Jeg skal lage en figurkake med sjokoladekakebunn, krem av noe slag som passer, og mmf-lokk til en gjeng med unger 10 år.
Hadde tenkt å safe med en helt vanlig sjokoladelangpannekake fra Toro :sparke:
Jeg aner ikke hva unger liker av smaker, selv fordrar jeg hverken sjokoladekake eller smørkrem så det er vanskelig for meg å smake meg fram til hva som er godt.
Hva slags krem kan jeg bruke som ungene liker og som passer med MMF; og som ikke fordrer at jeg må halve Oslo rundt for å få tak i mystiske smakstilsetninger?
Mine liker i hvert fall Toro langpannekake (og mor liker at den er enkel å lage og gluten- og melkefri), og både sjokoladesmørkrem og Philadelphiasmørkrem har funket veldig bra. MMF har jeg aldri brukt, men jeg har hatt marsipan oppå lys sjokoladesmørkrem med stort hell. Jeg har visst også hatt bringebærkremfyll inni kaken en av gangene, da har jeg lagd den som rund kake i stedet for langpanne.
Jeg hadde laget torokake, med helt vanlig sjokoladesmørkrem. MMF ser kult ut, ingen liker det, men det gjør ikke noe. Marsipanlokk har jeg aldri møtte et barn som liker (og syns det er überkvalmt selv).
MMF smaker straks bedre om du stikker innom jernia eller Traktøren og kjøper LorAnn smaksolje. :nemlig: Et par dråper butterscotch-smak i fondanten gjør den straks bedre!
(Uansett er fondant lettere å skrelle av kaken enn marsipan, om man ikke liker det. :jupp: )
Mine barn kan sense smaksoljesmaken (og anse det som fælt) i alt. De synes ikke smaken er stas.
Min erfaring er at barn liker det gjerne enkelt. Jeg har hatt krem med smeltet japp i på muffins en gang. (Var sikkert en oppskrift Salt la ut i sin tid) Det var stas.
Grunnen til at jeg ikke lager Toro, er at jeg ikke orker å spise den opp etterpå. Det er marginalt mer stress å måle opp melet og kakaoen selv, liksom.
Fordelen med Toros langpannesjokoladekake er at den er glutenfri. Det er en ting som vi må tenke på når det kommer til snuppas venner, og siden jeg ikke har noen erfaring med å bake med glutenfrie produkter, så setter jeg veldig pris på ferdigmiksen.
Sjokoladesmørkrem pleier å gå helt fint, og om du har MMF på er det sjelden noe problem. De som ikke liker MMF plukker den bare av. Ellers er ganache enkelt og godt likt (fløte og kokesjokolade).
Jeg lager alltid Toro for å få glutenfri og melkefri, så er den saken ferdig. Jeg lager "smørkrem" av melkefri margarin og sukker og pynter med kult lokk av MMF som ingen spiser, bare beundrer.
Jeg har ikke sett noen spise MMF. Men det kan være gøy på enkelte kaker siden det er så lett å forme pent og glatt, og fint for oss som har barn som ikke tåler marsipanlokk. Marsipanlokk er jo spiselig, så jeg hadde valgt det om jeg kunne.
Jeg har ikke sett noen legge igjen mmf faktisk, jeg, verken barn eller voksne i de selskapene jeg/ungene har vært i. De som spiser kake sier ja,takk og spiser og de som ikke liker kake lar være. Ellers har jeg enkle unger i kake-verdenen; ikke en eneste form for kake eller dessert de ikke liker.
Guttene i tolvårsdagen hos oss i desember glefset i seg både kake og MMF, de. Men de spiser marsipan også, da - særlig Poden, som synes det er noe av det beste som finnes - så de er kanskje ikke representative. :knegg:
Det er jo en kjent sak at Tallulah og jeg har totalt forskjellig kakesmak. :humre: Og jeg vet at MMF ikke er giftig, men de gangene jeg har servert det eller vært i selskap der det har vært sånne kaker, har det ligger igjen på asjetten hos de aller fleste. Jeg spiser det overhodet ikke, men gjerne et marsipanlokk.
:knegg: Det er sant. Men nå har jeg ikke påstått at jeg liker mmf særlig godt heller da. Det var mer oppfatningen av at ingen spiste det jeg ikke var enig i. De gangene jeg har fått det servert har jeg spist det, barn har noen ganger spist, noen ganger lagt det igjen, omtrent i samme ratio som med marsipanlokk. Personlig har jeg store problemer med å spise marsipankaker, både på grunn av marsipanen og kremen, men jeg smiler pent, tenker på England og svelger det ned når jeg må. :humre:
Jeg spiser også det aller meste jeg får servert, også det jeg ikke er så glad i. Men akkurat et sånt (mer eller mindre tykt) dekorasjonslag av omtrent bare sukker syns jeg det må være lov å la ligge.
Jeg har tenkt å lage en sånn en, så lokk MÅ til, jeg har ikke sjans med smørkrem. Så får de heller legge de igjen MMF-en hvis de vil, så lenge (litt av) kaka blir spist hvertfall :jupp:
(alle disclaimere ift resultat og at jeg ikke får det til og jeg tror ikke jeg får til den kanten bak osv)
Du får det til! :) Dette er jo helt klart et prosjekt der MMF funker best, og smaken på dekoren kommer i andre rekke. Det er jo lett å la det ligge igjen og spise kaka. Lykke til! :heia:
Og jeg er helt enig, det er kun MMF som funker på sånt. Jeg synes ferdigfarget marsipan også er ganske plastelinaaktig og lett å forme, men ikke til sånt.
Tja..? En halv pakke romtemperert smør, en pakke melis, noen ss sterk kaffe, en ss vaniljesukker og kakaopulver til du har så mye smak som du ønsker? Jeg pleier bare å slumpe sammen noe. Det blir godt. :knegg:
Jeg opplever at de ønsker helt "vanlig" sjokoladesmak uten noe dill dall egentlig. Jeg har generelt bare søkt på langpannekaker ol når jeg har laget og det funker fint.
Min erfaring er faktisk at ungene liker og spiser opp MMF'en- men at det avhenger av hva som er under den. Jeg lager olifants sjokoladekake (oppskrift ligger her i en tråd om saftig sjokoladekake) men med litt mindre sukker enn i originalen (står i samme tråd), og så enkelt og greit en sjokoladeganache, før MMF'en. Jeg synes kombinasjonen av MMF og smørkrem er grusom, mens sjokoladeganache under blir mer som kakao og marshmallow i smaken.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.