Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan koke luftig, tørr ris

#1

Inagh sa for siden:

Når vi er på indisk restaurant, får vi alltid så veldig god ris. Den er tørr og luftig - ikke slik en kladde klump som vår ris blir, når vi koker dette.

Ergo undres jeg: hva slags ris bruker man får å få tørr og luftig ris, og hvordan koker man det?

:blafre:


#2

Joika sa for siden:

Jeg bare vet at om man rører mye og ikke lufter den litt etterpå, så blir det ofte veldig klumpete. Også viktig at man ikke overkoker risen.

......Min ris pleier bli bra. :kry:


#3

Niobe sa for siden:

Det hjelper mye å skylle risen godt i kaldt vann før koking. Flere ganger. Eller du kan kjøpe boil-in-bag-ris.


#4

Inagh sa for siden:

Ok, skylle risen i kaldt vann først, ikke røre, og ikke overkoke, og huske lufte. :nemlig:

Hva slags ris bruker du?


#5

Tallulah sa for siden:

Jamie viste et triks, han kokte det opp, og etterp bare lot det trekke, tror jeg. Jeg skal se om jeg finner oppskriften.


#6

Syrinx sa for siden:

Jeg er glad i basmatiris. Sikkert usunt og ukorrekt, men godt.

1 del ris
2 deler vann
Salt

Kok opp, skru ned på laveste temp og la risen trekke under lokk til all væsken er "borte".

Garantert luftig ris, ikke blir det brent i bunn og ikke koker det over.



#8

Inagh sa for siden:

Aia - jeg elsker teskjeinstruksjoner! Takk, Tallulah! :blomster:

Og takk for tipp, til alle dere andre også! :klem:



#10

Inagh sa for siden:

Bedre og bedre!

Ah, hva hadde jeg gjort uten FP! :takker:


#11

Stikka sa for siden:

Koker risen i riskoker. Da blir den perfekt hver gang. Riskokeren er genial. Bare å hive oppi skylt ris og vann og så fikser den resten selv, og holder den varm fram til spising. Enkelt og greit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.