Mannen og jeg skal til Barcelona om en måned, og lider nå fryktelige kvaler ang. hvilke restauranter vi skal bestille bord på. Det er jo så himla mye bra å velge mellom, og TENK OM VI VELGER FEIL! :skremt:
Derfor: fortell meg om restauranter i Barcelona som gjorde deg lykkelig. Ekstrapoeng til folk som har vært på Michelin-restaurantene. (Tenk om vi velger FEIL Michelin-restaurant! :skingrestemme: )
Eg har aldri vore i Barcelona men eg vil berre seie at eg elske tråden din. Er så mange som disse meg for å ha dei nøyaktig samme tankane før eg skal nokon plass. :sur:
Jeg er også på jakt etter egnede restauranter i Barcelona, men siden jeg skal ha med meg alle småvikingene så har vi nok litt forskjellig definisjon av "egnet". (Min involverer "fastspikret inventar".)
Jeg har vært på ABaC, og jeg foreslår at dere styrer unna. Maten var litt for eksperimentell for oss (men kunne sikkert passe dere bedre). Men verst var det egentlig at vi ble "glemt". De glemte å gi oss vin til maten og ga oss ordentlig kjedelig vin. Det var ganske tydelig at vi ikke var deres viktigste gjester.
Derimot fant vi masse andre skikkelig gode restauranter. Jeg skal forsøke å lete opp noen navn.
Vi har også halvveis landet på at vi skal styre unna ABaC, for det er flere som sier at de kan svikte i servicen til mindre eksalterte gjester. Og kjedelig vin skal vi nå virkelig ikke ha noe av. :nono:
De forsøkte seg på en forklaring om at de ikke hadde skjønt at vi faktisk hadde kunnskaper om dette, men det var vi faktisk veldig tydelig på å uttrykke dette tidlig i måltidet. Og jeg synes ikke at restauranter med to stjerner skal ta utgangspunkt i at kundene deres ikke er bevisst kombinasjonen av mat og vin. :nono:
Og de svært mye rikere amerikanerne på bordet ved siden av fikk masse positiv oppmerksomhet, og de hadde ikke peiling på noe som helst. (Altså; du sitter ikke på en sånn restaurant og etterlyser en blodig biff. :dåne: )
Og litt mer fasjonabel og helt himmelsk tapas her: Cerveceria_Catalana . Vær forberedt på ventetid eller bestill bord. Vi var der til lunsj, og det var en time i kø. Men etter 10 minutter fikk vi plass ved baren, og det var egentlig bare kult for da kunne vi peke på det vi ville ha.
Jeg har vært her - og alle jeg var med var fra seg av begeistring. Maten var god, men synes ikke atmosfæren var så hyggelig. Litt for mye følelse av samlebånd synes jeg. Jeg tror jeg liker litt mer rustikke og rufsete tapasrestauranter.
For så vidt enig. Det var veldig hektisk rundt oss. Men vi fikk veldig god tone med kokken som stod bak disken, så da stengte vi alt det andre litt ute.
Den andre jeg viser til var langt mer rustikk og rufsete. Den hadde også nydelig mat, men ikke like høy wow-faktor på maten. (Fordelen med min anbefaling nr 2 er at den ligger like rundt hjørnet for Picasso-museet.)
Gaig var veldig, men ga meg ingen ekstrem lykkefølelse. Servitøren vår gjorde en del feil med vinen og hadde en tendens til å miste ting på gulvet. Det endte med at vi måtte ta en prat med hovmesteren, som diskret skyldte på seg selv for feil vin og presentasjon - og så var det det siste vi så til akkurat den servitøren den kvelden. De hadde en himmelsk hvit sjokoladesuppe og noen trøffelcannelonis, om jeg ikke husker feil. Og flere av rettene ble litt vel salte, opplevde vi.
Men mat og vin var bra, kanskje ikke i deres ekstremklasse, men var vel verd prisen for min gane (95 Euro for stor smaksmeny).
Vi spiste bl.a. tapas her: llamberbarcelona.com/eng/ - Veldig bra. Noen i følget mitt ville ha manchego, men det var de for jålete til å servere - den var så overprodusert eller noe, i flg servitøren. :knegg:
Vi forsøkte forresten å forhåndsbestille til Cerveceria Catalana, men de svarte ikke på henvendelsene våre.
Dos Palillos var veldig spennende, og det aller meste var godt. Jeg vil anbefale dem. :jupp: Turens beste cava fikk vi også der.
Det kryr jo av god tapas, men det vet du allerede. :) Bodega Biarritz er en liten og veldig hyggelig og bra tapasbar som ble stappfull med det samme den åpnet til lunsj - vi var, ved et lykketreff, der to minutter før de åpnet, og fikk plass. :hjerter:
Et annet veldig vellykket og nesten tilfeldig valg var Casa Alfonso. Vi var kjempesultne og bestilte hauger med tapas, og var allerede mette før halvparten av maten hadde kommet. :knegg: Noe av det siste som kom på bordet var blodpuddingen, og den var helt fabelaktig - vi kom tilbake dagen etter for å bestille ny blodpudding som vi faktisk hadde appetitt igjen til å spise opp!
Jeg kan ikke komme med restauranttips, bare et praktisk hint: Hvis det tilfeldigvis er den første uka i mars dere skal dit, ville jeg bestilt restaurantbord i god tid i forveien. Det er nemlig en gigantmesse i Barcelona fra 2. til 5. mars, i fjor var det 85.000 deltakere og de fyller ganske godt opp rundt restaurantbordene kan man si.
Jeg har vært på Neichel, som i hvert fall hadde Michelin-stjerne. Men ser den er midlertidig stengt nå, så da ble det ikke store bidraget fra meg i denne tråden. :knegg: