Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Knallgode veganske boller (og vaniljekrem)?

#1

Flubby sa for siden:

Finnes det en bolleoppskrift uten melk som er minst like god som boller med melk? Får besøk av en veganer, på selveste soldagen, så det hadde vært stas å kunne servere skikkelige gode solboller som hun også kan spise :)


#2

frukt sa for siden:

Dixie har helt sikkert oppskrift, men boller er jo enkelt å lage melkefrie om du bruker havremelk eller rismelk og melkefri margarin.
Jeg bruker kokosmelk på boks når jeg lager krem.


#3

Isolde sa for siden:

Boller kam fint lages på barr vann også, enten med olje eller vegansk margarin. Litt smakforskjell er det jo, men ikke veldig mye.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Bruker alltid denne oppskriften, de blir kjempegode. Og vaniljekremen smaker vaniljekrem altså, kanongodt. Dette er jo solskinnsboller/sommerboller da, men jeg sløyfer ofte "kanelsving-greiene" og lager bare rene boller eller skoleboller i stedet. Laget disse senest i går. :nam:


#5

ingling sa for siden:

Jeg baker boller med melkefritt margarin og rismelk eller havremelk. Oatly sin vaniljesaus er god og ganske tykk, så mulig den kan fungere som krem.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ja, nå leste jeg litt fort og trodde du mente skoleboller, altså med krem som skal stekes i ovnen. Hvis du skal ha den ved siden av, funker Oatly sin perfekt om den er kald (det gjør også Alpro sin pudding om den tåles, jeg synes den smaker mest likt vanlig vaniljekrem). :)
Freia har også vaniljekrempulver som kan lages med soya- eller havremelk.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Haha jeg HADDE visst ikke lest for fort, det VAR jo solboller du var ute etter. Da funker i hvert fall oppskriften min los perfectos. :D


#8

Flubby sa for siden:

Tusen takk :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.