Nera sa for siden:
Jeg fikk en vin i gave som jeg mistenker er totalt skivebom for min del (tysk riesling). Går det an å bytte denne på polet hvor den er kjøpt, eller er jeg stuck?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Spør om alt mulig du lurer på - kanskje er det noen som kan svare.
Nera sa for siden:
Jeg fikk en vin i gave som jeg mistenker er totalt skivebom for min del (tysk riesling). Går det an å bytte denne på polet hvor den er kjøpt, eller er jeg stuck?
Tuppen sa for siden:
Sist jeg sjekket så fikk man bytte vin, men ikke brennevin. (Men det er nok noen år siden jeg sjekket.)
Toffskij sa for siden:
Du kan bytte all uåpnet vin som er kjøpt på Vinmonopolet, uten kvittering. Du kan ganske riktig ikke bytte brennevin. (Fordi det har forekommet beslag av hjemmebrent på originalflasker.)
Nera sa for siden:
Nå ble jeg lettet. Det er jo tanken som teller, men tysk riesling kan med fordel byttes i noe mer spenstig, i mitt hode.
Input sa for siden:
Må vin byttes mot vin? Eller kan vin byttes mot øl?
Pelle sa for siden:
Svigers elsker tørr hvitvin, men er flink på riesling også. Særlig gewürstraminer (?) er god og frisk. Sånn i tilfelle du ikke får byttet, så kan det gjerne prøves å drikke, hvis det er det slaget du har fått. Søt vin not so much...
Toffskij sa for siden:
Det finnes jo masse fantastisk tysk riesling, da, Nera. Ikke at jeg vet hva du har fått, men.
Nera sa for siden:
Jeg kan linke til den etterpå, men generelt synes jeg ofte at til og med riesling fra Alsace blir for søtfruktig for meg, og denne så ut til å ha mye restsødme ift syre. De hadde fått den anbefalt, men jeg er jo litt merkelig sammenskrudd.
Nera sa for siden:
Det er forresten denne vinen, og jeg synes den ser ut til å inneholde for mye sukker ift. syre til at jeg tror den er noe for meg. Men jeg lar meg gjerne belære.
(av druer foretrekker jeg chardonnay og sauvignon blanc, men det kan tenkes at jeg er litt snever i min smak).
Toffskij sa for siden:
Jeg vet jo ikke hva du har prøvd av riesling før, men det der er nå et typisk eksempel på en skikkelig beintørr Rheingau-riesling. Ikkeno blomster eller honning eller noe sånt nusselig. Hvis det også er 2013-årgangen (kald sommer), vil jeg tro at den har enda mer syre enn den pleier. (Jeg orker nesten ikke drikke 2013-rieslingene, og jeg er glad i syre.) Det hadde jo nesten vært litt gøy om du smakte. :knegg:
Nera sa for siden:
Jeg likte rieslinger fra Alsace i et tidligere liv, men så gikk jeg over til viner med mindre frukt, og da føltes riesling som å drikke emmen saft. Jeg tror egentlig det er rieslingdruen jeg har problemer med, for alt av viner basert på den blir så innmari fruktige (?). Min drømmevin er nesten uten restsødme (2-3 gram sukker pr. liter) og med masse syre, og helst mineraler. Samtidig, en vin til 140 kroner er ikke den største forpliktelsen, så jeg vet ikke helt...
:knegg:
Toffskij sa for siden:
Denne er i hvert fall omtrent så syrlig og mineralsk og ikke-fruktig som du får riesling, vil jeg si. (Hadde den som go-to-drylevin i flere år.) Så hvis du ikke liker den, er det nok sant at riesling ikke er for deg. (Nå får jeg jo lyst til å oppsøke deg med noen litt lagrede rieslinger og prøve å omvende deg. :humre: )
emm sa for siden:
Kremt. Jeg pleier noen ganger å "re-gifte" vin som ikke treffer meg helt, men som går for å være god vin. Vertinnegave osv. Mulig dette er helt feil, men jeg hadde nok ikke giddet å dra meg til polet for å bytte. Fint at det faktisk går an da.
Koma sa for siden:
Jeg synes faktisk ikke vin burde kunne byttes, siden (riktig) oppbevaring er så viktig for smak og opplevelse.
Man mister fullstendig kontroll med en gang vinen forlater polet ...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.