Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bolletid igjen

#1

Njulaif sa for siden:

På søndag er det fastelavn og jeg har allerede i tre dager tenkt på boller, så her i gården blir det full bollefest på søndag. :jupp: Mannen har ønsket seg semlor, så det får han, mens jeg ikke er så glad i mandelmasse/kransekakemasse, så det blir noen boller med krem/vaniljekrem/syltetøy også.

MEN, så kom jeg over denne linken i dag, og nå sliter jeg bit time :(:
www.detsoteliv.no/recipes/38

Nå vil jeg ha boller med sjokoladekrem, sørlandsboller (det er bare SÅ utrolig godt), drømmeboller, solskinnsboller... I det hele tatt. Nå er det jo like før jeg må lage tre bolledeiger og bare "avlyse" alle planlagte middager denne helgen for å få plass til alle bollene. Evt lage VELDIG små boller og mange forskjellige fyll. Jeg sliter med skikkelige I-landsproblemer i dag med andre ord. :knegg:

Skal dere ha boller i helgen? :D


#2

Lavender sa for siden:

Venter til jeg får et ønske om det. I fjor sto oppskrift i Aftenposten Junior, som vi måtte prøve fikk jeg beskjed om. Den var forresten veldig bra. Planen min er ny porsjon aniskringler eller Nennes rundstykker på fint mel.


#3

Input sa for siden:

Nå trodde jeg du var gravid... :skuffet:


#4

Myria sa for siden:

Jeg er vant til at fastelavnsboller er vannbakkels, så det skal vi ha til dessert den dagen.



#6

Njulaif sa for siden:

På tross av at jeg (allerede!!) får litt sånn babysyke når jeg ser andre spedbarn (datteren min er for søren ikke fylt 1 år enda :rolleyes:), så tror jeg det er like greit at det ikke var DET som var temaet. :knegg:

:grineler:


#7

Toffskij sa for siden:

Bolle! Bolle! Bolle!


#8

Kirsebær sa for siden:

Jeg syns det skal være bolletid mye oftere enn det faktisk er. :nemlig:


#9

Njulaif sa for siden:

Det er egentlig jeg også vokst opp med. Mamma laget noen fantastisk gode vannbakkels da jeg var liten. Vi fylte dem enten med vaniljekrem og pisket krem, eller pisket krem blandet med et eller annet hjemmelaget syltetøy. Og melis på toppen, selvsagt. Kjempegodt. :jupp:


#10

Njulaif sa for siden:

Herregud, jeg kommer til å le av den sangen resten av dagen. :grineler:
Og den er egentlig ganske beskrivende for mitt oppheng i boller de siste dagene. :knegg:

:nemlig:


#11

Toffskij sa for siden:

Vi har hørt på den sangen kontinuerlig i flere uker hjemme hos oss, så jeg sier bare «Ekorn! Ekorn!»


#12

Myria sa for siden:

I fjor hadde vi med vaniljekrem inni og sjokoladeglasur på toppen. Det var så godt at jeg tror det blir en gjentagelse i år. :jupp:


#13

zinatara sa for siden:

Jeg har lovet ungene boller ja. De forventer hveteboller med krem og syltetøy, så da blir det det.


#14

Adrienne sa for siden:

:grineler: Toffen, hvor har du funnet den der? :grineler:

Vi skal ha helt vanlige hveteboller delt i to med krem og jordbærsyltetøy inni og melis på toppen. Noe annet ville lillesøster, vår notoriske hvetebollemedkremelsker, ikke gått med på, da hadde hun streiket.


#15

Toffskij sa for siden:

Jeg har mine kontakter. :overlegen:


#16

Taien sa for siden:

Å herregud Toffskij! :grineler:
Nå vil jeg ha BOLLEBOLLEBOLLEBOLLE!


#17

Tallulah sa for siden:

Me too!

Åh, kjære vene! :Jeg dørr!

Me too!

Jeg skal bake king cake i stedet for de kjipe krembollene.


#18

GinaK sa for siden:

Oi, på den linken var det mye som så veldig deilig ut. Hilsen hun som slanker seg og noterer alle kalorier på Lifesum. :cool: Neida, helgen er sånn delvis fri.

På facebook florerer det en oppskrift med hornsalt. Fristende å prøve den men skjønner ikke helt hvorfor man skal ha i hornsalt.


#19

Njulaif sa for siden:

King cake? :confused: Enlighten me please.


#20

Njulaif sa for siden:

Ikke jeg heller. Håper noen andre her vet det, så jeg kan evt vurdere det dersom det er VELDIG lurt. :jupp:


#21

Tallulah sa for siden:

King cake er den louisianske varianten, som egentlig spises litt før fastelavn. Det er en ganske stygg form for kanelbollekringle dekket med lilla, gull og grønn glasur, som man stapper en liten babyjesus inni, og den som får babyen får noe godt - ala mandelen i grøten. :knegg:


#22

Toffskij sa for siden:

Ahahaha! Babyjesus i gullkake! Subtilt! :haha:



#24

Njulaif sa for siden:

AH! Jeg har spist den portugisiske varianten, Bolo rei, som det var linket til nederst i den artikkelen! :jupp: :har portugisisk svoger:



#26

veobra sa for siden:

Flere enn meg som har dansk som andrespråk og sliter litt med slike tråder. :knegg:


#27

Tallulah sa for siden:

Jeg har dog ikke greid å bestille en minibaby i tide, så tenker å stappe inn den lille rosa blekkspruten fra Nemo.



#29

Njulaif sa for siden:

:knegg: Minibaby... Rosa blekksprut... Poteito, potato. :nemlig:


#30

Njulaif sa for siden:

:fnis: Tenkte nok på det, spesielt da jeg skrev oversikten. :har hatt dansk kjæreste:



#32

Njulaif sa for siden:

Bolle, vaniljekrem, sjokolade. Det kan bare ikke gå galt. :nemlig:


#33

Toffskij sa for siden:

Jeg tror vi må bake noen med (innbakt) vaniljekrem og noen med sjokolade (en svær bit melkesjokolade inni bolla). Det er godt, det! (Jeg er ikke så veldig ivrig på vanlig pisket krem i boller, egentlig.)


#34

Tallulah sa for siden:

Kakefødsel! Blir like bra med denne:


#35

Filifjonka sa for siden:

Lilla babyjesusboller, fantastisk!

Hva er sørlandsboller?

Kombinasjonen gjærbakst og fløtekrem (og syltetøy!) :skremt: eller gjærbakst og sjokolade er helt uforståelig for meg. Så gode luftige boller med rosiner, kanel eller vaniljekrem holder i massevis. Nøtte/makronfyll kan også være godt forresten.


#36

Njulaif sa for siden:

Sørlandsboller er store luftige hveteboller fylt med MASSE passe tykk vaniljekrem og med et lokk av sjokoladeglaur på toppen. NAM! Samson bakeri i Oslo lager disse, og jeg har en seriøs svakhet for de må jeg innrømme.


#37

Taien sa for siden:

Her lages det kanelboller og vaniljeboller til i morgen.
Vi planlegger tur til lekeplassen med boller og kakao, hvis været er like bra som det er meldt.


#38

frukt sa for siden:

Ene jenta er syk og spiser ingenting, andre jenta er hos svigers, glutenfri gjærdeig har jeg aldri fått dreisen på så boller? Næsj ...


#39

Isolde sa for siden:

Her blir det boller fest i morgen. Har invitert venner og familie. Blir vanlige hveteboller, semlor og Glutenfrie vannbakkels. Krem, vaniljekrem og rørte bær.


#40

millact sa for siden:

Aldri hørt om Sørlandsboller og er herfra selv og bor her. Må være et Oslofenomen.:p


#41

millact sa for siden:

Er invitert til å bake boller hos besteforeldre, så vi skal spise der.


#42

Njulaif sa for siden:

Det kan godt hende at det er det altså. Jeg hadde aldri hørt om de før jeg tilfeldigvis kom over de på Samson her i Oslo, jeg heller. De måtte bare prøves, og de var så gode at det er nesten så jeg angrer på at jeg smakte. :knegg:


#43

Pøblis sa for siden:

Her i huset bakes ikke. Men mannen hadde kjøpt både hjertesjokolademoussekake og fastelavnsboller med marsipan, bringebær og krem. Og satt det på benken mens oppvaskmaskinen gikk, ergo smeltet alt. Men godt var det, lell. :knegg:


#44

millact sa for siden:

Da må jeg smake når jeg skal til Oslo i juni.


#45

millact sa for siden:

Da må jeg smake når jeg skal til Oslo i juni.


#46

Njulaif sa for siden:

Jeg er helt sikker på at du må det. :nemlig:

Eller bare prøve å lage dem selv. Jeg har tenkt å prøve i morgen kjenner jeg. Planen for bakingen i morgen tar litt av merker jeg. Planen nå er dobbel bolledeig, hvor den ene deigen skal bli til en masse sørlandsboller hvor de fleste blir fryst uten sjokoladeglasur. Den andre bolledeigen skal bli fastelavnsboller som skal fylles med bærkrem, vanilje og pisket kremfløte blandet sammen, svensk "semlor-fyll" og sjokoladekrem (kanskje med sjokoladebiter i). Så hele fire forskjellige varianter i morgen altså... Hvis jeg gidder. Så vi får se da. :knegg: Tror de fastelavnsbollene må bli ekstra små, sånn at alle kan få smakt på mer enn en variant. :nemlig:


#47

Taien sa for siden:

Lykke til Njulaif! Det høres ambisiøst ut. :knegg:

Her lagde jeg kanelboller og vaniljeboller i kveld. Altså boller med vaniljekrem inni. Vel, det SKULLE være boller med vaniljekrem inni men etter steking er de omdøpt til vaniljevulkaner. :snill:
Masseutbrudd vil jeg si det var, og det er lite eller veldig lite krem igjen inni bollene. Jaja, de smakte fortreffelig da. (Måtte kvalitetssikre.)


#48

Che sa for siden:

Jeg baker boller med schakenda-oppskriften. Fyllet vil variere ut fra den som spiser. (Krem og syltetøy/vaniljekrem og bare bolle


#49

jolie sa for siden:

Hvis jeg gidder å sette deig, så blir det boller til kvelds når kidsa kommer hjem i morgen. Har til og med kjøpt marsipan som skal rives og ha i kremen. Det blir søtt, men det er fastelaven bare en gang i året.


#50

Acino sa for siden:

Nystekte boller er klare; blir lunsj når mannen og ungene kommer fra tur snart. Jeg og ungene bakte de før de gikk: Ett brett med smør, sukker og kanel inni og ett brett med vaniljekrem inni.


#51

Nessie sa for siden:

:knegg:
Så den der før en dag, hysterisk!! :lol:

Og ja. Har handlet inn til boller, litt usikker på om de blir bakt idag. Men vi får se! :D


#52

Honda sa for siden:

Vi liker ikke boller med krem så vi har laget skolebrød :)

Noen honda vennlige uten sukker og hvetemel men med groft og havremel :

Ungene sine står til avkjøling nå klar for glasur


#53

hildeje sa for siden:

Skal lage boller nå tenkte jeg. Bruker bare denne oppskriften og er superfornøyd. Tror det er de beste bollene ever. :) Er heller ikke vant med boller med krem, men vi skal ha noen med og noen uten :P


#54

Pepper Lemon sa for siden:

Enig! Fantastiske boller! Jeg har akkurat stekt ferdig to brett med samme oppskrift. Og siste brett er kråkeboller. Vi skal ha tradisjonelle fastelavnsboller med krem og melis. Guttungen vil også ha med mandelmasse i sin.


#55

Zulu sa for siden:

Åh, den må stamme fra den franske tradisjonen med babyjesus inni kaka under helligetrekongersfeiringen! :har laget helligetrekongers-quiz: :jupp:


#56

D'Arcy sa for siden:

Jeg har et ekstra barn i dag på overnatting. Han ligger fremdeles og sover. Mitt eget barn ligger sjuk på sofaen og Mannen hangler. Jeg har en plan om å bake helt vanlige boller i dag for å glede gutta, men vi får se hva det blir til etterhvert


#57

Syrinx sa for siden:

Jeg baker innmari gode boller (i all beskjedenhet der altså) og feiret en viss fremgang i energinivået med å hive sammen en bolledeig da jeg sto opp.
Vi har egentlig ikke tradisjon for hveteboller med krem (berlinerboller og vannbakels var fastelavnsboller da jeg vokste opp), men siden jeg elsker krem så blir det den varianten likevel. De andre spiser bollene uten noe på, og funker det for dem funker det for meg.

Sola skinner, og hvis den treffer plattingen vår når det er bolletid spiser vi nok ute.



#59

Tallulah sa for siden:

Sikkert! Den spises ikke til fastelavn egentlig i New Orleans heller, men til Epiphany / hellige tre kongers-dag. Eller, fra og med dag og helt gjennom Mardi Gras (feite-tirsdag, nå førstkommende, som markerer dagen før fasten) så har de King cake parties. Men jeg har tweaket litt, siden vi ikke feirer epiphany, og heller ikke mardi gras. Så da blir det kake med new oreansk tilsnitt, men på en norsk høytidsdag. :knegg: Det er jo egentlig sauset sammen til samme greia, men ulike land trekker ut ulike dager.


#60

Magica sa for siden:

Her ble det boller med vaniljekrem.nydelig!


#61

Lavender sa for siden:

Det ble Nennes fine rundstykker selv om jeg hadde bare halvparten av gjæra.


#62

Njulaif sa for siden:

Jeg prøvde også denne oppskriften i dag. Fikk en fantastisk deig og kjempegode boller. :jupp: Det ble 40 miniboller (halv størrelse av vanlige boller) og 20 vanlige boller som er i ferd med å bli sørlandsboller.

De 40 små ble fylt med sjokoladekrem, jordbærkrem, vaniljekrem/vanlig krem og svensk semlefyll. :kry: Se bilde.


#63

GinaK sa for siden:

Sjokolade oppå bollene ble veldig klinete, men veldig godt. Særlig med vaniljekrem inni. Nam.
De solgte jordbær i butikken og det så så fristende ut så da ble det jordbær og krem inni noen boller også. :)


#64

Nextlife sa for siden:

Bollecones her i dag, fylt med krem og rørt bringebær.


#65

Adrienne sa for siden:

Den brukte jeg også, og bollene ble kjempegode. Lagde vanlige, vaniljesnurrer og kanelsnurrer, siden mann og sønn ikke liker boller med krem og heller vil ha noe annet.


#66

Engasjert sa for siden:

Du store, set så godt ut! Hvordan får du hulrom til kremen?

Her ble det ikke krem i det hele tatt, siden vi hadde glemt å kjøpe, og det hadde tydeligvis mange andre også. Iallfall var Joker og alle bensinstasjonene i området tomme for kremfløte og spraykrem!


#67

Nextlife sa for siden:

Jeg lagde kremmerhus av aluminiumsfolie som jeg snurret en deigpølse rundt.


#68

Engasjert sa for siden:

Kult - det må jeg også prøve :)


#69

Nextlife sa for siden:

Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Jeg har tidligere lagd slike med rundstykkedeig, genial å fylle med godt pålegg, salat og grønnsaker. :)


#70

Engasjert sa for siden:

Jeg kan ikke bruke egg i mine bakverk, men du trenger ikke å lime disse sammen på noen måte?


#71

Nextlife sa for siden:

Nei, jeg bruker heller ikke egg i boller eller til pensling. Jeg har deigen litt løs, men ikke klissete.



#73

Taien sa for siden:

ooooh, jeg har helt glemt disse! Kanskje jeg må lage runstykkehorn i uka. Det er jo rågodt. (Men jeg må innrømme at dine ser MYE finere ut enn mine! Hva gjør du egentlig?)


#74

millact sa for siden:

Vi har fått deilige boller hos besteforeldre i dag. Hadde krem, ulike typer syltetøy og melis, så fikk alle velge det de ville ha. Har med meg boller hjem også.


#75

Nextlife sa for siden:

Vetkje. :knegg:

Nei, jeg ruller en noenlunde jevn pølse som jeg snurrer rundt aluminiumsdingsene.


#76

GinaK sa for siden:

Åh, namnam. De snurrene så helt fantastiske ut, Nextlife. Tusen takk for flott tips. :)


#77

Intrigue sa for siden:

Jeg bakte kanelsnurrer og vanlige boller som ble fylt med krem. Hadde gjester. De var godt fornøyd


#78

Njulaif sa for siden:

Mange lekre boller hos FP-folket i dag ja. :glis:


#79

Taien sa for siden:

:gruble: Mener du å si at du er BEDRE baker enn meg?! :snurt:

:knegg: Og siden jeg er en elendig baker, så er det HELT ok.
Mulig de pølsene blir for ujevne, eller så er det kremmerhusene mine som er på tryne. :humre: Men sist ble de ikke helt galne, og himla godt med eggerøre og laks i! :nam:


#80

Njulaif sa for siden:

Da er sørlandsbollene klare også. 😁👍 Da satser jeg på at 'Det søte liv'-dama har rett når hun sier disse kan fryses, også med vaniljekrem inni og glasur utenpå. 😳


#81

Optimist sa for siden:

Hvordan får dere vaniljekremen inni bollene? Har prøvd ulike taktikker, men det blir bare klin og jeg ender opp med å lage skolebrød.


#82

Njulaif sa for siden:

Jeg stekte bollene uten vaniljekrem, og ventet til de var avkjølt. Deretter fylte jeg vaniljekrem på en sprøytepose med wilton tip nummer 230 (det var den tipen jeg hadde som passet best, den er lang, smal og har et passe stort hull i enden). Så tok jeg en kniv med spist håndtak og stakk inn et lite hull i siden av hver bolle og presset litt rundt inni bollen med knivhåndtaket for å lage et hull inni bollen. Så stakk jeg sprøytetipen inn i bollen og sprøytet så mye krem jeg fikk plass til inn.

Så satte jeg bollene inn i kjøleskapet for å "sette seg" litt. Smeltet deretter overtrekksjokolade og helte over bollene. Nå ligger de i fryseren og venter på en dag vi ikke er stappmette av andre boller. :knegg:


#83

Toffskij sa for siden:

Jeg lager runde, flate emner, legger på en solid skje vaniljekrem og drar til emnet rundt og kniper kantene sammen. Steker med skjøten ned. Cluet er å ha nok kant til overs til at du får deigendene til å møtes uten at det kommer vaniljekrem på dem – da holder ikke skjøten. (Samtidig blir jo bollene bedre jo mer vaniljekrem du greier å lure inn!) Det er litt tricky, og jeg får alltid noen skroteboller, men jeg synes det er så godt at det er verdt det.


#84

Acino sa for siden:

Klapp/dra/kjevl ut(whatever works, jeg har barnehender som hjelper til) flate rundinger. Pass på at ikke midten blir for tynn. Legg på stoooor skei med vaniljekrem i midten. Dra sidene opp to og to; altså de to motstående sidene først og så de andre to etterpå så det omtrent blir som en....en lykkepose/pengepung, knip sammen endene godt, snurr mens du holderpå så den får vanlig bollefasong igjen. Legg på bakebrett med skjøten ned.


#85

Kirsebær sa for siden:

Jeg er litt tregere enn resten av verden og har akkurat sett den koreanske bolle-sangen. Jeg ler så jeg griner! :grineler:

Ekorn!


#86

Toffskij sa for siden:

En øyeblikkelig klassiker! :nemlig:


#87

Kirsebær sa for siden:

Som jeg gleder meg til å vise den til Poden! :latter:


#88

Njulaif sa for siden:

:nemlig:


#89

Pebbles sa for siden:

Vi skal ha en forsinket fastelavnsbollesøndag i morgen, så leser først gjennom denne tråden nå - og ohmygod! BOLLEBOLLEBOLLEBOLLE!! og babyjesus i gjærbakst! Helt fantastisk! Som verden åpner seg når man henger på FP! :rørt:

Jeg skal forresten prøve meg på mine aller første glutenfrie boller (takk til Hot Lips or oppskrift!) så jeg håper på beginner's luck.


#90

Nessie sa for siden:

:heia:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.