Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En skikkelig god chili con carne?

#1

Tangerine sa for siden:

Da ønsker jeg meg oppskriften. :)

Og hva har du som tilbehør? Og hva kunne passet som ekstra tilbehør?



#3

Tangerine sa for siden:

Maisbrødlokk? :skremt:


#4

Che sa for siden:

Den er veldig god - det går nok helt fint an å sløyfe lokket altså.


#5

Pelle sa for siden:

Lag den dagen før, så setter smakene seg ekstra.


#6

Tangerine sa for siden:

Ja, jeg tenkte å lage den dagen før. Det skal vøre til gjester, så det spørs om jeg tør å prøve meg på lokk. Kan brødene lages utenom? :blond:


#7

skyfri sa for siden:

Trines matblogg sin med litt mørk sjokolade i er veldig god. Jeg serverer med ris, varme nachochips, rømmeklatt,salat, avokado og mango.


#8

Observatøren sa for siden:

Ja. Jeg tror at Teofelia har lagt ut en veldig god maisbrødoppskrift som kan lages ved siden av, med litt mindre sukker enn i oppskriften.


#9

Taien sa for siden:

Skikkelig corn bread hører til en god chiligryte. Det er helt ubeskrivelig godt. savner min brors chili


#10

Taien sa for siden:

Her er min oppskrift på corn bread:
240 ml melk
60 ml smeltet smør
1 egg
300 ml maismel
240 ml hvetemel
120 ml sukker
1 ss bakepulver
0.5 ts salt

Varm ovnen til 200 grader. Smør en brødform (du kan også bruke muffinsformer el.l.)
Pisk egg med melk og smør. Rør inn resten av ingrediensene til de er lett mikset sammen. Hell i formen.
Stek i ca 20-25 min til de er gyldne.

(Oppskriften min er amerikansk, derav ml-mål)


#11

løve70 sa for siden:

Denne er veldig god:)

Chili con carne

Ingredienser:
3 ss extra virgin olivenolje
2,5 ts chilipasta eller harissapasta
1 stor løk finhakket
2 hvitløksfedd finhakket
1 lang rød eller grønn chili – finhakket uten frø
1 rød paprika, grovhakket
500 g karbonadedeig
½ ts salt
2 ss rødvin
1 ts kajennepepper eller chiliflak
2 ts mildt, røkt paprikapulver
1 ts spisskuminfrø
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts malt koriander
1 kanelstang
800 g hermetiske, hakkede tomater med væske
800 g hermetiske røde bønner, avrent (gjerne en boks med røde bønner og en med sorte)
2 ts worcestershiresaus
1 ss balsamicoeddik
2 ss tomatpuré
2,5 dl vann
2 kvister frisk timian
Litt mørk sjokolade
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Finn frem en gryte som også er god til å steke i - jeg brukte Le Creuset gryta mi. Varm oljen på middels varme. Ha i 1,5 ts chilipasta og rør den inn i oljen i noen sekunder. Tilsett løken og stek den i 3-4 minutter til den mykner. Ha i hvitløk og chili og stek videre i 2-3 minutter.

Ha i karbonadedeig og stek til den er brunet. Tilsett salt og vin og la det surre i 2 minutter.

Tilsett kajennepepper, paprikapulver, spisskummen, oregano, basilikum, kanel og hakket paprika. Rør godt i blandingen i 1-2 minutter.

Ha i tomater, bønner, balsamicoeddik og tomatpuré. Rør sammen til en tykk, rød saus. Hell på 1,5 dl vann.

Skru opp varmen litt og kok opp chilien mens du rører hele tiden. Krydre med salt og pepper. Rør inn resten av chilipastaen og timian.

Dekk gryten delvis med lokk og la chilien surre over lav varme i 55-60 minutter (gjerne lengre). Rør jevnlig så det ikke setter seg fat i bunnen. Ha i mer vann ved behov.

Fjern kanelstang og timiankvister. Smak til med salt og pepper og gjerne litt mørk sjokolade.

Server med godt brød og gjerne små skåler med rømme, ost og guacamole.


#12

Tangerine sa for siden:

Tusen takk, det ser veldig godt ut alt dere foreslår. Skal prøve å lage de brødene. :nam:


#13

Tangerine sa for siden:

Er det en sånn avlang brødform du bruker? Eller langpanne? Hvor høyt skal brødet være? :)


#14

Lyppa sa for siden:

Høres kult ut med maisbrødlokk! Hvordan forsyner man seg av maten, tar man hele lokket av først?


#15

Observatøren sa for siden:

Stor sleiv, det kan være greit å skjære gjennom lokket med kniv i stykker først, evt pizzarulle.


#16

Lyppa sa for siden:

Aha:). Skal prøve den. Jeg er veldig glad i Chili con carne, og det er lettvindt mat å lage til flere:).


#17

Tangerine sa for siden:

Jeg skal prøve det lokket når vi lager kun til oss selv. :)



#19

Taien sa for siden:

Jeg bruker vanlig brødform (slik avlang type), og da blir det ganske høyt og fint.


#20

Albertine sa for siden:

Jeg lager Løve70 sin gryte nå. Det dufter himmelsk!


#21

løve70 sa for siden:

Håper den bli bra:)


#22

LilleRosin sa for siden:

Jeg tenkte å lage Saint sin gryte, men fant ikke maismel i butikken.

Kan jeg bruke polenta? Noe annet?


#23

Observatøren sa for siden:

Polenta går fint!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.