Jeg klarer ikke å lese "tunge" bøker lenger. Innimellom alt alvoret i livet vil jeg til slutt bare bli underholdt. Jeg greit som en unge på slutten Me before you og elsker biografier om norske idrettsutøver eller ungdomsbøker som Hunger games og Divergent.
Nå skal jeg begynne på "Svindel og Multelikør".
Hyggelig om noen vil henge med meg i denne tråden!
Har du lest The Maze Runner? Samme greie som Hunger Games og Divergent. Jeg er på bok 3 nå, men den er litt kjedelig. De to første underholdt meg mer enn nok. :nemlig:
De bøkene jeg har kost meg mest med i året som gikk var The Rosie project av Graeme Simsion. Oppfølgeren heter The Rosie effect mener jeg det var. Den var nesten enda bedre faktisk. De er på engelsk da. Jeg vet ikke om de er blitt oversatt.
Karen Marie Moning har en serie som heter Darkfever, Bloodfever, Faefever osv. Den er omtrent på linje med Divergent og The Hunger Games, riktignok ingen dystopi, men lettlest YA-litteratur.
Cassandra Clare har Mortal Instruments-serien også i samme sjanger, City of Bones, City of Glass, City of Ashes osv.
Jeg kjenner ikke til de bøkene som er nevnt over, men av lettlest litteratur synes jeg f.eks Helene Uri, Erlend Loe og Anne B Ragde har skrevet mye bra. Ellers leser jeg mest krim når jeg er sliten. og der er det jo MYE å ta av. Men det utgår kanskje?
Har du lest flere av Jojo Moyes? Jeg nikoste meg med The Last Letter From Your Lover og Den ene pluss en i jula. Og En mann ved navn Ove. Gråt sånn at mannen lurte på om noen hadde dødd.
Jeg og likte godt Divergent og The Dust Chronicles. Men nå leser jeg visst mest faktabøker for tiden(når jeg i det hele tatt leser), og det er ikke akkurat lettbent.
Er jeg den eneste som ikke likte En mann med navn Ove? Det irriterte meg at vi skulle like hovedpersonen, når han så vitterlig hadde forpestet livene til så mange i årevis.
Må bare svare på denne før jeg rygger ut av tråden igjen: Jeg fikk leseeks av Ove på jobb, og ga den en sjanse. Det tok ikke lang tid før jeg kylte den i veggen av irritasjon.
Bøkene til Emily Giffin, synes jeg forresten fungerer bra som ren underholdningslitteratur. På originalspråket, for jeg vil tro de er dårlig oversatt.
Jeg er også en enkel lesesjel. Jeg leser mye krim, men er ikke veldig oppdatert. I jula leste jeg Paganinikontrakten av Lars Kepler, og jeg fikk lyst til å lese mer av ham.
Jeg har også lest "En mann med navn Ove" og ble underholdt.
Nei, var det meninga at man skulle like ham? Han oppførte seg jo som en dust. Jeg likte boka allikevel, jeg.
Å, jo, da. Man skulle se bak den slemme og kyniske masken og se den stakkars mannen som bare var misforstått og som egentlig var et godt menneske. :mumle:
Jeg er vokst opp med et slikt forpestende menneske, så jeg klarte ikke virkelig ikke å se på Ove med tilgivende og forståelsesfullt blikk.
Jeg hadde veldig behov for noe lett og ledig nå i postjuleferiebluestiden, så jeg leser Lena Durhams Not That Kind of Girl. Den er utrolig lettlest og veldig, veldig underholdende.
Jg lar meg underholde av bøkene til Elizabeth George. Jeg blir helt henrykt av tanken at det fremdeles finnes flere bøker av henne jeg ennå ikke har lest!
Ah! Den har jeg liggende. Lest ett par kapitler på ferie, også glemt bort. Virket veldig lovende (husker jeg lo høyt på flyet), særlig for meg med en sønn med en diagnose innenfor autismespekteret.
I denne avdelingen vil jeg anbefale "Mona Dal og livet - og vice versa" av Elin A. Straumsnes. Den er både morsom,underholdende og lettlest, samtidig som den har en sår undertone.
(Jaja, forfatteren er en god venninne av meg. :knegg: Men det betyr ikke at boka er noe mindre god. Jeg ville likt den uansett hvem som hadde skrevet den. )
Jeg har liggende noen bøker på kindlen, men kjenner at jeg helst vil lese på norsk. Har nettopp lest "Godt nok for de svina" som synes var underholdende. Rasket med meg en bok fra ARK nå nylig, "kunsten å være seg selv" om en kvinne som reiser til Burma for å finne ut av en stemme hun hadde i hodet. Ikke noe å skryte av!
Å, en lesetråd for meg. Jeg liker Hunger Games, Divergent og sen typen lesestoff.
Nå har jeg nettopp storkost meg med min venninnes datters manus til bok, en utrolig spennende og velskrevet sak som jeg håper kan bli utgitt.
Ellers liker jeg faktisk best å lese på engelsk. Kanskje fordi jeg liker engelske/amerikanske forfattere, og føler bøkene er mye bedre på originalspråket.
Jeg har lest en mann ved navn Ove, og elsket den! Kjøpte mormor hilser og sier unnskyld for en tid siden, og hadde egentlig bestemt meg for at den skulle bli med på ferie neste uke, men i dag måtte jeg bare begynne. Jeg elsker den også kjenner jeg!
Litt innen samme sjanger så vil jeg også anbefale hundreåringen!
Analfabeten som kunne regne holder jeg på med nå. Det har litt snert. Ellers så er Anne b Ragde-bøkene særs lettleste. De er dog bøker man enten liker eller hater da.
Dette er en tråd for meg! Har lest mye "tyngre" litteratur før, men har ikke overskudd til det nå. Slapper aller best av med en enkel og underholdende bok.
Jeg har fått sansen for "The no.1 ladies' detective agency". Liker skrivemåten, persongalleriet og ikke minst beskrivelsene fra hverdagen i den lille byen i Botswana.
Jeg har slukt tre Dresden-files-bøker (på engelsk) de siste ukene og har hoppet over på Jack Reacher igjen. I tillegg har jeg bok to av The Kingkiller Chronicles på lydbok liggende, og jeg koser meg med historien der. Måtte han klare å skrive ferdig del tre snart!
Jeg har pakket ned en Kate Morton-bok som ferielektyre også, og Melissa Banks' bok om fiske for jenter eller noe sånt. Begge bøkene er slike jeg regner med å kunne legge igjen hos slekt/venner som ikke har lest dem dersom jeg klarer å lese de ferdig.
Lettlest (letthørt, siden jeg hørte på lydbok) synes jeg også Mistborn-trilogien til Brandon Sanderson er. Men jeg er jo fantasy/sci-fi-fan da. :jupp:
Jeg leste "Den lange hvite skyens land" eller hva pokker den het på norsk i fjor sommer. Mest fordi jeg fant boken på et hotell på Koufonissi. :knegg: www.amazon.co.uk/Land-Long-White-Cloud-saga-ebook/dp/B00802UZ1E
Har lest bok 2 og 3 også, og det er nå litt sånn Victoria Hislop-aktig, uten at de har blandet inn nåtiden. Men grei skuring underholdningsmessig. Forfatteren har skrevet flere trilogier, som jeg skal vurdere om de koster under $5 på Kindle. :max pris for lettlest fjas:
Jeg har nettopp lest oppfølgeren til "Ett helt halt år", leste den på under to dager. Den var søt, underholdende og jeg grein litt på slutten. Det holder for meg. :knegg:
Jeg har lest Svøm med dem som drukner av Lars Mytting, som jeg likte veldig godt. Og de to bøkene til Lucinda Riley i serien om syv søstre. Lette og underholdende bøker, tror jeg vil lese resten av serien når den kommer.
Denise Rudberg skriver lettleste bøker om overklassemiljøet i Stockholm. De rosa bøkene er forutsigbare, fyller virkelig leserens forventningshorisont.
Hun har et par krimbøker også, de likte jeg enda bedre.
Jeg har lest fem feite krimbøker av Lars Kepler, om politimannen Linna Joona. Spenndende og fengende.
I tillegg har jeg lest Den italienske jenta, av Lucinda Riley. Første bok jeg har lest av denne forfatteren, og jeg ble positiv overrasket. Nå holder jeg på med Jenta på klippen av samme forfatter.
Ellers har jeg lest Etter deg av Jojo Moyes. Grei bok, perfekt for en dag på stranden.
Og så har jeg lest Alfabethuset av Jussi Adler Olsen. Den vekslet mellom veldig kjedelig og veldig spennende. Serien om avdelin Q er bedre.
Vet ikke om Dr Who passer inn her, men jeg syns ihvertfall det er god underholdning. I dag på biblioteket fant jeg en som var skrevet av Douglas Adams så den måtte jeg jo låne! :hyper:
Jeg liker biografier og man trenger ikke å være fotballinteressert (tror jeg da) for å lese "Jeg er Zlatan".
Geir Lippestads "Det vi kan stå for". Linn Ullmann "Det urolige". Enkle og interessante bøker. "Problemet" med biografier og meg er at jeg får hangup på de menneskene jeg leser om, så jeg må ha Internett tilgjengelig så jeg kan lese mer om dem.
Jeg har lest Et helt halvt år, slukte den på to dager.
Ellers liker jeg godt Lucinda Riley sine bøker, alle de jeg har lest så langt ihvertfall, og har nå lest to av de bøkene som er kommet av De syv søstre serien. Gleder meg til neste bok.
Jeg har funnet ut at jeg liker godt bøker som omhandler personer fra eldre tider. Liker Anne B. Ragde sin Berlinerpoppelserie og har en plan om å lese dem om igjen før ny oppfølger kommer til høsten.
Jeg har lest Unforgiven av Lauren Kate, lettlest og grei. Jeg har hørt ferdig de to første bøkene om Peter Grant av Ben Aaronovitch, lest Jeg er Pilegrim av Terry Hayes og slukt Stefan Ahnhems debut Offer Uten Ansikt.
Ja, og så har jeg fått med meg Etter Deg - Jojo Moyes sin bok.
I jula leste jeg biografen til Jens Stoltenberg som jeg likte godt, det var interessant å lese om barndommen til Stoltenbergbarna. Fikk dessuten en bekreftelse på hvor lite det politiske miljøet i Norge er. Nå etter nyttår leste jeg "to søstre" som jeg syntes var god, men ikke noe mer. Skal i gang med tredje boka i serien til Lucinda Riley.
Jeg liker å lese krim fra forfattere som skriver om en etterforsker som jeg kan følge bok etter bok. Nå er det Sejer av Karin Fossum. Helt greit.
Og så liker jeg historiske romaner. Særlig fra 1800-tallet og 2.verdenskrig. Har lest alle 4 bøkene av Sara Lark om New Zealand. Veldig fine.
Jeg har kost meg med "hundreåringen som klatret og av vinduet og forsvant" og "analfabeten som kunne regne". De er lette og morsomme, hvis man liker litt rett frem og kynisk humor.
Jeg syns det av og til er vanskelig å finne lettlest, intelligent og morsom på en gang, men elsket "Where'd you go, Bernadette?". Jeg skulle ønske jeg fant mer som den.
Jeg har akkurat lest bok 2 av De syv søstre, Stormens søster.
Leser nå Det vokser et tre i Brooklyn.
Skal ha med følgende på ferie og får se hvor langt jeg kommer:
Bienes historie av Maja Lunde, Calendar Girl, bok 2... Høstoffer av Mons Kallentoft, Offer uten ansikt av Stefan Ahnhem.
Jeg har lest "alltid tilgivelse" av Anne B Ragde og Bienes historie av Maja Lunde. Nå holder jeg på med en bok av Linn Ullman "de urolige" "arv og miljø" er neste bok.
Jeg likte også arv og miljø, med unntak av gjentakelsene. Har lest ferdig To søstre nå og må over på noe mer lettbeint. Har en Jæger-bok her, Fortielsen. Passe sommerlektyre.
Jeg satt og lurte på om jeg skulle lage en tråd som het «litteraturanbefalinger for enkle sjeler», og så fant jeg ut at den hadde visst noen startet før meg.
I det siste har jeg lest tre bøker av Sophie Kinsella. Og jeg får bare innrømme det: det fenger. Jeg leser mye mer og med større glede. Er det noen som har noe så enkelt å anbefale?
Jeg vil ikke ha floskler og maleriske beskrivelser. Bare en enkel historie som ikke krever for mye av meg.
Jeg liker bøkene til Lisa Jewell,hun er litt i samme stil som Kinsella. Siri Østli skriver samme type bøker på norsk, de er også underholdende og utrolig lettleste.
Jeg har lest det meste av Kate Morton, selv om de er kliss like alle sammen. Bøkene er fengende når jeg leser dem, men om du legger flere bøker ved siden av hverandre kan jeg ikke huske forskjellen på dem. Ikke bøker som setter spor for å si det sånn. :knegg:
Vet ikke helt hva du mener med at det ikke skal kreve noe .
Jeg liker litt av hvert da men liker spesielt godt bøker fra 1800tallet og tidlig 1900 tallet.
Jeg liker best bøker hvor det finnes oppfølgere sånn at jeg kan følge en person/familie over lang tid.
Som bøkene til Sarah Lark, fra New Zealand. :hjerter:
Og Tilbake til Tall Oaks av Kathleen Grissom. Det har kommet en oppfølger som heter Mellom to verdener. Har ikke fått lest den enda.
Bursdagsgaven er i samme sjanger. Om du liker sørstatsbøker så må du lese Noen kjenner mitt navn. Utrolig lei bok.
Den har jeg lest også, og er helt enig! Anbefales!
Ellers holder jeg på med (det er løgn, jeg leser egentlig bare fag om dagen, men har lest da...) de tre første bøkene i serien Syv Søstre, og er hekta. Den neste kommer vel nå i november? :gruble: Det får bli premie til meg selv når siste eksamen før jul er overstått.
Jeg har lest "Vingebelastning" av Helga Flatland og likte den veldig godt. Hun skriver på en måte som tiltaler meg veldig. Har også lest den siste boken i serien om de syv søstre. Slukte boka på få dager, de fenger samtidig som de begynner å bli ganske like alle sammen. Men jeg liker at hun tar for seg et land i hver bok som jeg får lyst til å lære mer om.
På lista nå står:
Liebhaberne
Det vokser et tre i Brooklyn
Fremdeles meg
Noen som vil gi meg råd om hvilken jeg skal begynne med?