Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet åpnet kjøttdeig (haster litt)

#1

Bokormen sa for siden:

Vi kjøpte en stor pakke med kjøttdeig som ble åpnet, men ikke brukt likevel, og satt tilbake i kjøleskapet for å bli stekt opp og/eller frosset ned. Nå har den stått slik i nesten to døgn. Det lukter ikke surt, men kjøttdeig lukter jo heller ikke direkte godt, så jeg er i tvil om den skal brukes til middag i dag eller hives.

Hva tror dere?


#2

Floksa sa for siden:

Ta ut litt kjøttdeig og lukt i bunnen. Blodet surner først.
Forskjellen på sur og ok kjøttdeig er ganske tydelig. Er du i tvil kaster du den.


#3

Candy Darling sa for siden:

Hvis den ikke lukter vondt, hadde jeg brukt den og passet på at den er gjennomstekt. Jeg pleier å gi den 3 dager i åpnet beholder.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Du kjenner absolutt om den er sur. Da lukter det lik.


#5

Divine sa for siden:

Går folk rundt og vet hvordan lik lukter? :what:


#6

Floksa sa for siden:

Døde dyr lukter i allefall ikke blomster......
Lukten av kadaver er ganske spesiell.


#7

Divine sa for siden:

Jeg har heldigvis blitt forskånet.


#8

Fakse sa for siden:

Enig med Floksa. Har du kjent lukta av bedervet kjøtt er du liksom ikke i tvil.

Men lik lukter vel sikkert ikke så ille når de er ferske tipper jeg. På linje med andre slakt :knegg:


#9

Lisa sa for siden:

Men kylling kan jo lukte helt jævlig selv om den ikke er i nærheten av holdbarhetsdato?

Ang kjøttdeig/karbonadedeig. Jeg har lagt merke til at fargen blir mye mørkere (gråaktig) når den er nærmer seg utløpsdato. Påvirker det smaken?


#10

Bokormen sa for siden:

Det var ikke liklukt enda her, men det var nok kanskje ikke langt unna gravens rand. :P Siden det lukter høgg da man åpner pakkene har jeg egentlig aldri kjent noe videre på hvordan kjøttdeigen i seg selv lukter. Kjøtt lukter jo ikke direkte godt, så det er godt mulig at vi egentlig kunne ha brukt dette til middag, men det fristet ikke.

Takk for svar! :)


#11

oslo78 sa for siden:

Brukt hvis ikke luktet surt. Og det lukter du.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Haha, ja. Jeg er jo fra landet. Jeg har dessuten hatt rottelik under gulvplankene. Man glemmer aldri lukten av råtnende kjøtt.

Ja, sant nok. Da kan de sikkert kokes suppe på.

Det er sånn jeg truer mannen min med, at dersom han ikke oppfører seg skal jeg ta livet av ham og koke suppe på ham, som jeg serverer letemannskapene. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.