Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser du på fjellet?

#1

Cumulus sa for siden:

I morgen tidlig drar vi på vinterferie på en fjellhytte. Jeg trenger inspirasjon til hva jeg skal handle inn til middager og andre ting... er det noen som vil dele hva de selv pleier å handle inn til en tur på en fjellhytte? Gjerne tips til ulik kos også. Bortsett fra kakao og pølser og appelsiner.


#2

Nima sa for siden:

Da vi hadde campingvogn stekte jeg av og til etpar pakker kjøttdeig hjemme og tok med. Da ble det enten gryterett eller taco.


#3

Nima sa for siden:

Er det langt til butikken? Husk toalettpapir, tørkepapir, endel tørrvarer. Pasta og pølser med ketchup er helt grei hyttemiddag 😊


#4

Engasjert sa for siden:

Vi spiser gjerne kyllingfileeter, pizza stekt på pizzastein i grillen (ute), kjøttboller eller -kaker i brun saus, spaghetti eller noe vi har tatt med oss ferdig hjemmefra. Om vi er der over flere dager, er det tradisjon for en biffmiddag med stekte poteter og fløtegratinerte poteter (to slag pga allergi).

Ellers har vi med oss vanlig mat til de øvrige måltidene. Vi har både kaldt kjellerrom (om vinteren) og gasskjøleskap, så det er ikke noe problem å ta vare på maten.

Vi har kanskje med oss ei skuffkake av noe slag (helst sjokoladekake) eller baker boller på den nevnte pizzasteinen. Der kan vi også bake rundstykker og baguetter, så vi passer på å ha mel og gjær. Det kan også brukes til pinnebrøddeig.

Litt avhengig av om dere har rennende vann eller ikke, vil jeg minne om våtservietter. De gikk det veldig mye av hos oss, før vi fikk vann i krana på badet.

God vinterferie :)


#5

Cumulus sa for siden:

Vi har vann og strøm. Men det er langt til butikken, så dit drar vi ikke. Vi må handle for en uke.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager noe klart hjemme, vakuumerer og tar med. Kjøttkaker, spaghertigryte, lapskaus.


#7

Sissel sa for siden:

Taco, pastasalat med pesto, kylling og bacon, gratinerte nachos, kalkunbryst, pizza, biff med fløtegratinerte poteter.


#8

mosol sa for siden:

Finnbiff/viltgryte med potetstappe og brokkoli er fjelltur for meg.



#10

mkj sa for siden:

Vi har bedre tid til å lage mat på hytta enn hjemme. Det er mat omtrent som hjemme. Noen ganger veldig lettvint.

Vi lager gjerne en god kjøttgryte som får putre lenge.

Og eltefrie rundstykker i muffinsform til frokost, stort sett hver dag.


#11

Cumulus sa for siden:

mkj: har du oppskrift på den gode kjøttgryta? :)


#12

Nooria sa for siden:

Vi har lapskaus som putrer på komfyren nå. Reiser på fjellet i morgen :D


#13

mkj sa for siden:

Nei, det blir aldri helt likt.

Oksekjøtt, gulrøtter, sjalottløk, rødvin, hvitløk, sellerirot. Med mer. Alt freses i smør og får så syde i gryta. Veldig ofte er det også potetbiter oppi, bare brød som serveres til.

Det er ikke bare rødvin som veske, også vann, koker ut stekepanna. Og kanskje litt fløte.


#14

Vianne Rocher sa for siden:

Ostefondue!! Vi har fonduegryta til Rochermannen stående på hytta og ostefondue er tradisjon når vi er på fjellet. Typisk den kvelden vi kommer siden det er så fort gjort.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.