Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Elbilparkering i Trondheim

#1

Galathea sa for siden:

Jeg flytter hjem til Trøndelag og planen er å bilpendle inn til byen, med elbil. Men hvordan er det med parkering/lading? Noen FPer som vet noe om antall plasser, mulighet om man kommer etter kl 8, gratis/avgift? Aktuelle områder er Trondheim S/Brattøra/Piren.


#2

Siritk sa for siden:

Det er noen plasser på piren med 5-timers begrensning om jeg ikke husker feil. Elbiler parkerer gratis på kommunale plasser i 5 timer. Ganske fortreffelig å se alle elbilene osm sikler litt før klokka to. :knegg: Lading er det ikke så veldig mange stedene, er et godt ladepunkt i Munkegata og noen enkeltstående her og der eller.


#3

Carrera sa for siden:

De fleste stedene med lader hvor du kan stå hele dagen er vel eid av bedrifter, og beregnet på deres ansatte.

Ut over det så står du jo gratis på alle kommunale p-plasser, men da er du underlagt den parkeringstiden som er angitt på stedet. Er vel 3 og 5 timer som er vanligst i sentrum.


#4

Albertine sa for siden:

Hvor på piren er det gratis parkering? bryter hemningsløst inn i tråden


#5

Siritk sa for siden:

Ved PWC-bygget er det elbilplasser som er tiltenkt ansatte men som (i alle fall i sommer) kan brukes av alle.
Her er forresten Trondheim Parkerings sider, med ladekart som viser to ladepunkter på piren.


#6

Che sa for siden:

Jeg tror egentlig at de fleste elbilbrukere lader hjemme eller har arbeidsgivere som tilbyr lademuligheter.



#8

Albertine sa for siden:

Jeg er ikke ute etter lading da. presiserer Bare gratis parkering når jeg trener på Pirbadet.


#9

Carrera sa for siden:

Det er jo mange parkeringsplasser i området der, blant annet rundt Rockheim, men jeg er sannelig ikke sikker på om det er kommunen som driver der. Er det ikke kommunal, så må man betale selv om man kjører el-bil.


#10

Mjau sa for siden:

Om man ikke har behov for å lade bør man ikke bruke elbil-punktene syns jeg. Så om du ikke har behov for å lade så kan du jo parkere hvor som helst?



#12

Albertine sa for siden:

Jeg har trålet området og ikke funnet noe, så jeg parkerer i parkeringshuset der det er ladingsmuligheter. Men jeg har alltid betalt, hvordan kommer man seg inn gratis?

Edit: ser at det belastes vanlig avgift.


#13

Carrera sa for siden:

Også for el-bil?

Jeg har faktisk bare vært i et p-hus med vår, og der er det gratis uansett i tre timer.

Men jeg trodde virkelig det var fri parkering også i p-husene. Hmm


#14

Albertine sa for siden:

Når man kjører inn så er det bare en mulighet, nemlig å trekke billett. Og når man betaler ser jeg ingen alternativer til å betale. Men det kan hende at jeg er ganske tett, da...


#15

Carrera sa for siden:

Leste på sidene til Trondheim parkering nå, og dt ser ut som p-husene er unntaket ja. Kjekt å vite, om jeg skulle tenke på å parkere i ett en gang.


#16

Che sa for siden:

Må betale i p-hus, men da kan man jo få ladet iallefall. Det er vel ingen parkeringsplasser som driftes av Trondheim parkering som gir mulighet til å parkere en hel arbeidsdag - med mindre man har oblater fra arbeidsgiver vil jeg tro.


#17

Galathea sa for siden:

Takk alle sammen, arbeidsgiver tilbyr ikke parkering nei. Jeg trenger sikkert ikke å lade, bare parkere, og hadde håpet det fantes ne gratis. Her i Oslo kryr det jo med elbilplasser. Spørs om det blir togpendling lell da:nemlig:


#18

Che sa for siden:

At det kryr i Oslo tror jeg kommer an på hvor i byen det er. Jeg har venner med elbil i Oslo som synes det er utrolig slitsomt å lete etter elbilplass. :) om du kommer frem til at togpendling er veien, får du ta det som litt "egentid" trønderbanen er definitivt mer pålitelig enn det ser ut til at tog i Oslo er :)

Hvor skal du flytte da?


#19

Carrera sa for siden:

Uten fast plass eller p-hus så hadde jeg nok valgt annet transport selv om vi har el-bil ja. Man kan parkere, men må da forholde seg til oppgitt parkeringstid, og må derfor flytte bilen i løpet av dagen. Det hadde jeg ikke orket. (og kanskje ikke hatt mulighet til)


#20

Galathea sa for siden:

Flytter til Stjørdal, så togpendling er nok ikke noe problem, pålitelig tog og koselig strekning med fin utsikt over fjorden :)Går bra med busser også. Men ryktene skal ha det til at parkeringskapasiteten på stasjonen på Stjørdal er sprengt om man kommer etter 7.30, det var derfor jeg kom på den lure ideen med elbil, fristende med gratis bompenger og med den nye Strindheimtunnelen er man jo nedpå havneområdet på null komme svisj.

Å flytte bilen i løpet av dagen er ikke noe alternativ nei :-)


#21

Albertine sa for siden:

Da burde vi bytte hus, rett og slett. Jeg pendler til Stjørdal med el-bil og får ikke ladet på jobb. Og det betyr at med Leaf-ens begrensede batterikapasitet må jeg kjøre uten varme, og sitte med hjertet i halsen på hjemtur i frykt for stengte tunneler og lange køer.


#22

Carrera sa for siden:

Du kan kjøpe abonnement for parkering av el-bil i p-hus. trondheimparkering.no/parkering-for-el-bil

Vet ikke hva den totale prisen pr mnd blir, men er sikkert ikke dyrere enn å pendle med tog feks.


#23

Galathea sa for siden:

Hehe, kanskje en ide? Eller bytte jobb kanskje?;)
Har Leafen såpass begrenset kapasitet altså? Jeg har ikke kjøpt bil nr 2 ennå, men kjekt å vite på forhånd.


#24

Albertine sa for siden:

Normalt sett er det null problem, men når det er ti kalde ute så må jeg konstant være i beredskap for stengte tunneler (som skjer oftere enn jeg liker) og da kjører jeg uten varme. Jeg kan selvsagt lade på IKEA hvis det skulle knipe, men stort sett vil jeg spise middag sammen med ungene mine og ikke sammen med røkla, lizm.


#25

Galathea sa for siden:

Interessant - dette må sjekkes ut!


#26

Mjau sa for siden:

Mannen min pendler den strekningen med leaf. Kjører fram og tilbake uten lading. Kun de kaldeste dagene det er nødvendig. Nå har han lademulighet på jobb da. Men det kommer jo an på hvor i trondheim og hvor i stjørdal man pendler til/fra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.