Jeg får det rett og slett ikke til. Det blir ikke kremet majones, bare noe rennende greier. Jeg har romtempererte egg, sitronsaft og sennep oppi først og så olje oppå der. Og jeg ser ikke hva jeg gjør feil utifra oppskriftene jeg har funnet.
Det som er cluet med dette er at du må holde stavmikseren med knivene helt nede i bunnen av glasset/røret du har det i. Og ikke overhode løfte på den før den er ferdig. den må røres fra bunnen av. Så på tv en gang om akkurat det der, og testet det ut selv etterpå. Ble helt perfekt, men røren en på annen måte blir den ikke perfekt. Først helt på slutten når den er ferdig kan du løfte opp så du rører gjennom på vei opp før du skrur den av. Jeg bruker denne oppskriften til aioli da.
Jeg har ikke visp til stavmikseren så jeg bruker alltid knivene, og det går veldig bra.
Heller oljen i i en tynn stråle til passe konsistens. Jeg pleier forresten å holde mikseren litt høyt slik at knivene ikke er helt ved bunnen.
Men da har du oljen oppi litt og litt, ikke sant? Her er jo alt oppi og eggene skal sette seg i bunnen og all oljen ligge på toppen før man starter å røre i det hele tatt.
Der sto det ja. Jeg tror jeg leste litt raskt, for jeg så en video der de hadde alt oppi samtidig. Jeg får prøve igjen en annen dag, for tunfisksalaten jeg skulle lage ble det hellmanns oppi i stedet.
Har ikke lest linken med oppskriften, så med fare for å si noe som "taler imot" oppskriften:
Jeg har en oppskrift hvor jeg gjør dette, og det fungerer som et egg! Bruker knivene på stavmikseren. Har alle ingrediensene i den høye koppen, og venter til egget helt sikkert ligger i bunnen av koppen. Så setter jeg stavmikseren helt i bånn av koppen og lar den gå mens jeg holder den helt i ro helt til det begynner å tykne rundt stavmikserhodet og noe av det tykke begynner å stige opp. Da trekker jeg stavmikserhodet SAKTE oppover og ut av blandingen. Da er alt blitt tykt og luftig. :jupp: Det hender at noe av eggehviten/oljen ikke er helt blandet inn i majonesen, men da tar jeg bare en skje eller gaffel eller noe å rører/pisker det hurtig sammen. Vips, da er det bob onkelen min! :riktig:
Jeg gjør det også med stavmikseren og har alt oppi. Suksesskriterier hos meg: smal mugge å blande det i, oljen til slutt, og løfte stavmikseren sakte oppover, og ha den stående i bunn ganske lenge først. Da blir nemlig bare litt og litt av oljen blandet inn i eggeplommene og det sure, og funker derfor på samme måte som ballongvisp og tynn stråle. Bare mye mindre tidkrevende.