.
Dette var ferdigkjøpte, brukte en hel boks sånne hjerter fra Bjørkens. Takk for svar. Greit å vite til neste gang. Jeg elsker jo pepperkaker og det passet liksom så godt nå til jul/nyttår.
Jeg gadd ikke prøve å redde kaken, men scoopet opp all ostekakemassen og la fint nedi en bolle, serverer det som appelsinostefromasj. Den var veldig god.
Jeg har lagd ostekake med pepperkakebunn et par ganger, uten at det skjedde noe sånt. Det var antagelig hjemmebakte pepperkaker og meierismør. Godt at du fikk reddet fyllet ihvertfall.
Jeg lagde en sånn i går og stusset på hvor lite smør som skulle i for det virket så tørt. Min ser grei ut utenpå ihvertfall. Brukte 80 g smør på 200g pepperkaker.
Jeg hadde sikkert i mer, jeg måler aldri, tar det bare på feelingen, hehe. Men da vet jeg det til neste gang, at det heller kan virke litt tørt. Skal huske på det. :)
Oreokjeks har jeg aldri opplevd det med. Må rett og slett være for mye margarin, tenker jeg. Men skjønner ikke kjemien her, at det skulle SMELTE i et kjøleskap, helt rart.
Det er mye som kan løse opp faste bindinger; f.eks. vann, syre, varme, salt osv. Man kan godt tenke seg at ostekremen er syrlig og løser opp margarin selv i kjøleskap. :knegg: