Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefrie boller

#1

Niobe sa for siden:

Får man kjøpt melkefrie boller noe sted?


#2

GydaG sa for siden:

Ja, det er noen av de butikkkjøpte vanlige posene som er uten melk, men jeg husker ikke hvilke dessverre, men fra en helt standard Kiwi eller Meny eller hva det nå var-butikk.
Dette endres dessuten stadig, så jeg tar aldri sjansen på å anbefale noe for aktuelle folk.


#3

Niobe sa for siden:

Takk, da er det hvertfall verd å ta turen rundt og kikke etter. Jeg har boller med melk i fryseren, men skulle hatt et par uten. Hadde vært greit å slippe å bake på nytt...


#4

Odelia sa for siden:

Ja, ta turen til Rema eller en av de andre så finner du nok :) Ellers, hvis du ved en annen anledning skal bake, har jeg fått god og luftig gjærbakst ved bruk av kokosmelk (bruk med fordel litt mindre væske enn det som står i oppskriften da den reagerer litt annerledes enn vanlig kumelk i matlaging, men ikke så mye mindre som ved f eks havremelk) og blå melange.


#5

Niobe sa for siden:

Ja, jeg bakte melkefrie boller med blå Soft før. Det funket jo fint, men nå hadde jeg liksom vanlige boller i fryseren fra før, så det hadde vært greit å slippe å bake de to bollene det melkeallergiske barnet antagelig spiser... :sparke:


#6

ingling sa for siden:

Sånne helt standard rosinboller i pose er som regel melkefrie, fant jeg ut da eldste skulle unngå det en periode. Men det er sikkert forskjell på ulike produsenter.


#7

Odelia sa for siden:

Ja, jeg regnet vel egentlig med at du hadde gitt deg ut på det før - du er jo nokså dreven i bakeverden :glis:

Du kunne ha fått noen melkefrie boller hos meg om jeg hadde hatt, eller jeg kunne ha bakt en batch i kveld, men tør ikke i tilfelle det er omgangssyken vi har i hus. Satser på at du finner uten problem.


#8

Niobe sa for siden:

Hehe, takk. :) Eldste reagerer på melk, men i mye, mye mindre grad enn før. Jeg bakte dog ikke så mye melkefri gjærbakst, for han likte ikke spesielt godt sånt. Det er først nå han har fått smaken på det, og nå går det heldigvis greit med melk og smør i bakst. Vi merker dog en liten setback etter jul hvert år, for det blir så mye risgrøt og riskrem...

Og det var en veldig snill tanke, men det ser ut til at melkefrie boller er lettere tilgjengelig enn jeg hadde trodd. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.