Jeg spiste en sånn ferdig havregrøt fra Fjordland en dag, med kuttet havre i stedet for vanlige havregryn. Det var veldig godt, men for dyrt (og for mange kalorier) å spise som hverdagsfrokost i lengden.
Ja, det tror jeg og. Jeg har funnet kuttet rug, og sendte en mail til produsenten om de hadde tenkt til å lage havre, men fikk ikke svar. Jeg liker grøt på kuttet havre, men ikke havregryn.
Jeg bestilte 6 pakker (3 uten gluten og 3 vanlige) sist uke på iherb.com. Desverre så hadde jeg ikke sjekket at de nye reglene var 350kr ink frakt så vi må nok betale både moms og avgift når de kommer i løpet av neste uke.
Portoen var litt dyr siden det veier en del. Derfor bestilte vi noen poser når vi først bestilte. Portoen økte ikke så mye for hver pose.
Jeg vil tro at det lønner seg dersom du klarer å finne noe som veier veldig lite og som gjør at prisen kommer over 20 dollar. Da får du halvpris på porto fra usps.
kanskje noe krydder? Har de ekte kanel? Cinnamomum, eller hva det nå heter? Det smaker virkelig mye bedre enn det som selges som kanel i butikken. Mye søtere, og rundere smak.
Safran burde gjøre susen! Det er den der Bobs Red Mill jeg kjøpte med fra USA også. Men merk at den tar lenger tid å lage enn vanlig havregrøt. Jeg bruker den mest til kjøleskapsgrøt over natta. Da blir korna deilig nøttete.
Ja, jeg vet det er mye lengre koketid. Men jeg regner med det går å lage om kvelden og varme opp et par morgener. Skal også prøve kjøleskapsvarianten, jeg likte ikke den med vanlige havregryn dessverre. For bløtt.
Jeg tok to pakker havre og to pakker vaniljestenger, fikk halv pris på shipping og betalte 230 kr. :) Kunne ikke ta flere pakker havre, da ble det for tungt.
Har en sønn som snart skal være noen uker i USA, så da vet jeg hva han kan ta med til meg.
Hvordan gjorde jeg det sist, mon tro? jeg skal finne fram oppskriften. :)
Jeg kokte opp en kopp havre med en kopp mandelmelk, blandet med et lite yoghurtbeger (Double-0 med fersken fra yoplait), satte i kjøleskapet og spiste dagen etter. :) funker med vanlig melk og annen yoghurt også. Det ble veldig mye, jeg er relativt småspist om morgenen, så det holdt til tre frokoster.
Det vet jeg selvfølgelig, men den byggrislunsjen er liksom en av de spiselige tingene som går an å kjøpe når en ikke er hjemme med fullt grøtkokingsutstyr. :)
Er det kuttet havre? Jeg trodde krossad betydde klemt? Hvis ikke er det jo supert, Saltå Kvarn selger de jo i en del butikker her også, Røtter blant annet, tror jeg.
Er det noen som vet om hvilke butikker som selger produkter fra Saltå Kvarn i Norge? Vi fikk en del produkter fra dem når vi hadde Middagshjelpen, og det er et par av dem jeg savner.
Fytti for en frakt det har blitt fra iHerb nå. :( Og jeg lurer litt på hvorfor det ikke kommer opp halv pris på frakt selv om jeg har varer for 22 dollar i kurven.
Det står jo "krossade" på tomatbokser også, altså sånne hakkete, hermetiske. :jupp:
Jeg hadde tilfeldigvis en sånn havrekrosspose i kjøkkenskuffen, og de ser slik ut:
Ser de riktige ut?
I Trondheim har jeg sett Saltå-produkter hos Helios, Etikken og muligens i helsekostbutikk. Vår lokale Meny har også enkelte poser, hvis jeg ikke husker feil.
Nei, så bare at noen tipset om det som et alternativ til iherb. Men de tar iallefall paypal, så det er sikkert ikke en stor risiko å bestille en pakke til 100 kroner.
Det vet jeg heller ikke dessverre. Men jeg ser at de har endel av iherb favorittene mine og rimeligere frakt nå. Så jeg kommer nok til å prøve meg på en bestilling snart.
Jeg ble inspirert av denne tråden og kjøpte to poser havre fra iHerb. Det tok vel 9 dager fra bestilling til jeg fikk pakken.
Den ene havreposen hadde gått i stykker, og siden den ikke lå inni noen ytterpose, hadde mesteparten av innholdet rent ut i pappesken. Jeg sendte dem en e-post for å klage, og ble veldig fornøyd med responsen - det tok fem minutter, kanskje, så fikk jeg en uforbeholden unnskyldning og alle pengene tilbake. Det synes jeg er god service. :nikker:
Nå koker grøten. :jupp: Er det noen som har prøvd å lage kuttet havre som kjøleskapsgrøt med yoghurt? Jeg likte ikke det når det var med vanlige havregryn, syns det ble for bløtt. Men hvis disse kornene ikke blir altfor harde med denne metoden, ser jeg for meg at det kan bli godt.
Trekker opp igjen denne. Jeg har funnet den "krossat havre" og "krossat firkorn" fra Saltå Kvärn på Reindyrka i Bergen og har kokt grøt av begge deler. Kjempegodt.
Jeg koker det opp med vann og så sper jeg med melk etter hvert til det er passe kokt og passe kompakt. Spiser det med rosiner og litte grann brunt sukker.
Jeg har kjøpt krossat havre på nettet fra Sverige, og koker grøt for hele uken av gangen. Jeg rister grynene i litt smeltet smør, heller på to deler vann til én del gryn, koker opp, slår av og lar det stå til neste morgen. Så heller jeg på én del melk og koker det 10-15 minutter. Setter restene i kjøleskapet og varmer opp én porsjon hver morgen med litt ekstra melk. Spiser det med cottage cheese, blåbær og noen ganger valnøtter. Mannen bruker av og til lønnesirup også.
Ble kuttet havregrøt som du laget selv bra, Fjonka?
Vi lager en posjonspakke med byggrynsgrøt eller kuttet havregrøt fra Fjordland hver morgen, men vi tre jentene i huset deler en pakke da, og begge disse grøttypene er så gode, så jeg har ignorert prisen litt. :flau: Har litt bær som jordbær eller blåbær som topping, det er virkelig nydelig frokost. Men det hadde sikkert vært billigere og like greit om jeg kunne laget det selv.
Mm - det så godt ut! Jeg har bare kokt opp 1 kopp havre, 1 kopp melk og 1 kopp vann. Oppi har jeg eplebiter, rosiner, kanel og kardemomme. Så serverer jeg med frisk banan på toppen.
Pakken min er nesten tom, og jeg fant ikke på Nordbysenteret. :mumle:
Jeg har helt nylig oppdaget at helsekostbutikken på Gunerius har tatt inn krossad havre fra Saltå kvärn (de hadde det ikke i vår), så nå trenger jeg ikke bestille det fra Sverige lenger. :D
Jeg skulle inn for å si at jeg fant dette på Meny nå på fredag, men ser dere allerede har funnet det. Men det stod også en utenlandsk pose i den glutenfrie hylla, nå husker jeg ikke hvordan den så ut. Skal huske å se nærmere neste gang.