Jeg skal i gang med bursdagskake, og jeg skal lage intet mindre enn Darth Vader-kake. Ergo må jeg lage svart marshmellowfondant.
Jeg har laget fondant før, og jeg lagde en fin kake ut av den også, men denne gangen trenger jeg å lage den svart. Jeg vet om trikset med å blande kakao i melisen, da blir det enklere å få fondanten helt svart. Men jeg lurer på om det er noe i veien for å blande inn den svarte fargen allerede i det trinnet der man varmer opp marshmellowsene i vann i mikroen. Altså blander den svarte fargen med vannet som man koker/smelter marshmellowsene i.
Har noen testet ut framgangsmåter for å lage svart fondant?
Den fargen på bilde nr tre når du blar nedover her bruker jeg. Det er den eneste jeg har prøvd som klarer å farge helt svart.
jeg kjøper den på traktøren.
(Vet ikke hvilken farge som blir mest svart, men jeg har brukt Wilton fargepasta i og rørte den inn før jeg begynte å kna inn melisen. Enklere enn å farge den ferdige klumpen i alle fall.)
Jeg husker fra forrige gang at fargen ble mørkebrun pga kakaoen. Men at kakao hjalp på, ellers ble fargen grå.
Jeg vil ikke kjøpe ferdig farget marsipan, for bursdagsbarnet liker ikke marsipan noe særlig. Det blir derfor hjemmelagd marshmellowstrekk, det er ganske greit å få til sånn bortsett fra farginga.
Jeg laget dette på fredag, og den ble kullsvart. Veldig fornøyd, for jeg synes den ferdige svarte fra Wilton/Cacas smaker pyton.
Trikset jeg fikk fra en annen var å ha i svartfargen når marshmallowsen har smeltet, dvs før jeg hadde i litt kakao og så melisen. Det gjør visst fargene mer intense enn når den blir knadd inn til slutt. Litt upraktisk dersom man skal lage mange farger, men jeg skulle bare ha to, så det gikk greit.