Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tomatsuppe - feilsøking

#1

Palmen sa for siden:

Jeg har lagd tomatsuppe, omtrent etter oppskrift fra Trines Matblogg:
2 bokser mutti tomater
2 ss tomatpure
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss smør

6 dl kyllingkraft (terning, eneste jeg hadde)
litt salt, litt pepper, litt sukker

Nå har dette putret i en halvtime, og jeg har brukt stavmikseren på den for å få jevn og fin suppekonsistens. Men den smaker stramt! Eller, den smaker ikke rundt og godt som den skal. Hva kan jeg tilsette, tro?


#2

Adrienne sa for siden:

Litt sukker og en revet gulrot før du lar det putre enda litt lenger. Eventuelt ha oppi litt melk.


#3

GydaG sa for siden:

Revet gulrot. :jupp:


#4

løve70 sa for siden:

Litt sukker og eventuelt litt fløte?


#5

Addison sa for siden:

Fløte og sukker, evt. kokosmelk om du har en boks. Gulrot, men det må koke en stund før effekten kommer, synes jeg.


#6

Lavender sa for siden:

Vet ikke om du har gjort det denne gang, men vi lar løk og hvitløk steke blankt i oljen for å ta av litt skarp smak. Ellers sukker og gulrot.


#7

Palmen sa for siden:

Ok. Tom for gulrot. Har hatt i en skje sukker, og latt den putre i ti minutter hittil, jeg tror faktisk det vil hjelpe. Lar den putre litt til og så smaker jeg litt igjen.
Men en dæsj fløte etterhvert vil nok også gjøre seg. :nemlig:

Dere er de beste feilsøkerne altså! :blomster:


#8

Palmen sa for siden:

Jo, jeg gjorde det først. Men jeg tror nok at jeg hadde hatt i for lite sukker, at det var der problemet lå denne gang.


#9

Karamell sa for siden:

Laget den i går, men hadde oppi en bokse lett matfløte i tillegg.


#10

ingling sa for siden:

Jeg bruker hvitløk, ferske tomater, fersk paprika og passatatomater (eller hermetiske), og så en dæsj matfløte på slutten, det funker veldig bra. Sødmen i paprikaen (bruker de lange, søte) runder den fint av. Ikke noe sukker, men det funker nok også fint. :nemlig:


#11

Hyacinth sa for siden:

Husk å alltid steke tomatpureen også. Ca et halvt minutt.


#12

Eia sa for siden:

Steke tomatpureen og løk/hvitløk, ja.


#13

Palmen sa for siden:

Jeg stekte tomatpureen i løk/hvitløken i et par minutter, ja. :jupp:

Etter alt dette, og en halvtime ekstra putring, så bør det da bli bra?!


#14

veobra sa for siden:

Den blir sikkert bra!. :jupp:

Evt kan du ha i noe potet istedenfor gulrot? Jeg bruker nesten like mye gulrot som tomat, ellers blir den for stram for meg og ungene.


#15

Adrienne sa for siden:

Av og til er tomatene rett og slett ganske "sure" i smaken, selv om du kjøper dyr type hermetiske tomater. Løsningen da, synes jeg, er lengre koketid og litt mer søtning, enten sukker eller gulrot. Og litt melk på toppen, for å ta av for den siste resten med skarphet. Det meste fikses egentlig med veldig lang koketid.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Her er den vi bruker:
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk eller 1/4 løk
1 skrelt finhakket eller revet gulrot
1 renset spisspaprika i skiver
alt surres i 1 skje smør og 1 skje olivenolje til løken er blank (da smaker den også litt søtt)
2 bokser tomat
4 friske tomater i biter eller 16 cherrytomater delt i to
1 boks vann
1 beger/1 terning buljong
1 ss sukker
evt litt salt

Kok i 5 minutt.
Stavmiks.
3 ss creme fraice.

Nam nam! :nam:


#17

Malama sa for siden:

En BOKS vann??


#18

Hyacinth sa for siden:

Min erfaring er at man ofte trenger en del sukker. Mer enn oppgitt. Og de beste tomatene er de fra Mutti.


#19

Myria sa for siden:

Jeg bruker også paprika, både i tomatsupper og i tomatsaus til pizza/lasagne o.l.. Det gir en god og rund smak.


#20

Polyanna sa for siden:

Når det er litt "stramt" er det nesten alltid pga for sure tomater, tror jeg. Det hjelper i hvert fall med sukker eller honning (eller gulrot eller skåldet søtpaprika, sikkert).


#21

Palmen sa for siden:

Jeg brukte Mutti tomater, en boks vanlige passanda og en boks cherrytomater.


#22

ingling sa for siden:

Den tomme tomatboksen. :jupp: Jeg bruker også litt vann i, glemte det.


#23

Ru sa for siden:

Jeg pleier å blanke en løk (rød ofte) og ett hvitløksfedd eller tre i en dæsj smør/margarin/olje, hiver oppi to bokser (kartonger)tomat, dæsj vann, putrer litt, blender/stavmikser, god dæsj fløte + krydrer etter behov og that's it. Null tomatpure, null sukker.
Serveres med fetaost, krutonger og annet tilbehør. Aldri en dråpe til overs ...



#25

Malama sa for siden:

ahh, sånn ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.