Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Suppe med karbonadedeig?

#1

Niobe sa for siden:

Jeg har ikke matlyst for tiden, men jeg får ned supper. Jeg foretrekker supper uten kjøtt, men vi har noen pakker med karbonadedeig og jeg burde nok få i meg litt proteiner. Jeg liker krydret mat, og planen er å lage en stor gryte med suppe som jeg kan fryse i porsjoner.

Noen som har en god oppskrift?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Lag kjøttboller og ha oppi tomatsuppe eller lignende?

Bland sammen 400 karbonadedeig, 1 hakket stekt løk, 1 stor ts maldonsalt, 1 ts pepper, litt revet parmesan og litt hakket persille. Form små kjøttboller og ha dem rett oppi suppen eller tomatsausen eller i sydende kraft. Jeg liker å halvblande med svinekjøttdeig. Ha gjerne i karri, paprika, pesto, chipotlepaste, harrisa eller kajennepepper. Namnam!


#3

Niobe sa for siden:

Det blir for mye "mat". Om du skjønner hva jeg mener. Karbonadedeigen bør ikke gjøre så mye av seg i suppen.


#4

Malama sa for siden:

Da hadde jeg laget en suppe etter eget ønske som det kan passe å ha krydret kjøttdeig i (tacosuppe, krydret grønnsakssuppe, tomatsuppe, eller hva som frister) og stekt den opphakket (sånn til pizza eller taco, lasagen etc, bare hakke opp og steke) med krydder på etter ønske, og puttet så mye oppi suppa som du orker at der er?


#5

Harriet Vane sa for siden:

Du kan lage sånn tacosuppe som jeg vet noen gjør og stavmikse kjøttet? Jeg foretrekker kjøttet organisert i kjøttboller og ikke rundtomkring i en suppe, men folk er forskjellige.


#6

Bayone sa for siden:

Mexikansk suppe. Stek kjøttdeig å ha i suppe sammenmed hakkede tomater, selleri, litt mais og masse krydder.



#8

Niobe sa for siden:

Ja, egentlig gjør jeg også det. Men akkurat nå tror jeg ikke jeg får i meg noe som må "jobbes" med.


#9

Niobe sa for siden:

Gode forslag. Tror kanskje en "tynn" meksikansk suppe hadde fungert best.


#10

mkj sa for siden:

Jeg tror hvis du steker kjøtteigen som om det var til taco og så ha oppi en del grønnsaker sånn at det blir veldig chunky og kanskje litt tykk. Sånn mellomting mellom suppe og gryterett. Ha på en rømmeklatt om du liker det, ha gjerne på litt nachochips på toppen for litt krønsj.


#11

mkj sa for siden:

Eller du kan lage veldig små kjøttboller. Men det høres litt arbeidssomt ut.


#12

Niobe sa for siden:

Nja, suppen bør nesten være drikkbar. Jeg får ikke til å "spise" noe.


#13

Malama sa for siden:

ER stavmikset/glatt TYNN suppe da evt et alternativ?

Altså, hakket kjøttdeig og grønnsaker, stekt og kokt som det bør, most med stavmikser og spedd med såpass veske at den blir tynn nok?

Jeg hadde gått for "grønnsaksssuppe med små kjøttbiter" i den sammenhengen tror jeg, men evt også tomatsuppe kan funke fint


#14

Bayone sa for siden:

Jeg bruker å lage den meksikanske suppen veldig tynn og "suppete" og heller ha nachos og rømme som tilbehør til de som vil. Husk cayennepepper ;)


#15

Niobe sa for siden:

Ja, kanskje jeg skal ta stavmikseren i bruk? Mulig jeg får i meg mer da.


#16

mkj sa for siden:

Jeg synes det er godt å ha kyllingfilet i sånne supper. De kan du helsteke i ovnen og så rive de opp i strimler (dra den fra hverandre med to gafler) og ha i en tynn suppe. Det er mulig det funker med stekt kjøttdeig i tynn suppe, men synes som HV at det høres litt uryddig ut.

Ellers så har jeg hørt at mange moser litt linser, tror kanskje det er mer egnet enn kjøttdeig? Gaia har lagt ut en god oppskrift på suppe med linser som skal pureres.


#17

Niobe sa for siden:

Ja, jeg liker kylling bedre, men så har vi så mye karbonadedeig liggende.

Linsesuppe spiste jeg i går og i dag...


#18

Tallulah sa for siden:

Hva med en vietnamesisk buljongsuppe med chilikjøttboller, nudler, broccoli og friske urter?


#19

løve70 sa for siden:

Taco suppe er en favoritt her i huset:
Taco Suppe

Ingredienser:
400g kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk finhakket
3 hvitløksfedd finhakket
1 ts spisskumin
1 ts malt koriander
1/4 ts chillipulver
1 boks cherrytomater
1l kyllingkraft eller buljong
1 boks svarte bønner
1 boks mais
1-2 ss tomatpuré

litt olivenolje til steking, salt og pepper

Til servering:
Rømme
Revet ost
Tortillachips
Avocado I biter
Koriander

Fremgangsmåte:
Finn frem en gryte som også er god til å steke i - jeg brukte Le Creuset gryta mi. Sett den på høyvarme og når det begynner å ryke av gryta har du litt olivenolje opp i og så kjøttdeigen. Bryt kjøttdeigen opp med en sleiv og la det steke til kjøttet får god farge. Når du ser at kjøttet har fått god farge kan du røre lett i gryta. La det stå og steke igjen.
Når kjøttet er nesten ferdigstekt, kan du sette ned varmen og ha opp i løken. Stek videre noen minutter til løken er myk. Ha opp i hvitløk og stek et minutt eller to til. Ha så opp i krydder og la det steke godt med kjøttet. Kvern gjerne litt salt og pepper over samtidig.
Hell cherrytomater og kraft i gryta og la det koke opp. Hell væsken av bønnene og maisen, skyll og ha opp i gryta. Rør inn tomatpuré, mengde etter smak. Kok videre slik at suppen er gjennomvarm og smak til med salt og pepper.

Server med ønsket tilbehør og gjerne litt hot sauce for de som liker det ekstra spicy!

Jeg ser også for meg at paprika I biter og/eller vårløk kan være godt oppi.



#21

arrow sa for siden:

Jeg syns tomatsuppe med hvite bønner er veldig godt. Bønnene merker man nesten ikke når det hele har vært gjennom stavmixeren eller blenderen. Den kan både være krydret, enkel eller med flere typer grønnsaker; gulrot, selleri m.m. Man trenger ikke noen oppskrift, jeg har laget den av boksetomater, ferske tomater, til og med tomatpuree om jeg bare skulle hatt det. Smakstilsetter med urtesalt trengs det egenlig ikke annen kraft eller buljong. Det eneste med tomatsuppen er at den ser betraktelig finere ut når grønne grønnsaker som purre, persille finhakket og kokt i til slutt, for ellers har den en tendends til å bli litt grå. Du får ikke brukt karbonadedeigen, men bønnene gir ekstra proteiner.



#23

Nextlife sa for siden:

Ja, man kan jo variere den i det uendelige. :)

Trenger du næringstett kost kan jeg anbefale potet/purresuppe med eggeplomme og fløte, og godt krydret småhakket kjøttdeig.


#24

Hondacrv sa for siden:

Eg brukar alltid restar etter taco (tacokrydra karbonadedeig) oppi meksikansk suppe. Eg merkar lite til dei, sidan deigen er så smått kutta.


#25

millact sa for siden:

Har du en god oppskrift du deler?



#27

Niobe sa for siden:

Nja, jeg slumper... Grønnsaker, tomater, karripasta, chili, hønsebuljong, kokosmelk, linser, koriander...


#28

millact sa for siden:

Kjenner jeg blir sulten! Savner min forrige kantines gode supper!


#29

Cuyahoga sa for siden:

Lage bolognese, f.eks ala Trines matblogg, og så ta ut baconet og karbonadedeigen i den delen du skal spise og eventuelt stavmikse det også først? Jeg synes i alle fall den sausen er veldig, veldig god. Litt sånn røkt og fyldig, synes jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.