Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Døden på Oslo S, hvilken alder?

#1

Hyacinth sa for siden:

Mannen har kjøpt boka til tiåringen. Han mener selv han leste den på samme alder. Jeg har lest den, men husker svært lite. Jeg er betenkt over tematikken, rus og prostitusjon. Han er en veldig god leser og har lest mye forskjellig. Men jeg er som sagt redd for at han er for ung for denne tematikken.

Meninger?


#2

amylin sa for siden:

Jeg har gode lesere som leser den på mellomtrinnet, så 10 år, ja, det hadde jeg ikke hatt noen betenkeligheter med. Joda, det er temaer som dop, banning og prostitusjon i boka, men jeg hadde ikke nektet en tiåring å lese den.


#3

Hyacinth sa for siden:

Det sksl mye til for å nekte ham å lese noe, og bøker kan leses på mange måter. Jeg var bare litt betenkt over at det er skildret litt for drøye scener han ikke har forutsetning for å ta inn over seg, feks i forhold til prostitusjon.


#4

Niobe sa for siden:

Jeg leste den på barneskolen, og siden den kom ut i '88 må jeg ha vært mellom 8 og 12 år. Det jeg husker er at da jeg leste den igjen ved en senere anledning, så forstod jeg mer av handlingen enn første gangen den ble lest. Jeg husker ingen drøye scener, men så leste jeg vel Hulebjørnens Klan også på barneskolen og var sånn sett immunisert. :knegg: Men jeg husker at venninna mi aldri forstod at Lena var prostituert ut i fra boken, så jeg tror ikke det blir inngående forklart.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg husker at jeg ikke skjønte det helt selv da jeg så filmen (kommer fra en småbyboble). Og da var jeg nok eldre enn 10. Jeg er på alder med Håvard Bakke, så jeg må vel ha vært 14-15?

Men hvis de underholdes av boka, så trenger de jo ikke å skjønne dybden i alt, eller? Som barn leste jeg ofte bøker flere ganger nettopp for å skjønne forskjellige ting ved forskjellig alder. Det finnes ikke tall på hvor mange ganger jeg leste dagbøkene til Adrian Mole.


#6

Hyacinth sa for siden:

Helt enig, altså! Men jeg husker som sagt ikke om det utbroderes mye om emner jeg ikke synes han trenger å vite om ennå. Det var det som var dilemmaet mitt.


#7

Røverdatter sa for siden:

Syns det høres greit ut. :) Jeg leste den da jeg var 12, og Vesla så filmen da hun var ca 11. Hun hadde faktisk hørt om den og spurte om å få se den. Man må jo forklare litt da, men jeg syns det er helt greit om ungen er moden og klar for det. Hun likte filmen veldig godt. Jeg finner ikke boken, ellers skulle hun fått lese den.


#8

Hyacinth sa for siden:

Mannen var 14 i 1988, så han kan umulig ha lest den som tiåring. :knegg:


#9

Niobe sa for siden:

:humre:


#10

mkj sa for siden:

Datteren min leste alle bøkene da hun var rundt 10. Tror ikke det er mer drøyt enn mye av det andre de leser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.