Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din yndlingsrestaurant i Barcelona

#1

Toffskij sa for siden:

Mannen og jeg skal til Barcelona om en måned, og lider nå fryktelige kvaler ang. hvilke restauranter vi skal bestille bord på. Det er jo så himla mye bra å velge mellom, og TENK OM VI VELGER FEIL! :skremt:

Derfor: fortell meg om restauranter i Barcelona som gjorde deg lykkelig. Ekstrapoeng til folk som har vært på Michelin-restaurantene. (Tenk om vi velger FEIL Michelin-restaurant! :skingrestemme: )


#2

Tussa sa for siden:

Eg har aldri vore i Barcelona men eg vil berre seie at eg elske tråden din. Er så mange som disse meg for å ha dei nøyaktig samme tankane før eg skal nokon plass. :sur:


#3

Cuyahoga sa for siden:

Jeg er også på jakt etter egnede restauranter i Barcelona, men siden jeg skal ha med meg alle småvikingene så har vi nok litt forskjellig definisjon av "egnet". (Min involverer "fastspikret inventar".)

God tur! :hyper:


#4

Anda sa for siden:

Jeg var på Gaig høsten 2014, så jeg får poeng, men jeg rekker ikke å skrive mer om det akkurat nuh, så jeg kommer sterkere tilbake.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg har vært på ABaC, og jeg foreslår at dere styrer unna. Maten var litt for eksperimentell for oss (men kunne sikkert passe dere bedre). Men verst var det egentlig at vi ble "glemt". De glemte å gi oss vin til maten og ga oss ordentlig kjedelig vin. Det var ganske tydelig at vi ikke var deres viktigste gjester.

Derimot fant vi masse andre skikkelig gode restauranter. Jeg skal forsøke å lete opp noen navn.


#6

Toffskij sa for siden:

Vi har også halvveis landet på at vi skal styre unna ABaC, for det er flere som sier at de kan svikte i servicen til mindre eksalterte gjester. Og kjedelig vin skal vi nå virkelig ikke ha noe av. :nono:


#7

Tjorven sa for siden:

De forsøkte seg på en forklaring om at de ikke hadde skjønt at vi faktisk hadde kunnskaper om dette, men det var vi faktisk veldig tydelig på å uttrykke dette tidlig i måltidet. Og jeg synes ikke at restauranter med to stjerner skal ta utgangspunkt i at kundene deres ikke er bevisst kombinasjonen av mat og vin. :nono:

Og de svært mye rikere amerikanerne på bordet ved siden av fikk masse positiv oppmerksomhet, og de hadde ikke peiling på noe som helst. (Altså; du sitter ikke på en sånn restaurant og etterlyser en blodig biff. :dåne: )


#8

Tjorven sa for siden:

Vi fikk ikke bord på 41 Degrees. Men den hadde vi fått anbefalt av en svært matkyndig kompis av mannen min.

Vi fikk svært god og enkel tapas her: www.guiatapear.com/tapas-barcelona/barcelona/item/el-xampanyet#= Bestill husets cava til lunsj og kjenn at du virkelig er på voksenferie.

Og litt mer fasjonabel og helt himmelsk tapas her: Cerveceria_Catalana . Vær forberedt på ventetid eller bestill bord. Vi var der til lunsj, og det var en time i kø. Men etter 10 minutter fikk vi plass ved baren, og det var egentlig bare kult for da kunne vi peke på det vi ville ha.


#9

Eia sa for siden:

Åh! Barcelona! :hjerter:

Jeg har ikke vært der siden 1998, så jeg tror heller at jeg skal henge her for tips, og for rapportene til Toffskij etterpå. :jupp:


#10

Bille sa for siden:

El Japones var bra i 2002. :knegg:



#12

Tjorven sa for siden:

Vi var der i mars 2014, hvis det er viktig.


#13

Toffskij sa for siden:

Jo ferskere tips, jo bedre!


#14

mkj sa for siden:

Jeg har vært her - og alle jeg var med var fra seg av begeistring. Maten var god, men synes ikke atmosfæren var så hyggelig. Litt for mye følelse av samlebånd synes jeg. Jeg tror jeg liker litt mer rustikke og rufsete tapasrestauranter.


#15

Tjorven sa for siden:

For så vidt enig. Det var veldig hektisk rundt oss. Men vi fikk veldig god tone med kokken som stod bak disken, så da stengte vi alt det andre litt ute.

Den andre jeg viser til var langt mer rustikk og rufsete. Den hadde også nydelig mat, men ikke like høy wow-faktor på maten. (Fordelen med min anbefaling nr 2 er at den ligger like rundt hjørnet for Picasso-museet.)


#16

Anda sa for siden:

Skavvise.

Gaig var veldig, men ga meg ingen ekstrem lykkefølelse. Servitøren vår gjorde en del feil med vinen og hadde en tendens til å miste ting på gulvet. Det endte med at vi måtte ta en prat med hovmesteren, som diskret skyldte på seg selv for feil vin og presentasjon - og så var det det siste vi så til akkurat den servitøren den kvelden. De hadde en himmelsk hvit sjokoladesuppe og noen trøffelcannelonis, om jeg ikke husker feil. Og flere av rettene ble litt vel salte, opplevde vi.

Men mat og vin var bra, kanskje ikke i deres ekstremklasse, men var vel verd prisen for min gane (95 Euro for stor smaksmeny).

Vi spiste bl.a. tapas her: llamberbarcelona.com/eng/ - Veldig bra. Noen i følget mitt ville ha manchego, men det var de for jålete til å servere - den var så overprodusert eller noe, i flg servitøren. :knegg:

Vi forsøkte forresten å forhåndsbestille til Cerveceria Catalana, men de svarte ikke på henvendelsene våre.


#17

Tonjemor sa for siden:

Vi var på Dos Pallilos for et år siden! En opplevelse! Noe sært, noe virkelig, virkelig bra! Minne for livet. Ligger vegg i vegg med Casa Camper.


#18

Skilpadda sa for siden:

Dos Palillos var veldig spennende, og det aller meste var godt. Jeg vil anbefale dem. :jupp: Turens beste cava fikk vi også der.

Det kryr jo av god tapas, men det vet du allerede. :) Bodega Biarritz er en liten og veldig hyggelig og bra tapasbar som ble stappfull med det samme den åpnet til lunsj - vi var, ved et lykketreff, der to minutter før de åpnet, og fikk plass. :hjerter:

Et annet veldig vellykket og nesten tilfeldig valg var Casa Alfonso. Vi var kjempesultne og bestilte hauger med tapas, og var allerede mette før halvparten av maten hadde kommet. :knegg: Noe av det siste som kom på bordet var blodpuddingen, og den var helt fabelaktig - vi kom tilbake dagen etter for å bestille ny blodpudding som vi faktisk hadde appetitt igjen til å spise opp!


#19

Mistral sa for siden:

Jeg kan ikke komme med restauranttips, bare et praktisk hint: Hvis det tilfeldigvis er den første uka i mars dere skal dit, ville jeg bestilt restaurantbord i god tid i forveien. Det er nemlig en gigantmesse i Barcelona fra 2. til 5. mars, i fjor var det 85.000 deltakere og de fyller ganske godt opp rundt restaurantbordene kan man si.


#20

Toffskij sa for siden:

Takk for tips – vi unngår akkurat messa, ser jeg!


#21

Storm sa for siden:

Jeg har vært på Neichel, som i hvert fall hadde Michelin-stjerne. Men ser den er midlertidig stengt nå, så da ble det ikke store bidraget fra meg i denne tråden. :knegg:


#22

Mistral sa for siden:

Det skal du være veldig glad for! :p


#23

Toffskij sa for siden:

Jeg hører veldig gjerne tips om ikke-Michelin-restauranter også, da. (Ideelt sett vil man jo ha tips om de som får stjerne neste år. :knegg: )


#24

Heiko sa for siden:

Det Skilpadda sa! :nam:

Hjelpes så mye god mat det er i den byen!



#26

Mei sa for siden:

Du må oppdatere med erfaringer. Vi skal til Barcelona i høstferien - med barnevakt! :hyper:


#27

gullet sa for siden:

La Bombeta.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.