Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kuttet havre

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg spiste en sånn ferdig havregrøt fra Fjordland en dag, med kuttet havre i stedet for vanlige havregryn. Det var veldig godt, men for dyrt (og for mange kalorier) å spise som hverdagsfrokost i lengden.

Får man kjøpt kuttet havre noe sted?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke funnet det, dessverre. Jeg tok med en stor pose hjem fra USA, og man kan bestille det på nett, riktignok.


#3

Filifjonka sa for siden:

Kjedelig. :( Det burde de noen kunne produsere eller importere. Tipper det kommer.


#4

Tallulah sa for siden:

Ja, det tror jeg og. Jeg har funnet kuttet rug, og sendte en mail til produsenten om de hadde tenkt til å lage havre, men fikk ikke svar. Jeg liker grøt på kuttet havre, men ikke havregryn.


#5

Teofelia sa for siden:

Hva er kuttet havre? :blånn:


#6

Filifjonka sa for siden:

Det er hele havrekorn som er kuttet istedet for presset flate til havregryn. Tar mer tid å koke, men har en helt annen konsistens.


#7

Teofelia sa for siden:

Aha. Jeg elsker havregrøt. Hadde vært spennende å prøve.


#8

Filifjonka sa for siden:

Fjordlandgrøten var veldig god. Men skulle gjerne kjøpt korn og laget selv.


#9

Isolde sa for siden:

Jeg bestilte 6 pakker (3 uten gluten og 3 vanlige) sist uke på iherb.com. Desverre så hadde jeg ikke sjekket at de nye reglene var 350kr ink frakt så vi må nok betale både moms og avgift når de kommer i løpet av neste uke.

Portoen var litt dyr siden det veier en del. Derfor bestilte vi noen poser når vi først bestilte. Portoen økte ikke så mye for hver pose.


#10

Filifjonka sa for siden:

Takk for tips, da kan jeg bestille der og holde meg under grensen. :)




#13

Isolde sa for siden:

Det var de jeg bestilte og. De har glutenfri versjon til litt mer for de som trenger det.


#14

Bluen sa for siden:

Nå trodde jeg det var enda en presumptivt sunn matvare som var kommet på nei-lista. :knegg: "Kuttet havre - ble slank, sprek og lykkelig!"


#15

Filifjonka sa for siden:

:humre: Nei, jeg skal ikke kutte havre. Har veldig lite på den absolutte nei-listen, det er vel nesten bare lightbrus.


#16

Bluen sa for siden:

Ja, det forundret meg litt at det kom fra deg! :knegg:


#17

Lavender sa for siden:

Steel Cut oat heter det, som barberblad kuttet korn. Stort i USA, nytt i Norge.


#18

Tallulah sa for siden:

Det er vel i utgangspunktet en skotsk greie, tror jeg. Veldig mye av den kuttede havørn i USA påstår st den er "ekte skotsk". :knegg:


#19

Tallulah sa for siden:

Man kan for nok bruke hel havre på samme måte, det blir bare litt større korn. Hel havre får du i Norge.


#20

Filifjonka sa for siden:

Kuttet skotsk havørn høres veldig spennende ut!


#21

Syrinx sa for siden:

Amerikanske havørner er litt av noen skrytepaver og løgnhalser. :humre:

Er forøvrig nysgjerrig på kuttet havre jeg også, spør om det må bestille.


#22

Cuyahoga sa for siden:

Kuttet havørn, Tally?! :knegg: Du spiser fra rødlista, altså?

Havregrøt på steel cut outs er kjempegodt, jeg levde på det i Canada da jeg var syk og ikke hadde matlyst. Har lett etter det i Norge, ikke funnet.


#23

daffy sa for siden:

Havre herfra er helt nydelig. Dette er ikke kuttet, men valset, som visstnok er en gammel norsk teknikk:

www.mylna.no/?c=13612



#25

Tallulah sa for siden:

:latter: Eksotisk må det være!


#26

zinatara sa for siden:

Kanskje jeg må innom og kjøpe en pakke med sånn. Skal uansett forbi når vi skal på sykehuset en tur denne uka.


#27

Filifjonka sa for siden:

Veldig dyr porto da. Jeg kan jo bare kjøpe to poser hvis jeg skal holde meg under 350. :(


#28

Toffskij sa for siden:

Havørn. :rofl:

Det høres for øvrig veldig godt ut. Jeg er avhengig av byggrynslunsjen til Fjordland, sjarmen er god tyggemotstand, og det er vel greia her også?


#29

zinatara sa for siden:

Jeg vil tro at det lønner seg dersom du klarer å finne noe som veier veldig lite og som gjør at prisen kommer over 20 dollar. Da får du halvpris på porto fra usps.


#30

him sa for siden:

Hvis du bare har lyst til å smake kan du kjøpe den kalde havregrynsgrøten fra Tine. Jeg synes den er veldig god.

#31

Filifjonka sa for siden:

Så lurt!


#32

Filifjonka sa for siden:

Ja, eller den fra Fjorland som skal varmes. Det var den som hektet meg. Men da skal jeg smake på den kalde også.


#33

Tallulah sa for siden:

Ja, det blir ikke så slimete som de vanlige havregryna, litt mer som risengryn.


#34

Filifjonka sa for siden:

Hm, har du forslag? :gruble:


#35

Tallulah sa for siden:

kanskje noe krydder? Har de ekte kanel? Cinnamomum, eller hva det nå heter? Det smaker virkelig mye bedre enn det som selges som kanel i butikken. Mye søtere, og rundere smak.


#36

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg har hatt sånn kanel, veldig god. Men det blir neppe så dyrt. Kanskje safran! :)


#37

Tallulah sa for siden:

Safran burde gjøre susen! Det er den der Bobs Red Mill jeg kjøpte med fra USA også. Men merk at den tar lenger tid å lage enn vanlig havregrøt. Jeg bruker den mest til kjøleskapsgrøt over natta. Da blir korna deilig nøttete.



#39

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg vet det er mye lengre koketid. Men jeg regner med det går å lage om kvelden og varme opp et par morgener. Skal også prøve kjøleskapsvarianten, jeg likte ikke den med vanlige havregryn dessverre. For bløtt.


#40

Filifjonka sa for siden:

Jeg tok to pakker havre og to pakker vaniljestenger, fikk halv pris på shipping og betalte 230 kr. :) Kunne ikke ta flere pakker havre, da ble det for tungt.

Har en sønn som snart skal være noen uker i USA, så da vet jeg hva han kan ta med til meg.


#41

Acsa sa for siden:

Hele byggryn kan dere jo kjøpe og koke grøt av sjøl også. Dere må ikke ha Tine til å gjøre det for dere. :blunke:

Forresten heter det pinhead oats i Storbritannia, sånn hvis noen skal dit, eller vil lete etter det online.


#42

~TM~ sa for siden:

Oppskrift på kjøleskapsgrøt?


#43

Tallulah sa for siden:

Hvordan gjorde jeg det sist, mon tro? jeg skal finne fram oppskriften. :)

Jeg kokte opp en kopp havre med en kopp mandelmelk, blandet med et lite yoghurtbeger (Double-0 med fersken fra yoplait), satte i kjøleskapet og spiste dagen etter. :) funker med vanlig melk og annen yoghurt også. Det ble veldig mye, jeg er relativt småspist om morgenen, så det holdt til tre frokoster.


#44

Filifjonka sa for siden:

Det vet jeg selvfølgelig, men den byggrislunsjen er liksom en av de spiselige tingene som går an å kjøpe når en ikke er hjemme med fullt grøtkokingsutstyr. :)


#45

Che sa for siden:

De selger det i Sverige også, vet jeg


#46

Tallulah sa for siden:

Er det kuttet havre? Jeg trodde krossad betydde klemt? Hvis ikke er det jo supert, Saltå Kvarn selger de jo i en del butikker her også, Røtter blant annet, tror jeg.


#47

Tjorven sa for siden:

Er det noen som vet om hvilke butikker som selger produkter fra Saltå Kvarn i Norge? Vi fikk en del produkter fra dem når vi hadde Middagshjelpen, og det er et par av dem jeg savner.


#48

Tallulah sa for siden:

Røtter, som sagt. :)


#49

Bluen sa for siden:

Sitat: "Havrekross framställs av hel, ångbehandlad, skalad havre som klippts i bitar."


#50

Tjorven sa for siden:

Jeg skrev før jeg hadde sett ditt svar. Jeg lover.


#51

Tallulah sa for siden:

Se der ja! Takk! Men betyr ikke krossad klemt? :gruble:


#52

Tallulah sa for siden:

:knegg: Det er i orden. Jeg vet ikke om andre sjapper, hadde i grunn vært greit å vite, siden Røtter ligger litt utenfor min allfarvei.


#53

Bluen sa for siden:

Fant et ordbokoppslag som sier "'krossa el. mala grovt', så "grovmalt" skulle en tro det betydde.


#54

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns man får litt samme smaken av å koke grøt på havrekli.



#56

emin sa for siden:

Fytti for en frakt det har blitt fra iHerb nå. :( Og jeg lurer litt på hvorfor det ikke kommer opp halv pris på frakt selv om jeg har varer for 22 dollar i kurven.

Skal se på Vitacost. :)


#57

Filifjonka sa for siden:

Du må velge den frakttjenesten som tilbyr dette, flere alternativer nedover. Og varene må være under en viss vekt.


#58

Sokk sa for siden:

Det står jo "krossade" på tomatbokser også, altså sånne hakkete, hermetiske. :jupp:

Jeg hadde tilfeldigvis en sånn havrekrosspose i kjøkkenskuffen, og de ser slik ut:

Ser de riktige ut?

I Trondheim har jeg sett Saltå-produkter hos Helios, Etikken og muligens i helsekostbutikk. Vår lokale Meny har også enkelte poser, hvis jeg ikke husker feil.


#59

Tallulah sa for siden:

De ser riktige ut! På tomater har jeg tenkt "knuste". Jeg suger på svensk.


#60

Isolde sa for siden:

Hvordan oppbevarer dere de? Står på mine at de skal oppbevares i kjøleskap eller fryser. Har ikke så god plass i kjøleskapet.


#61

Tallulah sa for siden:

Oppbevarer posen i skapet som mel.



#63

zinatara sa for siden:

Nei, så bare at noen tipset om det som et alternativ til iherb. Men de tar iallefall paypal, så det er sikkert ikke en stor risiko å bestille en pakke til 100 kroner.


#64

Benzo sa for siden:

Nei, lurer mer på hvor lang tid det tar. :knegg:


#65

zinatara sa for siden:

Det vet jeg heller ikke dessverre. Men jeg ser at de har endel av iherb favorittene mine og rimeligere frakt nå. Så jeg kommer nok til å prøve meg på en bestilling snart.


#66

Skilpadda sa for siden:

Jeg ble inspirert av denne tråden og kjøpte to poser havre fra iHerb. Det tok vel 9 dager fra bestilling til jeg fikk pakken.

Den ene havreposen hadde gått i stykker, og siden den ikke lå inni noen ytterpose, hadde mesteparten av innholdet rent ut i pappesken. Jeg sendte dem en e-post for å klage, og ble veldig fornøyd med responsen - det tok fem minutter, kanskje, så fikk jeg en uforbeholden unnskyldning og alle pengene tilbake. Det synes jeg er god service. :nikker:


#67

kokosbolle sa for siden:

Kan man kjøpe hele havrekorn og kutte i blender el?


#68

Filifjonka sa for siden:

Jeg har fått pakkelapp men ikke hentet ennå. Si fra om noen finner en genial og perfekt kokemetode. :)


#69

Filifjonka sa for siden:

Nå koker grøten. :jupp: Er det noen som har prøvd å lage kuttet havre som kjøleskapsgrøt med yoghurt? Jeg likte ikke det når det var med vanlige havregryn, syns det ble for bløtt. Men hvis disse kornene ikke blir altfor harde med denne metoden, ser jeg for meg at det kan bli godt.


#70

Tallulah sa for siden:

Ja, som du ser over har jeg laget det på yoghurt og havremelk.


#71

Filifjonka sa for siden:

Det fikk jeg visst ikke med meg. :) Da prøver jeg med yoghurt og vanlig melk. Ser du kokte opp grytene først ja.


#72

Tallulah sa for siden:

Jeg likte det, i allefall!


#73

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker det sikkert også hvis kornene beholder litt tyggemotstand. :)


#74

Tallulah sa for siden:

Ja, det gjorde de. Andre gangen kokte jeg det ikke opp først, da trakk de ikke like mye melk og ble litt skvipete.


#75

zinatara sa for siden:

Jeg syns kjøleskapsgrøt fungerer bra med store havregryn. Altså de som ikke er lettkokte.


#76

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det kan man kanskje, men etter min erfaring er det ikke noe lettere å få tak i hel havre.


#77

safran sa for siden:

Da har jeg også en sånn pakke i hus! :) Har dere eksperimentert noe mer med oppskrifter?


#78

Blå sa for siden:

Trekker opp igjen denne. Jeg har funnet den "krossat havre" og "krossat firkorn" fra Saltå Kvärn på Reindyrka i Bergen og har kokt grøt av begge deler. Kjempegodt.

Jeg koker det opp med vann og så sper jeg med melk etter hvert til det er passe kokt og passe kompakt. Spiser det med rosiner og litte grann brunt sukker.


#79

Skilpadda sa for siden:

Jeg har kjøpt krossat havre på nettet fra Sverige, og koker grøt for hele uken av gangen. Jeg rister grynene i litt smeltet smør, heller på to deler vann til én del gryn, koker opp, slår av og lar det stå til neste morgen. Så heller jeg på én del melk og koker det 10-15 minutter. Setter restene i kjøleskapet og varmer opp én porsjon hver morgen med litt ekstra melk. Spiser det med cottage cheese, blåbær og noen ganger valnøtter. Mannen bruker av og til lønnesirup også.


#80

emm sa for siden:

Ble kuttet havregrøt som du laget selv bra, Fjonka?
Vi lager en posjonspakke med byggrynsgrøt eller kuttet havregrøt fra Fjordland hver morgen, men vi tre jentene i huset deler en pakke da, og begge disse grøttypene er så gode, så jeg har ignorert prisen litt. :flau: Har litt bær som jordbær eller blåbær som topping, det er virkelig nydelig frokost. Men det hadde sikkert vært billigere og like greit om jeg kunne laget det selv.


#81

emm sa for siden:

Og nå så jeg oppskrift fra Skilpadda, så da kan jeg jo prøve når jeg får kjøpt inn en pakke. :)


#82

safran sa for siden:

Mm - det så godt ut! Jeg har bare kokt opp 1 kopp havre, 1 kopp melk og 1 kopp vann. Oppi har jeg eplebiter, rosiner, kanel og kardemomme. Så serverer jeg med frisk banan på toppen.

Pakken min er nesten tom, og jeg fant ikke på Nordbysenteret. :mumle:


#83

Skilpadda sa for siden:

Jeg har helt nylig oppdaget at helsekostbutikken på Gunerius har tatt inn krossad havre fra Saltå kvärn (de hadde det ikke i vår), så nå trenger jeg ikke bestille det fra Sverige lenger. :D


#84

Tallulah sa for siden:

Takk for tips, Skilps! Den helsekosten er virkelig bra. Jeg kjøper maismel til tacos der.


#85

Polyanna sa for siden:

Den Sorte Havre har lansert steel cut, så nå finnes det å få kjøpt, blant annet hos Meny:

densortehavre.no/

(Står ikke på nettsidene, lansert i dag. ;))

(Sort havre er "urhavre", litt som spelt vs hvete)


#86

Tallulah sa for siden:

Kult! Jeg liker Den sorte havre.


#87

Susse sa for siden:

Det var gode nyheter! Er det kommet ut i butikkene ?


#88

Polyanna sa for siden:

Ble lansert i dag, så det er nok i ferd med å rulles ut. :)



#90

daffy sa for siden:

FP løper foran trendene!


#91

Polyanna sa for siden:

Første porsjon kuttet-havne-grøt på kok her!


#92

Filifjonka sa for siden:

Rakk ikke Meny i dag, men gleder meg.


#93

Skilpadda sa for siden:

Hvilken butikk fant du det på? Jeg har kikket innom et par Meny-butikker, men ikke sett det.


#94

Polyanna sa for siden:

Jeg fikk det direkte, så jeg er usikker på om de har fått det ut i alle butikker enda. :)


#95

Huldra sa for siden:

Har kikka etter det jeg også men uten hell. Har skikkelig lyst å prøve dette.


#96

Lavender sa for siden:

Neste nyhetsslipp i daglivare er mandag 22. Februar, prøv igjen da.


#97

Fløyel sa for siden:

Jeg skulle inn for å si at jeg fant dette på Meny nå på fredag, men ser dere allerede har funnet det. Men det stod også en utenlandsk pose i den glutenfrie hylla, nå husker jeg ikke hvordan den så ut. Skal huske å se nærmere neste gang.


#98

Pøblis sa for siden:

I min meny-butikk har de en hel reol til Den Sorte Havre, men det var bare lettkokt.:(


#99

Polyanna sa for siden:

Inn på Facebook-siden deres! :nemlig:


#100

Pøblis sa for siden:

Jeppsi! :kjepphest:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.