Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å parkere på HC-parkeringen!

#1

banana sa for siden:

Jeg blir så sint når det står fete, dyre biler uten HC-parkerings-tillatelse med motoren i gang på HC-parkeringen! Sånne folk som er for fulle av seg sjøl til å gidde å gå 30 meter fra den vanlige parkeringen når det er litt mange biler på de nærmeste plassene.

Jeg har ikke behov for HC-parkering sjøl men respekterer da at andre kan ha det og at jeg ikke har vondt av å gå noen meter, men det gjør altså ikke alle. Og verst er de med de dyreste og de med de eldste og dårligste bilene (ungdom med dårlig råd?). De med vanlige passlig dyre midt-på-biler parkerer på vanlig plasser.

Bør man ha noe ferdigskrevne lapper i bilen med en melding å sette under viskeren til sånne? Forslag til noen slående kommentarer?


#2

Acino sa for siden:

Det er fryktelig irriterende ja, spesielt for de som egentlig har bruk for de plassene. Pappa bruker rullestol og har følgelig slik parkeringstilatelse. Han har noen lapper som han av og til er så snill å setter på frontrutene, tror kanskje han har fått tak i dem i handicapforbundet, eller lagd selv? Husker ikke hva som står på. Tror mange tenker at de i rullestol ikke trenger parkere så nærme for de slipper jo å gå men det de ikke tenker på er plassen det trengs for å kjøre ut og inn. Ofte er det det som er problemet med å parkere på vanlige plasser; han får ikke plass til å få ut rampen og å kjøre ut. Eller om han er heldig at han kommer ut så kommer han kanskje ikke inn igjen om noen har parkert ved siden av.


#3

Trois sa for siden:

Nei, men som regel er det faktisk en stor og dyr SUV.


#4

Fluke sa for siden:

Åh ja. Jeg blir mannevond når jeg ser det. Spurte faktisk en kollega hvor han var handicapet hen da han sto på hc-parkeringen sist uke. Og fulgte opp med at idioti ikke er et handicap ... :sparke: Trengte de plassene selv da jeg var gravid og knapt kunne gå, så mulig jeg er spesielt "på" når andre feilparkerer der.


#5

Niobe sa for siden:

Som innehaver av parkeringstillatelse for forflytningshemmede, så må jeg faktisk si at det plager meg mer med alle disse harmdirrende håndheverene. Siden noen av dem faktisk ikke er like gode på å få øye på parkeringstillatelsen, og jeg ikke ser spesielt forflytningshemmet ut. Jeg skulle heller bli kvitt alle de stygge blikkene fra det du må anta er nokså oppegående mennesker, enn idiotene som ikke forstår bedre en å parkere på et sted de ikke har tillatelse til.


#6

Lavender sa for siden:

Har dere lagt merke til sannsynligheten for at det er BMW parkert på HC parkeringen på IKEA Alnabru? Jeg jobber og har jobbet i Oslo indre øst i mange år. Fra kontoret ser jeg ned på en HC plass. Ser ungguttene parkere på HC og legger HC bevis i ruta, de har vel et familiemedlem med et bevis tilovers. Men jeg vet ikke, synes bare det er påfallende.


#7

Niobe sa for siden:

Det går ikke an å ha "et bevis til overs". Beviset er utstedt til brukeren, ikke bilen, så du må ta det med deg fra bil til bil hvis du ikke bruker den samme. Du er god som i alle tilfeller klarer å skille reelt forflytningsfremmede fra snikere, fra kontorvinduet ditt. Hvilke markører utmerker seg?


#8

Fluke sa for siden:

Huh. Jeg kjørte BMW og så uforskammet frisk ut da jeg parkerte der. ;-)


#9

Lavender sa for siden:

Ikke reelt, bare synsing, ikke annet enn at det er unge gutter, gjerne flere sammen, ca 20 år og en bestemt type bil. Litt merkelig at HC beviset oppbevares under førersetet og at de ser seg rundt før de legger det i vinduet. Men jeg vet selvsagt at jeg hadde antatt feil om det var deg eller Fluke som begge sikkert beveger dere som meg.

Har selv kjørt nyere BMW 525 st.v i fem år og er ikke misunnelig på dyr bil.


#10

Gaia sa for siden:

Jeg tenker at man burde anta at de som bruker plasser som er bestemt for forflytningshemmede faktisk er det. At bilene er dyre og fine er da ikke i seg selv en grunn til å anta at personen som bruker den ikke har et slikt parkeringsbevis.


#11

Niobe sa for siden:

For å oppsummere:

  • At det ikke er ledig en eneste HC-plass pga folk uten parkeringstillatelse: aldri opplevd.
  • Stygge blikk og kommentarer fra folk som tror vi parkerer på HC uten tillatelse: skjer ofte.

Det er jo absolutt å foretrekke at folk sjekker frontruta vår før de går til aksjon, men også det er slitsomt og ydmykende i lengden.


#12

Taien sa for siden:

Jeg må bare spør her: Skal det ikke være et synlig HC-bevis i bilen om man skal parkere der?
Jeg har dessverre sett folk parkere på HC-plasser flere ganger, som ikke har noe der å gjøre. Hvordan jeg vet det? For jeg har kjent til folka (og snakket strengt til dem etterpå).


#13

Niobe sa for siden:

Mitt bevis er klistret fast på ruten, og kan sånn sett ikke gjøres så mye mer synlig. Likevel ser jeg selv at det kan være vanskelig å få øye på, særlig under spesielle lysforhold eller fra enkelte vinkler. Og hverfall hvis det er mørkt. Og det er jo sånn sett ikke lett synlig når bilen allerede er parkert med fronten inn mot vegg, f eks.


#14

Taien sa for siden:

Ja, det kan jeg forstå. Jeg spurte bare fordi jeg lurte altså.
Jeg sender aldri noen stygge blikk, nettopp fordi jeg ikke kan vite. De jeg har sett strengt på (og sagt noe til) har jeg som sagt kjent og visst med sikkerhet at de ikke hadde noe der å gjøre.


#15

Charlie sa for siden:

Pleier ikke å si noe, men den gangen det skjedde, sa jeg bare husk å legge HC-lappen i vinduet.


#16

Niobe sa for siden:

"Den er i vinduet. Si meg, er du sikker på du ser godt nok til å kjøre bil..?"

:knegg: True story.


#17

Niobe sa for siden:

Spøk til sides, jeg er helt sikker på at dere kan roe ned borgervernet et hakk og to. Eller heller sette lapper på biler som står parkert over linjen. :nemlig: For det var skikkelig plagsomt da barna satt i babysete, og man ikke kunne åpne bildøren langt nok til at man fikk lirket setet ut/inn.


#18

Polyanna sa for siden:

Jeg kan ikke si jeg har lagt merke til biler feilparkert på hc-plass noen gang. Det er ledig der 99% av tiden der jeg pleier å parkere.


#19

Blondie sa for siden:

Nemlig.


#20

Fluke sa for siden:

Da tenker jeg vi parkerer på forskjellige plasser. Da jeg trengte hc plass var det ofte opptatt av biler uten skilt. Jeg hadde aldri kommentert fremmede på hc-parkering altså, men folk jeg kjenner gjør jeg det gjerne med.


#21

polarjenta sa for siden:

Jeg har en venninne som har HCbevis, og hun sier at det er et stort problem at friske folk(iallefall folk som ikke har lagt fram beviset) parkerer på HCplasser. Hun syns det er fryktelig irriterende. Så det er nok forskjell fra person til person på hva de syns er mest plagsomt.


#22

banana sa for siden:

Da hadde du vel en synlig tillatelse. Jeg snakker om biler som parkerer der som ikke har tillatelse og gjerne lar motoren gå mens de forter seg inn i butikken - de har det jo så travelt.

I lokalbutikken er det en HC-plass. Den er ofte opptatt, og ofte av biler uten tillatelse.


#23

Hyacinth sa for siden:

Har ei venninne med datter i rullestol. Hun sier de nesten uten unntak får stygge blikk når de voksne stiger ut av bilen, helt til de åpner bak og tar ut rullestolen.


#24

Fluke sa for siden:

Jeg må ha vært blind eller noe jeg, for jeg oppfattet aldri stygge blikk eller noe. Jeg visste jo at jeg hadde kort i bilen -med god grunn, så da var jo alt i orden. Selv om jegvet at jeg så kjempesprek ut på vei ut av bilen (når jeg kom tilbake så jeg vanligvis vindskjev ut).


#25

polarjenta sa for siden:

Det samme sier venninnen min.


#26

apan sa for siden:

Jeg synes akkurat HC-plasser som oftest brukes til akkurat det de er ment for. Føler ikke at så mange parkerer galt der. Synes familieparkeringen er verre, men det er jo sånn sett mindre alvorlig, bare provoserende. Glemmer aldri familien som bestod av type bestemor, mor, far og et barn på 20 år som svingte inn på familieparkeringen på Ikea. Tror de spurte meg om den var ledig eller noe, og da sa jeg at ja, men det er jo en familieparkering- hvorpå en av dem sa friskt "Jaja, vi er jo en familie" og slang bilen inn.


#27

Serena sa for siden:

Vi har en lokalbutikk med kun én handicap-plass. Der tok min ene nabo, som har handicapbevis, å blokkerte inn en bil uten handicap-bevis og gikk for å handle i laaang tid. Eieren av bilen turde ikke si noe som helst der han stod innesperret. Tror nok han fikk seg en god lærepenge ;).


#28

Niobe sa for siden:

Mulig jeg er grei og naiv og sånn, men det der hadde jeg ikke gjort. Jeg kan f eks se for meg krisesituasjoner der jeg tenker at jeg må kunne godta at andre gjør kontroversielle valg, uten at jeg skal aksjonere av den grunn. F eks. nybakt mor tom for morsmelkserstatning og ingen ledig parkeringsplass. Nødstilfelle. Tenk om bilen min skulle stått og blokkert henne i evigheter av den grunn. Det blir for meg veldig idiotisk å aksjonere mot andres dumhet, med dumhet.


#29

banana sa for siden:

Jeg er overrasket over at det oppleves som et større problem at vi som ikke trenger HC-parkering blir oppgitt over det vi (muligens feil-)oppfatter som misbruk av plassene enn faktisk misbruk av plassene. Det får man jo bare ta inn over seg.

(Jeg tror jeg med trygghet kan si at av de gangene jeg ser noen parkere på HC-plassen på nærmbutikken så er det mer enn halvparten gangene at bilen er uten synlig HC-bevis i frontruta - og jeg vurderer ikke hvordan føreren fremstår, som regel er jo denne inne i butikken, og jeg vet mye om at man kan fremstå som friskere enn det man er.)


#30

Hyacinth sa for siden:

Digresjon, men i Stavanger har vi egne parkeringsplasser for kvinner. De er merkelig nok ganske ofte ledige også. (Jeg parkerer riktignok ikke der.)


#31

Fersken sa for siden:

Er det? Hvor er de?


#32

Njulaif sa for siden:

:knegg: Må le kjenner jeg. Blir bare "full av flir" av sånt, og klarer ikke helt å irritere meg. (Ang familieparkeringene altså.)

Men når det er sagt så har jeg og min mann virkelig lært å sette pris på disse parkeringene for familier altså. Det er utrolig deilig å ha plass nok til å få ut ungen, og sette sammen vogna uten å være i akutt fare for å bli påkjørt av andre i parkeringshuset altså. :jupp: Men de stedene (eller egentlig DET stedet, som er det som før het Ibsen parkeringshus i Oslo) vi bruker den type parkering, står det tydelig på skiltene at det gjelder KUN for biler med synlig barnesete i bilen. Hvis man ikke har det, kan man risikere å få bot. Synes egentlig det er fair altså. :nemlig: Det har jo resultert i at vi ikke har kunnet parkere der alltid, feks når vi har planlagt for bare å sette bilsetet til snuppa på vognhjulene fordi vi bare er ute i et raskt ærend, men det lever vi fint med. :nikker:


#33

Hyacinth sa for siden:

De har vært der i årevis. På Posten. En gang så jeg en svensk mann vri seg i krampelatter, han hadde aldri sett noe lignende.


#34

apan sa for siden:

Jeg irriterer meg heller ikke noe særlig, og bruker ikke så ofte disse parkeringene selv heller, men akkurat den gangen kjente jeg bare at jeg ble målløs over at det går an å være så frekk rett foran andre mennesker. At man ønsker å vedkjenne seg å si noe slikt liksom.


#35

Niobe sa for siden:

De parkeringsplassene for kvinner er forresten ikke annerledes enn de andre plassene. Men de er på et "trygt" sted i parkeringshuset med god belysning osv. Så man kan føle seg tryggere.


#36

Hyacinth sa for siden:

Og siden jeg allerede har kuppet tråden, så kan jeg jo sukke litt over at nå når jeg endelig har skaffet meg elbil, så har tydeligvis resten av Norge gjort det samme. For det er aldri en ledig elbilparkering å oppdrive. :gaah:


#37

Njulaif sa for siden:

Ja, det er jeg jo egentlig enig i. Folk er seg selv nærmest stort sett, det bevises jo gang på gang. (Også jeg innimellom, det skal innrømmes... :sparke:)


#38

apan sa for siden:

Synes det var lurt jeg.

Men i serien "man vet aldri alt om andre" etc, tenker jeg at den gangen man ser en mann gå ut av bilen på en sånn parkering, kan man vel være ganske sikker på at han har feilparkert.


#39

Myria sa for siden:

Hvorfor det? Er de bredere? Bedre belyst?

(Nå spurte jeg siddismannen min, og det er visst for at kvinner skal føle seg tryggere når de parkerer der.)

Jeg har ved flere anledninger sett folk parkere der med barnesete i bilen, men ikke med barn i. Teknisk sett har de da lov å parkere der, men jeg synes likevel det er litt frekt. Enten så skjønner de ikke, eller bryr seg ikke, om hva som er den egentlige meningen med slike parkeringsplasser.


#40

Hyacinth sa for siden:

Myria: De er nær utgangen og dermed lysere.


#41

Hyacinth sa for siden:

Kanskje det er Espen Esther Pirelli? :vetikke:


#42

apan sa for siden:

Ja, det er det eneste :nemlig: . Hm.


#43

Njulaif sa for siden:

HMF! Det er jo unektelig ganske dårlig gjort. Spesielt siden vi er så lovlydige at vi ikke en gang parkerer der når vi har med ungen hvis vi skal ta med oss bilsetet (jfr forrige svaret mitt). Føler meg jo som den streberen her jeg sitter. :knegg:


#44

Niobe sa for siden:

Og da bør man ha klar en lapp til å legge under vindusviskeren. :nemlig:

"De er gjerne ikke klar over det, men i Bibelen står det "Til mann og kvinne skapte han dem", og de er pr. definisjon mann. De kan ikke parkere på denne plassen. Vennligst flytt kjøretøyet umiddelbart."


#45

Njulaif sa for siden:

:knegg:


#46

Niobe sa for siden:

Og med eksosrøret så mener du bilens eksosrør? #baresjekkerforsikkerhetsskyld


#47

Serena sa for siden:

Det må legges til historien at han som sperret inne var godt kjent med hvem som stod på plassen uten bevis, men jeg ser hva du sier og jeg hadde nok tenkt mer som deg om jeg var i den situasjonen.


#48

Cuyahoga sa for siden:

Jeg burde definitivt ha hatt spesialtilpasset parkeringsplass for kvinner da jeg var gravid med tvillingene. Parkeringsplassene på jobb var enda smalere enn normen på den tiden, og jeg holdt på å forgå hver gang jeg skulle ut og inn av bilen, husker jeg. :knegg: Kollegaene mine trodde jeg dramatiserte helt til et par av de fikk gleden (?) av å se en kvinne på 1.68 m og en omkrets på 12 m manøvrere seg ut av en stasjonsvogn med 10 cm avstand til nabobilen. :nemlig:


#49

Malama sa for siden:

Jeg håper det enten mangler et komma et sted eller er en overdrivelse her, for 12 meters omkrets hørtes ikke veldig behagelig ut, uansett avstand til nabobilen, vanskelig ut? eller er det mitt hode som ruller med omkretsberegninger nå? Jeg ser for meg at du må ha vært 3-4 meter bred, liksom?


#50

Katta sa for siden:

Det er nok en overopphopning av litt store suver blant folk som faktisk ER bevegelseshemmede. Endel er avhengig av å ha med seg endel, deriblant rullestol. Så lenge det er plass til de som trenger handicapplass har jeg ikke filosofert over det. Det at bilen går på tomgang irriterer meg imidlertid ganske mye. For ikke å snakke om sånne som ikke parkerer, men bare står og venter og dermed gjør det ufremkommelig for alle andre.


#51

Filifjonka sa for siden:

Samme her.


#52

safran sa for siden:

Og så har man gjerne behov for en litt høy bil så man kommer seg ut og inn.


#53

Cuyahoga sa for siden:

Jeg overdriver litt. :knegg:

Men jeg var virkelig gedigen. Jeg skjønte det ikke da, men når jeg ser bilder blir jeg helt svett. :skremt:


#54

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror deg så gjerne. Min (da) tvillinggravide venninne måtte få hjelp til å ta på sokker, brukte mannens tøfler som sko, måtte kjøres på besøk til meg (bodde 200 m unna) og doblet kroppsvekten sin. Det skal nevnes at hun var ei flis i utgangspunktet, da.


#55

mkj sa for siden:

Det kan være grunner for all ulovlig parkering. Jeg kjørte en meget alvorlig syk mann til legevakta, eneste sted å parkere var på Handicap. Han burde strengt tatt hatt ambulanse, men tilfeldighetene gjorde at han ble syk rett ved min bil så det gikk raskere. (Han ble enda dårligere i bilen, men da var det for sent å angre.)


#56

Niobe sa for siden:

Det ender vel med at plassene nær utgangen og i god belysning blir forbeholdt forhenværende feilparkere med bananskrekk... :skuffet:


#57

Acsa sa for siden:

Niobe, du deler ikke erfaringer med alle andre med HC-bevis. Jeg har opplevd mange ganger i Oslo at det ikke finnes parkeringsplasser, og at grunnen til det er folk som har parkert på HC-parkering uten å ha bevis i ruta. Og jeg har brukt HC-bevis av og på i over fjorten år, og har aldri opplevd et stygt blikk eller en kjip kommentar - og det er slett ikke alltid jeg bruker krykker og jeg brukte rullestol bare i en periode. Jeg har dermed ingen problemer med "borgervernet", tvert i mot.


#58

Odelia sa for siden:

Haha, jeg husker da jeg kjørte til/fra kontroller på slutten av tvillingsvangerskapet, og så vidt rakk frem til rattet (magen buttet i, men jeg kunne ikke ta setet lenger bak for da rakk jeg ikke frem til rattet) :lol: Sleit absolutt med å komme meg inn i bilen på trange parkeringsplasser, ja.

Jeg har irritert vettet av meg på de som bruker familieplassene når de ikke har barn med seg. Jeg var spesielt tilhenger av disse plassene da tvillingene satt i babysetene, og vi skulle ha et ut på hver side (da var de fleste vanlige p-plasser for smale). Husker en gang jeg skulle på IKEA og hadde med meg de 3 eldste, som da var yngre. Skulle bl.a. ha med meg et babysete + to små og stod og ventet ens ærend på at det skulle bli en ledig familieparkering. Så har jeg da stått der i over 15 min før noen skal ut med bilen, men rygger for å gi dem god plass til å kjøre ut og så kommer det en middelaldrende dame (uten barn) og smetter inn før jeg får sukk for meg. Da ble jeg skikkelig harm, gikk ut og banket på ruten hennes og sa at "disse plassene er for biler med barn,og dessuten har jeg ventet på denne plassen i et kvarter". Hun ble nokså paff da, og flyttet seg heldigvis, men fy fader så irritert jeg har vært over biler som helt tydelig ikke har barn med seg som bruker disse plassene. Syns nesten det burde ha vært egne tvillingparkeringsplasser (det var virkelig et puslespill å komme seg ut med to babyseter).

Jeg elsker for øvrig kvinneplassene på parkeringshuset inne i byen, og foretrekker absolutt disse. Spesielt etter at svogeren min lånte bilen vår, og parkerte den lenger inn for så å komme tilbake til en robba bil. Da følte jeg meg ikke veldig trygg i parkeringshusene der inne lenger (i tillegg til alle historiene man hører om det som har foregått der). Ja til flere kvinneplasser!

Når det er sagt husker jeg at det alltid var få ledige HC-plasser på sykehuset her da jeg kjørte HC-bil med pasient i. Da var det ekstra kjipt de gangene vi hadde mistanke om at de som hadde parkert der ikke hadde behov for plassen (fordi de ikke hadde bevis i vinduet), fordi det bød på ekstra utfordringer for oss å få bilen ned i parkeringsgarasjen hvor det var veldig trangt både å kjøre, og å få ut rullestolen/heisen.


#59

Candy Darling sa for siden:

Men er det reelt at det skjer overfallsvoldtekter i stor utstrekning i parkeringshus?

Sånn ellers bør de jo sikre garasjen bedre generelt, det er vel ikke verre for kvinner enn for menn å få bilen robbet?

Jeg har aldri følt meg utrygg i parkeringshus, og har tenkte at det er bedre belyst og overvåket enn en hvilken som helst bakgate.


#60

Candy Darling sa for siden:

Også tenker jeg at Oslo må være temmelig dårlig prosjektert for HC-plasser. Jeg har samme erfaring som Poly at det er ledige HC-plasser (mer enn én) i 99 % av tiden, mens det åpenbart er mangler andre steder.

(Og nei, det var ikke sniping på noen måte, jeg er definitivt glad for ikke å trenge en HC-plass.)


#61

Snippa sa for siden:

Familieparkeringen i sentrum parkeringshus brukes stort sett uten unntak av menn i dress, uten barn med i bilen. Jeg synes det er irriterende og frekt. Men enda mer irriterende er IDIOTER som parkerer på elbilplass når de ikke skal lade. Det er som regel også menn i dress, og nesten uten unntak med en Tesla. Kjempeirriterende for meg, som MÅ lade for å komme meg hjem igjen fra jobb.

Hos oss er det helt spinnvilt mange handicap-plasser utenfor alle butikkene, og de er aldri noen gang fulle. Jeg synes likevel det er frekt å parkere der, og gjør det selvsagt ikke selv. Men jeg kan ikke se at det er noe problem om noen står der og venter på noen (mens de sitter i bilen), sånn at de da kan flytte bilen hvis det begynner å fylle seg opp på de andre handicap-plassene. Jeg pleier å stå der hvis jeg kjører og noen skal inn å levere en bibliotekbok, kjøpe en liter melk, hente en pakke på posten osv. Men da står jeg da på den lengst vekk, det er 8 plasser utenfor både senter, butikk og post, og jeg sitter i bilen klar til retrett hvis det plutselig begynner å bli trangt om plassen.


#62

Einhyrningur sa for siden:

Går dere virkelig bort til frontruta og sjekker om bilene som står parkert på handicap-plassene har lapp? Noe så puteflaut!


#63

m^2 sa for siden:

Jeg oppbevarer ikke HC-beviset i vinduet, både fordi det tar plass og er irriterende å ha i synsranden, og fordi om jeg ikke parkerer på HC-plass har jeg jo ikke behov for det. Det er ingen som sier at man må ha HC-beviset i ruta når man kjører altså, ærlig talt.

En helt annen ting er at det er mye større sjans for å få innbrudd i bilen med synlig HC-bevis. De er veldig mye verdt nedover i Europa fordi de er gyldige i hele Europa, og i flere storbyer nedover i Europa er folk villig til å betale store penger for slike gratis-parkerings-bevis. Dette har det blant annet stått om i Handikapforbundets medlemsblad, med anbefaling om å ta lappen vekk fra ruta når det ikke er i "aktivt" bruk.

Jeg har ikke opplevd stygge blikk, eller dvs jeg har ikke lagt merke til stygge blikk. Men jeg har blitt tilsnakket og tilropt når jeg har parkert på HC-plass, med lapp i ruta, og med lillegutt - HC-lapp-innehaveren - i baksetet. Jeg har også hatt folk som kommer og glaner inn i bilen mens jeg står der med poser og driver og pakker inni bak. Så sier de liksom hm, nikker surt, og rusler videre. Makan.

Jeg har tilogmed hatt folk som har løpt etter meg og lillegutt inn i et handlesenter for å kjefte oss opp, og da er du sprek for lillegutt er kjapp!! Åpenbart ikke sett godt nok etter da...


#64

Dixie Diner sa for siden:

Utstrakt og utstrakt, men en i min familie ble voldtatt i et parkeringshus i Stavanger sentrum, dette var vel i den perioden Stavanger ruvet øverst på landets voldtektsstatistikk. Nummer 1. Fæle greier. Vet ikke om det skjedde flere overfall i akkurat parkeringshus, men disse parkeringsplassene kom vel i kjølvannet av alle voldtektene på den tiden. Heldigvis er det bedre nå.


#65

m^2 sa for siden:

:nemlig:
Eller dvs - jeg har opplevd at det ikke er plass akkurat der jeg vil parkere etpar ganger. Men f.eks Oslo kommune har lagt ut et kart med oversikt over alle kommunale HC-parkeringsplasser, så det er lett å kjøre litt lenger bort og finne et alternativ. For oss som tross alt er forflytningsdyktige (det er en annen grunn til at vi har HC-lappen)


#66

Perhonen sa for siden:

Er vel mange grunner til at man kan få HC tillatelse. Kjenner ei dame med angst problematikk, hun har HC tillatelse, og er også uføretrygdet. Ser ikke syk ut.


#67

Hyacinth sa for siden:

Samme her. Og en etterforsker jeg kjenner i politiet sier at kriminalitet i parkeringshus stort sett er noe som skjer på film.


#68

Hyacinth sa for siden:

I skrivende stund befinner jeg meg i svømmehallen. (Nei, ikke i vannet.) Da jeg skulle parkere utenfor her, var det to plasser igjen. Da jeg kom helt bort, så jeg at det var HC-plasser, men det var ikke så lett å se, for det var malt opp på en annen måte enn man vanligvis ser, og malingen var litt slitt. Men det var tydelig påmalt en rullestol. Jeg fant plass et helt annet sted, og det var flere andre som også kjørte inn det, men rygget ut da de oppdaget det. Men så kom det en familie som åpenbart ikke hadde sett det, og de parkerte. Det rareste med dette var reaksjonen da de oppdaget det. Datteren i familien pekte på bakken. Da satte moren seg inn i bilen. Vi trodde hun skulle flytte bilen, men neida. Hun rygget bilen godt over merket i asfalten, slik at ingen skulle se det. Frekt.


#69

nokon sa for siden:

Eg har opplevd det ganske mange gonger i Oslo. Eg har aldri opplevd det i Sandnes/Stavanger-området.

Eg har brukt familieparkering fordi eg har barnesete i bilen, når alle HC-plassane har vore opptatt.


#70

arrow sa for siden:

Her har en av blokkene HC parkering like ved inngangen. Det var i utgangspunktet generell kortidsparkering, men så fikk vi skiltet for tillatelse til HC parkering på grunn av at det ble omgjort til parkering forbudt med skilt. Problemet nå er at i inngangen bor nå en ufør, i tillegg til at datteren som er der titt og ofte også har tillatelse til HC parkering. Bilen står der natt og dag, ukevis noen ganger (datteren bor her ikke). Bilen har vært innesnødd (ikke verre enn at en kunne spa den frem, men ganske høyt med brøytet snø inntil bilen i perioder), ingen brøyter, hun bare venter til snøen smelter før hun bruker bilen igjen. I det siste har hun parkert ekstra dumt til, og folkene som henter bosset har begynt å irriterer seg over bilen og brøytekanter som gjør det helt umulig å drage de tunge bosscontainerne frem. Det er helt umulig å snakke med de to som har tillatelse til å bruke HC parkeringen, fordi har fått utlevert den rettigheten av helt andre enn naboene. Denne uken ble ikke bosset hentet, på grunn av to HC parkerte biler som sperret for brøytebilen, og bossfolkene er gått lei av å slite den opp en liten bakke og over en høy brøytekant. Hva skal man si til de to med HC parkerigstillatelse?


#71

nokon sa for siden:

Angåande dyre bilar som står på HC-parkeringa utan tillatelse, er mi hypotese at prisen på bilen ofte gjenspeglar befolkningsgruppa som synest det er viktigare å rekke eit møte enn å slippe ei parkeringsbot.


#72

Odelia sa for siden:

Helt enig i at det ikke er verre for kvinner enn for menn å bli robbet, og det er heller ikke grunnen til at jeg foretrekker kvinneplassene. Men i det aktuelle parkeringshuset kan man velge mellom å kjøre inn og ned (hvor det er mørkt, og ikke overvåket i slik grad at man tydeligvis kan finne igjen gjerningsmann all den tid det var beskjeden min svoger fikk da det var innbrudd i bilen vår), og da må man også gå ut andre utgangsdører med mindre man vil gå langs bilrekka oppover igjen (men der er trangt og som sagt lite opplyst så det frister like lite som å gå ut) eller så kan man parkere på kvinneplassene hvor det er godt opplyst, og man kan velge hovedutgangen der hvor bilene kjører inn og det er flere folk.

Jeg unngå bakgater, og det er også en av grunnene til at jeg velger dette parkeringshuset de gangene jeg skal alene til/fra bilen. For alt i verden; det er ingen krise om jeg må parkere lenger inn fordi det ikke er ledig på kvinneplassene, men jeg føler meg unektelig mye tryggere om jeg parkerer oppe.


#73

Hyacinth sa for siden:

Det er jo et litt snuskete p-hus i utgangspunktet. Jeg føler meg ikke utrygg, men det ligger spy i trappeneog stinker urin i utgangene. Jorenholmen er åpnere og luftigere, og St. Olav framstår som renere og mer innbydende.


#74

safran sa for siden:

Det handler kanskje om trygghet selv om det ikke skjer så ofte. Jeg hadde gjerne parkert på sånne plasser om de hadde fantes her. Jeg syns det er skikkelig creepy å være helt alene i en parkeringshus langt under jorden.


#75

Candy Darling sa for siden:

Jeg sier jo ikke at folk føler feil, altså, men jeg er litt opptatt av å realitetsorientere farer for kvinner spesielt, jeg vil ikke tenke at jeg går gjennom livet som et potensielt offer i helt normale situasjoner. Å ha egne kvinneplasser, eller kvinnetaxier, for den del, synes jeg er helt feil angrepsmetode. Det er bedriftseier som må sørge for at parkeringshus og taxier og busser og togstasjoner og utesteder er trygge - for alle. Synes jeg. Og jeg tror at sånne løsninger bare bygger opp under forestillingen om at kvinner er i fare.

For å snu det, blir det ikke ellers en fare for at det er kvinnens egen feil hvis de velger å bruke en vanlig parkeringsplass eller taxi, og noe faktisk skjer?


#76

Odelia sa for siden:

Nå føler jeg vi kanskje kuppet tråden her, men bare for å svare kort på dette:

Nei, dette synes jeg ikke er en slik situasjon hvor man kan snu om og få motsatt betydning. Selvsagt, virkelig selvsagt, er det ikke kvinnens egen feil om hun benytter ordinære tilbud og blir utsatt for overgrep (heller ikke om hun så skulle ha gått lettkledd og alene nederst og innerst i et mørkt parkeringshus snydens full (dumdristig, ja, men fortsatt ikke ansvarlig for eventuelle overgrep).

Og det du beskriver er selvsagt det beste ideelt sett, men jeg ser ikke for meg at dette er mulig å få til i utstrakt grad i praksis, og det ser i alle fall ikke ut for at dette blir prioritert i enkelte parkeringshus så da syns jeg alternativet er bedre enn ingenting.


#77

Cumulus sa for siden:

Det minnet meg om da jeg hadde barn i en barnehage som gav meg muntlig tillatelse til å parkere inntil porten ved levering og henting pga de store ryggproblemene mine. Iom at styreren nektet å lage skriftlige tillatelser, fikk jeg daglig stygge blikk fra både foreldre og ansatte, og innimellom hendte faktisk at ansatte kom bort og kjeftet på meg. UTROLIG ubehagelig og belastende ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.