Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvis jeg skulle kjøpe meg ski, hva ser jeg etter?

#1

Luvi sa for siden:

Dvs, jeg har fått en flyktig ide om at jeg skal bli et bedre friluftsmenneske og tenkte at det kanskje ikke trenger å være dumt å ha et par ski stående. Jeg er redd de ikke vil bli brukt superofte i løpet av en sesong, men ski har man vel i mange år, eller? Om jeg skal ha mulighet til å investere i et par kan de ikke være så alt for dyre, men jeg vil heller ikke miste helt motet etter første skitur. Det vil være snakk om skiturer i nærområdet med vesla på 6 så ingen superhastighetsgåing. :knegg:

Hvilke tips har dere?


#2

Bloppy sa for siden:

Mitt beste tips, er at du tar en tur i sportsbutikken og sier akkurat hva det er du trenger.
De finner ski med rett spenn i til deg. Be om å få målt opp smøresonen for deg, og gjerne rubbe de for deg. Da sitter smøringen bedre for deg.

Jeg ville ikke betalt noe særlig mer enn 3 tusen for en pakke til ditt bruk. Staver og smøring kommer i tillegg.


#3

Veslemøya sa for siden:

Ikke kjøp billigpakke på obs, det må være god spenn i skiene for at det skal være gøy å gå på ski.

Jeg og de tre eldste har storkost oss i løypa i nesten seks timer i dag, takket være gode smøreski. :-)


#4

Input sa for siden:

Anbefaler å gå i en sportsbutikk og oppgi vekt på deg selv, og få hjelp, ja.


#5

Magica sa for siden:

Jeg hadde kjøpt smørefrie. Det er skikkelig lavterskel, og det kan brukes i all slags vær. Å smøre hvis det f.eks snør er vanskelig. Klabber og styr. Så tester du smørefrie et par år, så blir jenta di større og hvis dere blir ivrige/finner gløden så kjøper du noen smøreski så har du begge deler.


#6

Hyacinth sa for siden:

Vi er siddiser, og hele familien har smørefrie. :banner-i-kjerka: Jeg vet forresten ikke om noen her i byen med smøreski, klart de finnes, men ikke i min omgangskrets. :knegg:


#7

Magica sa for siden:

Jeg driver og låner naboens smørefrie "hele tiden" for de er helt ok å gå på, og her har det en tendens til å snø eller være vanskelig smørevær hver gang jeg skal på ski. Jeg hater at det klabber eller er bakglatt. Og så må jeg liksom gidde smøre...


#8

Che sa for siden:

Jeg har også kommet til å kjøpt smørefri. Jeg har smøreski selv altså, men jeg legger merke til at det er litt pes med smøreski om jeg skal ha med meg ungene i tillegg.


#9

Input sa for siden:

Jeg har smøreski, men jeg tror jeg angrer på det. Får det liksom aldri ordentlig til.


#10

millact sa for siden:

Jeg hadde kjøpt et par greie ski og støvler brukt på finn.no. Fisher har gode ski.


#11

Polyanna sa for siden:

Ikke kjøp ski på finn.no, hvis du ikke kjøpet av noen med samme høyde og vekt som deg selv (og som har kjøpt dem med riktig spenn). Riktig spenn er helt vesentlig, altså. Smøresonen, der spennet er, er der du har smøring, og der du får fraspark fremover. Glisonen foran og bak er den du glir på. Om spennet er feil så får du ikke fart fremover, du glipper og det blir rett og slett jævlig.

Angående smørefrie: det har kommet nye smørefrie ski nå som skal være fantastiske. De er dyre, da, dyrere enn vanlige.

Min personlige anbefaling: madshus birkebeinerski. De er passe stabile for en som ikke er noen racer, men lette nok til å gi god flyt.

Men riktig spenn, altså. Viktig.


#12

millact sa for siden:

Ikke hør på meg men på Poly.

Her i byen har vi forresten Sprek prosjektet. De utvalgte skal gå Hovden Tour, 42 km, i mars (eller er det april). Uansett, de fikk Madshus ski, mulig jeg finner ut hvilken type, fordi det skulle være gode ski.


#13

apan sa for siden:

Moren min har hatt smørefrie ski, og hun glir ikke nedover, men veldig mye oppover.

Jeg anbefaler noen enkle smøreski, enten de Polyanna nevner, eller noen litt tilsvarende fra Fischer (jeg har noen omtrent tilsvarende). Det er ikke vanskelig å smøre til ditt bruk, jeg har noen få smøringer og bare gnir over. Det skal lite til før det blir bedre enn smørefrie.


#14

Polyanna sa for siden:

De nye smørefrie, altså de som kommer denne sesongen, skal være noe helt annet, altså. Jeg har samme erfaring med smørefrie ski som moren til Apan. :knegg: Men de nye brukes visst til og med av birken-gutta på dager der det er vanskelig å smøre riktig.


#15

Niobe sa for siden:

Det høres ut som vi har ski til samme bruksområdet som deg. Vi har smørefrie ski, og det fungerer helt glimrende til vårt bruk. Vi var på skitur med barna senest i går, og hadde ikke problemer hverken bortover, oppover eller nedover. :knegg:


#16

Che sa for siden:

De gangene jeg går på smørefri, går jeg rett opp oppoverbakker og glir helt OK i nedoverbakker. Det er på flate strekker at det er utrolig kjedelig med smørefri ski.


#17

apan sa for siden:

Det tviler jeg ikke på altså. Men jeg forstod at Luvi hadde et budsjett, og da tror jeg hun kommer bedre ut av det med en middels pakke med smøreski. Antar disse du nevner er dyre?


#18

Niobe sa for siden:

Det er nok sant, ja. Men så lenge vi har med en uerfaren fireåring, så hadde vi ikke fått utbytte av noe festligere uansett.


#19

apan sa for siden:

Det er jo helt sant. Men man kan jo ha ski en god del år, så jeg ville sett litt lenger enn fireårsalderen om jeg var Luvi. Jeg hadde mine forrige ski i 13 år og så kjøpte jeg nye og hadde dem i 13 år også :knegg: . Nå går jeg på mitt andre år med dem jeg har nå, de byttes vel når jeg blir 50 de da.


#20

millact sa for siden:

Skiene jeg går på nå er fra året jeg gikk gravid med eldste. Hun blir nå 10. De er kjøpt i 2004, så de er jo endel år gamle men funker helt fint. Det er langrennsski med stålkant, smørefrie, Fisher.


#21

Magica sa for siden:

De smørefrie jeg bruker glir helt greit de altså! Og på mange føre er det kjempevanskelig å smøre uansett.


#22

Retz sa for siden:

Smørefrie ski kan smøres med glider i glisonene for å få mer fart nedover og bortover. Da har man superfeste oppover samtidig som man ikke mister gleden ved å ha god fart nedover.


#23

veobra sa for siden:

Jeg har en pakke til nesten 3000,- fra XXl og synes jeg har skikkelig fine ski. Jeg hadde greid meg fint med noe rimeligere, det er jeg sikker på. Pass på at du får gode skisko med litt varme.


#24

Luvi sa for siden:

Tusen takk for tips og råd. :jupp:

Jeg må innrømme jeg synes smøring av ski virker som noe herk så smørefrie vil helt klart være et supert alternativ med tanke på det, men den dyreste varianten der er nok ikke noe alternativ for meg prismessig. Derimot synes jeg kanskje varianten som kan smøres med glider virker fristende. Kan jo hende jeg blir frelst når jeg først prøver og vil hive meg med på noen turer uten vesla på 6 også, men det blir like vel ingen superidrett for meg vil jeg tro. Kan jo selvsagt lære meg enkel smøring selv også, men da må det altså kun dreie seg om rød eller blå, ikke mer avansert enn det. :knegg:


#25

apan sa for siden:

Det er kjempeviktig når man går med barn for det går ikke så fort. Ikke ta de dårligste skoene. Ville nesten heller oppgradert skoene litt og tatt billige ski.


#26

Niobe sa for siden:

Ja, det er det jeg har gjort. :nemlig:


#27

Luvi sa for siden:

Jeg hater å fryse på beina så varme skisko er notert.


#28

Luvi sa for siden:

Ser at jeg kan sjekke Sport 1 her hvor jeg bor (eller Axel Brun i byen) for med Enjoy-guiden får jeg 20% rabatt hos de og det står ingenting om at det ikke gjelder skiutstyr. Det trenger ikke være så dumt om man først skal bruke noen 1000-lapper.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.