Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vonde legger etter slalåm

#1

Pelle sa for siden:

Jeg står lite slalåm, men i fjor kjøpte jeg nytt utstyr. Alltid fått vondt i leggene, nesten som krampe. Kjøpte damestøvler med god vidde i leggen. Vært tre timer i bakken i dag, men ikke stått særlig, kun i k øttebakke. Føttene sovner og krampeaktig legg etter ti minutter. Sjekket at de ikke var for stramme, skulle jeg hatt de slakkere ville ikke låsen sittet. Løsnet opp i lunsjen. Ingen andre voksne ser plaget ut? Kan det være at jeg har så korte bein siden jeg er kun 1,53 at de strammer lenger opp på leggen enn for andre? Jeg kan jo ikke stå en hel dag med så irriterende bein!


#2

Esme sa for siden:

Jeg er 170 og normalt bygd, men må være supernøye på alpinstøvler, fordi noen er gode å ha på og andre stryper blodsirkulasjonen med en gang.
Jeg kan absolutt ikke ha mannestøvlene, da blir det for stramt oppe og for løst i ankelen. Så kanskje kurven på leggene mine er uvanlig? Vet ikke. Må hvertfall sjekke ut støvler i et kvarter minst før jeg kjøper dem.


#3

Pelen sa for siden:

Samme som Esme her.

Kjøper slalomstøvler på åpent kjøp og har dem på meg minst en time i sofaen på kvelden før jeg godkjenner dem. Damelegger er veldig forskjellige mot herrelegger på den måten Esme skriver om.

Du trenger nok dessverre nye støvler.


#4

Pelle sa for siden:

Har aldri opplevd støvler som ikke er slik, og fikk god hjelp da jeg kjøpte pga dette. Burde selvsagt tatt åpent kjøp og testet. Har tykke legger, men de strammer jo ikke for mye jf bindingene. Argh!


#5

Elisabet sa for siden:

Du har riktige sokker i? Dvs. lange sokker og ikke noen kanter av longs eller noe nedi støvlene? Jeg merker veldig stor forskjell om jeg har dette riktig eller ikke i mine støvler, men så lenge jeg bruker kun en lang sokk og hverken tynne sokker inne om er litt lavere eller longs utenpå/inni men passer på å ha den over støvlene, så går det som en drøm. Merker også veldig godt om frontlappen på støvlene er bittelitt skjev så den klemmer litt.

Men så ille som du har det så er det nok mest sannsynlig feil støvler til dine legger. En får ekstra vide støvler og ekstra komfort støvler. Men åpent kjøp er nok viktig så du kan teste de på. Men jeg merker også stor forskjell fra jeg sto med ungene i barnebakker og det var mye sakte kjøring og mye stå stille. Og jeg foretrekker stolheis og ikke t-krok/kopp etc. De heisene tar jo også knekken på mine legger i alle fall.


#6

Lenam sa for siden:

Både jeg og minstebror i huset har det sånn. Det dreper mye av skigleden altså.


#7

Sola sa for siden:

Sakte kjøring og mye oppbremsing dreper mine legger.


#8

Isbjørn sa for siden:

-Ha på slalåmsokk så alt blir rett og pent inni støvelen
-Passe stramt
-Varier tyngdepunktet når du står i heisen: vekt på tærne, vekt på hælen, vekt på høyre for, vekt på venstre fot
-Åpne støvlene under pause (evt på vei opp heisen)


#9

Katta sa for siden:

Jeg får krampe under beina. Leggene er et mindre problem, men jeg får noe hinsides krampe bare av å ha på meg slalåmstøvlene og da ikke nødvendigvis bruk heller. Finnes det bedre hvis jeg går til noen med peiling?


#10

Pelen sa for siden:

Det burde det definitivt gjøre Katta. Åpent kjøpt og ha dem på i sofaen i noen time på kvelden.


#11

Anne C sa for siden:

Jeg trodde bare det var mine tjukke legger som gjorde at jeg ikke klarer å ha på slalomstøvler. Jeg har damestøvler, og de passer tilsynelatende. Men fy &$%$&$( så vondt det er å bruke de. Konsekvensen er jo at jeg ikke står slalom. Jeg trodde alt håp var ute for meg.


#12

Lavender sa for siden:

Jeg hadde litt av dette. Til meg holder det med lang sokk, ingen kanter inni støvelen. Og prøve å slappe av med den vinkelen støvelen gir, ikke stritte imot og rette knærne uten å løsne spenner. Jeg har det likt med softskøyter. Mine legger er så kraftige at jeg må ha støvletter med ekstra vidde.


#13

Pelen sa for siden:

Ingen kanter i støvlene er et must. Strømper som går over støvelkanten så at man ikke må ha stillongsen nede i støvlene uten litt krøllete over skistøvlene.


#14

liefje sa for siden:

Jeg leier alltid utstyr og ber om de stövlene som er mykest inni rundt leggen. Passe stramt, bare ett lag (sokker) og ingen kanter, og min skiopplevelse er som ny. Jeg vil anbefale deg nye stövler.


#15

Katta sa for siden:

Men er det stor forskjell nedi foten også? Jeg har ganske brede bein og underpronerer og har en viss utovervridning av leggen slik at beina havner lett i spenn.


#16

Pelen sa for siden:

ja, Katta, det skulle jeg si at det er. jeg anbefaler for övrig slike stövler som man egentlig er tilvirket for at du skal gå mye i(det vil si til de som jakter på pudder og som går opp langs fjellsidene). Da kan du lösse godt i heisen og ellers så at du ikke har samme vinkel på legg og kne hele tiden. greit å kunne böye leggen ganske fritt og å kunne ha rett kne for å spare på lårene. Jeg hadde med meg kollega som har bodd i Chamonix sist jeg kjöpte stövler og det var veldig god hjelp. Han har i tillegg sett meg stå på ski og vet hva jeg trenger.


#17

Pelle sa for siden:

Jeg er veldig utoverbeint til vanlig, vet ikke om det har noe å si? Litt bedre i dag, da jeg passet på å åpne opp når jeg uansett stod stille. Men når jeg har de på, så sitter de jo dødstramt på ytterste hakk. Må se litt nærmere på bindingene om de kan utvides mer, ble jo vist det i butikken. Hvor stramt skal støvler sitte, jeg kan overhodet ikke rikke beina mine inni? Sokker og stillongs tror jeg ikke har noe å si for min del, ingen krøller eller bretter som irriterer, ihvertfall.

Uansett datt jeg i dag, og har skikkelig vondt i leggen etter fallet, tror det ble en strekk eller vridning av noe slag. Glad jeg brukte hjelm, for brillene skvatt av og kontaktlinsen hoppet ut. Kan virkelig ikke huske at det var så tungt å kjøre, kroppen har tydeligvis forvitret voldsomt de siste 18 årene.


#18

Katta sa for siden:

Jeg er også utoverbeint. Meget mulig at det betyr noe.


#19

Isbjørn sa for siden:

Jeg kjører fint med behagelig stramme sko. Kan vifte med tær og røre litt på foten, og det er blodforsyning i leggen :knegg:


#20

Pelle sa for siden:

Jeg tror størrelsen er ok, kan også vifte på tærne. Men kan feks ikke få en finger ned ved leggen. Det er kanskje for stramt? Når hele foten sovner, så må det jo være det.


#21

Katta sa for siden:

Jeg kan også vifte med tærne, men det hjelper ikke når vristen og ankelen og leggen blir holdt i skrustikke i en unaturlig stilling.


#22

Pelle sa for siden:

Der sier du noe. Jeg har jo feks alltid problemer på treningstimer der de prenter inn kne over tå, fordi jeg helst ikke vil ha knærne over tærne, men ut til siden... Når føttene mine blir tvunget til å peke rett frem, peker knærne innover som om jeg stod med føttene kalvbeint/tær mot tær. Når jeg får ha de ut som jeg vil, peker knærne mine rett frem som på normale folk. :ler:


#23

Pøblis sa for siden:

Mannen min er eksperten her i huset. Han sier at støvlene skal være store nok til at du kan bevege tærne inni. Også skal det være plass til to tre fingre oppi støvlene bak når spennene er på riktig hakk - altså: når du har strammet spennene over foten, skal du Lene deg frem i støvlene omtrent som du gjør når du kjører. Da skal det være plass til to-tre fingre i støvlene bak, da er de passe stramme. Hilsen pøbelgemalen


#24

Katta sa for siden:

Da har jeg for stramme støvler, jeg vet ikke om det finnes støvler som er vide nok. Han i butikken sa man skulle stramme dem slik at man måtte stramme annenhver reim for å få dem så stramme som mulig. :p

Jeg greier heller ikke sånn knær-over-tær-opplegg på folkvis, leddene mine er ikke skrudd sammen riktig. :knegg:


#25

Isa sa for siden:

Jeg tror jammen meg jeg tar en tur i butikken i morgen. Mine støvler er grusomme og jeg får de nesten ikke på. Skal sjekke ut om det finnes noen alternativ!


#26

Pelle sa for siden:

Fingre på rad, jeg jeg ut i fra? Da vil jeg tro mine er for stramme. Men jeg kjøpte slike som kan reguleres, kan jo se om jeg får gjort noe ved å snurre bindingene rundt (eller noe sånt).


#27

Pøblis sa for siden:

Fingre på rad, ja. Flat hånd, liksom. :ja:


#28

Pelle sa for siden:

Sånn at man har plass til å skvise de ned, eller "tomt rom" der det er god plass til fingrene?


#29

Pøblis sa for siden:

De skal gli greit ned.


#30

Pelle sa for siden:

Har utvidet bindingene og får det til nå. Kribler litt under føttene etter et kvarter i sofaen, men lite i leggene. Ihvertfall en forbedring vil jeg tro. Har Salomon divine gs med micro adjustment. Nå er den ene leggen uansett litt hoven tror jeg. Dette ble en nyttig tråd, takk til alle, inkl herr pøbel:-)


#31

Isbjørn sa for siden:

Foten skal ikke sovne, nei. Jeg får en finger ned hvis jeg vil.


#32

Katta sa for siden:

Ok, finnes det noen som er gode på sånt her i byen da? Axel bruun?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.