Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Suksesskake/gulkrem

#1

Nessie sa for siden:

Ikveld laget jeg for første gang sånn "gulkrem" til en suksesskake.
Og den ble perfekt. :stolt:

(Men guud jeg er sliten i armen!! :dåne: )

Skal lage en sånn stor sukseskake i langpanne til bursdag i morgen. :D
(detsoteliv.no er en skummel side!! :o )

:åpplyser:


#2

Ine sa for siden:

Ønsker deg kjøkkenmaskin? (Eller viser det spørsmålet at jeg er en suksesskake-jomfru? :confused:

Gøy når kaker en lager første gang er vellykede ja :D


#3

Misteri sa for siden:

Sliten i armen. :gruble:

Gøy å få det til da. :D


#4

Kneazle sa for siden:

Flinke guniss!
Jeg har prøvd én gang, og det gikk ikke bra. :mumle: Har du en idiotsikker oppskrift, kanskje? :blafre:


#5

polarjenta sa for siden:

Flinka:)

Nå har jeg aldri laget sånn krem, men jeg tror ikke det hadde hjulpet med en kjøkkenmaskin, man rører vel mens det koker eller noe sånt..


#6

Left sa for siden:

Jeg har laget Dobbel Suksess i dag, og du søte noe hvor god den var!
Har også en fiasko med suksessterte fra tidligere, men i dag gikk det som en drøm :highfive:
Har du sett den oppskriften forresten? :nam:


#7

Alexy sa for siden:

Mm, hørtes veldig godt ut! Jeg tror du er flink til å bake. :nemlig:


#8

Ine sa for siden:

OK!


#9

Misteri sa for siden:

Jeg lager enklere utgave av suksekaka.

Snopekaka:

Bunnen:

Mal: 150g mandler
6 sukkerkavringer

Pisk sammen 4 eggehvitter og 2 1/2 dl farin. Stekes på ca. 180 grader i 30 min? Stikk en pinne i så ser dere om den er ferdig. Min ovn er litt dum, derfor litt vanskelig å si. ;)

Krem: Rør sammen og kok opp
4 eggeplommer
1 dl fløte
1 dl sukker
La kremen bli helt kald, rør så inn 100 g soft margarin.

Rasp sjokolade oppå som pynt.


#10

Left sa for siden:

Min oppskrift likner veldig på Misteri sin.
1,5 dl fløte
4 eggeplommer
120 gr sukker

Bland og kok opp, men det må ikke koke.
Vispe vispe vispe vispe vispe vispe vispe.

Tilsett 120 gram kaldt smør.

Sett den kaldt, gjerne i fryseren en stund - da blir den fortere klar.


#11

Nessie sa for siden:

Jeg har liksom aldri prøvd denne kaka for jeg har hørt at kremen er så knotete. Og da jeg så i en tråd at til og med ISET slet, visste jeg ikke helt om jeg gadd prøve. :knegg:
Men gikk fint! :stolt:
Jeg laget kremen i går, og skal lage bunnen idag. Det sto at kremen fint kunne stå natta over.

Den jeg lager heter "Kjempesuksess" - og ligger på www.detsoteliv.no
Dere får den opp om dere søker på suksess.

Men den gule kremen inneholder:

  • 8 eggeplommer
  • 240 g sukker
  • 2 dl kremfløte
    --> alt dette røres sammen i en kjele, og kokes opp. Rør under småkoking i ca 5-7 min.
    Ta av kjelen fra plata, og tilsett:
  • 240 g mykt smør i klatter
  • 2 ts vaniljesukker

Avkjøl.


#12

Nessie sa for siden:

Så den! :D


#13

Nessie sa for siden:

Jeg skal legge ut bilde av kaka når den blir ferdig, og OM den blir bra. :humre:


#14

Nessie sa for siden:

Mmmmh.. gleder meg til å smake! :D


#15

Nessie sa for siden:

Den var kjeempegod :kry:


#16

Mandino sa for siden:

Den kaken er skummelt god, men den lages ikke så ofte her i huset. Er så mange andre kaker som er litt enklere, men den lages alltid til jul, dåp m.m


#17

amanas sa for siden:

mmm :sikler: den såg veldig god ut kaka di :D

Jeg har og en sånn i ovnen nå, og to venter.
Skal i begravelse tirsdag å har fått i oppdrag å bake den kaken, å da lager jeg alltid noen i fleng som jeg har i fryseboksen. Da har jeg så jeg bare kan ta opp ved besøk :)

Så i dag blir det tre kaker. 1 til tirsdag og 2 i fryseboksen :)


#18

Susse sa for siden:

Den oppskriften fra detsoteliv er knallgod !!

Morro å få til, og en kake alle liker, perfekt å fryse hvis det er rester. :knegg: (Det blir det aldri her)


#19

Nessie sa for siden:

Rester? :blånn:

Men god idè å bake fler og fryse ned!


#20

Spoon sa for siden:

Den var god! :D Men holdt med et stykke ja, rimelig mektig. :nemlig:


#21

Daisy sa for siden:

Den så ufattelig deilig ut. Aldri tenkt på å ha den dobbel før!


#22

Nessie sa for siden:

Det holder egentlig med "enkel" da.
Den blir jo mekting nok ;)


#23

Dali sa for siden:

Får vann i munnen - min favorittkake, men mannen er allergisk mot nøtter :(
Lagde en sånn kake for 10 år siden. Til tross for at jeg stekte den dobbel tid var den fortsatt rå i midten :lol: Etterpå har jeg aldri turt å prøve igjen.


#24

allium sa for siden:

Jeg lager den med mandler. En kamerat av meg elsker denne kaken, og han er nøtteallergiker. Jeg baker den til ham ved enhver passende anledning.


#25

Susse sa for siden:

Jeg baker den ofte fordi vi har to med cøliaki i familien.


#26

Pelikan sa for siden:

ÅÅååååååååååååååååååååå nå fikk jeg så lyst på den kaken :nam:


#27

Nessie sa for siden:

Skal bake suksesskake idag, og fryse ned. :D
Tenker lage den i langpanne, men ikke legge dobbel.


#28

Nessie sa for siden:

:sur:

Ble stressa og forstyrra av ei masekråke på 3 år, og glemte å ha i mel og bakepulver i bunnen! :gaah:
Så nå er det nøttebunn (marengs + mandler). :sukk:

Jaja. Det er vel spiselig det og. KREMEN ble fin denne gang og :D


#29

allium sa for siden:

Jeg lager alltid denne med mandelbunn, aldri med mel og bakepulver.


#30

Nessie sa for siden:

:lykkelig:

Det var ikke MYE mel og bakepulver i oppskrifta altså.


#31

Susse sa for siden:

Jeg pleier å droppe melet i bunnen om svigerinna mi skal komme, hun har cøliaki. Kaka blir like god uansett.
Godt jeg ikke kan bruke armene nå, og dermed ikke bake. :knegg: Dette er en av de beste kakene som finnes.


#32

Nessie sa for siden:

Den BLE god ja. :D :nam:

Delte den opp i litt små kakestykker, og fryste de. :jupp:


#33

Selma sa for siden:

Denne baker jeg alltid til jul. Jeg baker den i god tid og fryser den ned. Veldig greit å fryse kaken for seg og ha fyllet i en boks og putte i fryseren. Det blir helt fint når det tines. Enklere å få plassert ei kakefor med kake i og en boks med fyll enn ei feridg kake på fat i fryseren, synes jeg


#34

Nessie sa for siden:

Jeg gjorde sånn:


#35

Stikka sa for siden:

Har lyst til å prøve meg på oppskriften på kjempesuksess fra Det søte liv, men kan jeg erstatte kremfløten med noe laktosefritt? Noen som har prøvd?


#36

Kula sa for siden:

Det blir bedre om du bruker smør istede for soft margarin. ;) prøvd og feilet mange ganger

Dessuten kan du jo bare røre smøret inn med håndmikser. Da skiller den seg ikke så lett.

Jeg synes smørkremen som blir laget på den måten Nessie beskriver blir mye bedre enn den der man rører smøret inn i varm eggeblanding.


#37

iben sa for siden:

Har lagd suksessterte mange ganger (med suksess). Men når jeg skulle lage den til mitt eget bryllup så det det helt fiasko. Fyllet rant utover hele fatet:o

Den med marengs så god ut. Finnes oppskriften på det gode liv?


#38

Stikka sa for siden:

Smør skal jeg bruke, det går bra. Det er kremfløten i den gule kremen som er utfordringen. Jeg har en erstatningssak fra Oatly, tror jeg prøver den.

Men må jeg skolde mandlene eller bare kutter jeg dem med det tynne, brune skallet på? Må jeg male i kvern eller funker det like bra med kniv i kjøkkenmaskin?


#39

allium sa for siden:

Jeg skolder aldri mandlene, og hakker dem i kjøkkenmaskinen.


#40

Stikka sa for siden:

Ok. Da gjør jeg det som deg.


#41

Stikka sa for siden:

Jeg har bakt bunnen i dag og skal lage kremen for å sette i kjøleskapet nå. Men hvordan oppbevarer jeg bunnen til i morgen? Smører ikke på kremen før da.


#42

Lorien sa for siden:

Og sånt legger dere ut her, så stakkars søthungrige gravide finner det? :fistel:


#43

Stikka sa for siden:

Fryse bunnen eller sette den i kjøleskap over natten? Hjelp. Ingen som vet hva som er best?


#44

allium sa for siden:

Jeg setter den i matboden i en tupperware-boks. Pleier å ha på kremen dagen før også.


#45

Stikka sa for siden:

Ok. Jeg gjør fortsatt som deg da. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.