Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

204 ...

#1

Susse sa for siden:

Iberiasnegler i hagen i kveld :sukk:

Stakkar plantene mine. Er så ufattelig lei, de har totalt ruinert kjøkkenhagen min nå, kun sukkerertene som ikke er slafset bort i regnet.


#2

Pelikan sa for siden:

:samurai: Vi må vel snart begynne å asfaltere hagene etterhvert. Selv har vi ikke dem i hagen ennå.... Men vet de er bare et par kilometer unna. Skjønner godt du er fortvilet.


#3

Estrella sa for siden:

:eek:

Og du som har så mange flotte blomster i hagen din. :dakars:


#4

Kaija sa for siden:

De sneglene er ufyselige.

Skal jeg sende over min snegleplukkende eldstesønn? Han var strålende fornøyd med å plukke først 223 og deretter 42 ekle snegler i besteforeldrenes hage forleden. -Det hadde litt å si at han fikk lønn for det, men...


#5

Nooria sa for siden:

Huff og huff... jeg er også veldig fortvila. Jeg ser frem til at storebror blir stor nok til å plukke (mot belønning selvsagt). Jeg vil dra det så langt som å si at det vil redusere livskvaliteten min om jeg skal plukke flere ganger for dag.

:rolleyes:


#6

Mams sa for siden:

Jeg har ikke sett noen av de i hagen heldigvis. :grøss:

Eldstegutten min er totalt ubrukelig som sneglepeller, han hater snegler.
Han hadde ike tatt de om han fikk 10,- snegla engang (muligens enda mere)

Mellomste kunne vi brukt til det, men heldigvis har jeg ikke sett antydning til de.


#7

Estrella sa for siden:

Vi har heller ikke sett noe til de i hagen vår. :lettet: Vi bor jo ikke så langt fra hverandre.


#8

Kaija sa for siden:

Det går bra med hansker eller poser på hendene, eller evt. en pølseklype til å ta dem med. Når han fant ut at det gikk an å tjene nok penger til gameboyspill og annet som sto høyt på ønskelista ble synet av sneglene raskt omgjort til å bli penger i krypende form for eldsten min.


#9

Elin sa for siden:

Hiv salt paa sneglene. Da blir du kvitt de for evig og alltid. Vanlig matsalt. Gjoer susen!! :nemlig:


#10

Estrella sa for siden:

Takk for tipset. Det skal jeg huske på i tilfelle de skulle finne på å finne veien til hagen vår.


#11

allium sa for siden:

Problemet med å bruke det i hagen er vel at da blir man kvitt vegetasjonen rundt sneglen også, og det er det kanskje ikke alltid man vil?

Men her i nabolaget er det tydeligvis mange som går kveldstur og har med salt, for på gangveiene ligger det tett med døde snegler, hver i en liten salthaug.

Heldigvis har ikke sneglene nådd min hage - enda.

Søsteren min fikk forresten råd fra en gartner om å lage sneglefelle. Skjær øverste halvdelen av en halvannen liters brusflaske, sett den opp ned i den nederste halvdelen. Sneglene kryper oppi, og kommer ikke ut igjen. Det var visst ikke nødvendig å ha noe å flasken en gang, men de liker visstnok lettøl.


#12

Elin sa for siden:

Det har jeg aldri merket noe til, men det skal sies at her vokser det og gror enten man vil eller ikke, saa vi er ikke spesielt plaget med at vegetasjonen blir borte. Men det har jo ingen hensikt aa drysse salt annet enn paa selve sneglen - men kvitt dem blir man i alle fall!

Men ellers kan du vel samle de opp og legge de et sted der det ikke er noe som vokser og drysse over salt og deretter kaste de paa dynga.


#13

Nooria sa for siden:

Er det Iberiasnegler der du bor?

Man skal ikke la dem ligge å dø på bakken har jeg hørt... da tiltrekker man mange flere.


#14

Elin sa for siden:

Har ikke peiling paa hva slags snegler det er. De er store og ekle og kommer i hopetall en gang i aaret naar det er "snegle-sesong" . Jeg stror salt paa alle jeg ser og plukker de deretter opp og kaster de i soppel-containeren.


#15

Pelikan sa for siden:

En kollega av meg satt ut en bolle med øl, hun fikk mange snegler i den, og etterpå så var hun så snill å helte salt oppi.


#16

Tinka sa for siden:

Har de ikke i hagen enda men vet at mange sliter med de.


#17

Nabojenta sa for siden:

I min hage har jeg plukket tonnevis med snegler. Jeg slapp dem ned i en bøtte med varmt vann, masse salt, klorin og zalo. Da løste de seg opp, og jeg helte dem i komposthaugen. Foreløpig er det den eneste plassen de holder seg borte fra, så klorinen og saltet har flere funksjoner.


#18

Susse sa for siden:

Mamma har fanget mange slik du beskriver denne uka, men hun har brukt bananskall i bunnen av flasken.
Skal prøve meg på ei felle eller to jeg også. I kveld ble det "bare" 83 stk..
Kjøkkenhagen kan jeg si takk og farvel til, det er nå 3 år siden sist jeg kunne ha en vanlig ok avling så nå gidder jeg rett og slett ikke mer. Godt coop har 15% på økologiske grønsaker. Kjipt for ungene også som har kosa seg med gulrøtter, jordbær, osv.
Får satse alt på urtehagen i steden, der er de nemlig ikke :)


#19

Kate sa for siden:

:grøss:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.