Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Taco til 8 unger

#1

Taien sa for siden:

Jeg har mange spørsmål for tiden. :knegg:

Gutta feirer bursdagen sin på lørdag og vi skal ha taco.
Selv er vi relativt enkle i tacoveien, vi bruker:

  • Tacotubs
  • Tortillas
  • kjøttdeig/biffstrimler
  • Pico de Gallo (tomat, løk, chili, koriander, lime)
  • salat
  • løk
  • mais
  • agurk
  • paprika
  • ost
  • salsa

Ungene her spiser ikke salat, løk, Pico, og ene spiser ikke salsa.
Hva er det vanligste ungene liker til tacoen? Noe mer enn det jeg har skrevet? Rømme er vel mange som spiser...

Det er 5-6 åringer vi snakker om.


#2

millact sa for siden:

Min seksåring spiser tacoshell med agurk og kjøttdeig........men han er kresen.

Søsteren på ti spiser alt utenom rømme og salsa.


#3

Myria sa for siden:

Ingen av våre spiser andre grønnsaker til taco enn mais (tror faktisk det er sjelden vi har hatt barn på besøk som har spist noen andre grønnsaker til taco). For dem er det altså skjell/tortillalefser, tacokrydret kjøttdeig, rømmedressing, salsa til eldstemann, revet ost og mais. Jeg ville nok personlig droppet en god del på lista fordi det erfaringsmessig ikke blir spist og så heller hakket opp noe litt kjapt hvis det tilfeldigvis ble etterspurt.


#4

Røverdatter sa for siden:

Jeg ville hatt rømme. Det er det det går mest av hos oss. Ost og rømme.

(Egentlig ville jeg servert noe annet enn taco, men det er fordi jeg ser for meg gulvet fullt av mais og kjøttdeig som må vaskes opp, :p )


#5

LilleRosin sa for siden:

6-åringen vår spiser kjøttdeig, lefse, ost og mais.


#6

Elise sa for siden:

De tacogjestene vi har er fornøyd med det vi serverer, kjøtt, ost, mais, tomat og agurk. Det er en som har nevnt en gang at de pleier å ha salat i tillegg hjemme, men at vedkommende ikke spiser det selv.

Rømme, salsa, skjell og lefser og, selvsagt. :jupp:


#7

Madicken sa for siden:

Erfart fra egne barn og små gjester på besøk: Tacolefser/tacoskjell, rømme, tacokjøtt(deig), mais, agurk og tacochips (knuses i tacoen) er et must, andre ting er ikke så veldig nøye, kanskje med unntak av ost.


#8

Mamari sa for siden:

Syns du har mer enn nok av godt tilbehør.

Lurt å ha backup om det er en gjest eller to som ikke liker taco.
Snuppa har hatt taco på menyen i 2 år (7 og 8 åringer) og halvparten ville heller ha pølse og lompe. Såh... neste gang blir det pølse og lompe på alle sammen. Enkelt og greit.


#9

Taien sa for siden:

Jeg har sendt invitasjon MED meny. :knegg: Og med beskjed om at hvis noen ikke liker/tåler maten, må de gi beskjed. Jeg har ikke fått beskjed om noe.

Jeg vet det er overmodig å servere taco til 5-6 åringer ang rot. :knegg:
Men vi lager til en buffet på kjøkkenet hvor jeg og en mamma til serverer ungene. Og det er klart det blir graps på gulvet, men det blir det uansett. Mens ungene leker etterpå, går jeg over spisestuegulvet med kost og mopp, det er gjort på 5 min. Så er det klart til kakegraps i stedet for. :knegg:


#10

Acino sa for siden:

Kan kun snakke fra våre egne og hva vi bruker å ha.

Klumpen bruker gjerne: Salat, agurk, paprika, mais, annanas og tacokrydra karbonadedeig. Gjerne litt søt chilisaus også. Han liker rømme og ost og hadde nok hatt dette også om vi brukte det til.

Snuppa bruker gjerne det samme som Klumpen pluss tomat i tillegg.

Rødløk/løk velger begge to bort(selv om Klumpen knasket det som bare det før 3-års alder har han nå "lært" av andre barn at dette er tilnærmet gift :knegg:

Jeg tror også begge hadde spist salsa om vi hadde det til.

Men hva ungene gjør hjemme og hva de gjør borte uten foreldrene kan gjerne være ulikt. Erfarer unger på besøk som bare velger sine favoritter men som jeg vet hjemme spiser mer og så omvendt; de som spiser mer borte pga de ser andre barn spiser det.


#11

Niobe sa for siden:

Vi har hatt taco et par ganger i eldstemanns bursdag. Da kjøpte jeg mini Taco-tubs og fylte med kjøttdeigfyll på forhånd. Bare å sette et fullt brett i ovnen noen minutter før de skal spise. Og et brett mens de spiser. Så kunne de ordne "garnityr" og sånn selv, på toppen. I tillegg laget jeg quesadillas, og delte opp i "pizzastykker". Også bare å varme litt rett før spising. Og null gris.


#12

Kiwi sa for siden:

Har du med guacamole på listen? Begge barna våre elsker det. Lager med bare avokado, hvitløk (ikke så mye), sitron og salt.


#13

Acino sa for siden:

Og ja, glemte å si at her går det stort sett tortilla men de spiser også tubs.

Tips om dere skal ha tortilla: Brett så det blir som en konvolutt nede og så surrer du litt gladplast nederst så slipper en at det detter ut i feil ende.


#14

polarjenta sa for siden:

Min 6åring spiser agurk, mais, ost, kjøttdeig og rømme på sin taco, han foretrekker tortillawraps, men spiser skjell også av og til.


#15

Taien sa for siden:

Jeg glemmer dette, for jeg liker det ikke selv. :knegg: Men min venninne lager en god guacamole, jeg kan spør henne om hun gidder å lage for meg. (Hun kommer med sin sønn så jeg regner med det går bra. :glis: )

Jeg tenkte å kjøpe de stand n' stuff tortillaene. :glis:


#16

Taien sa for siden:

Hmmmm god idé. Hvor lenge hadde du tubsene i ovnen da?
Jeg har aldri laget quesadillas, kan du forklare hvordan du lager det? :hyper:


#17

Taien sa for siden:

Jeg tenkte forresten å lage en tacosalat til foreldrene som kommer...
noen gode idéer til hva som smaker godt her, og hvordan mikse det i hop?


#18

Matilda sa for siden:

Femåringen min spiser tacoskjell, ei teskje kjøtt, agurk og revet ost, og av og til quesadillas. Et år yngre bror spiser tacoskjell, revet ost og quesadillas. Lett å lage, steik to tortillalefser med ost mellom i panne til osten har smelta, skjær i biter. Kan ha annet fyll i og, jeg liker vårløk i mine, men ungene synes jo det er GIFT. :knegg:


#19

Taien sa for siden:

Yum Yum. Snur du lefsene, eller stekes de bare på en side?


#20

Isolde sa for siden:

Jeg lager quesadilla med å ta kjøtt på halve lefser, ost på og så bretter jeg den over og steiker. Vist man bruker ganske små lefser trenger man bare dele i ti, og har da en brettekant hvor kjøttet ikke faller ut.

Mais, agurk, ost, små tomater og kid style salsa er det som bli spist her. Ene ungen spiser ikke kjøtt. Andre ikke tomat.


#21

Myria sa for siden:

Alt som er smått og grønt er gift har jeg funnet ut. :gal:


#22

Hot Lips sa for siden:

Taco til 8 femåringer? Crazy lady. :knegg:
Du kommer langt med lefser, kjøttdeig, tomat, agurk, mais, rømme, ost og salsa i separate skåler. tenker jeg. Lykke til!


#23

Taien sa for siden:

I know! :knegg: Tror ikke jeg var helt i vater da jeg i et lyst øyeblikk tenkte at TACO er strålende bursdagsmeny. :knegg: Men til mitt forsvar (eller noe) så er bestekompisen til gutta i barnehagen, verdens mest kresne lille skjønnas, og en av de få tingene han spiser er taco. (Pølser? Nope, liker ikke. Pannekaker? Nope, liker ikke. Fiskepinner? Nope, liker ikke. Brødskiver? Nope, liker ikke. Muffins? Nope, liker ikke. Sjokoladekake? Nope, liker ikke. Kanelboller? Tjaaaaaa, jo det går an.) Og gutta var veldig oppsatt på at de ville ha noe som han også likte. Så da blir det taco. Men muffins og sjokoladekake blir det uansett.....og kanelboller da.


#24

Acino sa for siden:

Disse tortillane som skal stå selv synes jeg var vanskelig å spise av selv og ungene fikk det iallfall ikke til etter intensjonen. Tror nok det blir bra uansett, litt gris må en bare regne med når det gjelder barn og taco; iallfall mine barn. :humre:

Jeg hadde ikke lagd noe eget til foreldrene; sikkert like mange kresne blandt de som barna. Hadde bare beregnet litt ekstra av alt og så sagt de kunne forsyne seg/lage taco selv. Ikke alltid de voksne ønsker noe en gang. :)


#25

Taien sa for siden:

Jeg lager ikke noe ekstra. Det som er i tacosalaten er det samme som er tilbehør til taco. :glis:
Min erfaring er at mange voksne ikke vil spise taco "hos fremmede", da det blir litt graps. :knegg: Så derfor tenkte jeg å lage en salat. (helt basic salat så kan de forsyne seg av tilbehøret)


#26

Nip sa for siden:

Hatt mange unge tacogjester

De velger som regel

Tortilla/tube
kjøtt
salsa
rømme
ost
agurk
mais

guacamole har også min på

Noen velger også tomat, paprika, salat

Løk steker vi sammen med kjøttet så det spiser de alle


#27

millact sa for siden:

Hvordan gikk det?


#28

Taien sa for siden:

Det gikk superbra!
Alle spiste taco, med ymse innhold. Men alle var fornøyd.
Det mest utrolige var at det var NESTEN ingenting å koste opp på gulvet etterpå!
Det var mer graps der foreldrene satt. :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.