Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dessert på ukjent kjøkken

#1

Pelen sa for siden:

Jeg skal lage en vidunderlig god dessert til kollegaer når vi er på kick off på fjellet. Vi har leid hytte så jeg aner ikke hva kjøkkenet inneholder. Det kan gjerne være noe som de fleste ikke har prøvd, men det viktige er at de syns det er helt utrolig godt. :fnise: vi skal spise hjort til hovedrett og vi har vært på en aktivitet før middagen.

Kan du gi meg inspirasjon på noe som kan passe? Vi er ti stykker.


#2

Trixie sa for siden:

Passer ikke alltid sjokoladefondant? :nam:


#3

Niobe sa for siden:

Sjokoladefondant er enkelt, og kan stekes i sånne store papir-muffinsformer.


#4

Che sa for siden:

Panna Cotta er lett å lage - og veldig godt - men det har vel de aller fleste smakt da.


#5

Observatøren sa for siden:

Hva med det jeg aldri husker navnet på- marengsbunn med vaniljekrem/konjakk-krem og friske bær? Balaklava?


#6

Taien sa for siden:

[quote=Saint;4147045]Hva med det jeg aldri husker navnet på- marengsbunn med vaniljekrem/konjakk-krem og friske bær? Balaklava?


#7

Addison sa for siden:

Jeg tenkte også på Pavlova. Lag bunnen hjemme, monter på stedet.


#8

Observatøren sa for siden:

Litt særere og mer arbeid- profiteroles.
Eller pære med gorgonzola på butterdeig.


#9

Pelen sa for siden:

De bretter ikke ut seg eller må jeg har form å sette dem i(det har jeg, men usikker på om den er på vår private hytte)?

Pavlova har jeg tenkt på, meget godt!


#10

Teflona sa for siden:

Pavlova som du tar med deg opp, enkelt og veldig godt. Jeg lager den i langpanne når vi er mange.


#11

Filifjonka sa for siden:

En kule god sitronsorbet med musserende vin over er nydelig. Gjerne med noen jordbær og god mørk sjokolade ved siden av. Ekstremt lettvint å lage også. :)


#12

Pelen sa for siden:

Det høres egentlig fantastisk godt ut, men jeg er ikke noe glad i sure ting, jeg tror jeg har fått for mange sure smakløker eller noe, det blir bare veldig surt. Å andre siden så gjør det definitivt ikke noe om jeg serverer en dessert jeg ikke liker selv. :knegg:

Angående å ta med Pavlova. Jeg reiser opp onsdag etter jobb og må i tilfelle bake tirsdag kveld og denne desserten skal serveres på lørdagen. Det er vel ikke optimalt?


#13

Niobe sa for siden:

Det går fint i de stive muffinsformene, med kant.


#14

Lyppa sa for siden:

Bunnen holder seg godt i mange dage rom den oppbevares tørt. Du kan lage enten en stor eller porsjonspavlovaer. Men pynten må jo være noe du kan ta med deg og oppbevare fram til pynting.

Jeg fikk forøvrig servert pærefromage/fromasj til dessert i jula. Den hadde pærebiter oppi, og var virkelig god. Vi var flere som likte den veldig godt. Tenker at den kunne sikkert vært laget i porsjonsskåler og pyntet med f.eks dessertsjokolade på toppen.


#15

Joika sa for siden:

Sjokoladefondanten kan lages dagen før (røren) om du vil. Det eneste som kan være litt dumt med å bytte til papirformer er hvis man er vant med porselensformer, så blir plutselig fondantene veldig overstekt. Har jeg hørt. :sparke:


#16

Fadese sa for siden:

Hvis du går for pavlova, må jeg bare få slå et slag for pasjonsfrukt på kaka. Jeg smakte det på nyttårsaften, og det var så utrolig godt. Oppskriften sa visstnok bare pasjonsfrukt, men de hadde ikke nok på butikken, så de brukte det sammen med annen frukt. Men de litt sprø frøene gjorde seg veldig.


#17

Albertine sa for siden:

...eller lage ferdig en digg mad muff pie. (Fortsatt min favoritt, vet ikke om FP er lei av den?) Med hjemmelaget bringebærcoulis. :nemlig:


#18

Palmen sa for siden:

Har du med god mørk sjokolade blir det mer balansert. Og dette er FANTASTISK etter viltkjltt, og det imponerer. Det blir ikke bedre, mer imponerende eller enklere enn dette.

Så kan du bake en brownies hjemme som du tar med og spiser til kaffen litt senere på kvelden.


#19

Magica sa for siden:

Jeg elsker jo Tiramisu da, og det kan vel de fleste kjøkken klare? Den skal jo ikke steike, og man lager den jo dagen før gjerne, eller tidligere på dagen. Det eneste man trenger er jo en visp og bolle og en form å putte den i. Jeg har en veldig god oppskrift hvis du er interessert. :)


#20

Odelia sa for siden:

Jeg har laget sjokoladefondant i ukjent ovn, og det var vanskelig å vite eksakt riktig tidspunkt å ta dem på når man ikke kjenner ovnen, syntes jeg. I tillegg har jeg opplevd at de steker videre selv om man tar dem ut av ovnen og har mange desserttallerkener man skal velve dem over på, men da stod de riktignok i ildfast form og ikke papirformer (ser for meg at man ikke får det problemet med papirformer).

Panna Cotta er jo veldig greit å lage, gitt at man har tiden det tar å vente til de er avkjølt og stivnet, men det høres det jo ut for at dere har.


#21

Filifjonka sa for siden:

Sjokoladefondant i ukjent ovn virker litt risikofylt, ja. Og pannacotta kan være godt, men sjelden vidunderlig. :)


#22

Tuppen sa for siden:

Den slår alltid bra an når den serveres her. Jeg er ikke lei av den i alle fall.


#23

Pelen sa for siden:

Jeg har aldri gjort mad muff pie, hvor mange holder oppskriften med to pakker oreo-kjeks til?


#24

Lyppa sa for siden:

Lager du sitronsorbet selv? Hvordan?
Hvor mye vin over er det snakk om egentlig? Tror jeg må se bilder av dette:jupp:!


#25

Filifjonka sa for siden:

Jeg har bare laget det et par ganger selv, og fått servert en gang hos Toffskij. Jeg brukte ferdig sorbet fra Kulinaris, en kule i et vinglass, og fylte på med vin - vet ikke helt, en desiliter kanskje? Usikker på om Toffskij sin sorbet var hjemmelaget, men tror egentlig ikke det. Funker fint med ferdigkjøpt ihvertfall. :)


#26

Palmen sa for siden:

Jeg bruker sitronsorbet fra Kulinaris og ca en dl bobler i hver porsjon. :jupp:


#27

Lyppa sa for siden:

Flotte greier:). Skal prøves!


#28

Bamsemums sa for siden:

Panna cotta med bringebærsaus:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.