Jeg har ikke matlyst for tiden, men jeg får ned supper. Jeg foretrekker supper uten kjøtt, men vi har noen pakker med karbonadedeig og jeg burde nok få i meg litt proteiner. Jeg liker krydret mat, og planen er å lage en stor gryte med suppe som jeg kan fryse i porsjoner.
Lag kjøttboller og ha oppi tomatsuppe eller lignende?
Bland sammen 400 karbonadedeig, 1 hakket stekt løk, 1 stor ts maldonsalt, 1 ts pepper, litt revet parmesan og litt hakket persille. Form små kjøttboller og ha dem rett oppi suppen eller tomatsausen eller i sydende kraft. Jeg liker å halvblande med svinekjøttdeig. Ha gjerne i karri, paprika, pesto, chipotlepaste, harrisa eller kajennepepper. Namnam!
Da hadde jeg laget en suppe etter eget ønske som det kan passe å ha krydret kjøttdeig i (tacosuppe, krydret grønnsakssuppe, tomatsuppe, eller hva som frister) og stekt den opphakket (sånn til pizza eller taco, lasagen etc, bare hakke opp og steke) med krydder på etter ønske, og puttet så mye oppi suppa som du orker at der er?
Du kan lage sånn tacosuppe som jeg vet noen gjør og stavmikse kjøttet? Jeg foretrekker kjøttet organisert i kjøttboller og ikke rundtomkring i en suppe, men folk er forskjellige.
Jeg tror hvis du steker kjøtteigen som om det var til taco og så ha oppi en del grønnsaker sånn at det blir veldig chunky og kanskje litt tykk. Sånn mellomting mellom suppe og gryterett. Ha på en rømmeklatt om du liker det, ha gjerne på litt nachochips på toppen for litt krønsj.
Jeg synes det er godt å ha kyllingfilet i sånne supper. De kan du helsteke i ovnen og så rive de opp i strimler (dra den fra hverandre med to gafler) og ha i en tynn suppe. Det er mulig det funker med stekt kjøttdeig i tynn suppe, men synes som HV at det høres litt uryddig ut.
Ellers så har jeg hørt at mange moser litt linser, tror kanskje det er mer egnet enn kjøttdeig? Gaia har lagt ut en god oppskrift på suppe med linser som skal pureres.
Til servering:
Rømme
Revet ost
Tortillachips
Avocado I biter
Koriander
Fremgangsmåte:
Finn frem en gryte som også er god til å steke i - jeg brukte Le Creuset gryta mi. Sett den på høyvarme og når det begynner å ryke av gryta har du litt olivenolje opp i og så kjøttdeigen. Bryt kjøttdeigen opp med en sleiv og la det steke til kjøttet får god farge. Når du ser at kjøttet har fått god farge kan du røre lett i gryta. La det stå og steke igjen.
Når kjøttet er nesten ferdigstekt, kan du sette ned varmen og ha opp i løken. Stek videre noen minutter til løken er myk. Ha opp i hvitløk og stek et minutt eller to til. Ha så opp i krydder og la det steke godt med kjøttet. Kvern gjerne litt salt og pepper over samtidig.
Hell cherrytomater og kraft i gryta og la det koke opp. Hell væsken av bønnene og maisen, skyll og ha opp i gryta. Rør inn tomatpuré, mengde etter smak. Kok videre slik at suppen er gjennomvarm og smak til med salt og pepper.
Server med ønsket tilbehør og gjerne litt hot sauce for de som liker det ekstra spicy!
Jeg ser også for meg at paprika I biter og/eller vårløk kan være godt oppi.
Jeg syns tomatsuppe med hvite bønner er veldig godt. Bønnene merker man nesten ikke når det hele har vært gjennom stavmixeren eller blenderen. Den kan både være krydret, enkel eller med flere typer grønnsaker; gulrot, selleri m.m. Man trenger ikke noen oppskrift, jeg har laget den av boksetomater, ferske tomater, til og med tomatpuree om jeg bare skulle hatt det. Smakstilsetter med urtesalt trengs det egenlig ikke annen kraft eller buljong. Det eneste med tomatsuppen er at den ser betraktelig finere ut når grønne grønnsaker som purre, persille finhakket og kokt i til slutt, for ellers har den en tendends til å bli litt grå. Du får ikke brukt karbonadedeigen, men bønnene gir ekstra proteiner.
Lage bolognese, f.eks ala Trines matblogg, og så ta ut baconet og karbonadedeigen i den delen du skal spise og eventuelt stavmikse det også først? Jeg synes i alle fall den sausen er veldig, veldig god. Litt sånn røkt og fyldig, synes jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.