Fryseren min er full av fisk (sei), kikerter, purre og pepperkakedeig. Har dere en god fiskeoppskrift som ikke smaker så veldig fisk? Hva kan jeg gjøre med pepperkakedeigen (chili og appelsin)? Kikertene?
Oppdatert 22. februar. Jeg har ikke sei, men torsk. Og en hel del annet.
4 poser kikerter
1 pose rørte jordbær (usikker på om det er med sukker eller ikke)
litt frosne jordbær
litt frosne bringebær
1 pose frosne tyttebær
1 pepperkakedeig med chili
1 pepperkakedeig fra ikea
2 bokser grønnsakssuppe (1 1/2 middag)
1 stk julesylte
1 boks makroner
8 stk muffins. (usikker på om de er av lunsjtypen, eller søte)
1 diger pose purre
1 diger pose tomater
torsk nok til to middager
villkveiterester til kraft
2 fiskepinner
1 gjeddekake
Noe jeg mistenker er et par fiskeboller i kraft
750 g høyrygg
1 kyllingfilet
kalkuninnmat
liten boks andefond
mye kyllingfond
liten boks andefett
1 pose slatede soyabønner
1 pakke wontonwraps
2 poser kaffebønner
2 hele småmakrell (jeg er den eneste som liker det)
2 biter sjokoladekake (som ikke er så god)
1/2 pose kjempereker
2 poser hjemmelaget pizzasaus
5 pølser
1 pose kokosmelk (ca halv boks, tror jeg)
1 liten pose mangomos
Jeg synes sei i gryte er godt. Har oppi litt vann og litt smør, salt og pepper. Hakker oppi grønnsaker (f.eks gulerøtter, purre, poteter osv) og har oppi hvit fisk og lar det småkoke en stund (lenge siden jeg har laget, så kanskje fisken ikke skal kokes så lenge, husker ikke). Den kan sikkert lages med tomatisert saus også. Tipper du finner gode oppskrifter på dette på nettet.
Kikertene - finn en oppskrift på chana masala, lag raita til og kok ris. Nydelig måltid, glir ned i hele familien.
1 onion, chopped
1 tomato, chopped
1 (1 inch) piece fresh ginger, peeled and chopped
4 cloves garlic, chopped, or more to taste
1 green chile pepper, seeded and chopped (optional)
3 tablespoons olive oil
2 bay leaves, or more to taste
1 teaspoon chili powder
1 teaspoon coriander powder
1 teaspoon garam masala
1/2 teaspoon turmeric powder
1 pinch salt to taste
water as needed
1 (15 ounce) can chickpeas
1 teaspoon fresh cilantro leaves, for garnish, or more to taste
Grind onion, tomato, ginger, garlic, and chile pepper together in a food processor into a paste.
Heat olive oil in a large skillet over medium heat. Fry bay leaves in hot oil until fragrant, about 30 seconds. Pour the paste into the skillet and cook until the oil begins to separate from the mixture and is golden brown in color, 2 to 3 minutes. Season the mixture with chili powder, coriander, powder, gram masala, turmeric, and salt; cook and stir until very hot, 2 to 3 minutes.
Stir enough water into the mixture to get a thick gravy; bring to a boil and stir chickpeas into the gravy. Reduce heat to medium and cook until the chickpeas are heated through, 5 to 7 minutes.
Fres purren med feks paprika, hvitløk og brokkoli. Ha på noen ss hvetemel og spe med melk og gjerne litt fløte. Legg på seien og la den trekke. Godt med kokte poteter til.
:knegg: "Problemet" er at pepperkakedeigen er ganske god, så jeg vil liksom ikke kaste den bortpå et pepperkakehus. Men samtidig er jeg lei av pepperkaker etter jula.
Gjør forarbeid nå, (lag tegninger og skisser og slikt), bygg et aldeles fantastisk Påskekyllingbygg rett før påske, og pynt med ønsket snacks (og fluffye kyllinger, selvsagt :hjerter:) , og spis det etterpå.
Det er så lenge til at dere sikkert ikke er lei av pepperkaker mer, også blir man litt giret av å lage et prosjekt av det. Og jeg vil påstå at det er sånn passe sært uten å være helt supersært, og det er jo alltid stas.
(Og nei, jeg kommer ikke på noe annet enn pepperkaker man kan lage av pepperkakedeig, altså. :gruble:)
Jeg synes du skal prøve deg på en innovasjon. Rull inn seifilet i pepperkakedeig og fritér. Da smaker det sikkert ikke så mye fisk, og du får brukt opp deigen.
Jeg lager en god kikertsalat.
Man freser opp løk, hvitløk og chorizo, blander det med kikerter, bakt paprika (evt fra glass) og hakket bladpersille. Smakes til med litt god eddik. Tenker at man kan wokke noen biter med sei og blande inn i denne salaten, men pepperkakene tror jeg ikke passer inn.
Jeg trenger fremdeles en god fiskesuppe, eller gryte tror jeg. Jeg er ikke så glad i sånn fres purre og damp-fisken. Det smaker for mye purre og fisk. :knegg:
Jeg kan lage en fiskecurry, men kanskje en eller annen kremet fiskesuppe? :vilha:
Fiskekaker er fint å lage av sei. Og så kan du lage fiskegratenger i store mengder og fryse ned, jeg gjør det innimellom og det er utrolig praktisk å ha noe å bare varme opp når man har det travelt.
Veobra sa ALT!! :jupp: Så da må jeg finne på noe...
kjeksbunn til ostekake eller iskake - knuses grovt og samles med smeltet margarin på vanlig måte.
Knuses og blandes med iskrem
Knuses og lages punsjeboller.
Lage ostekjeks til blåmuggost, som nevnt - det er utrolig godt. Helt sant.
Gingersnap gravy - det er flere oppskrifter på nett på gingersnap gravy, det skal visstnok komme fra Tyskland, og brukes til svinekjøtt o.l. Veldig interessert i å høre hvordan det går, i så fall! :jupp:
Fiskegratenger er utrolig flott å ha i fryseren, ja. Kan ha i purre såklart, men også f.eks. revet gulrot og andre revne grønnsaker, og brokkoli, blomkål osv - i tillegg til variasjoner på pastatemaet.
Bare ikke bruk rødløk. Da blir maten lilla. Det er mye mindre kult enn det høres ut.
Seien har vi fått i diverse matkasser. Vi er jo en mindre enn kassene er beregnet for, og ikke de største seispiserne. Purren er fra parsellen. Det er lett å dyrke, og jeg glemmer litt st jeg egentlig ikke liker det så godt hver gang vi sår. Jeg hadde til og med igjen fra 2013! Pepperkakedeigen kommer sv st forrige jul bakte Hiawata uanstendige mengder pepperkaker. Han bakte flere ganger i uka! Derfor hadde jeg kjøpt inn tre bokser med deig, også gikk han lei etter en boks! :what: I tillegg liker ikke jeg pepperkaker noe særlig og lagde en "voksendeig" med chili og appelsin. Men det var jo så kjedelig å bake alene, at mesteparten av den havnet i fryseren også. :sparke:
Så kanskje en kilo sei, 3-4 liter purre og to kilo pepperkakedeig.
Hvis du vil spise fisk som ikke skal smake fisk, bör du styre unna sei. Det er en av de fiskesortene som smaker mest fisk, synes jeg.
Det löser jo ikke problemet ditt, og derfor kan jeg anbefale deg aa lage hjemmelagde seifiskekaker. Det er utrolig godt og sei passer perfekt. Jeg bruker denne oppskriften:
600 gram seifilet
1 ss potetmel
1 liten lök
2 ss hakket gresslök
1,5 dl melk
1,5 ts salt
0,5 ts pekker
Skjaer fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med saltet. Kjör til det er godt blandet. Rör inn kald melk, litt om gangen og ha i potetmel. Til slutt resten og bland godt. Stek paa middels varm panne. Server med whatever du liker (raakost, kokte poteter/grönnsaker, med saus, uten saus, salat ---- varier i det uendelige. Disse kan godt lages i en diger porsjon og fryses ned. Dog vet jeg ikke om de kan fryses etter at fisken först har vaert fryst, men det vet sikkert noen andre.
Vi har fått veldig sansen for seibiff vi "lager" selv. Men det smaker sei da.
Ellers er hjemmelagde fiskekaker kjempegodt. Der kan du også bruke purren. Men kanskje ikke den pepperkakedeigen.
Hehe, jeg hadde tenkt å lage den retten med kålsalat i dag, men droppet det da barna ikke var hjemme. Hvordan smakte pølsene, de ser i hvert fall gode ut?
Pølsene var kjempegode. Min sønn, den kresne, syns de var sterke fordi han greide å knaske ned på et grønt pepperkorn på første bit. Jeg digget dem, og syns ikke de var sterke. Potetbåtene ble gode med urtesalt og olivenolje, og kålsalaten var god med appelsin, kål, sitron og salt. Kikertene var litt malplassert.
Om dere ikke er begeistret for smaken av sei ville jeg styrt unna fiskegrateng, altså. Jeg er veldig glad i sei, men akkurat i fiskegrateng synes jeg smaken blir i overkant fremtredende.
Purre er veldig godt i pastasaus: Surr finstrimlet purre og litt løk (gjerne rød) i smør, lenge, lenge, sånn at det blir smeltende mykt og søtt. Ha i blåmuggost, en fløteskvett og litt av kokevannet fra pastaen og kok opp. Når purren får surre lenge på svak varme blir den mild og myk, og ikke så, ehhh... purrete. ;)
Langtidssmørsurret purre er dødsgodt. Min barndoms omelett gikk ut på å surre purreskiver helt smeltemyke, og så helle over egg og la stivne. :nam:
Ellers bruker jeg mye purre i japanske nuddelsupper. Denne kan du f.eks. ha purre i og la koke med de andre grønnsakene fra start (og så blir den mye bedre med marmorert svinekjøtt som nakkekoteletter enn magrere typer).
OK, nå har jeg kikket ordentlig i fryseren. Vi har ganske mye mat. Hjelp!
4 poser kikerter
1 pose rørte jordbær (usikker på om det er med sukker eller ikke)
litt frosne jordbær
litt frosne bringebær
1 pose frosne tyttebær
1 pepperkakedeig med chili
1 pepperkakedeig fra ikea
2 bokser grønnsakssuppe (1 1/2 middag)
1 stk julesylte
8 stk muffins. (usikker på om de er av lunsjtypen, eller søte)
1 diger pose purre
1 diger pose tomater
torsk nok til to middager
Noe jeg mistenker er et par fiskeboller i kraft
750 g høyrygg
1 kyllingfilet
kalkuninnmat
liten boks andefond
mye kyllingfond
liten boks andefett
1 pose saltede soyabønner
1 pakke wontonwraps
2 poser kaffebønner
2 hele småmakrell (jeg er den eneste som liker det)
2 biter sjokoladekake (som ikke er så god)
1/2 pose kjempereker
2 poser hjemmelaget pizzasaus
5 pølser
1 pose kokosmelk (ca halv boks, tror jeg)
1 liten pose mangomos
Det var ganske mye mat! Når det gjelder kakerester som ikke en gang er så gode, vil jeg anbefale jobben. Jeg dumper av en hel del her. Mulig det ikke egner seg på alle arbeidsplasser, men i så fall, stikk bare innom en skole med det! Lærere spiser alt!
Så smart, jeg har aldri tenkt på å fryse ned i de posene. Dem har jeg hauger av. :jupp: På den annen side er jeg litt usikker på om det er lurt å stappe så mye ned i fryseren vår. Skulle jeg laget liste ville den blitt betydelig lenger enn din. :sparke:
Ja, hele tomater. Grunnen til det var at de måtte høstes, men vi greide ikke å spise dem opp. Så jeg pælmet dem i fryseren. Tenker å bruke dem i tomatsauser. Jeg må bare få gjort det. Jeg vil tro at tomatsaus tar mindre plass enn den digre posen med tomater.
Jeg har fått brukt opp kyllingen, men byttet den da ut med en halv pose wokgrønnsaker. :knegg: Pizzabollene er snart spist opp, bollene tror jeg skal leveres til naboen som har fått ny baby, andefettet må jeg steke poteter i, har jeg hørt.
Noen ganger har vi sånn tapasmiddag av rester. Jeg finner fram rester som liksom ikke er nok til alle i seg selv. Så tar vi litt lapskaus og litt fiskegrateng og litt kyllinggryte. Det går helt fint. Jeg må starte rydde i fryseren selv nå..
Jeg har blitt kvitt noe. Kyllingen, men da fikk jeg litt wokgrønnsaker i stedet. Ene kaka serverte jeg Hiawata og besøk i går (den ble helt grei med glasur), i tillegg til ene posen med pizzasaus. I dag eller i morgen akter jeg å bli kvitt resten av wokgrønnsakene, ene posen torsk, kokosmelka og mangomosen. Da blir det fiskecurry med mangolassi til. Ene posen kikerter bør også kunne gå oppi der.
Lurt med frysetømming!
Bær er ypperlig å varme opp og servere sammen med vaniljeis. Smaker godt og friskt til dessert:).
(I vår fryser er det 14-15 ryper som tar uhorvelig masse plass, en hel kalkun, en dunge med brød og rundstykker,+masse annet nyttig og unyttig. Burde nok fått spist opp vårruller og rester av julens Sarah Bernhardt snart…)