Kaffemaskina mi, en Nespresso-sak, er mer eller mindre død. Garantien er utgått, og vi har allerede reparert den to ganger, så jeg er i tvil om hva som er lurt.
Ny reparasjonsrunde? Hva slags levetid kan man forvente at en sånn maskin skal ha? Jeg husker ikke om den er fem og et halvt eller seks og et halvt år gammel nå.
Ny kaffemaskin? I så fall, hvilken? Jeg har kuttet kaffeforbruket og drikker svært sjelden mer enn en kopp dagen, og ikke hver dag, mannen drikker et par kopper om helgedagene. Vi er glade i god kaffe, men det er samtidig et tak på hvor mye innsats vi gidder legge ned i å lage en kaffekopp.
Hva anbefaler du?
(Underforstått: jeg har lyst på noe fancy som lager knallgod kaffe, men er strengt tatt i tvil om den kostnaden kan forsvares med det lille kaffeforbruket vårt.)
Mokkakanne? Jeg har en elektrisk (Bialetti Elettrika) som jeg er veldig glad i, men jeg mistenker at de ikke er godkjent i Norge fordi de sikkert er kjempefarlige. :sparke: (Kjøpte min i Italia.)
Jeg synes i hvert fall kaffen ble nydelig på første forsøk i Italia, der kjøpte jeg til og med ferdigkvernet kaffe ment for sånne kanner. Jeg har hørt at man har slitt litt mer med malingsgrad i Norge, den skal vel være litt grovere enn espresso.
En venninne jeg var på besøk hos i helgen har en Senseo-maskin, som tar slike puter/pads. Den var enkel å bruke, lager kjempegod kaffe og putene går i matavfallet/komposten i sin helhet. Jeg ville satset på en sånn om vi ikke laget så mye kaffe som vi gjør.
Neida, det finnes mokkakanner både til induksjon og vanlig ovn.
Jeg synes ellers det er veldig godt å bruke presskannemalt espressokaffe i presskanne, gjerne Malabarespresso. :hjerter: Masse smak, uten at det blir bittert ellert surt.
Nå er jo induksjon rimelig nytt, mens Bialettien ble designet i 1933. Vi har hatt mye glede av vår, både kjørt på vanlig, gammeldags platekomfyr, og på keramisk topp. Null problem! :)
Man får kjøpt de elektriske i Norge også, tror jeg? :gruble:
Jeg har både bialettikanne (og ingen induksjonsovn) og aeropress. Jeg liker begge deler - men bruker sistnevnt mest.
Aller mest bruker jeg nykvernet kaffe og presskanne - noe jeg selvfølgelig slår et slag for. - kaffekvern og presskanne, altså. - Jeg får høre at vi har "den beste kaffen" - så det funker fint.
kaffemaskiner har jeg ikke sansen for før de koster kjempemye og tar masse benkeplass, dessverre....
Jada, jeg vet at det finnes, altså. :knegg: Jeg tenkte "for alle praktiske formål". Det må jo gå kjapt hvis du ikke like gjerne kan lage det på andre måter en hektisk morgenstund. Jeg har gass, og det er litt krøkkete rett og slett med å balansere det ordentlig, siden den har såpass liten grunnflate.
:knegg: Jeg tror du kanskje er litt utålmodig. Men en Bialetti går fort altså, spesielt om man bare skal ha kaffe til en person. Ikke trenger man å røre i den heller, slik man må med havregrøten, og på både keramiske komfyrer og vanlige kokeplater så står den stødigere enn på sånne gassvinkler.
Jeg har sluttet å bruke både trakter og presskanne og alt og kjører instant rett i koppen-kaffe på morgenen. Jeg bruker sukker og melk i og kjenner ikke forskjellen på god og dårlig kaffe klokken 6 likevel. :flau:
Har vi gjester slår jeg til med presskannekaffe. :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.