Kjøpte ny Kenwood Major Titan for 2,5 år siden. Betalte 6000 spenn for den, og har vel brukt den 3 ganger. :knegg:
Jeg lager alltid eltefrie brød, jeg pisker krem og slikt med en elvisp, pizzadeiger lager jeg enkelt for hånd. Kakerører lager jeg også for hånd, det går jo så kjapt.
Så den blir jo aldri brukt. Vurderer å selge den (hva kan jeg ta for pris, mon tro?) men er redd jeg skal angre. Men den blir jo bare stående og støve ned.
Jeg har ikke kenwood, men et annet merke, og jeg bruker den til rundstykkedeig og brøddeig. Selv om jeg ikke har brukt den så mye, så selger jeg den ikke, for om jeg selger den så kommer jeg aldri til å bake noe som helst.
Vi kjøpte til jul, og jeg har så langt brukt den til marengs, gjærdeig, ymse julekaker og frosting. Elsker den! Vår var ikke så dyr da, men den holder lenge til mitt bruk.
Marengs, kaker, gjærdeiger, kjøttkaker, juice og smoothies i blenderen, kvern og pølsehorn til pølser. Sikkert mer også, den er stadig i drift.
Tidligere var det en sikker måte å få være alene på kjøkkenet på, ungene stakk når den begynte bråke.
Brød, boller, polarbrød, rundstykker, kaker, pizzadeig. Jeg gidder rett og slett ikke elte for hånd. Baker nå egentlig mest eltefrie brød. Bruker blenderen 3-4 ggr pr uke til supper og smoothies. Uunnværlig her.
Vi fikk kjøkkenmaskin til bryllupet. Det er 15 år siden. Den ble brukt ca to ganger og gitt bort nå i høst. Jeg har aldri savnet den. Det er mye enklere å vispe og røre og piske med andre og mindre "maskiner". Jeg elter aldri for hånd. Lager eltefritt eller elter med eltekroker på håndmikser.
Bruker den til brød,bolle og pizzadeiger, marengs, kaker.
Har juicesentrifuge, blender og potetskreller til den også disse bruker 1-2 ganger i året.
Min kan koke også,men den funksjonen er lite i bruk....
Gjærdeig (bruker lite gjær, lang eltetid, kan ikke elte for hånd), kakebaking (den er uslåelig på alt som skal piskes til eggedosis eller marengs, og så bruker jeg foodprocessoren og blenderen på Kenwooden. Den brukes minst én gang i uken.
Den blir brukt mye til gjærdeiger, til alt utenom pizzadeig. Pizzadeig lager vi i brødbakemaskinen på timer så deigen er klar til vi kommer hjem. Også til marengs og eggedosis.
Samme her (skjønt, jeg kan vel strengt tatt elte for hånd om jeg må). Mannen lager pizzadeig hver uke, jeg lager gjærdeig eller kakedeig tre av fire helger i måneden, vi lager smoothie minst et par ganger i uka og gjerne daglig i sommerhalvåret. Krem og små kakerører som muffins- og brownierøre bruker vi bare håndmikser på, men kjøkkenmaskinen er nå ute av skapet sitt minst to ganger i uka likevel. Nå skal vi begynne å bake mer brød også, da blir det mer.
Jeg bruker den mye til gjærdeig, pisking av krem og marengs og til å blande enkelte deiger til kjeks eller kakerører. Fikk meg food prosessor til den til jul, den bruker jeg også endel.
Vi har ikke håndmikser, forresten. Har noen ganger lurt på om jeg trenger det, men jeg tror det bare blir skapfyll. Kenwooden står fremme på kjøkkenbenken hele tiden og det koster null og niks å ta den i bruk, så da klarer jeg ikke å se for meg hvilke situasjoner jeg ville brukt en håndmikser, annet enn til krem kanskje.
Ja, jeg vurderer det, men jeg er så redd for å angre. Den kostet jo flesk, og det blir dyrt å kjøpe ny om jeg plutselig bestemmer meg for at Kenwood er tingen allikevel. Tror kanskje jeg bestemmer meg for å bruke den mer. Men jeg baker jo sjelden annet enn kaker, så da får den jo kjørt seg veldig sjelden. Jaja, jeg får bake mer boller da. :knegg:
Jeg hadde nok ikke giddet å bake brød som skal eltes kraftig uten en slik maskin, men jeg baker i 99 % av tilfellene eltefrie brød, da jeg liker dem best. Så da trengs ikke maskin, hehe.
Hahaha ja, jeg tror jeg er ute etter at dere skal si at jeg MÅ ha den i hus slik at jeg slipper å selge den og angre. Årh, vanskelig. Kommer jo aldri til å ta meg råd til en ny om jeg selger den og plutselig vil ha den allikevel.
Lander nok på å beholde den foreløpig og heller bruke den mer. Får gi det noen måneder og se om jeg klarer å få brukt den mer, hvis ikke er det ikke vits.
Lager du kakerører for hånd? Rører eggedosis, eller smør og sukker hvitt? Jeg har flere kakerører som blir veldig mye bedre hvis de blir skikkelig rørt, det ville tatt evigheter for hånd.
Bruker ikke Electroluxen min til noe som helst. Lager gjærdeiger for hånd, kakerører med eggedosisbasis i mixmasteren og alle andre kakerører for hånd.
Jeg kastet min Kenwood i 2013 da vi flyttet. Plasten var full av sprekker, og den var full av mugg ... Seriøst muggproblem der vi bodde før!
Har ikke angret på det. Jeg har en stavmikser jeg bruker nesten hver dag, og til kaker bruker jeg en sånn håndmikser. Brød lager jeg ikke så det er ikke noe problem.
Jeg har ikke Kenwood, men en Kitchenaid som står fremme på benken. Jeg bruker den til alle kakerører og deiger. Kan nevne røre smør og sukker hvitt (hvem orker å gjøre det for hånd hvis en ikke må?!), vispe egg, piske krem, vaffelrøre, pannekakerøre, bolledeig, rundstykkedeig, pizzadeig osv. Veldig greit å slippe å elte og vispe så mye for hånd syns jeg.
I tillegg til all baking og pisking så bruker jeg min til alle typer kjøttboller, karbonader ol, til potetmos og rotmos, også bruker jeg blenderen mye. Har ikke annet ekstrautstyr enn blender til min. Jeg er veldig glad i min og har den fremme på benken for å få brukt den mest mulig.
Eggedosis lager jeg ikke, spiser ikke egg. Så de kakerørene jeg lager, trenger som regel ikke å piskes lenge. Noen krever jo at margarin og sukker piskes hvitt, da har jeg brukt elvispen, men kan jo for ordens skyld bruke Kenwooden til det fra nå av, hehe.
Kenwooden min står alltid fremme. Den har stått i et hjørne på kjøkkenbenken siden jeg kjøpte den. Hadde jeg puttet den i et skap, hadde jeg garantert solgt den for lenge siden, for da hadde jeg ALDRI brukt den. Den veier jo 500 kg.
Høres ut som du ikke har bruk for den. Jeg orker ikke mye elting og røring for hånd og bruker den mye, hadde en billig og dårlig mixmaster før, så den ble himmelen for meg.keg har heller ikke andre ting som stavmixer etc.
Jeg har KA, og bruker den ofte. Brød, pizzadeig, boller, kaker, pølser (vel, 1 x i året), rive gulrot, presse juice (går i bølger), lage iskrem, kjøttkaker, pannekakerøre, vaffelrøre - det er det jeg kom på i farten.
Det er helt avhengig av én ting, nemlig at den står på benken.
Jeg har bare stavmikser på hytta, og blir gal. KA skal derfor ut dit, og jeg skal ha en til. Eller en Assistent.
Jo, da hadde jeg DE planene, serru. Skulle bake alt av brød, masse boller, være skikkelig husmor. Husmor er jeg, men "problemet" er at jeg har lagt min elsk på eltefrie brød, og boller lager jeg jo sjelden fordi vi ikke er så glade i det, og eggedosis og marengs og sånt er jo noe jeg aldri lager. Tenkte vel det var en sånn greie man bare måtte ha, men så ble den stående fordi jeg lager ting så mye enklere for hånd. Men skal nok få brukt den. Den fikk leke seg i dag, med bolledeig. Ungene hadde plutselig lyst på skoleboller, så da måtte jeg lage det, gitt. Og akkurat bolledeig er ganske greit å lage i sånne maskiner.
Jeg ønsket meg egentlig en KA, men tenkte "jo kraftigere og større, jo bedre" og det angrer jeg jo litt på i dag da. For jeg hadde nok brukt en KA mer. Den virker så hendig. Bråker vel mindre og? Burde kanskje selge denne og gå for en KA, den passer sikkert mer til mitt bruk.
Jeg har håndmikser med stativ, og den brukes en del, for jeg har ikke kenwooden på benken, det har jeg ikke benkeplass til, og heller ikke mikserskap som har sånn hevebord, så derved må den plukkes frem, og da er det mye enklere å ta den lille... Har stavmikser også, som jeg også nryuker oftere enn kenwwoden.
Men kenwwod er fremme når jeg baker noe større enn en pizzadeig da
Jeg bruker den til all slags gjærdeiger (selvsagt utenom de eltefrie). Bruker den også til kakedeiger. Blenderen brukes til smoothies o.l. Vår står på benken og brukes ihvertfall ukentlig.
Jeg heter Drømmedama og jeg er Kenwood-avhengig. Bruker den flere ganger i uken. Selvsagt kunne jeg klart meg uten, jeg kan jo elte for hånd, blande en røre eller piske krem med en annen dings, men hvorfor skulle jeg vel det? Alt blir enklere og går kjappere(jeg er utålmodig) med min Kenwood, den gjør at jeg lager mer og morsommere mat i en fei, terskelen min for å lage mat/bake er rett og slett langt lavere enn om jeg ikke hadde hatt Kenwooden min. Den står fast fremme, jeg forstår at det blir styr hvis jeg hadde måttet hente den frem hver gang.
Jeg kjøpte enkleste modell av Kenwood Major for 10 år siden, og den har vært i bruk ukentlig siden. Bruker den til brødbaking, kakebaking, visping, elting osv osv.
Jeg har dårlige hender/armer, så alt som skal piskes/blandes/eltes går i den. Jeg bruker den til pannekakerører ol, deiger (brød, rundstykke, focaccia), kaker, krem, is (har ismaskin til), spe ut kjøtt, marengs. Den brukes ukentlig her. Jeg har ikke andre maskiner til visping og elting.
Jeg har bare en kenwood fra 50-tallet, men den duger :)
Vi har kvernet en hel haug med elgkjøtt, jeg bruker den til brød/runstykkebaking, kakebaking ol... den er ganske så ofte fremme men mest pga gjærbakst egentlig. men også pisking av krem o.l
Bruker min til alt :) Kaker, gjærdeig, marengs m.m.
I fjor kjøpte jeg meg også kjøttkvern og pølsehorn som man kobler på, så nå lager jeg også hjemmelaget kjøttdeig, pølser, fiskefarse osv. i denne magiske maskinen :D
Ja, kjøtt og fisk er jo noe jeg ALDRI kommer til å bruke den til, hehe, men skal bake litt mer brød i den. Må finne noen gode oppskrifter på grove, sunne brød som kan eltes i den maskinen.
Du får sette i gang datteren din. Min baker mye mye mer enn meg, og har planlagt å teste ut makroner i helgen. Hun får stort sett lage alt hun måtte finne på, og jeg lærer på veien. :)
Hun baker hun. :D Men vi spiser ikke egg, så marengs og eggedosis lager vi jo ikke. Hun er blitt ganske flink til å bake (skulle vel bare mangle, med mor som er matblogger og skikkelig bakekjerring, hehe). Disse laget hun til bursdagen sin i fjor, både muffinsene, glasuren og pynten:
Jeg bruker den til det vanlige: elte gjærdeig, bake kake ...
Blenderen bruker jeg bl.a. til å grovhakke mandler når jeg lager kake med mandelbunn.
I tillegg til ordinært utstyr, så har jeg også kjøpt en pakke med ekstrautstyr
(mandelkvern og ulike rivjern)
Dette er en genial pakke.
River en kilo ost på kanskje 2 minutter. Kverner mandler til kransekake på 1-2-3.
Det går som en lek
Sikkert mye annet jeg kunne nevnt. Men det er hvertfall sikkert at jeg ikke vil bytte den ut. :)
Siden jeg startet tråden i januar, har jeg brukt den 2 ganger. :knegg:
Jeg har mer lyst på en Kitchen Aid, egentlig. Den passer mer til mitt bruk. Trenger ikke det store droget, så jeg tror nok jeg pakker den ned og prøver å selge den.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.