Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan rengjør du vaffeljernet?

#1

Pelen sa for siden:

Finnes det noen mirakelmetode?


#2

Einhyrningur sa for siden:

Inni? Med vaskevaffel. Mel, salt og vann til tykk gjørme. Stekes i vaffeljernet til den er hard.

Utenpå har vi derimot resignert.


#3

Filifjonka sa for siden:

Vet ikke om noen mirakelmetode, så jeg følger med her. :) Jeg pleier bare å tørke over det med en fuktig ren klut noen ganger, og så med et tørt håndkle, før jeg setter det bort. Vaffeljernet er nesten nytt og har bra slippbelegg, så det blir ikke så veldig grisete. Gjør det samme før jeg bruker det på nytt.


#4

Pelen sa for siden:

Smart, det må prøves! Salt virker jo i stekepannen.

#5

Nextlife sa for siden:

Rensevaffel her også, funker som krutt.


#6

Filifjonka sa for siden:

Men bruker dere rensevaffel hver gang dere har brukt jernet?


#7

Einhyrningur sa for siden:

Før. Ungene lager toast i vaffeljernet, så det må renses før man steker vafler.


#8

Nextlife sa for siden:

Nei, jeg bruker den når jeg synes det henger for mye klissete fett igjen i jernet, eller om det kommer sorte prikker på vaflene når jeg steker de.


#9

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg laget rensevaffel av og til med det gamle vaffeljernet. Men det nye har jeg så langt klart å holde så rent bare med klut at det ikke trengs.


#10

Teflona sa for siden:

Bruker papirklut som ikke loer mens det er litt varme igjen i jernet.


#11

Bergensis sa for siden:

Tørkar over med tørkepapir når det er blitt lunkent etter bruk. Og så kastar eg den første vafla. Vaskevaffel har eg høyrt mykje om, og vurderer å teste det ut på allidrettskjøkkenet.


#12

mamaria sa for siden:

Vi har innimellom vasket det ved å bruke oppvaskbørste, Zalo og vann på stekeflatene inni. Våre unger har også brukt vaffeljernet til toast. Det er sikkert ikke anbefalt å vaske med vann, og viktig å ikke få vann inni på noe vis. Vi overlot vaskingen til ivrig 10-åring i går, fordi vi skulle ha vafler i dag. Dermed har han antakelig vasket grundig både her og der, for hver gang vi prøvde å plugge inn jernet gikk sikringen :o. Vi fikk heldigvis lånt oss et jern her vi sto med masse vaffelrøre.


#13

veobra sa for siden:

Jeg tørker over med ren klut inni og utenpå. Jeg har et ganske nytt vaffeljern så det setter seg ikke noe fast der. Jeg bruker også lite smør i røra, det blir så grisete. og er sunnere, da.


#14

Inagh sa for siden:

Jeg tørker over det med fuktig klut mens det fremdeles er litt varmt. Har nytt vaffeljern som egentlig er veldig lett å holde reint.


#15

Guttemammis sa for siden:

Hmmm, rensevaffel må jeg teste!
Aldri hørt om det før.
Her legger jeg tørkepapir i mellom og lar det suge til seg fett før jernet er kaldt.
Tørker med fuktig klut utenpå.


#16

Lhi-My sa for siden:

En tidligere kollega av meg la hele vaffeljernet på jobb i bløt i full oppvaskkum, han syntes det var så møkkete. Egentlig ganske fantastisk gjort av en voksen mann, attpåtil med en høyere teknisk utdannelse. Det ble lite vaffelsteking i lunsjen vår etter det. Selv med tørking etter alle kunstens regler lot det seg ikke berge.

Jeg tørker mitt med fuktig klut før det er helt kaldt og har egentlig aldri hatt behov for mer vask enn det.


#17

Charlie sa for siden:

Tørker over det mens det er lunk i jernet, det går i grunnen greit med klut og vann.

Har hørt mye om vaskevaffel, men har ikke følt behov for det.

Har lært et triks av en kokk om å smøre jernet med tørkepapir - ha litt mykt smør på en skål, og ta smør med tørkepapiret og bare stryk over jernet. Da blir det ikke brukt så mye fett, og jernet blir også enklere å gjøre rent. Må være litt kvalitetspapir så det ikke loer, da.


#18

Kanina sa for siden:

Jeg drar ut kontakten, så heller jeg i litt vann, nok til at det freser men ikke renner over. Lukker igjen, åpner og legger i noen lag med tørkepapir som jeg så presser sammen og kaster. Da er det rent nok til at det kan stå klart til neste gang.


#19

Myria sa for siden:

Jeg har aldri hatt problem med at vaffelhjernet er skittent inni, selv om det er flere år gammelt (men skal sies at vi steker vafler kanskje 3-4 ganger i året, så belegget er ikke slitt på noe vis). Jeg tørker over med kjøkkenpapir og en fuktig klut og trenger ikke gjøre noe mer.
Utenpå derimot blir det fort ekkelt av smør som har rent ned og gjerne inn mellom hengslene. Der har jeg dessverre ikke funnet noen mirakelløsning annet enn klut og zalo etter bruk der jeg kommer til og ellers overse hvordan det ser ut i krikene og krokene. :fnise:


#20

Tussa sa for siden:

Eg gjer som Fili, i tillegg legg eg matpapir mellom som står og trekke ut siste rest av fukt og fett.


#21

Tallulah sa for siden:

Etter å ha stekt de ekle vaflene fra forrige ukes Aftenposten junior er vaffeljernet mitt fullt av fastbrent bærsaft. Vaskevaffel høres bra ut. Hvor mye salt?


#22

Strå sa for siden:

Rengjør? :sjuske:


#23

Taien sa for siden:

Det samme gjør jeg.
Mitt doble vaffeljern (som jeg elsker) har i tillegg et fantastisk non-slip belegg, så jeg trenger ikke ha smør i jernet. Det hjelper på rengjøringen.


#24

Synnemor sa for siden:

Zalo anbefales i alle fall IKKE!!!! : prøvd å steke vafler uten hell etter at barn har vasket belegget grundig med Zalo:

Vaskevaffel skal prøves! Jeg har pleid å tørke over med papirhåndkle når det er lunkent og så vasker jeg det med klut og Zalo utenpå.


#25

Einhyrningur sa for siden:

Halvt om halvt med mel og salt til en tjukk gjørme.

www.dinside.no/907361/prov-en-vaskevaffel Eventuelt bare 2 ss som de her forsøkte. Jeg bruker bare slumpe sånn passe mel og passe med salt, men da sparer du jo på saltet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.