Ja, så har det altså skjedd igjen. Jeg har lovet elevene å bake kake. De ble jublende glade, men det er selvsagt fordi de ikke kjenner til min mislykkethet på kjøkkenet. Ikke engang halvfabrikata-kaker får jeg til, altså. :o
Jeg trenger oppskrift på superenkle langpannekaker som kan slå an hos fjortiser. Har noen noe slikt på lur? :blafre:
Finn oppskrifter med kefir. Det blir saftige kaker. Jeg kan gi deg en oppskrift på god krydderkake med kefir? Ellers er trikset å ikke røre sånne kakerører for mye etter at hvetemelet er i. Det er bedre at røren er litt klumpete.
Klumpete røre, altså? :hm: Men jeg vil bake fra bunnen av denne gangen, unansett hvordan det måtte gå, altså. Vil gjerne ha oppskrift på krydderkake! :jupp:
Enig, og jeg er heller ikke så glad i kefirkakene. Sånn bare for å forvirre. :humre: Det er flere gode brownieoppskrifter i en tråd her, blant annet Nigella sine snøflekkete og New York City Bakery sin.
Jeg baker aldri Brownies fra grunnen. Bruker Toro eller Mølleren. Halvannen pose beregnet til liten langpanne til en stor langpanne. Jeg baker de fleste andre kaker fra grunnen, men posebrownies går jeg ikke bort fra.
Denne kaken har jeg fått mye skryt for. Enkel å få til er den og syns jeg.
KVIKKLUNSJKAKE
4 egg
4 dl sukker
300 g margarin(jeg bruker 3 dl rapsolje for da blir den så saftig)
5 1/4 dl mel
2 ts bakepulver
2,5 ss kakaopulver
2 dl melk
Glasur
300 g melis
100 g smør/margarin
1 1/2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kokt kaffe
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Mel, bakepulver og kakao blandes og siktes i vekselvis med smeltet margarin(eller olje) og melk.
Hel røren i smurt/bakepapirkledd langpanne.
Stek nederst i ovnen ved 175 grader i 25-30 min.
Ingrediensene til glasuren vispes sammen. Du kan bruke samme bollen som du lagde røren i.
Smør glasuren på kaken mens den er varm, og dryss eventuelt kokos over.
Vaniljekaken kan være litt lunefull, ja. Jeg har bakt krydderkake med stort hell til tenåringer flere ganger, men for all del... Brownies er hvertfall enkelt.
Hvis du følger oppskriften nøye så skjønner jeg liksom ikke helt hva som kan bli feil? Men altså, hvis du har motsatt erfaring, og syns at mye kan gå feil, så kan jeg jo ikke garantere det. Jeg har ihvertfall bakt begge disse kakene masse ganger uten at noe har gått galt.
Støtter Kvikklunsjkaken, den er bankers! Ikke bruk hurtigmikser når du skal ha i melet og det andre tørre, skjær inn med slikkepotten og bland forsiktig.
Jeg lager glasuren ved å smelte smøret og røre det andre ut i det varme smøret.
Utover det, søk på soaked chocolate cake her inne, den er blitt storfavoritt hos mine tenåringer! :nam:
Kanelkaka mi er verdens enkleste og unger elsker den!
1 liter kefir
1 kg sukker
1 kg hvetemel
2 ts natron
8 ts kanel (eller 1 pose om du vil)
200 gram smeltet smør.
Bland natron og kanel godt ut i kefiren og ha i sukker, mel og smør. Stekes på 200 grader i 45 minutter.
Pynt med melisglasur og kokosmasse, evnt. Nonstop/Smarties hvis det skal være til unger. For å gjøre kaka litt mer "voksen" i smaken kan du ha oppi ei teskje med malt nellik også, men det er ikke nødvendig.
Brownie med mye sjokolade er jo rimelig safe. Blir den for løs så er det uansett bare godt og man kan late som om den skal være slik. Blir den for mye stekt, kan man late som om det er en variant av sjokoladekake.
Som regel stekes brownies nesten litt for mye syns jeg, så det øker kanskje sjansene dine for at den blir perfekt.
Og jeg drar som vanlig frem den aller mest klassiske langpannekakene av alle, dronningkvadrater. :knegg: Kvalitetsgodkjent i alle bursdager for 2 generasjoner Darlings. Like enkel som Toro, og mye bedre.
Denne (uten nøtter) er veldig populær hos alle barna jeg har servert den til, og det skal godt gjøres å ikke lykkes med den (dersom den ikke overstekes...). Vi har glemt oss og laget eggedosis av egg og sukker, det gikk helt fint, men den bli aller best dersom egg og sukker bare såvidt røres sammen.
Smart, men vi rekker neppe å steke nok plater til 28 elevene på 30 minutter, dessverre. Dessuten er det vel en overhengende fare for at vi setter i gang brannalarmen. :knegg:
Dronningkvadrater bakt og servert. Stor suksess! Takk, Candy! Og takk til alle dere andre som har bidratt i tråden! Jeg skal teste ut flere av tipsene ved en annen anledning!