Jeg kunne tenke meg Una eller Tiki. Vi har nå bestikk fra IKEA, men det setter grå striper på alt av porselen. Jeg syns ikke det er noe vits i å bytte om steltonbestikket gjør det samme. Jeg ser at det består av 18/8 stål, og jeg er usikker på om det er nok. Jeg tror det er det samme som IKEA sitt. Men det er kanskje umulig å finne et matt stålbestikk i 18/10?
I såfall, har dere sett et annet fint bestikk i 18/10 som tåler oppvaskmaskin? Ikke Hardanger. Jeg liker det enkelt, uten kanter og snurrer.
Jeg har hatt aztec i alle år, og aldri fått grå striper. Så byttet jeg hverdagsservise og nå har jeg striper på alt. Så jeg har tenkt at det er porselenet, ikke bestikket. Har byttet til et annet stålbestikk nå, husker ikke hva det heter, men det setter også striper på det samme porselenet.
Foreldrene mine har forøvrig Maya-bestikket som vel også er 18/8, men de sliter ikke med merker på serviset. Kan serviset ha noe å si også mon tro? Glasering, herding osv.?
Jeg har Una og har hatt det i 33 år, jeg synes det er like fint fortsatt. Striper på serviset har jeg ikke lagt merke til; nå har jeg hatt blått i mange år, men har hvit Teema nå.
Det trodde jeg også, men ingen av Steltonbestikkene er det, og jeg ser at veldig mange andre ikke er det heller. Det kan kanskje hende det i hovedsak gjelder matte bestikk, de blanke er jo ofte dekket med nikkel nettopp for å bli blanke.
Takk! Se der ja. De var ikke så fine som Tias Eckhoff sine da. :sukk: Foreldrene mine har det ene med sånn kule i enden, men det er ikke et ålreit hverdagsbestikk. Vektfordelingen er helt koko.
Jeg har fått samme rådet hos min lokale og veldig kunnskapsrike porselensbutikk også, etter at jeg fikk stygge riper i Royal Copenhagen-serviset mitt av billigknivene fra IKEA. (Ripene går for øvrig bort med skure-Jif, hvis noen er plaget med slikt, men det bør jo ikke brukes som daglig vedlikehold da. Da er det bedre å bytte bestikk.)
Ja, det er nok det. Jeg er enig med porselensjefen, altså. Tenkte jeg skulle gå over tallerknene med Jif nå, det har jeg i huset, også får jeg begynne jakten på et nytt bestikk.
Jeg tittet litt på det, Ru, men jeg syns formen på skjea var så rar?
Jeg har også sett på Focus de Luxe, men jeg litt usikker på hvor praktisk den kniven er. Også har man jo svart Skaugum, men da er vi i en prisklasse vi egentlig ikke hadde tenkt å bevege oss.
Mente du å linke til en annen alessi-side, Teofelia?
Jeg har ellers Dry fra Alessi, men i blankt, ikke matt (vet ikke om det finnes lengre, har ikke sett det siden jeg kjøpte det i Roma for mange herrens år siden). Men det setter i hvert fall ikke merke på Wedgewood-serviset.