Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bil nummer 2

#1

Spoon sa for siden:

Hvilken bil skal vi kjøpe?? :vetikke:

Vi har en Toyota Avensis nå, men vi skal snart flytte og da MÅ vi ha to biler. (Nå bor vi så sentralt at vi klarer oss med bare en - til nød... :knegg: )

Mannen har egentlig lyst til å degradere Avensisen til nummer to bil, og så kjøpe en større nummer en bil, men vi har funnet ut at med husbygging og dagens boligmarked (har ikke solgt huset vi bor i nå) så må vi være litt mer økonomiske.

Har vurdert Toyota Yaris. Har ikke prøvekjørt den enda, men det er jo en liten og nett bil. Det som blir utfordringen blir vel barneseter....? Denne kommer jeg til å bruke til og fra jobb når jeg er ferdig med permisjonen, og den vil også bli brukt til bringing eller henting i barnehagen. Vi har tenkt å prøve å få til at en leverer og en henter, så dermed må vi jo ha gode bilstoler i begge.

Storesøster blir 3 år i desember og sitter enda bakovervendt, har lyst til at hun skal gjøre det lenge enda. Lillesøster er 5 måneder. Hun begynner nok ikke i barnehagen før hun er 1,5 år.

Tips på biler?


#2

Olvina sa for siden:

Det avheng vel veldig av kor mykje de har tenkt å bruke på bilkjøpet. Vi var også på jakt etter nummer 2 bil, og enda opp med ein Corolla Verso som vart nr 1 istaden, og Avensisen vår vart degradert til nr 2. I Versoen er det veldig god plass til 4-åringen bakovervendt, medan ho i Avensisen har det frykteleg trangt.

Dei som har Yaris skryt veldig av kor romsleg den er inni, men det beste er vel berre å ta med seg bilseter og prøve. Det er godt mogeleg at Yaris Verso er taklar bakovervendt bilsete betre enn den vanlege.

Og her er det berre Toyota det går i, så andre bilmerker har eg ikkje peiling på. ;)


#3

Ru sa for siden:

Jeg vet i hvert fall at naboen har en Yaris, og 3 barneseter i den. Hvor mange av dem som er bakovervendte vet jeg ikke, men det er minst ett.


#4

Spoon sa for siden:

Vi har en Multitech til snart treåringen nå, og hun har god plass i den synes jeg. Men jeg tviler på om den får plass i en Yaris? :vetikke: Har også en Besafe Izi kid kombi, men vi må vel sjekke om den går inn. Lillesøster MÅ sitte bakovervendt i bil nummer to, storesøster kan jo sitte i beltestol.

(Ser for meg at lillesøster sitter i bakovervendtstol BAK passasjersetet. Det blir vel verre å få inn noe sånt bak førersetet.)

Bilen vil nok ikke bli brukt til kjøring av begge barna i bakovervendte stoler før neste sommer, og da er jo storesøster 3,5 år.

:gruble:

Er Corolla verso større enn Avensis? :grønn:

Vi har vel i utgangspunktet tenkt å bruke rundt 150 - 200 000 på en bil nummer to. Kanskje.


#5

Olvina sa for siden:

Avensisen vår (stasjonsvogn, 02-modell) er kanskje 5 cm lenger enn Versoen, men Versoen er 2 cm breiare (sa Toyota-forhandlaren) og mykje høgare. I tillegg er det ein fleirbruksbil (vi har mogelegheit for å vippe opp 5 seter frå golvet + dei to seta framme), og alle seter kan innstillast uavhenging av kvarandre, både i lengderetning og stolryggen. Så, ved å legge stolryggen litt bakover der minste sitt bilsete er festa, får ho kjempeplass til beina, vi kan flytte setet litt bakover, og dermed er det god plass for den som sit framfor.

Vippar du opp dei to siste seta er bagasjeplassen nærmast ikkje-eksisterande, men det brukar vi berre når det plutseleg er behov for ekstraplassar, ellers er det utruleg kva vi får plass til, pga høgda.


#6

Honda sa for siden:

Honda Accord eller Honda Civic. Civic finnes som hb(2 dørs) og 4 dørs\5 dørs kombi


#7

Strutsen sa for siden:

Savner Avensisen min! :hylgrine:
Da mannen min fikk firmabil (den klysa), så bytta vi inn vår Avensis stv. i en Toyota Auris; ettersom det ikke var nødvendig med to stasjonsvogner.
Selv om ingenting slår min kjære Avensis, så er jeg veldig fornøyd med Aurisen. Ok plass i bagasjerom samt i baksete.


#8

Nessie sa for siden:

MÅ det være Toyota? :undrer:

Skoda Roomster er ikke så verst, hverken i pris eller plass.
Skoda Roomster 105TDI STYLE Flerbruksbil 2007, 38049 km., kr. 198.516,-


#9

Strutsen sa for siden:

En gang Toyota-eier - alltid Toyota-eier! :knegg:


#10

Karamell sa for siden:

Vi har en eldre (99-mod) Corolla som bil nr. 2. Jeg kunne tenke meg en mer snerten bil da...


#11

Isa sa for siden:

Vi har en Toyota Avensis og en Toyota Aygo som bil nummer 2. Genial bil, og vi er kjempefornøyde. Lillesøster sitter bakovervendt i Akta Graco Cosmic og det er også plass til Akta Duologic. Airbagen foran kan også skrus av, så man kan ha evt bakovervendt sete der.

Vi bruker den til barnehage/skole kjøring nå, og er ordentlig fornøyde med valget vårt. :nikker:

Lykke til med valget, og bare spør hvis du lurer på noe mer. :)


#12

Spoon sa for siden:

MÅ ikke være Toyota nei, men tror ikke Honda og Skoda er akseptert :hehehe:

Marikken: Er det så mye plass i en Aygo altså? Jeg så den en dag her, og den er jo bitteliten! Mindre enn Yaris, sant?

Oppdaget at mann hadde surfet litt etter Volvo på nett, og til og med fått tilbud på en Volvo v70 :knegg: Så drømmen om en større bil er nok ikke borte nei.

Men jeg er egentlig tilfreds med en liten snerten bil jeg altså :nemlig: Vi må vel bare ut og titte og prøvekjøre.

Mannens argument for biler i Yaris-størrelsen, er sikkerheten ved kollisjon.


#13

Pelikan sa for siden:

Vår bil nr 2 er en WV Golf. Den er det god plass til sete bak. Bil nr 1 er en Skoda octavia stasjonsvogn, og da får vi med bikkjen også :jupp:


#14

Nessie sa for siden:

Tror Skoda er en undervurdert bil. :nemlig:


#15

mrc sa for siden:

Skoda er vel sjeldent undervurdert lengre, men det er vel fortsatt de som forbinder Skoda med hva det en gang var. I dag er Skoda en del av VW-konsernet og bilene er basert på tekniske plattformer som benyttes av VW-konsernet ellers; f.eks. Skoda Octavia deler plattform med Golf, Touran, A3 og Leon. Roomster er vel på sett og vis litt unik, ettersom VW ellers ikke har en direkte modell på samme grunnplattform. "Fronten" her er imidlertid hentet fra Fabia.

Skoda lager gode biler, og man får fortsatt svært mye igjen for pengene sammenlignet med mange andre. Synes selv det blir spennende å se hvordan nye Skoda Superb blir i stasjonsvognsutgave.

I dag kan man vel faktisk si at Skoda har "samme status" som Toyota; om enn ikke mer hos bilkjennere. Man kan vel sammenligne Roomster med Yaris Verso, og det er ingen tvil om at det er en penere bil, mer forseggjort bil innvendig og bedre kjøreegenskaper.


#16

Nessie sa for siden:

:highfive::highfive:


#17

Isa sa for siden:

Den er mindre enn Yaris ja, uten at jeg kjenner helt størrelsen på Yaris. Nesten ikke bagasjerom, men det er plass til en voksen foran det bakovervendte setet også.

Her er forresten en kræsjtest: www.youtube.com/watch?v=I4DeaSy41zw

Snerten er det ihvertfall, bruker lite bensin gjør den og. I Gøteborg f.eks er det gratis parkering. ;)


#18

Nessie sa for siden:

2007 Citroen C3 1.4 1.4 Hdi XTR diesel145.000,-


#19

Nessie sa for siden:

Om jeg skulle gått for stor ny bil.. så må jeg si at denne hadde fristet :D

Mitsubishi Outlander 2.0


#20

mrc sa for siden:

Ja, Outlander hadde vært en klar kandidat om jeg skulle kjøpt bil i dag. Er vel omtrent 95% sikkerhet at det hadde blitt den... Jeg ser på den mer som en flerbruksbil med firehjulstrekk enn en SUV. Dette er den eneste SUV-en i sin klasse med 5+2-seteløsning (jeg vil ikke kalle slikt 7-setere, men 5-seter med to nødseter). Jeg er imidlertid usikker for min del, om det egentlig er god nok plass til tre seter i bredden i det vanlige baksetet.

Litt synd den ikke fås med automat i kombinasjon med diesel. Nå er det jo hovedsakelig også 2.0TDI-motoren i denne som er relevant for meg prismessig i hvert fall; 2.2-motoren koster såpass ekstra at selv om komforten med den er litt høyere, lar det seg vanskelig forsvare.


#21

Karamell sa for siden:

Om jeg skulle ha en bil til og ikke skal tenke på plass så ville jeg kanskje valgt en Audi A3 eller Golf. Men jeg kan nøye meg med en Polo jeg. ;) Bare den er ganske ny. :glorie:
Men det er ikke sansynlig - vi må vel leve med den stygge Corollaen til den faller fra hverandre.


#22

Nessie sa for siden:

Audi er dyr i reperasjon da. :nemlig:


#23

Karamell sa for siden:

G: vi snakker uansett utopi her. :knegg:


#24

GinaK sa for siden:

Her i huset må jeg kjøre stasjonsvogn siden gubben må ha stor varebil.
Men om jeg kunne kjøpe mindre bil, noe jeg veldig ønsker, ville jeg kjøpt A3 eller Golf.
Var på tur med jenter fra jobben for noen uker siden og da satt vi fint 5 damer i en Golf og det var overraskende god plass bak der.


#25

Karamell sa for siden:

Vi hadde bare Golf frem til vi fikk barn nr 2 og den har plass til en bagvogn.


#26

Trulte sa for siden:

Vi har toyota yaris verso og toyota yaris.
Jeg har toyota yaris som jeg bruker som konebil. Det er den jeg har når mannen er avgårde og jeg også har ungene alene. Utfordring med barneseter? Hvorfor det? Mine er 2 og 4 år nå og jeg har hatt bilen i ett år. Helt topp. Vi har til og med vært på helgetur med dyner, reiseseng, sportstrille (ikke paraplytrille) og bagasje. Riktignok trangt. Men det gikk. Og rimelig! Jeg importerte min fra Danmark og sparte rundt 30 000 på det.


#27

Spoon sa for siden:

Jeg hadde også nøyd meg med Polo. :D (Savner den gaamle Poloen jeg hadde da jeg var ung og singel. :knegg: )

Trulte: Takk for info! Synes bare Yarisen ser så liten ut, så det er godt å høre at du har gode erfaringer. Vi kommer jo oss aldri avgårde begge to for å se på en!
Men går det virkelig inn to bakovervendte seter i den? Mannen har også snakket om å importere fra Danmark.

Nå har visst Citröen c3 kommet inn i diskusjonen sammen med Hyundai i30. (Har en mann med beslutningsvegring - det eneste han vet er at han ikke skal ha Golf, av en eller annen grunn! :p)


#28

Selma sa for siden:

Hyundai i30 stasjonsvogn med diesel og automatgir er en utmerket bil - både sprek og lettkjørt. Bør absolutt prøvekjøres! Det er jo en liten stasjonsvogn, så det er jo ikke all verdens plass i baksetet. Men prøvekjører du så får du jo testet om du får plass til bakovervendt sete. Jeg har bare kjørt den med to beltestoler baki.


#29

Nessie sa for siden:

Min mann skal ALDRI ha VW.. :niks:


#30

Nessie sa for siden:

Hyundai i30 likte jeg! (utseendet iallefall.. :fnise: )


#31

Selma sa for siden:

Den er lekker i rødt :ja:


#32

Spoon sa for siden:

Det er nok den vanlige og ikke stasjonsvognmodellen vi er interessert i tenker jeg. :jupp:

Men alt må jo prøvekjøres, når skal man få tid til sånt da??

Bygger jo hus i tillegg. :sukk:


#33

Trulte sa for siden:

Det kommer nok litt an på hvor store dere er, om det går an. Jeg ville tatt meg en tur ut til en forhandler og prøvd. Selv har vi forovervendte i yarisen og bakovervendte i versoen, så ingen erfaring herfra om akkurat det.


#34

Spoon sa for siden:

Mannen har sett på i30 idag, den er rimelig aktuell sier han.
Ellers så har vi også fått et tilbud på Yaris, et rimeligere enn første tilbud vi fikk. Så det står nok mellom de to. :nemlig:

Da gjelder det bare å prøvekjøre begge tror jeg. :highfive:

Trulte: Mannen er lang (188) og jeg er kort (166). Men det blir nok mest jeg som skal kjøre denne til og fra jobb. :D Om vi får et bakovervendt sete bak passasjersetet er vi fornøyde, to er en bonus. :)


#35

mrc sa for siden:

Mulig jeg har misforstått, men hadde ikke dere Skoda?


#36

Nessie sa for siden:

:niks:

Vi har en sånn:


#37

Nessie sa for siden:

Dæven, svært bilde! :sjokk:


#38

Left sa for siden:

Denne er romslig inni ja. Vi har den, og har brukt bakovervendte bilstoler i den. Du kan ta ut det midterste setet bla. og du kan også flytte baksetete frem og tilbake, slik at det går helt fint med bakovervendt bak sjåføren om det er ønskelig.


#39

Pong sa for siden:

Humz.. jeg hadde nok gått for en sånn en selv:
www.finn.no/finn/car/object?finnkode=14910215
7-seteren bruker vi da for å hente/levere barn og familietur; 2-seteren til å frakte en eller to til/fra jobb. Må være før 97 pga omregistreringsavgift - synes bare at det er så dyrt med 3000 i året for veiavgift - så det blir nok ikke bil nr. 2 på oss.


#40

Spoon sa for siden:

Det ble denne:
Huyndai i30, kun demokjørt så den er nyregistrert. :D


#41

Nessie sa for siden:

Var fin den! :D


#42

Selma sa for siden:

Gratulerer med ny bil! Tror dere kommer til å bli veldig fornøyd!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.