frukt sa for siden:
Kan dere hjelpe meg å lage en meny for en uke? Det går litt over stokk og stein her for matlysten er ikke akkurat på topp, og jeg aner ikke hva jeg skal lage.
Det må være veldig enkelt, gluten- og melkefritt.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
frukt sa for siden:
Kan dere hjelpe meg å lage en meny for en uke? Det går litt over stokk og stein her for matlysten er ikke akkurat på topp, og jeg aner ikke hva jeg skal lage.
Det må være veldig enkelt, gluten- og melkefritt.
Nenne sa for siden:
Jeg har akkurat laget ukesmenyer for de neste åtte ukene. Sånn ser neste uke ut for oss:
Mandag: Rester av røkt svinekam med poteter og grønnsaker
Tirsdag: Torsk med ratatouille og ovnsstekte båtpoteter
Onsdag: Laksewok
Torsdag: Kyllingsalat
Fredag: Hamburgere med salat
Lørdag: Kyllingsuppe
Søndag: Lasagne
Alt dette kan vel lages både gluten- og melkefritt med unntak av lasagnen kanskje?
Du kan godt få med oppskrifter på noe av dette også om du vil.
Madicken sa for siden:
:værsågod:
www.matbloggsentralen.no/ukemeny-fra-gluten-og-melkefri-inspirasjon/
frukt sa for siden:
Ikke like lettvint alt sammen, men jeg tar med meg noen tips. :blomst:
Lasagne kan lages gf og mf, men smaker ikke like godt syns jeg.
Hjertensfryd sa for siden:
Steik nokre kyllingfileter lett i stekepanna. Legg dei over i ildfast form. Grov hakk ein paprika og løk (bruk gjerne eple i staden for paprika) og hell over fileter. Bland ein liten boks med tomatpuré saman med ein liten boks kokosmelk (250 ml) eller fløte som du tåler (3dl) bland i to ss karri, litt salt og pepper og hell over filetene. Sett dette i stekeovnen ved 225 g i 20 min ( prøv deg fram i din komfyr)
Kok ris, byggryn, det du har lyst på og tåler til.
Ein enkel og kjapp middag.
frukt sa for siden:
Vil gjerne ha oppskrift på kyllingsuppe.
Takk. :blomst:
frukt sa for siden:
Ser godt ut. Takk. :blomst:
Input sa for siden:
Kan du ikke dele for alle 8 ukene?
Nenne sa for siden:
Det kan jeg godt. Noen av ukene er litt stikkordsform, så evt. oppskrifter må legges til ekstra.
Uke 1:
Fredag: Wok med kylling og nudler
Lørdag: Pai med bacon
Søndag: Røkt svinekam med poteter og grønnsaker
Uke 2:
Mandag: Rester av røkt svinekam
Tirsdag: Torsk med ratatouille og ovnsbakte poteter
Onsdag: Laksewok
Torsdag: Kyllingsalat
Fredag: Hamburgere med salat
Lørdag: Kyllingsuppe
Søndag: Lasagne
Uke 3:
Mandag: Rester av lasagne
Tirsdag: Laks med ovnsbakte grønnsaker
Onsdag: Tex-mex kotletter
Torsdag: Vegetarwraps
Fredag: Kylling i karri og kokosmelk
Lørdag: Ost- og skinkemuffins m/salat
Søndag: Gratinert kyllinggryte
Uke 4:
Mandag: Rester av kyllinggryte
Tirsdag: Laks og grønnsaker i ovn
Onsdag: Wok m/svinefilet
Torsdag: Eggepanne med yoghurt
Fredag: Kyllingfajitas
Lørdag: Pizza
Søndag: Chili con carne
Uke 5:
Mandag: Rester av chili con carne
Tirsdag: Laks i folie med grønnsaker
Onsdag: Taco
Torsdag: Ost-og skinkemuffins m/salat + Gaiasuppe
Fredag: Ovnsbakt laks med urtesaus og wokede grønnsaker
Lørdag: Tapas
Søndag: Fiskekaker med rømmedressing og poteter
Uke 6:
Mandag: Fiskeburger med salat
Tirsdag: Minestronesuppe med pølsebiter
Onsdag: Pannestekt laks med grønnsaker i sitronsaus
Torsdag: Salat med ananas og svinefilet
Fredag: Spagetti Carbonara med brokkoli
Lørdag: Pizza
Søndag: Kalkunrester i skjell
Uke 7:
Mandag: Pølser i brød
Tirsdag: Stekt laks á la Hellstrøm
Onsdag: Avocadosalat med strimlet svinekjøtt
Torsdag: Grønnsakssuppe
Fredag: Kapteinens fylte pluss fiskepinner, ovnsbakte poteter, revne gulrøtter
Lørdag: Tacolåda
Søndag: Stangekylling med rotgrønnsaker og poteter.
Uke 8:
Mandag: Rester av kylling
Tirsdag: Fylt paprika
Onsdag: Laks i wok
Torsdag: Matmuffins og Gaiasuppe
Fredag: Tomatsuppe og pannekaker
Lørdag: Pai
Søndag: Gulasj
Uke 9:
Mandag: Rester av gulasj
Tirsdag: Hamburgere med salat
Onsdag: Laks med ovnsbakte grønnsaker
Torsdag: Grønnsakssuppe
Fredag: Kylling og risotto
Lørdag: Biff
Søndag: Makaronigrateng med skinke og brokkoli.
Kyllingsuppe:
Du trenger til 4- 5 personer:
800 gram kyllingkjøttdeig (vi likte ikke kyllingkjøttdeigen, så vi bruker biter av kyllingkjøtt eller nå sannsynligvis kalkunrester fra jula)
2 ss smør
4 ss revet ingefær
1 rødløk
1 rød chili
1 kinesisk hvitløk (vi hadde 3 fedd “vanlig”)
1 liter kyllingkraft (“fond”, hjemmekokt eller 2 terninger hønsebuljong i varmt vann)
4 dl kokosmelk
2-4 ss rød curry paste
2 gulrøtter
1 purre
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kyllingkjøttdeig stekes, ha til siden i en bolle. Finhakk chili (ikke frø med!), hvitløk og løk. Riv ingefær på rivjern. Chili, hvitløk, løk og ingefær surres i smør. Bland i kyllingkraft, kokosmelk og curry paste, rør rundt. Tilsett kjøttdeig, kok i 3 minutter. Skjær gulrøtter i staver eller biter, finhakk purre. Skjær opp 1 brokkoli i små buketter (vi hadde ikke dette, smakte fortreffelig også uten). Bland dette i suppa, la koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper til sist. Vil du ha den enda sterkere tilsetter du mer curry paste.
Input sa for siden:
Tusen takk, Nenne!
frukt sa for siden:
Takk for oppskrift Nenne. :)
Albertine sa for siden:
Åh Nenne, jeg elsker mandagene dine! De er ekstra travle for oss også, og det å legge opp til restemat er jo genialt. Takk!
Nenne sa for siden:
Ikke sant? :kry: Det gjør starten på uka så veldig mye lettere. Ungene kan nesten alltid sette igang maten før vi kommer hjem.frukt sa for siden:
Da har jeg fått laget både meny og handleliste. Takk for alle tips. :blomst:
Frøydis sa for siden:
Wow, Nenne. Skal stjele noen tips fra lista di.
frukt sa for siden:
Nenne - Superhusmor! :D
Niobe sa for siden:
Jeg lager meny for 1-2 uker om gangen. Lenger enn det er dagene for uforutsigbare. Foreløpig ser det slik ut:
Mandag: Fiskegrateng (den hvite sausen kan vel lages med havremelk eller noe?)
Tirsdag: Kyllingsuppe
Onsdag: Panert torsk med salat og fullkornspasta
Torsdag: Fiskepinner og potetmos (jeg er borte, så da kan de spise hva de vil for meg... :knegg: )
Fredag: Pulled pork og salat (i pitabrød til barna)
Lørdag: Juletrefest, middag utgår
Søndag: Bursdag, middag utgår
Mandag: Fiskesuppe
Tirsdag: Chana masala
ingling sa for siden:
Her er vår frem til fredag:
Mandag: Torskeform med kalkunbacon
Tirsdag: Pannekaker (de andre spiser vanlige, hvis jeg er hjemme lager jeg med gf mel og kokosmelk, men ofte tar vi det når jeg jobber seint)
Onsdag: Fiskekaker med grønnsaker (ferdige fiskekaker uten melk, muligens vanskelig i UK?)
Torsdag: Kyllingwok
Fredag: Pulled turkey med salat, søtpotetpommesfrites, burgerbrød til de som spiser det.
Jeg lager også ofte dobbelt opp av ting så vi har en middag til i fryseren, så nå etter helgen har vi en porsjon med Jamie Olivers chili sin carne (enormt god!) og en porsjon tomatsuppe i fyseren til dager der vi ikke rekker/gidder lage mat.
Nip sa for siden:
Filifjonka sa for siden:
Det er virkelig lurt å legge opp til restemiddag fra søndag til mandag. Jeg blir alltid så glad når jeg får gjort det, men har ikke like faste planer som Nenne. Takk for påminnelsen. :)
Niobe sa for siden:
Søndag er en ganske travel dag for oss, så det er sjelden vi har middag det typisk blir rester fra da. Egentlig, så er det vel oftere slik at vi spiser rester på søndagen. :knegg:
Filifjonka sa for siden:
Ja, sånn kan det være her også, så det blir nok aldri hver søndag/mandag. :)
Mex sa for siden:
Her er vår ukeplan:
Mandag: Kylling og kalkunpanetter med pommesfrites, grønnsaker, salat og saus
Tirsdag: Tomatsuppe
Onsdag: Stekt torsk med ris og grønnsaksmos
Torsdag: Svinekoteletter med fullkornspasta, grønnsaker og salat
Fredag: Taco
Lørdag: blomkål og brokoli grateng med stekt bacon
Søndag: Fiskepinner med ris, rotmos og salat
Vi voksne prøver å kutte litt ris og poteter, og spiser heller salat/grønnsaker i stede.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.