Pelen sa for siden:
Kan jeg få dem?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Pelen sa for siden:
Kan jeg få dem?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg elsker ELSKER dette (kan lages grovere etter ønske, tilsettes urter, krydder, korn, hva du vil, eller lages som focaccia, pizzadeig, rundstykker, det er så anvendelig!)
500 gram hvetemel
4 dl kaldt vann
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt
Til focaccia erstatter du 1 dl av vannet med olivenolje, og tilsetter gjerne litt oregano, timian, basilikum osv.
Bland alt fort sammen og la deigen heve over natta, eller minst 12 timer. Ta den ut av bollen og over på et melstrødd (masse mel) bakepapir. Bruk papiret til hjelp og brett deigen over hverandre til du har en deig som ikke klisser så mye, men ikke bruk FOR mye mel. Legg et håndkle over og la den heve en time eller to til.
Sett inn en liten ildfast form, glassgryte med lokk eller lignende i ovnen og sett den på 250 grader. Når ovnen piper og er klar, ta ut formen og hell brøddeigen oppi umiddelbart! Trenger ikke smøres, når formen er så glovarm, vil skorpe dannes under brødet umiddelbart slik at brødet sklir rett ut av formen etter det er ferdig. IKKE smør formen altså!
Ta på lokk og stek brødet i en halvtime, ta så av lokket, sett ned til 200 grader og stek et kvarter til. Avkjøl.
Luftslottet sa for siden:
Havrebrødet til Mat på bordet:
www.matpaabordet.no/2011/02/eltefritt-havrebrod/
Jeg er også veldig glad i no knead-rundstykkene hennes. Da erstatter jeg en god slump av melet med Fibramel.
Magica sa for siden:
Jeg gjør det samme som Dixie men har funnet en forenkling. Når deigen har hevet over natta så kan du ta en slikkepott oppi bollen og dra litt i deigen og brette den litt der, uten noe mel og uten å tømme den ut på bakebordet og lage noe kliss. Det funker finfint. La den heve en stund til.
Jeg steiker mitt på 275 grader med lokk i 30 min og 225 grader 15 min.
I den store Le Creuset gryta så bruker jeg 1 kg mel og 8 dl vann. I en sånn vanlig jerngryte bruker jeg ca 650 g mel og 5 dl vann.
Typisk eksempel:
5 dl vann
350 g hvetemel
200 g hvete/rug mel til grovbakst
100 g spelt
2-3 ts salt
1 ts tørrgjær
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.