Når det ikke står noe spesifisert i oppskriften, hvilken metode er det da vanlig å bruke? Vet at de fleste bruker varmluft på gjærbakst, men hva med kaker, makroner, tynn italiensk pizza? Mellom anna. :confused:
Det samme gjelder forsåvidt plassering i ovn, plasserer man ting i midten når det ikke står noe i oppskriften?
Hvis det ikke står noe, går jeg alltid ut fra at det er vanlig over/undervarme og midt i ovnen. Det er det mest vanlige, alt annet pleier å spesifiseres.
Når det gjelder pizza bruker jeg alltid varmluft, men det er fordi vi alltid steker to pizzaer om gangen. Dessuten varmer ovnen seg mye fortere opp med varmluft, så skal jeg bruke vanlig varme, skrur jeg ofte på varmluft først og går over på vanlig varme når ovnen piper, sparer mange minutter på det.
Jeg har jo alltid tidligere gått ut fra at det er "vanlig" varme som gjelder hvis ikke det står noe annet. Men så har jeg heller ikke fulgt særlig mye med på hva som rører seg i bakeverdenen, så jeg lurte på om det var varmluft som hadde overtatt som default. Tipset med varmluft til oppvarming av ovnen var supert, da!
Hos oss har over og undervarmen dødd, så vi steker alt på varmluft til noe mer alvorlig ryker. Det går stort sett greit, men ofte må man da bruke mindre varme enn det som står i oppskriften.
:skeptisk: Din ovn må ha en funksjon min ikke har...
Vi har en knapp for hurtigoppvarming av ovnen, men på den gamle brukte jeg varmluftsfunksjonen til det. Og ovnen viste jo om temperaturen ble lavere, og det var aldri noe problem når jeg skrudde over til over/undervarme.
Jeg bruker bare varmluft på gjærbakst om jeg må bake to brett om gangen e.l., jeg synes baksten blir tørrere med varmluft. Jeg bruker varmluft på marengs, på halvstekte rundstykker når jeg har det travelt, og varmluft med grill på ribbesvor o.l.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.