Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har jeg vikeplikt?

#1

Joika sa for siden:

Jeg var noen få centimeter fra å kollidere i går. Scenario: Jeg kjører ned en vei med husbebyggelse i et av forstedene i Oslo. Det er mye mennesker der siden vi er midt i "hente barn på AKS -tid", og på den ene siden av veien er det et fortau, på den andre siden står det biler parkert.
Plutselig er det en bil som skal ut fra parkeringsplassen sin, og jeg ser det rett og slett ikke før vedkomne svinger ut med nesa rett foran meg. Skjønner at jeg ikke klarer stoppe, så bare kjører og håper at den andre sjåføren ser meg. Den andre bilen tuter da på meg, og når jeg er litt lenger ned i veien blinker den med lysene. Jeg blinker da inn til siden, ettersom jeg er ganske sikker på at vedkomne har vikeplikt for meg og jeg undrer meg litt over at vedkomne oppfører seg slik. Da snur vedkomne bilen sin og kjører motsatt vei.

Hadde jeg vikeplikt her?


#2

Bluen sa for siden:

Den som kjører ut fra en parkeringsplass, må da vitterlig ha vikeplikt? Vedkommende stod parkert langs veien, i kjøreretningen?


#3

Candy Darling sa for siden:

Den som skal ut av parkeringsplassen har selvsagt vikeplikt - jeg vet ikke om jeg skjønte det helt, en gang? Han står parkert langs veien på din side, og bare legger seg ut?


#4

Joika sa for siden:

Ja, dere har begge rett. Han skulle ut, jeg bare passerte. Burde sikkert sett han, men det gjorde jeg ikke. Det var mange vitner da, som om jeg har rett i at han hadde vikeplikt, så dreit han seg litt ut med å tute og styre i alle fall...


#5

Candy Darling sa for siden:

Det høres utrolig pussig ut. Det er da ingen som kan tro at man skal se på hver eneste parkerte bil langs veien og være klar til å vike hvis de skal kaste seg ut? Sikker på at han ikke mente at du kjørte for fort? Det er mange som blir litt hissige og beskyttende på eget nabolag og skolekrets.



#7

Esme sa for siden:

Jeg tror du misforstår hva som står der.

Det står i presiseringen:

Det vil si, sånn som jeg oppfatter det, at man har vikeplikt ut fra parkeringsplass når man skal inn på vei, men man har ikke vikeplikt ut fra parkeringsplass overfor de som kommer fra annen parkeringsplass, torg, bensinstasjon etc.

#8

Joika sa for siden:

Jeg kjørte ikke for fort. Dette er gaten jeg bor i. :) Var altfor mye mennesker der, og jeg vet at det er et litt kaotisk sted akkurat der så var veldig opptatt av å ikke kjøre på folk.... Derfor jeg ikke så denne bilen. Det var også rett etter at jeg svingte inn gaten og jeg måtte stoppe i krysset rett ovenfor, så kjørte neppe mer enn 20 km/t. Tror det var enda saktere enn det og...


#9

mrc sa for siden:

Google Maps-bilde over hvor dette skjedde?


#10

-ea- sa for siden:

Uansett så har den andre vikeplikt dersom den bilen kom fra en parkeringsplass og ut på en vei. At de fløyter og styrer må du bare overse. Sikkert en fjott som mente han hadde rett, evt at han var så viktig at du skulle sett han og sluppet han fram.


#11

Joika sa for siden:

Trokke det, det er gaten jeg bor i som sagt. Blir litt vel utleverende syntes jeg. :p


#12

Joika sa for siden:

Han stod parkert i veikanten mellom andre biler (typ lukeparkert), jeg kjørte forbi. Jeg burde sikkert tatt hensyn til at vedkomne stod og knotet for å komme seg ut, men så det rett og slett ikke... og det var vel litt lite hensynsfullt i følge vedkomne tenker jeg....


#13

Esme sa for siden:

Han er dårlig til å kjøre og strever med å komme seg ut av en luke, og derfor var han stresset og derfor skulle du vike for ham? Trokke det er sånn det virker gitt. :hehehe:


#14

Joika sa for siden:

Også er det noe med at jeg ikke ser en svart bil, sammenklemt mellom to andre biler i veikanten... før den svinger nesen ut og jeg får øye på frontlysene i den den nesten sitter rett i siden på meg.

Jeg tenker at man må ta høyde for at folk ikke legger merke til en når man skal ut i veibanen... :gruble: Og at det er en grunn til at man har vikeplikt da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.