Jeg skal lage en vidunderlig god dessert til kollegaer når vi er på kick off på fjellet. Vi har leid hytte så jeg aner ikke hva kjøkkenet inneholder. Det kan gjerne være noe som de fleste ikke har prøvd, men det viktige er at de syns det er helt utrolig godt. :fnise: vi skal spise hjort til hovedrett og vi har vært på en aktivitet før middagen.
Kan du gi meg inspirasjon på noe som kan passe? Vi er ti stykker.
En kule god sitronsorbet med musserende vin over er nydelig. Gjerne med noen jordbær og god mørk sjokolade ved siden av. Ekstremt lettvint å lage også. :)
Det høres egentlig fantastisk godt ut, men jeg er ikke noe glad i sure ting, jeg tror jeg har fått for mange sure smakløker eller noe, det blir bare veldig surt. Å andre siden så gjør det definitivt ikke noe om jeg serverer en dessert jeg ikke liker selv. :knegg:
Angående å ta med Pavlova. Jeg reiser opp onsdag etter jobb og må i tilfelle bake tirsdag kveld og denne desserten skal serveres på lørdagen. Det er vel ikke optimalt?
Bunnen holder seg godt i mange dage rom den oppbevares tørt. Du kan lage enten en stor eller porsjonspavlovaer. Men pynten må jo være noe du kan ta med deg og oppbevare fram til pynting.
Jeg fikk forøvrig servert pærefromage/fromasj til dessert i jula. Den hadde pærebiter oppi, og var virkelig god. Vi var flere som likte den veldig godt. Tenker at den kunne sikkert vært laget i porsjonsskåler og pyntet med f.eks dessertsjokolade på toppen.
Sjokoladefondanten kan lages dagen før (røren) om du vil. Det eneste som kan være litt dumt med å bytte til papirformer er hvis man er vant med porselensformer, så blir plutselig fondantene veldig overstekt. Har jeg hørt. :sparke:
Hvis du går for pavlova, må jeg bare få slå et slag for pasjonsfrukt på kaka. Jeg smakte det på nyttårsaften, og det var så utrolig godt. Oppskriften sa visstnok bare pasjonsfrukt, men de hadde ikke nok på butikken, så de brukte det sammen med annen frukt. Men de litt sprø frøene gjorde seg veldig.
Har du med god mørk sjokolade blir det mer balansert. Og dette er FANTASTISK etter viltkjltt, og det imponerer. Det blir ikke bedre, mer imponerende eller enklere enn dette.
Så kan du bake en brownies hjemme som du tar med og spiser til kaffen litt senere på kvelden.
Jeg elsker jo Tiramisu da, og det kan vel de fleste kjøkken klare? Den skal jo ikke steike, og man lager den jo dagen før gjerne, eller tidligere på dagen. Det eneste man trenger er jo en visp og bolle og en form å putte den i. Jeg har en veldig god oppskrift hvis du er interessert. :)
Jeg har laget sjokoladefondant i ukjent ovn, og det var vanskelig å vite eksakt riktig tidspunkt å ta dem på når man ikke kjenner ovnen, syntes jeg. I tillegg har jeg opplevd at de steker videre selv om man tar dem ut av ovnen og har mange desserttallerkener man skal velve dem over på, men da stod de riktignok i ildfast form og ikke papirformer (ser for meg at man ikke får det problemet med papirformer).
Panna Cotta er jo veldig greit å lage, gitt at man har tiden det tar å vente til de er avkjølt og stivnet, men det høres det jo ut for at dere har.
Jeg har bare laget det et par ganger selv, og fått servert en gang hos Toffskij. Jeg brukte ferdig sorbet fra Kulinaris, en kule i et vinglass, og fylte på med vin - vet ikke helt, en desiliter kanskje? Usikker på om Toffskij sin sorbet var hjemmelaget, men tror egentlig ikke det. Funker fint med ferdigkjøpt ihvertfall. :)