Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bra valg av speilreflekskamera?

#1

GinaK sa for siden:

Jeg ønsker meg et nytt kamera.
Stedatter og familien bodde her i romjulen og nyttår og da tok jeg endel bilder med deres kamera. De har Canon EOS600D. Krystallklare bilder i mørket, så kan jo mildt sagt si at jeg ble veldig fristet.

Vi har et gammelt SyberShot kompaktkamera fra 2007 så vi kan trygt kjøpe et nytt kamera nå. Bruker mobilkamera også men aller mest vanlig kamera så vet at jeg kommer til å bruke dette som hovedkamera.

Jeg har sett at Lefdal har tilbud på Canon EOS1200 på tilbud til 2495,-
Ellers har jeg sett på Canon EOS700D, det koster i underkant av 5000,-
Ærlig talt så ser jeg ikke helt hva forskjellen er på disse to kameraene? :o :confused:

Er disse to kameraene bra valg eller har dere tips til helt greit kamera til vanlig bruk?


#2

Isolde sa for siden:

Forskjell er det. Spesielt vil du merke forskjellen på å ta bilde i mørket. 1100d er veldig dårlig i mørket og har veldig lav ISO.

Jeg ville nok kjøpt et kamera i klassen som 700d er i. Ikke lavere


#3

GinaK sa for siden:

Takk for innspill. Jeg har ikke peiling på alle benevnelsene. Har tatt sammenligning på 3 kameraer og det står ikke noe mer konkret om ISO enn at alle er 100-12800. Det står ikke noe mer konkret. Er det derfor man skal ha ekstra objektiv? Det følger med et objektiv, er det greit eller?

Er det meningen at det objektivet alltid bør/skal brukes når man tar bilder? Synes nemlig at alle jeg ser som har et kamera hengende rundt halsen har et laaangt objektiv på. :p Ser jo profft ut da. :riktig:;)


#4

Isolde sa for siden:

Hvilken objektiv man bruker kommer veldig annpå hva man skal. Mange har bare det objektivet som følger med. Det er ofte et 18-55 objektiv av dårlig kvalitet. Fungerer nok ok i mange tilfeller.

Lav tall på objektivet gjør at man kommer lenger fra det man tar bilde av og gir mer i bilde. Høyere tall gjør at man har mer zoom og kommer nærmere. Det er og objektiver som er fast.

F tallet på et objektiv sier hvor stor lysåpningen (blender) er. Lite tall gir mye lys men også mye uklarhet. Høyt tall gir lite lys men skarpt bilde i større del av bilde. Noe av det kjekke med speilrefleks er at man kan blure ut deler av bilde og bare ha klart der man har hoved fokus.

Jeg bruker stort sett 50mm f.1.4 objektiv. Det er et objektiv som ikke kan zoome, men som er veldig lyssterkt. Det gjør at jeg aldri bruker blits.

ISO er kamera sin evne til å kompensere for lite lys. Vist du husker tilbake til film tiden så kjøpte man film med forskjellig ISO. Høy ISO gjør at man kan ta bilde i veldig mørke omgivelser, men det gir ofte kornete bilder. Men enkelte kamera har god ISO og sa kan man gå nye høyere uten at det merkes. Jeg kan bruke ISO 3500 på mitt uten at det viser mens med 1000D vil bilde bli mer kornete allerede på 800iso.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg er veldig enig med Isolde. Her er det mørkt inne store deler av året, og man trenger kamera med høy ISO og man trenger lyssterkt objektiv. Inne bruker jeg også 50mm f/1.4 og 18-35 mm f/1.8. Kitobjektivet har jeg ikke brukt på årevis, det er i grunn nokså ubrukelig. Ute, i godt lys, så bruker jeg et lyssvakt 18-200mm. Genialt på sydentur, f eks.

Greia med speilrefleks er at du må lære å bruke det. Ellers er det liten vits. Bilder tatt på autoinnstilling med den innebygde blitzen i aksjon, er i mine øyne ikke spesielt mye bedre enn bilder tatt med de beste kompaktkameraene. Og da er jo kompaktkameraer mye greiere å drasse på.


#6

Ballongdamen99 sa for siden:

Tusen takk for nyttig info, trenger nytt kamera, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.