Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bøker for 10-12-åringer

#1

Candy Darling sa for siden:

:hjelp: Nå har visst poden fått opp lesefarten på Kindlen sin, og jeg begynner å slippe opp for gode idéer. Kan vi starte en ny tråd med gode forslag? Gjerne fantasy og bøker som handler om guder, visstnok, og særlig ebøker på norsk (nå er det jo salg på ebok.no også).

Rick Riordans bøker om Percy Jackson har selvsagt vært en stor hit.
Rick Riordans Kanekrønikene likeså.
Tom Egelands Katakombens hemmelighet og Skatten fra Miklagard var visst ok (det er ikke flere i den serien enda, er det?)

Er det noen som har lest Siri Pettersens Ravneringene (Odinsbarn og Råta)? Det ser ut til å være midt i blinken som tema, men jeg vet ikke om de egner seg for såpass små barn?

Ellers ser jeg mange som snakker om Divergent, men jeg synes de virker litt eldre, eller? Andre tips?


#2

him sa for siden:

Synes ikke "Råta" egner seg, den er etter min mening for voksen i formen. Hva med Eragon?



#4

Tangerine sa for siden:

Odinsbarn og Råta ga jeg til en 15-åring.


#5

Jålebeinet sa for siden:

Jørn L. Horst skriver en krimserie for barn.


#6

apan sa for siden:

Min på 9 liker disse, men de går rasende raskt å lese når man er vant til Percy.
Jeg abonnerer. Storebror har lest de 5 Percy, Kanekrøniken og venter bare på den siste i Gudene fra Olympos (fra biblioteket). Har også tenkt han er for ung til Divergent.
Har prøvd litt annet, med vekslende hell.


#7

Java sa for siden:

Kommer ikke på noe annet enn Harry Potter. Det er det som leses her av den jevngamle. Husker ikke hva første leste.


#8

nokon sa for siden:

Kaoshjerte av Lise Grimnes er veldig god. Den trur eg kan passe for såpass unge barn. Den handler om ei veldig sterk jente, som begynner å leite etter bestemora som ho ikkje veit nokonting om. Så blir ho dratt inn i eit litt særnorsk fantasy-landskap med hulder-mytologi. Nåtidsskildringane er og veldig aktuelle, med YouTube og mobilar og liknande, så det er ein veldig gjenkjenbart univers det heile har opphav i.


#9

Toffskij sa for siden:

Mine to fikk overbevist meg om at vi måtte begynne på Hunger Games nå. :skeptisk:


#10

Skilpadda sa for siden:

Flere på den alderen som jeg vet om har likt Vindeltorn. Poden har likt bøkene til Sigbjørn Mostue, som er norsk fantasy som tar i bruk norsk folkemytologi, altså tusser og drauger og slikt, såvidt jeg forstår. Jeg prøver for tiden å dytte på ham "Jordsjø"-serien til Ursula K. Le uin, men han "har så mye annet å lese". :knegg: (For øyeblikket er det "Gudene fra Olympos"-serien, altså den som følger etter Percy Jackson-serien.)


#11

Skilpadda sa for siden:

Ellers hører jeg pene ting om kunstdetektiv-serien til Bjørn Sortland; Poden har lest et par av dem, og de virker bra. Spesielt morsomt om man skal besøke noen av byene de foregår i, såklart.


#12

Skilpadda sa for siden:

Og så er det jo Tolkien, såklart.


#13

Toffskij sa for siden:

Mine to elsket Vindeltorn. :jupp:


#14

millact sa for siden:

Min nesten 10-åring, jente, fikk Vindeltorn av meg til jul. Hun har enda ikke lest den riktignok, men jeg tror hun vil like den. For tiden leser hun Phenomena bøkene, igjen.


#15

millact sa for siden:

Min har lest alle de og likt dem godt.


#16

Toffskij sa for siden:

Og Prima er begeistret for Percy Jackson’s Greek Gods, som altså er vår venn Percys sleng-med-leppa-gjenfortelling av gresk mytologi. Jeg vet ikke om den har kommet på norsk, men Prima leser den glatt på engelsk.


#17

zinatara sa for siden:

Min datter på 10 fikk denne serien til jul nn.wikipedia.org/wiki/Skammerserien
I følge min mor skal de være bra, men hun har altså ikke lest dem ennå.

Ellers har hun lest en serie som heter kattekrigerne, den likte hun godt.


#18

Nefertiti sa for siden:

Min leseglade 11-åring som leser mye fantasy vil nok anbefale Skyggejegerne-serien av Cassandra Clare (The mortal instruments). Det er seks bøker i serien, foreløpig fire på norsk der den første heter Demonenes by. Hun har også skrevet tre bøker i en annen serie, The infernal devices, og en bok som heter The Bane Chronicles, alle har falt godt i smak hos jenta mi. De er imidlertid ikke kommet på norsk enda.

Ellers så har hun elsket Rick Riordans oppfølgerbøker til Percy Jackson, Heros of Olympus-serien. Hun hev seg over dem på engelsk fordi hun ikke orket å vente på norsk oversettelse, og vips så ble hun vant til å lese engelsk. Så kanskje verdt å prøve? Nå har også de to første bøkene blitt oversatt til norsk.

Hun har lest Divergent, Insurgent, Allegiant og Four også og likt dem veldig godt, alle av Veronica Roth. Så hvis din gutt liker sjangeren kan Divergent godt være noe å prøve seg på.

Forresten gøy å lese om alt det andre leseglade barn leser :)


#19

Candy Darling sa for siden:

Vindeltorn er vi gjennom, Georg i underverden også (på lydbok). Fantastiske. :hjerter: Vi har lest Harry Potter til og med 4, men den vil han ha som høytlesningsbok (jeg finner den ikke som ebok heller?).

Hobbiten har vi lest, men ikke Ringenes herre. Jeg har tenkt at den er litt tung enda i språket? (Også finner jeg den ikke som ebok på norsk?)

Sortland tror jeg han har lest alt av etter hvert.

Kaoshjerte høres spennende ut!


#20

Candy Darling sa for siden:

Noterer Skyggejegerne! Han leser ikke engelsk på det nivået, tror jeg.


#21

Nefertiti sa for siden:

De kan også glede seg til Rick Riordans neste bokserie som kommer i 2015, den heter visst Magnus Chase and the Gods of Asgard. Den vil omhandle norrøn mytologi og norrøne guder. Link: en.wikipedia.org/wiki/Magnus_Chase_and_the_Gods_of_Asgard

Tipper den raskt blir oversatt til norsk og får mange norske lesere :)


#22

Stompa sa for siden:

Min ekstrem-leser på 13 har lest og likt det meste som er nevnt her de siste par årene. Kan spesielt anbefale Skammar-serien til Lene Kaaberbøl.

Det eneste som ikke har falt 100 % i smak hos Frøkna er faktisk Cassandra Clare-bøkene. Hun har lest de fleste, men sier de blir mer og mer det samme om og om igjen, og det er eneste gang jeg har opplevd at hun har tatt pauser i serier og lest andre bøker innimellom fordi hun ble lei. Men de første fenget godt, da.


#23

Veslemøya sa for siden:

Jeg følger med her. Jeg var nylig på forfatterbesøk med Jan Tore Nordeng. Han skriver barnegrøssere, og bøkene han virket meget leseverdige, uten at jeg har lest dem selv. :-)


#24

Neket sa for siden:

Min eldste (12) likte Divergent-serien godt. Hun har også likt Hunger games og Twilight.

Nå veksler hun mellom Vampire Diaries og Pretty Little Liars. :humre: Jaja, hun leser i det minste.


#25

Candy Darling sa for siden:

Jeg foreslo Hunger Games, mannen trodde jeg hadde gått fra vettet. :snurt:


#26

millact sa for siden:

Min 10-åring valgte seg Divergent i dag, spent på hvordan den er.


#27

mkj sa for siden:

Et par som vår jente har lest og likt veldig godt (jeg aner ingenting om den egentlige kvaliteten - dette er en 11-årings bedømming.

House of nightserien holder hun på med nå: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/utvalg.do?term=serietittel%3A%22House+of+night%22&amp;order=DESC&amp;side=0&amp;antall=10&amp;fasett=rom_utvidet^E-bok

Ellers så har hun likt disse tre bøkene knallgodt:
www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=7175174&rom=MP
(jeg tror dette er første i serien, det finnes også en som heter Nøkkelen og en som heter Ild¨

Vindeltorn har vi fortsatt igjen.


#28

Pepper Lemon sa for siden:

Av de som ikke er nevnt her så kan jeg legge til Kodeknekkerne av H. L. Dennis. Tre bøker på norsk så langt, jeg vet ikke om det kommer fler. Guttungen er på nr 2, og liker dem godt. Og så er det Spirit Animals av Brandon Mull. Det er syv bøker, nr 2 kom akkurat på norsk. De er kule, synes han. Det er laget et spill du kan laste ned, hvor jeg tror du spiller bøkene. Det følger med en kode i hver bok, som du kan bruke som passord for å åpne nye levels i spillet.


#29

Pepper Lemon sa for siden:

Både Kodeknekkerne og Spirit Animals har jeg kjøpt på ebok.no.


#30

apan sa for siden:

Jeg har forsøkt å få storebror i gang med Hobbiten nå. Får se hvordan det går.


#31

Toffskij sa for siden:

Jeg kan melde om kanonsuksess med Hunger Games her i gården, men jeg må innrømme at jeg synes siste bind er litt vel sterk kost. Jaja, det er sikkert verst for meg (vi leser høyt).


#32

Candy Darling sa for siden:

Artemis Fowl likes visstnok godt her, selv om det går atskillig saktere.



#34

apan sa for siden:

Hvor lettlest er Amuletten? Er den som CLUE-serien? Skulle gjerne hatt noe som varer litt lenger.


#35

Candy Darling sa for siden:

Er det noen som vet om Maze Runner passer for en 11-åring, eller er den for eldre barn? Far har fremdeles veto på Hunger Games, og han må jo nesten få lov til det. :snurt:


#36

Lyppa sa for siden:

Det er i hvertfall 11 årsgrense på filmen. Min elleveåring syntes den var skummel.


#37

apan sa for siden:

Storebror så denne i en 11-årsdag. Han syntes den var veldig skummel og var ikke alene om det. Er ikke spesielt pinglete til vanlig.


#38

amylin sa for siden:

Den er i grunnen ganske lik Hunger Games. Dystopi for ungdom, men har 11-åringer som leser den. Hovedpersonen er vel rundt 15-16 om jeg ikke husker feil.


#39

apan sa for siden:

Jeg trekker denne litt opp igjen for å høre om noen har gode sommertips. Jeg fikk storebror i gang med Kattekrigerne etter tips her inne, og det var helt supert, men etter denne uka vil han være ferdig med de 6 bøkene i den serien, og vi trenger noe nytt til resten av sommeren :sukk: .


#40

Stompa sa for siden:

Har han lest bøkene til David Walliams (har ikke tid til å lese gjennom tråden, så mulig de er nevnt lengre opp)?


#41

apan sa for siden:

Nei, det tror jeg ikke? Jeg går litt surr i hva han har lest og ikke lest, kjenner jeg, og det er enkeltbøker nevnt i tråden han ikke har lest også, men lettest å hekte ham på en serie så den varer litt. Hva heter Walliams sine?

Han har så vidt jeg vet lest Harry Potter, Phenomena, CLUE-serien og alt av Rick Riordan utgitt på norsk. Han har også lest Hobbiten og Vindeltorn.

Det er ikke aktuelt å lese på engelsk.


#42

Candy Darling sa for siden:

Gregor i underlandet er fantastisk. Det er Suzann Collins, Hunger Games, som har skrevet, men både 8- og snart 11-åringen elsker dem. 5 lange bøker, også strålende lest på lydbok.


#43

apan sa for siden:

Det virker aktuelt. Jeg liker særlig det der med "5 lange" :knegg: , så varer det litt.
Leste om dem nå, og det høres kjempebra ut.


#44

Sol sa for siden:

Den rikeste gutten i verden, Gangsterbestemor, Rotteburger.


#45

apan sa for siden:

Forsøkte prikke deg med en hyggelig takk, CD, men den ble visst helt tom.


#46

Candy Darling sa for siden:

Gregor varer mye lenger enn de andre som er nevnt, på linje med Percy Jackson, tenker jeg?


#47

Candy Darling sa for siden:

:knegg: Prikk er prikk, apan.

(Sleem iPhone! Slem!)


#48

apan sa for siden:

Tusen takk, skal sjekke ut!

Puh, det hadde vært fint. Må sjekke om de har dem på biblioteket.


#49

millact sa for siden:

Så flott at han leste dem og likte dem!


#50

millact sa for siden:

Våre to liker det samme så jeg skal få min til å lese disse også.


#51

apan sa for siden:

Ja, de virker veldig samstemte, så vi får dele nye serier vi finner!


#52

apan sa for siden:

Jeg trekker denne opp igjen for å høre om noen har dumpet over nye gode serier til 10-12åringene.
Storebror har siden sist lest alt av Kattekrigerne (som er utgitt på norsk, inkludert de to siste som er starten på serie 2 eller hva det er), alt av Gregor i underverdenen, diverse annet småtteri og driver nå med Molly Moon. Den er ikke nevnt i tråden før, men den slo an. Kan anbefales da sikkert! Det går ganske fort da, så jeg trenger snart noe mer.


#53

Skilpadda sa for siden:

Poden slukte Gone-serien i fjor (tror den er oversatt til norsk, men vet ikke hva den heter), i tillegg til Tiffany Aching-bøkene til Terry Pratchett. I år har han lest blant annet Hunger Games og dessuten begynt på starten av Discworld-bøkene (er kommet til Pyramids, men ble avsporet av Shepherd's Crown, den siste Tiffany-boken og den aller siste Pratchett-boken). Nå nylig leste han The Martian i en jafs etter å ha sett filmen, og så har han såvidt plukket opp Me and Earl and the Dying Girl, som jeg ikke vet stort om, men som høres morsom ut, og så er den nylig filmet, og filmen har fått ok omtale.

Maze Runner- og Divergent-seriene skal ellers være spennende?


#54

My sa for siden:

Snuppa her (10 år) fikk ei bok som heter Smaragdatlaset i bursdagsgave, som er første bok i en serie som heter "Begynnelsens bøker" av John Stephens. Vi ikke har rukket å lese den enda, men den ser veldig interessant ut, litt Narnia-Gregor-aktig, etter omtalen å dømme. Noen som har lest den? Gleder meg litt til å begynne på den, men må først fullføre Archie Greene, også står Vindeltorn på programmet etter den. :nemlig:


#55

millact sa for siden:

Min eldste og din er jo nokså like både i alder og bøker, Apan. I det siste har hun lest Gone-serien (på norsk)i, Hunger Games og Divergent-seriene. Alt dette er ting hun har slukt.

Hun leste et par av Septimus Heap bøkene, men gadd ikke lese resten.

Nå venter hun på at biblioteket skal få inn bok nr 2 av Kattekrigerne i serie 2. Hun står visst som førstemann på listen når de tar den inn.

Henger meg på tips, for det er jammen ikke enkelt å finne bøke når man har lest det meste.

De hadde besøk fra biblioteket på mandag, men det var visst bare sorgen for de anbefalte Kaptein Supertruse.......


#56

My sa for siden:

Kaptein Supertruse og Rampete Robin er de veldig raske til å trekke fram på biblioteket her også, hvis jeg spør etter anbefalinger. 10-åringen min er ikke litt interessert i disse engang. 8-åringene mine liker Kaptein Supertruse, men heller ikke de er særlig begeistret for Rampete Robin.


#57

apan sa for siden:

Rampete Robin har min aldri likt nei. Uansett starter man vel ikke akkurat på dem etter å ha pløyd en haug serier med tykke bøker da. Om jeg foreslo dem for storebror nå, ville han vel trodd at jeg tenkte jeg snakket til lillesøsteren. En dårlig anbefaling med andre ord.

Takk for tips, millact, ja, de liker mye av det samme. Synd dere ikke bor her så skulle jenta di fått låne nummer to av Kattekrigerne - 2 av storebror, han fikk den i pocket av mormor. Ellers nevner du interessante titler som han ikke har lest.
Smaragdatlaset lurer jeg på om han har lest, men jeg er ikke sikker.


#58

apan sa for siden:

Her er det også flere interessante titler. Det må være norsk her da.


#59

My sa for siden:

Nå har forresten bok nr 3 i Kattekrigerne II kommet i butikken, så jeg i dag. Så da blir tuppa glad.


#60

Adrienne sa for siden:

Jeg skulle inn og anbefale Kattekrigerne, men ser det er unødvendig. De er nok hakket for "lette" storebror, men etter å ha most igjennom Divergent, Mazerunner og første Goneboken så trengte han det.

Det er forresten kommet bok nr. 4 om Gregor i underverden, og så fant han en ny Percy Jacksonbok på butikken her om dagen.


#61

apan sa for siden:

Tror da vi har hatt minst 6 bøker om Gregor hjemme før?
Og en annen ny Percy enn den som kom i vår?


#62

My sa for siden:

Tror det er nr 10 den Percy Jackson som står i butikken nå. Den står i alle fall på "Nyheter"-veggen, men kanskje den ikke er så ny likevel?

#63

apan sa for siden:

Storebror også!


#64

Adrienne sa for siden:

Jeg ser nå at det er fem bøker om Gregor, storebror har lest som ebok og inntil i sommer var ikke fire og fem på ebok hos ebok.no, men jeg ser at det er på plass nå.

Percy Jackson-boka er ikke den samme som kom i vår, for den ble lest i sommer, så jeg tror det er en ny.


#65

Adrienne sa for siden:

Her også. I butikken ble jeg fortalt at det skal komme en bok i måneden frem til alle seks i serie to er gitt ut.


#66

Hyacinth sa for siden:

Har gutt på 11. Han har siden i sommer ført leselogg av ymse årsaker. Kan lime den inn her hvis du trenger inspirasjon:

1🐩25/6-15: Ja, da så, Bjørn Ingvaldsen, 495 s., Gyldendal

2🐩25/6-15: Solkongen, Lars Joachim Grimstad, 297 s. Aschehoug

3🐩Hugo Cabret, Brian Selznick, 513 s, Damm

4🐩26/6-15 Hundedager, Jeff Kinney, 223 s, Gyldendal

5🐩5/7 Dødsengler, Steffen Sørum, 339 s, Aschehoug.

6🐩9/7 Skeleton Creek, Patrick Carman, Cappelen Damm, 234s.

7🐩18/7 Hall of Fame Don Rosa, Walt Disney

8🐩18/7 Onkel skrue får en konkurrent, Walt Disney

9🐩24/7 Dødsengler 2, Steffen Sørum

10🐩31-7 Sanfunnsfiende nummer 2, Anthony Horowitz, Cappelen Damm, 270 s.

11🐩1-8 Med hjertet i heisen,
Anthony Horowitz, Cappelen Damm, 270 s.

12🐩8-8 Katastrofe-kvelden, Robert Næss, Juritzen, 200 s.

13🐩27-6 Familie på boks, Robert Næss, Juritzen, 200 s.

14🐩8/8 Jada, jada, jada, Bjørn Ingvaldsen, Gyldendal, 138 s.

15🐩8/8 Neivel, da, Bjørn Ingvaldsen, Gyldendal, 126 s.

16🐩10/8 Hver dag, David Levithan, Gyldendal, 376 s.

17🐩15/8 Tilbake til Pompeii, Kim M. Kimselius, 186 s.

18🐩26/8 Kampen mot superbitchene, A. Audhild Solberg, Aschehoug, 236 s.

19🐩26/8 Sønnen til læreren 1, Bjørn Ingvaldsen, Gyldendal, 126 s.

20🐩Den siste olympier, Rick Riordan

21🐩Titatens forbannelse, Rick Riordan

22🐩LynTyven, Rick Riordan

23🐩Den forsvunne helten, Rick Riordan

24🐩Motstanderne, Arne Norlin, Andreas Palmaer

25🐩Forfulgt, Arne Norlin, Andreas Palmaer

26🐩Mazerunner, I dødens labyrint, James Dashner

27🐩Mazerunner, Ildprøven, James Dashner

28🐩Primitive pungdyr, Arne Svingen

29🐩Happy Ending, Nina Grøntvedt

30🐩Olympos' blod, Rick Riordan

31🐩Gullfeber, Robert Næss

32 🐩Percy Jackson and the Greek Gods, Rick Riordan

33 🐩I morgen er alt mørkt, Sigbjørn Mostue


#67

Hyacinth sa for siden:

Av disse var Skeleton Creek, Dødsengler og Mazerunner favorittene. Og selvsagt alt av Rick Riordan, bortsett fra Kanekrøniken. Nå står han på venteliste på The Greek Heroes, og Dødskuren (Mazerunner).

For øyeblikket holder han på med John Ewo (1957).


#68

millact sa for siden:

Eldste kom hjem med Gregor fra Underverdenen i dag.


#69

Candy Darling sa for siden:

Er det noen som har lest Gylne kompasset-serien? Aka når kan de starte med dem?


#70

Skilpadda sa for siden:

Jeg har lest den; det er ganske lenge siden, og vanskelig å vurdere i etterkant hvilken aldersgruppe den passer for, men 11-12 burde være fint, tror jeg.


#71

apan sa for siden:

Storebror har lest noe av den, men var ikke overbegeistret.


#72

Candy Darling sa for siden:

Hvilket kan tyde på at det er litt tidlig, kanskje.


#73

Pepper Lemon sa for siden:

Luridiumstyven av Bobbie Peers er en ny serie, kun første bok er kommet. Norsk fantasyhelt, skal passe for 10-12 år. Tiåringen min likte den godt, og jeg ser den har fått veldig gode anmeldelser.


#74

apan sa for siden:

Det kan godt hende.


#75

GinaK sa for siden:

Bra tips. :) Skal prøve om gutten min vil lese den. Skjønner at det er toppers med skrekk og gru og fantasy. Min gutt liker ikke grøss og ikke så mye fantasy heller. Tar det litt gradvis her. :)


#76

Agent Scully sa for siden:

Drar opp denne, det kommer stadig nye 10-åringer og nye bøker ... og så er det snart jul. :tullerdunisse:

Pax? Er det bra?


#77

My sa for siden:

Trilogien "Begynnelsens bøker" (Smaragdatlaset, Ildkrøniken og Dødens bok) er utrolig spennende. 11-åringen og jeg leser siste boka nå. Hun kunne godt lest den selv, men jeg leser høyt fordi det er koselig. :hjerter: Hun er fortsatt på kattekrigerne for egen del. Og diverse Rick Riordan innimellom, når hun venter på at neste Kattekriger-bok skal komme ut.

Hun er ikke særlig glad i slike elleville humorbøker, eller bøker i dagbok-sjangeren, men bøkene om Superbitchene har hun lest, og jeg tror hun likte dem. En Pingles dagbok likte hun ikke i det hele tatt. Hun leser helst Fantasy, og liker at det handler om dyr, derfor er Kattekrigerne, Vindeltorn og Narnia perfekt.


#78

Myria sa for siden:

Hva med Terry Pratchett? Storebror liker godt Skrellingene og de andre bøkene i serien om Petronella. (Har bare skummet gjennom tråden så er ikke sikker på om den er nevnt.)


#79

Skjevo sa for siden:

Sønnen min er veldig begeistret over Kepler 62- serien av Bjørn Sortland og Timo Parvela. Han liker også godt Luridiumstyven og Tom Egelands ungdomsserie om Robert som utforsker gamle mysterier. Humorbøker som En Pingles dagbok, Gutta i trehuset, David Walliams bøker m.fl. fenger ennå. Fantasy og grøss er ikke populært.


#80

My sa for siden:

Anbefaler forresten å ta en titt inn på Bokslukerprisen.no, det er en pris der sjetteklassinger kårer vinneren. Der er det mange gode forslag til bøker for den aldersgruppen, og anmeldelser som også er skrevet av sjetteklassinger. I klassen til sjetteklassingen min har de lest utdrag og skrevet anmeldelser der inne som en del av norskundervisningen.

Årets superfinalister er:
Luridiumstyven, av Bobbie Piers
Dobbeldaten, av Robert Næss
Far din, av Bjørn Ingvaldsen
Evig midnatt på museet, av Aleksander Kirkwood Brown
Ulvehundgåten, av Jørn Lier Horst

Forrige vinner var Forfulgt i London, av Ingeborg Dybvig.



#82

millact sa for siden:

Bok nr 2 er kommet nå.


#83

millact sa for siden:

Nå er Maretorn kommet! Min liker det samme som din.


#84

My sa for siden:

Ja, mannen har allerede lest den ferdig for de to yngste. :jupp: Eldste har ikke lest den enda.

#85

Lavender sa for siden:

10 åringen er av de ivrigste leserene, men allikevel skikkelig irritert over å få de tykkeste bøkene av læreren. Sist Harry Potter, men den fenget ikke.

Men Tom Egelands Katakombens hemmelighet og Mumiens mysterium har fenget veldig, sjelden hun spør så mye om fakta. Vi ble svar skyldig om Egypts konger. Jeg foreslo besøk i katakomebene i sommerferien. Men nei, der var det spøkelser. ;).

Nå har hun lest den første av Glassbarna, den fenget også veldig, hun brukte vel et par ettermiddager, ferdig i går, og irritert over en brå avslutning.


#86

My sa for siden:

Ja Percy Jackson har utløst mange spørsmål og mye kunnskapsinnhenting om gresk mytologi her i huset. :nikker: Og da lillebror samtidig leste bøkene "stjernene forteller", så hadde han og storesøster lange diskusjoner om greske guder over middagsbordet. Jeg lærte en hel del den perioden der. :knegg:


#87

Pepper Lemon sa for siden:

Supert tips, tusen takk! Den er på kindlen nå.

Et tips herfra er Pungdyr, av Arne Svingen. Passer nok for de litt eldre enn 12 også. Veldig morsom, og gir blant annet barnet en veldig god forklaring på hvorfor hjemme alene-fester ikke er noe lurt.

("Mamma, hva betyr å være kåt?" "Jo, det betyr :blabla: " ":what: Mamma!!! Når jeg spør om sånt så skal du IKKE svare!") :knegg:


#88

millact sa for siden:

Min eldste får den til jul vet jeg.


#89

My sa for siden:

:grineler:

#90

Candy Darling sa for siden:

Ny tiåring, nye utfordringer. Hun har lest Divergent x antall ganger nå, og har tjuvlest Hunger Games (men er litt for sensibel for uskyldige som dør for den). Alt av de vanlige som anbefales på bokhandelen er enten lest eller avvist. Hun liker ikke Kattekrigerne, og foretrekker "realistisk fantasy" med kvinnelig heltinne.

Noen flere tips? :hjelp:


#91

mkj sa for siden:

Pelle og Proffen, de likte min jente godt i 10-11 års-alderen


#92

Toffskij sa for siden:

Skammar-bøkene (Lene Kaaberbøl)! Prima slukte dem med hud og hår, og nå driver jeg med det samme. :sparke: Veldig kul heltinne som vel er ti år i den første boka. Dessuten er de helt fortreffelig oversatt til nynorsk, som kler det Skottland-aktige fantasyuniverset utrolig godt – de er nesten vanskelig å tro at de egentlig er skrevet på dansk. Jeg vil tro de er akkurat passe skumle for noen som sluker Divergent men synes Hunger Games er litt mye.


#93

Candy Darling sa for siden:

You had me helt til "nynorsk". BM på Sommarland der hver eneste forekomst av IKKJE blir påpekt med høy himling. :knegg:


#94

Darth sa for siden:

Jeg låner ut de Kaaberbøl-bøkene til (utvalgte) vgs-elever som trenger å lese litt nynorsk. De faller overraskende godt i smak, mye mer enn jeg hadde trodd faktisk. Som en svær kar på 18 år med langt hår og skjegg og bart sa til meg: "Du Darth, jeg tror kanskje du har gitt meg ei barnebok, men jeg liker den utrolig godt. :knegg: "


#95

Candy Darling sa for siden:

Arg, nå klarte jeg å selge den inn gjennom Toffens glimrende beskrivelse, men tror du den finnes på ebok? :gaah:


#96

Toffskij sa for siden:

Vi har utrolig nok lest dem på papir. :knegg:


#97

mkj sa for siden:

Har 03-ern din lest den nylig? Vi hadde en lesehest, men nå leser hun ikke lenger. Er lei av fantasy. Ser bare sitcoms på Netflix. Trenger absolutt å lese nynorsk, det er hennes dårligste karakter fra 8. Trinn.


#98

Toffskij sa for siden:

Ja, det er 03-ern som både fant og slukte den.


#99

mkj sa for siden:

Da ser jeg om jeg finner den. Takk !


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.