Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ankarsrum assistent - fornøyd?

#1

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde tenkt å flytte Kitchen Aiden til Øen, og lurer på om jeg skal kjøpe en ny KA, eller oppgradere til en som har litt større kapasitet, nemlig Ankarsum Assistent. Jeg ser at den har fått dårlig score i en test på sukkerbrød (ikke akkurat et problem) og brukervennlighet.

Den kommer til å bli brukt til brød og kaker, og pølsemaking en gang i året - det siste er egentlig grunnen til at jeg vurderer Ankarsumen i stedet for KA, slik at jeg kan gjøre det i én runde.

Jeg vet at det er en del her inne som har den - er dere fornøyde? Hva er problemet med brukervennligheten? Er det noen annen grunn til at jeg heller skal gå for en KA?

(Og kjære Kenwood-menighet, jeg vet at Majoren er FANTASTISK. Den er ikke aktuell. Jeg har ikke plass til den i skapet, og den ... står ikke fremme på benken hos meg. :knegg: )


#2

Høst sa for siden:

tar med seg Kenwood testamentet og rusler ut av tråden igjen :sukk:

:knegg:


#3

Niobe sa for siden:

Om du baker en del kakeaktig, så ville jeg heller kjøpt en ny KA. Jeg mener å huske at Assisstent pisker dårlig, hvilket nok er grunnen til at den gjorde det dårlig på sukkerbrød.

(Og siden jeg egentlig tilhører Kenwood-menigheten, så anser jeg meg i utgangspunktet nokså nøytral til alternativene dine.)


#4

Candy Darling sa for siden:

"En del" er jo å ta i, det går i bursdagskaker og til alleforbannedeavslutningerogtennisturneringersomkommeroppåhverandre. Og sånt. :sparke:

:knegg: 10-12 i året, kanskje?


#5

Divine sa for siden:

Sier du at jeg har det harry hjemme hos meg, Candy? Hæ? HÆ? :snurt:


#6

Niobe sa for siden:

Det høres ut som mer kaker enn pølsemaking, hvertfall. :knegg: Holder en knapp på ny KA.


#7

Candy Darling sa for siden:

Den er vel ikke harry, den er bare ... ikke pen. :knegg: At all. Synes jeg.

Niobe, så vidt jeg skjønner, er den helt ok på pisking av eggehvite. Jeg skjønner ikke hva som er problemet med sukkerbrødet, den har lav vekt/volum-ratio (som vel betyr at den ikke pisker inn nok luft).

Det er brukervennligheten som evt. er problemet, tenker jeg.


#8

Candy Darling sa for siden:

Men er den så dårlig på kaker at det vil bli et problem? For pølselagingen er et reelt problem. :gruble:


#9

Niobe sa for siden:

Jeg vet hvertfall at min mors Assisstent virkelig ikke kunne piske luftig eggedosis, f eks. Og den klinte deigen opp etter sidene på bollen når den elter. Så hvis den eneste fordelen med Assistent er at den duger til pølselaging en gang i året, så hadde den utgått for min del. Jeg hadde ikke kjøpt Assisstent om Kenwood forsvant ut av markedet.


#10

Polyanna sa for siden:

Jeg syns du skal kjøpe den, og så skal du fortelle meg hva du syns. :nemlig:


#11

Xian sa for siden:

Dropp pølsene, og gå for en kMix! :nikker:


#12

Java sa for siden:

Kan noen som har ankarsrum si noe pent om den? Eller negativt? Lurer på det samme som Candy. Har mer lyst på Ankarsum enn KA.


#13

Maverick sa for siden:

Jeg har Ankarsrum. Liker'n! Baker brød med jevne mellomrom. Den er kul og solid og brukervennlig nok for meg, i hvert fall.


#14

Stompa sa for siden:

Jeg har aldri hørt om Ankarsrum Assistent før, men når jeg googler den ser den helt ut som en nyere, litt mer fænsy versjon av min trofaste Electrolux Assistent fra 1991, mens det som nå heter Electrolux Assistent ikke ligner på maskinen min i det hele tatt. :vetikke:

Hvis den har noe til felles med Assistenten min, er det sant som Niobe sier at deigen klines oppover sidene når den elter. Ang. eggedosis vet jeg ikke helt, for jeg bruker ikke denne når jeg trenger eggedosis. Det må nemlig mye større mengder egg enn jeg noen sinne trenger på en gang til (minst 8) før maskinen i det hele tatt klarer å få nok tak i dem til å piske dem. Jeg har derfor en annen, mindre kjøkkenmaskin som jeg bruker til sånt. Siden jeg ikke lager pølser betyr det i praksis at Assistenten bare brukes til gjærbakst, og da står jeg og dytter deigen ned fra sidene med en skje.

Needless to say - jeg er ikke helt fornøyd. Siden den begynner å bli litt "sliten" er jeg halvveis på utkikk etter noe nytt - gjerne noe som kan stå framme. Og da er jeg helt enig i at Kenwood-en er uaktuell. :knegg:


#15

Java sa for siden:

Har du bakt kake med den? Pisker den luftige (nok) sukkerbrød? Er den grei å rengjøre? Det er nemlig det jeg liker minst med den gamle maskinen jeg har. Bollen er tung og kjip og teit å vaske (gammel Bosch).


#16

Niobe sa for siden:

Ja, det stemmer at det som heter Ankarsum Assisstent nå, er den samme som het Electrolux Assisstent før.


#17

Java sa for siden:

Men er Ankarsum assistent 2014 like Elektrolux Assistent 1991? I såfall er ikke Stompas beskrivelse et godt kjøpsargument...


#18

Stompa sa for siden:

Ut fra bildene jeg finner ser bollen prikk lik ut som min, og det ut til at den fortsatt har en sånn "fold" øverst som min også har, og som er noe herk å gjøre ren. :nemlig: Jeg har ikke sett på KA og Kenwood og sånt live, men på bilder ser det ut til at de ikke har sånn kant.


#19

Candy Darling sa for siden:

Xian, den er vel ikke større en KA? Da kjøper jeg definitivt heller KA.

Maverick, du må lage sukkerbrød og dokumentere. :nemlig:


#20

Maverick sa for siden:

Jeg baker aldri kake, nesten, men den kliner ikke deig oppover kantene, pisker bra krem og slikt, og stappes i oppvaskmaskinen. Men, den er litt aquired taste, tror jeg.


#21

Maverick sa for siden:

Jeg skal lage sukkerbrød og dokumentere. :nemlig:

(Hvordan lager man sukkerbrød?)


#22

Candy Darling sa for siden:

Stompa, så vidt jeg skjønner, har den en egen liten del som kan brukes til å vispe små mengder - stemmer det, Mavs?


#23

Java sa for siden:

Jeg liker utseende på den mye bedre enn KA. Det er i hovedsak derfor jeg vurderer den. :knegg:


#24

Stompa sa for siden:

Det er mulig. Jeg har ikke det, og ikke mamma heller. Hvis den hadde vært 100 % "frisk" hadde jeg kanskje sjekket det ut, men siden min begynner å svikte litt blir det nok ny maskin snart uansett.


#25

Maverick sa for siden:

Øh, den har en egen sånn vispebolle i tillegg til stålbollen, ja.



#27

Candy Darling sa for siden:

Nevnte jeg at den finnes i oransje? :love: Og at min bestemor hadde Elektrolux assistent?


#28

Stompa sa for siden:

Ser på noen av bildene jeg får opp at det finnes mye ekstrautstyr som jeg aldri har sett til den jeg har. Vil tro den er forbedret med årene; min er jo godt over 20 år. Og den nye er jo veldig søt, da. Mange fine farger også. :elsker: Hva ligger den på i pris?


#29

Nada sa for siden:

Har Ankarsrum og er strålende fornøyd.
Baker sukkerbrød og brød og ingen problem.


#30

Candy Darling sa for siden:

Og her fikk den også best i test, og det ser ut som Stompas problem er borte:

:leser tester som fanden leser bibelen:


#31

Stompa sa for siden:

Definitivt enig i at den er god til å elte; blir knallflotte gjærdeiger i den.


#32

Candy Darling sa for siden:

Stompa, den er litt billigere enn KA og KM; 3500,- - 4000,-. Jeg skal jo ha pølsemakerutstyr også, så da er vi ju på gång. :stuart:


#33

Esme sa for siden:

Jeg synes ankarsrummen er så kjempefin at jag har gjort extensiva undersökningar og hadde kjøpt den glatt dersom jeg hadde bakt brød mer enn to ganger i året. Det er en aller beste brødmaskinen. Men jeg baker ikke brød. Aldri faktisk. Og får ikke lov av meg selv å kjøpe den uten at jeg begynner med det.


#34

Maverick sa for siden:

Er det ingen som vil fortelle meg hvordan man lager sukkerbrød? :leppe:


#35

Java sa for siden:

Min plan er at siden den er så fin at den kan stå fremme på benken kommer den til å fristen noen (les:mannen) i huset til å begynne å bake brød. Alt jeg trenger er en god oppskrift. Candy?


#36

Java sa for siden:

Da må jeg google.


#37

Candy Darling sa for siden:

Det står på sukkerpakken, Mavis. :erfaren sukkerbrøddödare:

Jeg baker Mims hellebrød fremdeles. Og med denne kan jeg jo lage 4 i slengen. :glis:


#38

Olifant sa for siden:

Jeg elsker min lyseblå Ankarsrum. Og da mener jeg eeeeeeelsker!

Har ikke hatt problemet av noe slag og de nekter virkelig fantastiske deiger og jeg synes den bråker overraskende lite.


#39

Stompa sa for siden:

Nå har jeg akkurat vært på Expert i et annet ærend, og der sto Ankarsrum utstilt. Bare i hvitt, riktignok, men dog - jeg synes ikke den var så fin live som på bildene. :nemlig:


#40

hildeje sa for siden:

Har Ankarsrum, fikk deg i gave av sambo for noen år siden. Må si jeg ble veldig skeptisk når jeg leste testene den hadde vært med i, men jeg synes den har fått ufortjent mye pes, for jeg er fornøyd. Den klarer veldig fint 4kg mel + veske noe som kenwooden min ikke klarte uten å høre nokså sorry ut.
Den pisker både eggedosis og margene uten problemer altså, og jeg digger skrapa som får eks mel bort fra kanten.
I tillegg er den fin å se på :) haha


#41

Pelen sa for siden:

Maverick, fra hukommelsen

2 egg
2 dl sukker

2,5 dl hvetemel
1 tsk vaniliesukker
2 tsk bakepulver (eller var det motsatt mengde på disse to?)

1 dl smeltet smør
1 dl vann

175-180 grader ca 30 min til passende farge.

Løper og sjekker oppskriften


#42

Pelen sa for siden:

Jepp, husket riktig, men 25-30 min og 1 dl smør er det samme som 100 g.

dette er en oppskrift som jeg fikk fra en lærer i første klasse og den har blitt brukt mange ganger. Jeg husker fortsatt blåstensilen.

Egg og sukker vispes veldig godt sammen. Ha i det tørre og sp smør og vann som er blandet sammen. Helles i smurt form med kavring i (om du har).


#43

Novla sa for siden:

Den greia der er jo heslig stygg, men Kenwooden vil dere ikke ha på benken? :hehehe:


#44

Maverick sa for siden:

:fiskedask:


#45

Acsa sa for siden:

Dette er veldig forskjellig fra sukkerbrød jeg er vant med, jeg har aldri bakt det med smør, det blir mer formkakeaktig?

Ifølge meg og Ingrid Espelid Hovig så lages sukkerbrød av 4 egg og 2 dl sukker som vispes til eggedosis. Bland 2 ts bakepulver, 1 dl potetmel og 2 dl hvetemel og rør det forsiktig inn i eggedosisen, vend det gjerne inn med slikkepott/langtannet gaffel.

Has i smurt springform, og stek i ca 35 minutter på 200 grader. Ikke åpne ovnsdøra, ikke hopp og dans på kjøkkengulvet mens det steker.


#46

Røverdatter sa for siden:

Sånn lager jeg det også. :jupp: Men Kenwood som står på benken. :eek:


#47

Acsa sa for siden:

Min Kenwood står også på benken. Det er tilsynelatende mulig å leve med det, altså. :humre:

Er smør i sukkerbrød svensk? Jeg har spist bløtkake i Sverige en gang, og den var litt mer kompakt enn den norske, men jeg tenkte at det bare var tilfeldig.


#48

Isolde sa for siden:

For meg er det viktigst at en så stor maskin lager god gjærdeig. Kakerøre laget jeg ofte med håndmikser.

Jeg har kenwood, men jeg liker veldig godt mamma sin assistent. Liker godt hvordan deigen blir slått og skikkrlig knadd. Jeg liker ikke så god kenwooden. Det blir ikke ny når denne ryker.


#49

Pelen sa for siden:

Det er nok mulig. :nikker: Vi har ikke noe som heter sukkerbrød, men sockerkaka og der er det alltid smør eller margarin (jeg pleier nok oftere å bruke margarin i min). Men man ser jo enkelt om det blir noe fluff av maskinen så det burde bli samme resultat, bare noe annen smak.

Jeg skulle bruke samme oppskrift om jeg en sjelden gang skulle gjøre bløtkake (det er ikke noen i min familie som er så glad i det så derfor gjør jeg det ikke så ofte).


#50

Harriet Vane sa for siden:

Min mor har hatt Ankarsrum siden siden 1975 og den dunker og går fremdeles. Jeg er pastor i Kenwood-menigheten, men jeg anerkjenner Ankarsrums kvaliteter. Min mor lager et aldeles utmerket og fluffy sukkerbrød og kjempegode kaker, og den er fin til all gjærbakst. Hun bruker også kvern, rivjern og annet ekstrautstyr mye.

(Dog mener jeg at alt som skal piskes, krem, eggedosis, marengs osv. blir helt fabelaktig i Kenwooden, men jeg har et sånt skap som den forsvinner inn i etter bruk, så jeg kan gå for bare funksjon, ikke utseende. )

En av mine aller beste venner - som er en foodie av rang - skal kjøpe Ankarsrum nå. Jeg vil tro hun har gjort all research i verden og hun har landet der du er. Hun må ha den på benken og velger bort verdens beste ballongvisp og åttetallsknaingen for et lekkert utseende.


#51

Polyanna sa for siden:

Candy: Hvis vi drar og kjøper sammen, kanskje vi får kvantumsrabatt? :glis:

:Overbevist:


#52

Maverick sa for siden:

Jeg droppet Kenwood fordi den er dyr og svær. :knegg: Den er da hverken styggere eller penere enn en KA?

Ankarsrumen er mer enn god nok til mitt bruk, ikke svær, og ikke svinedyr. Og fin, ikke minst.


#53

Addison sa for siden:

Jeg synes den var griselekker, og er for første gang inne på tanken om å skaffe meg en kjøkkenmaskin. :what:


#54

Stompa sa for siden:

Jeg synes KA og den nye Electrolux Assistent (som ser veldig ut som KA) er kjempefine, og har lyst på dem bare derfor. :shallow: Men jeg bruker kjøkkenmaskinen primært til gjærdeiger, bl.a. brød 1-2 ganger i uka. Jeg vil tro at Ankarsrum Assistent er bedre enn begge disse til det formålet? Noen som har erfaring med KA og store gjærdeiger?

Ankarsrum Assistent'en som jeg så på Expert i går kostet forresten 5.500 kr. :sjokk: Jeg fikk ikke sett hva slags ekstrautstyr som fulgte med.


#55

Polyanna sa for siden:

Den vanlige Kitchen Aiden suger på store deiger, den tar ikke mer enn godt og vel en kilo mel. Ikke så praktisk for oss som baker en 12 brød i slengen, OFTE... Så etter bruken så syns jeg absolutt vi kan forsvare å kjøpe en maskin som virkelig kan gjøre unna brødbaksten. Nå går den i 6 omganger hver gang det bakes. :dåne:


#56

Smash sa for siden:

Jeg har den gamle modellen og er strålende fornøyd. Jeg kan bake store gjærdeiger og får alltid et godt resultat. Liker også den skrapa som følger med for å fjerne deig fra kanten, ikke noe styr i det hele tatt. Min står i skap da, men de nye så jo fine nok ut til å stå på benken.


#57

Java sa for siden:

Hvis det er uten ekstrautstyr er den mye rimligere her. bakerenogkokken.no


#58

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det er stor forskjell på KA og KM estetisk, jo, Mavs. :skeptisk:

Stompa, jeg er veldig glad i KA, men den lager maks 2 brød i slengen (og sliter med pølsemaking, som sagt :skuffet: ).


#59

Maverick sa for siden:

Njæh. De er jo ikke like, men Kenwood-en har industriell appell, og KA-en har, tja, interiørbladappell. :knegg:

Sånn på penhetsskalaen er de jo på samme poengsum, bare med forskjellige måter å være pene på. :jupp:


#60

Candy Darling sa for siden:

Velvel. :knegg: We'll have to agree to disagree.


#61

Maverick sa for siden:

Du har jo kommet etter og skjønt at det er Ankarsrum-en som er veien til lykke! :jupp:

:kjøkkenhipster:

:haha:


#62

Candy Darling sa for siden:

Jeg har elsket den utseendemessig siden bestemors kjøkken, så der er vi på page. Jeg har bare ikke klart å finne en god unnskyldning før nå. :knegg:


#63

Candy Darling sa for siden:

(KA-en er snart 10 år gammel, så da visste jeg ikke at det fantes en ny versjon - hvis det gjorde det.)


#64

noen sa for siden:

Jeg sitter og venter på at den første Kenwoodkarikaturen legges ut i denne tråden. Da er helvete løs, tenker jeg. Ikke mye anerkjennelse av andres kvaliteter lenger da nei!

Er det bare meg som ikke vet hvilket merke det er på kjøkkenmaskinen hjemme? :gruble:


#65

Stompa sa for siden:

Da blir det nok en Ankarsum hvis jeg kjøper ny. Rød! :hyper:


#66

allium sa for siden:

Jeg har en fra 1972. Solid og holdbar er den, men det går ikke an å lage små porsjoner i den. Og jeg synes ikke den elter så veldig godt heller, deigen blir ikke godt nok blandet når jeg bruker hevedeig. Min står i matboden og hentes frem når jeg skal bake store gjærdeiger. Deigskrapen er et stort pluss, da.



#68

Huldra sa for siden:

Den har hel bolle sant? Ikke sånn dum pinne som står i midten som det gjør på Bochen min?


#69

allium sa for siden:

Den har hel bolle. Og med motoren i bunnen er det lettere å helle i ting uten å søle på maskinen også.


#70

Floksa sa for siden:

Til å lage pølser bør du uansett bruke en manuell pølsestapper.
Og dermed kan du kjøpe deg en Bocsh!

:knegg:


#71

Maverick sa for siden:

Hel stålbolle, men den mindre vispebollen har pinne opp i midten.


#72

Candy Darling sa for siden:

:knegg: Pølsestapping går utmerket selv på KA; det er blanding av deigen den sliter med.


#73

Floksa sa for siden:

Det sier du bare fordi du ikke har prøvd skikkelig pølsestapper :knegg:

Boschen min knar 5 liter pølsedeig i slengen. :pekele:


#74

Java sa for siden:

Jeg har bestilt maskin. Kommer hjem til meg om to dager. :lykkelig:


#75

Candy Darling sa for siden:

Det gjør Assistenten også, Floksa. :p

Hvor bestilte du, Java? Hvilken farge? Jeg vil egentlig kjøpe i fysisk butikk, for jeg har gavekort. :trasser:


#76

Java sa for siden:

Jeg bestilte herfra bakerenogkokken.no og valgte maskin med stor ustyrspakke. Gavekortet kan du bruke på noe annet fint.


#77

Fluke sa for siden:

Jeg er superfornøyd med Ankarsrumen min. :jupp:


#78

Neket sa for siden:

:værsågod:

Var det beste (eneste) jeg fant.


#79

Neket sa for siden:

Og denne da. Jeg regner med det blir kenwood etter å ha sett denne:

:nemlig:



#81

Hot Lips sa for siden:

Men altså, er det råsabloggeren i denne testen som har montert feil eller noe, eller er Assistenten så elendig til pisking? :gruble:
www.tv2.no/v/810565/


#82

Katta sa for siden:

Den er elendig til pisking.


#83

Olifant sa for siden:

Min pisker helt fortreffelig, men ikke på små mengder.


#84

Java sa for siden:

Hva definerer du som små mengder?


#85

Toffskij sa for siden:

Jeg vet heller ikke, men det er slik ein fudprofessor. :nemlig:

Noen av oss knar deigen manuelt. På den gamle, autentiske måten. :overlegen:


#86

Esme sa for siden:

Det gjer eg med, eg tar abortar på gamalmåten med, og rensar pinnane i bronost, just på tradisjonelt vis. :overlegen:



#88

Candy Darling sa for siden:

Ikke i følge de to svenske og den danske testen den vant. Er det din erfaring, altså?


#89

Olifant sa for siden:

1 vanlig kartong fløte går helt fint.


#90

Polyanna sa for siden:

Jeg og Candy cherry picker testresultater, ser jeg. :knegg:


#91

noen sa for siden:

Ankarsrum assistent - sucks at flogging.

Joda, det funker som slagord det.


#92

Polyanna sa for siden:

Hvordan rotet 50 shades of grey seg inn hit??


#93

Niobe sa for siden:

Men på en annen side vil den kline deg så hardt opp etter veggen at du må skrapes av igjen. :hehey:


#94

noen sa for siden:

Det er utruleg kva slike fudprofessorar kan klare om dei har det rette ekstrautstyret.


#95

Adrienne sa for siden:

Mannen, som kun baker brød og ikke kaker, har enda ikke tilgitt meg for at jeg solgte vår Electrolux Assistent, den som nå er Ankarsrum. Jeg solgte den fordi den var ikke så god til alt det andre jeg trengte den til. Men vi hadde ikke ekstra bolle, bare den store bakebollen. Den nye er sikkert mye bedre. :nemlig:


#96

noen sa for siden:

Å jasså? Hva var det da? :hehey:


#97

noen sa for siden:

Beklager. Det ble litt dårlig med søvn i natt, og det har ikke akkurat hatt god innvirkning på humoren. #nattinaturen


#98

Adrienne sa for siden:

:knegg:

Kakebaking, for det meste.



#100

Neket sa for siden:

That's what wives are for. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.