I morgen tidlig drar vi på vinterferie på en fjellhytte. Jeg trenger inspirasjon til hva jeg skal handle inn til middager og andre ting... er det noen som vil dele hva de selv pleier å handle inn til en tur på en fjellhytte? Gjerne tips til ulik kos også. Bortsett fra kakao og pølser og appelsiner.
Vi spiser gjerne kyllingfileeter, pizza stekt på pizzastein i grillen (ute), kjøttboller eller -kaker i brun saus, spaghetti eller noe vi har tatt med oss ferdig hjemmefra. Om vi er der over flere dager, er det tradisjon for en biffmiddag med stekte poteter og fløtegratinerte poteter (to slag pga allergi).
Ellers har vi med oss vanlig mat til de øvrige måltidene. Vi har både kaldt kjellerrom (om vinteren) og gasskjøleskap, så det er ikke noe problem å ta vare på maten.
Vi har kanskje med oss ei skuffkake av noe slag (helst sjokoladekake) eller baker boller på den nevnte pizzasteinen. Der kan vi også bake rundstykker og baguetter, så vi passer på å ha mel og gjær. Det kan også brukes til pinnebrøddeig.
Litt avhengig av om dere har rennende vann eller ikke, vil jeg minne om våtservietter. De gikk det veldig mye av hos oss, før vi fikk vann i krana på badet.
Oksekjøtt, gulrøtter, sjalottløk, rødvin, hvitløk, sellerirot. Med mer. Alt freses i smør og får så syde i gryta. Veldig ofte er det også potetbiter oppi, bare brød som serveres til.
Det er ikke bare rødvin som veske, også vann, koker ut stekepanna. Og kanskje litt fløte.
Ostefondue!! Vi har fonduegryta til Rochermannen stående på hytta og ostefondue er tradisjon når vi er på fjellet. Typisk den kvelden vi kommer siden det er så fort gjort.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.