Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langrennski og vekt

#1

Neket sa for siden:

Jeg trenger nye langrennski. Men jeg har skjønt at i disse dager skal skiene tilpasses brukerens vekt, er det sånn?

Jeg har tenkt til å gå ned 30 kg. Det blir ikke denne skisesongen ( :humre: ), og kanskje ikke neste, men ned skal jeg. Hvis jeg kjøper nye ski nå, blir de ubrukelige hvis jeg går ned? Bør jeg vente?

Skiene jeg har nå har jeg hatt siden jeg var 14, så de er ikke tilpasset noe som helst. Jeg får nok en sesong til ut av de, men de er ganske slitne og sprekker opp i tuppen, og de har ikke akkurat noe gli å snakke om.


#2

Bokormen sa for siden:

Jeg kan ingen verdens ting om ski. Men det har gått dårlig de gangene jeg har lånt frøkna sine ski, til tross for samme skostørrelse, men langt ifra samme vekt. :humre: Der det skal være spenn i skien har jeg trykket den helt ned, og knapt kommer framover i løypa.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg ville kjøpt ski og heller trukket fra bittelitt vekt. Å få nogenlunde riktig spenn er et viktig poeng, og gode ski gir treningsmuligheter som hjelper deg ned i vekt.


#4

Blånn sa for siden:

Hvis du kjøper ski etter nåværende vekt vil de ha for stort spenn om du går ned 30 kg. Da vil det være vanskelig å få feste (smørningen når ikke ned i bakken). Dersom du kjøper ski tilpasset en vekt som er 30 kg lavere enn dagens vil du slite med veldig dårlig glid siden smøresonen tar nedi snøen når du glir.

For å få en god skiopplevelse vil jeg anbefale å kjøpe ski som er tilpasset vekten nå og heller kjøpe nye ski igjen når vekta kryper ned.


#5

Sola sa for siden:

Jeg ville kjøpt ski etter dagens vekt. Du får solgt skiene når vekten har gått ned.


#6

*TB* sa for siden:

Og du vil ganske raskt få bakglatte ski fordi smørningen slites vekk på null komma niks når smøresonen er ned i absolutt hele tida.

#7

Blånn sa for siden:

Jepp!


#8

Synnemor sa for siden:

Skal du ha det kjekt på ski må du nesten kjøpe ski som passer vekta di. Har du det ikke gøy på ski, gidder du ikke bruke dem.

Sats heller på å selge dem når du har gått ned i vekt. Klarer du å kvitte deg med 30 kg, fortjener du dessuten nytt sportsutstyr - både fordi du har vært flink og fordi du skal klare å holde den nye vekta di. :nemlig:


#9

him sa for siden:

Helt enig. 30 kg ned er alt for lang tid å "vente" på en OK skiopplevelse. :)

#10

Timar sa for siden:

Kjøp ski tilpasset nåværende vekt,ja. Eventuelt noen kilo under, vekten kommer i intervaller, så vidt jeg husker.


#11

Neket sa for siden:

:lyspære: Har lurt på hvorfor jeg alltid har bakglatte ski. :humre:

Takk for svar alle, jeg skal ta en runde for å se om jeg finner noen nye ski. :jupp:


#12

Timar sa for siden:

Du kan jo ta en svins innom Finn.no også. Kanskje du finner noe billig?


#13

m|nken sa for siden:

Haha, så det er derfor jeg misliker mine ski fra 1999 veldig sterkt?!

Hvordan blir dette med smørefrie ski da mon tro?


#14

Lyppa sa for siden:

Jeg skal visst også kjøpe nye ski:o.


#15

Synnemor sa for siden:

Du vil ikke ha smørefrie ski. Smørefrie ski ødelegger alt som heter skiglede. Hvis du ikke kan eller vil smøre ski, kjøp enten skøyteski så du slipper smørestyret eller kjøp klassiske ski og klin på tape som funker fra masse plussgrader til masse minusgrader. Det gir ikke hel optimal gli, men det er uendelig mye bedre enn smørefrie ski. :nemlig:


#16

Malama sa for siden:

Altså, jeg har mer enn nok skiglede på mine smørefrie ski, og ville hatt null og niks og nada skiglede av smøreski for de ville aldri blirr brukt. Mine smørefrie brukes i det minste, og det gjør ungen sine også, selv om jeg må krangle med en selger hver gang de skal ha nye for å få lov til å kjlpe smørefrie, for jeg dreper skigleden deres ved å ikke gi dem smøreski. Bare det at snøen her ligger ikke lenge nok til at man rekker smøre skiene, man kan ikke nødvendigvis stole på at den ligger til i morgen i alle fall... Nei, smørefritt, så bruker vi det. Med skiglede.

Selv om vi åpenbart er de eneste i verden som klarer det.


#17

millact sa for siden:

Malama: Smørefri på oss tre også. Funket helt suverent på Hovden i romjulen.


#18

Malama sa for siden:

Ungene sine fungerte i hagen til mine foreldre, og rundt huset vårt. Mine fungerte ikke, av den grunn at det viste seg da jeg skulle lage løype for dem rundt huset at jeg hadde skisko... skiene var nettopp hos mine foreldre. I tilfelle plutselig ny snø ankom skiene vår garasje samme kveld, men siden har ingen sett snøen.

(vi har ikke reist på fjellet da, vi har feiret jul og nyttår hjemme.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.