På søndag er det fastelavn og jeg har allerede i tre dager tenkt på boller, så her i gården blir det full bollefest på søndag. :jupp: Mannen har ønsket seg semlor, så det får han, mens jeg ikke er så glad i mandelmasse/kransekakemasse, så det blir noen boller med krem/vaniljekrem/syltetøy også.
Nå vil jeg ha boller med sjokoladekrem, sørlandsboller (det er bare SÅ utrolig godt), drømmeboller, solskinnsboller... I det hele tatt. Nå er det jo like før jeg må lage tre bolledeiger og bare "avlyse" alle planlagte middager denne helgen for å få plass til alle bollene. Evt lage VELDIG små boller og mange forskjellige fyll. Jeg sliter med skikkelige I-landsproblemer i dag med andre ord. :knegg:
Venter til jeg får et ønske om det. I fjor sto oppskrift i Aftenposten Junior, som vi måtte prøve fikk jeg beskjed om. Den var forresten veldig bra. Planen min er ny porsjon aniskringler eller Nennes rundstykker på fint mel.
På tross av at jeg (allerede!!) får litt sånn babysyke når jeg ser andre spedbarn (datteren min er for søren ikke fylt 1 år enda :rolleyes:), så tror jeg det er like greit at det ikke var DET som var temaet. :knegg:
Det er egentlig jeg også vokst opp med. Mamma laget noen fantastisk gode vannbakkels da jeg var liten. Vi fylte dem enten med vaniljekrem og pisket krem, eller pisket krem blandet med et eller annet hjemmelaget syltetøy. Og melis på toppen, selvsagt. Kjempegodt. :jupp:
Herregud, jeg kommer til å le av den sangen resten av dagen. :grineler:
Og den er egentlig ganske beskrivende for mitt oppheng i boller de siste dagene. :knegg:
:grineler: Toffen, hvor har du funnet den der? :grineler:
Vi skal ha helt vanlige hveteboller delt i to med krem og jordbærsyltetøy inni og melis på toppen. Noe annet ville lillesøster, vår notoriske hvetebollemedkremelsker, ikke gått med på, da hadde hun streiket.
Oi, på den linken var det mye som så veldig deilig ut. Hilsen hun som slanker seg og noterer alle kalorier på Lifesum. :cool: Neida, helgen er sånn delvis fri.
På facebook florerer det en oppskrift med hornsalt. Fristende å prøve den men skjønner ikke helt hvorfor man skal ha i hornsalt.
King cake er den louisianske varianten, som egentlig spises litt før fastelavn. Det er en ganske stygg form for kanelbollekringle dekket med lilla, gull og grønn glasur, som man stapper en liten babyjesus inni, og den som får babyen får noe godt - ala mandelen i grøten. :knegg:
Jeg tror vi må bake noen med (innbakt) vaniljekrem og noen med sjokolade (en svær bit melkesjokolade inni bolla). Det er godt, det! (Jeg er ikke så veldig ivrig på vanlig pisket krem i boller, egentlig.)
Kombinasjonen gjærbakst og fløtekrem (og syltetøy!) :skremt: eller gjærbakst og sjokolade er helt uforståelig for meg. Så gode luftige boller med rosiner, kanel eller vaniljekrem holder i massevis. Nøtte/makronfyll kan også være godt forresten.
Sørlandsboller er store luftige hveteboller fylt med MASSE passe tykk vaniljekrem og med et lokk av sjokoladeglaur på toppen. NAM! Samson bakeri i Oslo lager disse, og jeg har en seriøs svakhet for de må jeg innrømme.
Her lages det kanelboller og vaniljeboller til i morgen.
Vi planlegger tur til lekeplassen med boller og kakao, hvis været er like bra som det er meldt.
Her blir det boller fest i morgen. Har invitert venner og familie. Blir vanlige hveteboller, semlor og Glutenfrie vannbakkels. Krem, vaniljekrem og rørte bær.
Det kan godt hende at det er det altså. Jeg hadde aldri hørt om de før jeg tilfeldigvis kom over de på Samson her i Oslo, jeg heller. De måtte bare prøves, og de var så gode at det er nesten så jeg angrer på at jeg smakte. :knegg:
Her i huset bakes ikke. Men mannen hadde kjøpt både hjertesjokolademoussekake og fastelavnsboller med marsipan, bringebær og krem. Og satt det på benken mens oppvaskmaskinen gikk, ergo smeltet alt. Men godt var det, lell. :knegg:
Eller bare prøve å lage dem selv. Jeg har tenkt å prøve i morgen kjenner jeg. Planen for bakingen i morgen tar litt av merker jeg. Planen nå er dobbel bolledeig, hvor den ene deigen skal bli til en masse sørlandsboller hvor de fleste blir fryst uten sjokoladeglasur. Den andre bolledeigen skal bli fastelavnsboller som skal fylles med bærkrem, vanilje og pisket kremfløte blandet sammen, svensk "semlor-fyll" og sjokoladekrem (kanskje med sjokoladebiter i). Så hele fire forskjellige varianter i morgen altså... Hvis jeg gidder. Så vi får se da. :knegg: Tror de fastelavnsbollene må bli ekstra små, sånn at alle kan få smakt på mer enn en variant. :nemlig:
Lykke til Njulaif! Det høres ambisiøst ut. :knegg:
Her lagde jeg kanelboller og vaniljeboller i kveld. Altså boller med vaniljekrem inni. Vel, det SKULLE være boller med vaniljekrem inni men etter steking er de omdøpt til vaniljevulkaner. :snill:
Masseutbrudd vil jeg si det var, og det er lite eller veldig lite krem igjen inni bollene. Jaja, de smakte fortreffelig da. (Måtte kvalitetssikre.)
Hvis jeg gidder å sette deig, så blir det boller til kvelds når kidsa kommer hjem i morgen. Har til og med kjøpt marsipan som skal rives og ha i kremen. Det blir søtt, men det er fastelaven bare en gang i året.
Nystekte boller er klare; blir lunsj når mannen og ungene kommer fra tur snart. Jeg og ungene bakte de før de gikk: Ett brett med smør, sukker og kanel inni og ett brett med vaniljekrem inni.
Skal lage boller nå tenkte jeg. Bruker bare denne oppskriften og er superfornøyd. Tror det er de beste bollene ever. :) Er heller ikke vant med boller med krem, men vi skal ha noen med og noen uten :P
Enig! Fantastiske boller! Jeg har akkurat stekt ferdig to brett med samme oppskrift. Og siste brett er kråkeboller. Vi skal ha tradisjonelle fastelavnsboller med krem og melis. Guttungen vil også ha med mandelmasse i sin.
Jeg har et ekstra barn i dag på overnatting. Han ligger fremdeles og sover. Mitt eget barn ligger sjuk på sofaen og Mannen hangler. Jeg har en plan om å bake helt vanlige boller i dag for å glede gutta, men vi får se hva det blir til etterhvert
Jeg baker innmari gode boller (i all beskjedenhet der altså) og feiret en viss fremgang i energinivået med å hive sammen en bolledeig da jeg sto opp.
Vi har egentlig ikke tradisjon for hveteboller med krem (berlinerboller og vannbakels var fastelavnsboller da jeg vokste opp), men siden jeg elsker krem så blir det den varianten likevel. De andre spiser bollene uten noe på, og funker det for dem funker det for meg.
Sola skinner, og hvis den treffer plattingen vår når det er bolletid spiser vi nok ute.
Sikkert! Den spises ikke til fastelavn egentlig i New Orleans heller, men til Epiphany / hellige tre kongers-dag. Eller, fra og med dag og helt gjennom Mardi Gras (feite-tirsdag, nå førstkommende, som markerer dagen før fasten) så har de King cake parties. Men jeg har tweaket litt, siden vi ikke feirer epiphany, og heller ikke mardi gras. Så da blir det kake med new oreansk tilsnitt, men på en norsk høytidsdag. :knegg: Det er jo egentlig sauset sammen til samme greia, men ulike land trekker ut ulike dager.
Jeg prøvde også denne oppskriften i dag. Fikk en fantastisk deig og kjempegode boller. :jupp: Det ble 40 miniboller (halv størrelse av vanlige boller) og 20 vanlige boller som er i ferd med å bli sørlandsboller.
De 40 små ble fylt med sjokoladekrem, jordbærkrem, vaniljekrem/vanlig krem og svensk semlefyll. :kry: Se bilde.
Sjokolade oppå bollene ble veldig klinete, men veldig godt. Særlig med vaniljekrem inni. Nam.
De solgte jordbær i butikken og det så så fristende ut så da ble det jordbær og krem inni noen boller også. :)
Den brukte jeg også, og bollene ble kjempegode. Lagde vanlige, vaniljesnurrer og kanelsnurrer, siden mann og sønn ikke liker boller med krem og heller vil ha noe annet.
Du store, set så godt ut! Hvordan får du hulrom til kremen?
Her ble det ikke krem i det hele tatt, siden vi hadde glemt å kjøpe, og det hadde tydeligvis mange andre også. Iallfall var Joker og alle bensinstasjonene i området tomme for kremfløte og spraykrem!
ooooh, jeg har helt glemt disse! Kanskje jeg må lage runstykkehorn i uka. Det er jo rågodt. (Men jeg må innrømme at dine ser MYE finere ut enn mine! Hva gjør du egentlig?)
Vi har fått deilige boller hos besteforeldre i dag. Hadde krem, ulike typer syltetøy og melis, så fikk alle velge det de ville ha. Har med meg boller hjem også.
:gruble: Mener du å si at du er BEDRE baker enn meg?! :snurt:
:knegg: Og siden jeg er en elendig baker, så er det HELT ok.
Mulig de pølsene blir for ujevne, eller så er det kremmerhusene mine som er på tryne. :humre: Men sist ble de ikke helt galne, og himla godt med eggerøre og laks i! :nam:
Da er sørlandsbollene klare også. 😁👍 Da satser jeg på at 'Det søte liv'-dama har rett når hun sier disse kan fryses, også med vaniljekrem inni og glasur utenpå. 😳
Jeg stekte bollene uten vaniljekrem, og ventet til de var avkjølt. Deretter fylte jeg vaniljekrem på en sprøytepose med wilton tip nummer 230 (det var den tipen jeg hadde som passet best, den er lang, smal og har et passe stort hull i enden). Så tok jeg en kniv med spist håndtak og stakk inn et lite hull i siden av hver bolle og presset litt rundt inni bollen med knivhåndtaket for å lage et hull inni bollen. Så stakk jeg sprøytetipen inn i bollen og sprøytet så mye krem jeg fikk plass til inn.
Så satte jeg bollene inn i kjøleskapet for å "sette seg" litt. Smeltet deretter overtrekksjokolade og helte over bollene. Nå ligger de i fryseren og venter på en dag vi ikke er stappmette av andre boller. :knegg:
Jeg lager runde, flate emner, legger på en solid skje vaniljekrem og drar til emnet rundt og kniper kantene sammen. Steker med skjøten ned. Cluet er å ha nok kant til overs til at du får deigendene til å møtes uten at det kommer vaniljekrem på dem – da holder ikke skjøten. (Samtidig blir jo bollene bedre jo mer vaniljekrem du greier å lure inn!) Det er litt tricky, og jeg får alltid noen skroteboller, men jeg synes det er så godt at det er verdt det.
Klapp/dra/kjevl ut(whatever works, jeg har barnehender som hjelper til) flate rundinger. Pass på at ikke midten blir for tynn. Legg på stoooor skei med vaniljekrem i midten. Dra sidene opp to og to; altså de to motstående sidene først og så de andre to etterpå så det omtrent blir som en....en lykkepose/pengepung, knip sammen endene godt, snurr mens du holderpå så den får vanlig bollefasong igjen. Legg på bakebrett med skjøten ned.
Vi skal ha en forsinket fastelavnsbollesøndag i morgen, så leser først gjennom denne tråden nå - og ohmygod! BOLLEBOLLEBOLLEBOLLE!! og babyjesus i gjærbakst! Helt fantastisk! Som verden åpner seg når man henger på FP! :rørt:
Jeg skal forresten prøve meg på mine aller første glutenfrie boller (takk til Hot Lips or oppskrift!) så jeg håper på beginner's luck.