Jeg har laget Dobbel Suksess i dag, og du søte noe hvor god den var!
Har også en fiasko med suksessterte fra tidligere, men i dag gikk det som en drøm :highfive:
Har du sett den oppskriften forresten? :nam:
Pisk sammen 4 eggehvitter og 2 1/2 dl farin. Stekes på ca. 180 grader i 30 min? Stikk en pinne i så ser dere om den er ferdig. Min ovn er litt dum, derfor litt vanskelig å si. ;)
Krem: Rør sammen og kok opp
4 eggeplommer
1 dl fløte
1 dl sukker
La kremen bli helt kald, rør så inn 100 g soft margarin.
Jeg har liksom aldri prøvd denne kaka for jeg har hørt at kremen er så knotete. Og da jeg så i en tråd at til og med ISET slet, visste jeg ikke helt om jeg gadd prøve. :knegg:
Men gikk fint! :stolt:
Jeg laget kremen i går, og skal lage bunnen idag. Det sto at kremen fint kunne stå natta over.
Den jeg lager heter "Kjempesuksess" - og ligger på www.detsoteliv.no
Dere får den opp om dere søker på suksess.
Men den gule kremen inneholder:
8 eggeplommer
240 g sukker
2 dl kremfløte
--> alt dette røres sammen i en kjele, og kokes opp. Rør under småkoking i ca 5-7 min.
Ta av kjelen fra plata, og tilsett:
Jeg har og en sånn i ovnen nå, og to venter.
Skal i begravelse tirsdag å har fått i oppdrag å bake den kaken, å da lager jeg alltid noen i fleng som jeg har i fryseboksen. Da har jeg så jeg bare kan ta opp ved besøk :)
Så i dag blir det tre kaker. 1 til tirsdag og 2 i fryseboksen :)
Får vann i munnen - min favorittkake, men mannen er allergisk mot nøtter :(
Lagde en sånn kake for 10 år siden. Til tross for at jeg stekte den dobbel tid var den fortsatt rå i midten :lol: Etterpå har jeg aldri turt å prøve igjen.
Ble stressa og forstyrra av ei masekråke på 3 år, og glemte å ha i mel og bakepulver i bunnen! :gaah:
Så nå er det nøttebunn (marengs + mandler). :sukk:
Jaja. Det er vel spiselig det og. KREMEN ble fin denne gang og :D
Jeg pleier å droppe melet i bunnen om svigerinna mi skal komme, hun har cøliaki. Kaka blir like god uansett.
Godt jeg ikke kan bruke armene nå, og dermed ikke bake. :knegg: Dette er en av de beste kakene som finnes.
Denne baker jeg alltid til jul. Jeg baker den i god tid og fryser den ned. Veldig greit å fryse kaken for seg og ha fyllet i en boks og putte i fryseren. Det blir helt fint når det tines. Enklere å få plassert ei kakefor med kake i og en boks med fyll enn ei feridg kake på fat i fryseren, synes jeg
Har lagd suksessterte mange ganger (med suksess). Men når jeg skulle lage den til mitt eget bryllup så det det helt fiasko. Fyllet rant utover hele fatet:o
Den med marengs så god ut. Finnes oppskriften på det gode liv?
Smør skal jeg bruke, det går bra. Det er kremfløten i den gule kremen som er utfordringen. Jeg har en erstatningssak fra Oatly, tror jeg prøver den.
Men må jeg skolde mandlene eller bare kutter jeg dem med det tynne, brune skallet på? Må jeg male i kvern eller funker det like bra med kniv i kjøkkenmaskin?
Jeg har bakt bunnen i dag og skal lage kremen for å sette i kjøleskapet nå. Men hvordan oppbevarer jeg bunnen til i morgen? Smører ikke på kremen før da.