Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift glutenfrie rundstykker?

#1

Christa sa for siden:

Trenger oppskrift på gode glutenfrie rundstykker, gjerne både fine og grove. :jupp:


#2

Nenne sa for siden:

Jeg har en oppskrift hjemme som jeg kan gi deg seinere i dag. Svarer her nå for å huske det.


#3

Hot Lips sa for siden:

Skal finne min. Supergode, fine rundstykker. :ubeskjeden:


#4

Hot Lips sa for siden:

Til ca 24 stk:

7 dl melk
150 g smør
1,5 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss sukker
1 ts bakepulver
1 pk tørrgjær
250 gram Jyttemel, blå
250 g Lailas melmix, blå (Evt Semper Mix)
250 g Schär mix B (Evt Semper Mix)

Sett stekeovnen på 220 grader. Bland det tørre (fiberhusken også, det går helt fint!). Varm smør og melk til ca 40 grader. Tilsett væsken og elt til en smidig deig, minst fem minutter i maskin. La deigen hvile i 10-15 minutter. Trill rundstykker, horn el.l. Etterheves 30 min.

Stekes midt i ovnen i ca 12 min.


#5

Addison sa for siden:

Disse er visst veldig gode og lette å få vellykket, i følge bloggen jeg har dem fra. Bruk renset havre, den som det står glutenfri på:

Til 8 rundstykker trenger du:

1,5 dl. vann

1,5 dl. laktosefri yoghurt naturell

2 ss. olje

1/2 pose tørrgjær

1 ts. sukker

60 g. havremel (jeg brukte store havregryn og kjørte de i “hakkeren” til stavmikseren)

200-220 g. TORO glutenfri lys melblanding (du kan bruke 50/50 med grov melblanding om du vil ha en grovere variant)

1/3 ts. hjortetakksalt

Fremgangsmåte: Kok vannet og la det avkjøle seg i 5 min. og tilsett youghurten. Blandingen skal nå ha en temperatur på ca. 40 grader. Om væsken er for varm må du vente litt før du tilsetter gjær, olje og sukker. Rør godt slik at gjæren løser seg opp. Tilsett havremelet og rør godt. La blandingen stå i 1-2 min. Bland litt av den glutenfrie blandingen med hjortetakksaltet og bland det inn i deigen. Rør så resten av melet, litt og litt inn. Det er mulig du må justere litt med melet, men husk at blandingen skal være veldig bløt, men ikke rennende.

Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1 time.

Sett rundstykkene med skje på bakepapirkledd stekeplate og la heve i 45 min. Til 1 time.

Stekes på 225 grader, i 12-14 min. på midterste rille i ovnen.


#6

Taien sa for siden:

Går disse an å lage melkefrie også? Bytte ut melk med havremelk for eksempel?


#7

Hot Lips sa for siden:

Jeg har aldri bakt helt melkefritt, bare laktosefritt, så det vet jeg ikke. Men det bør jo gå å bytte ut smøret med Blå Soft, og melka med vann eller melk som tåles. Havremelk er vel kke glutenfritt, så jeg ville funnet et annet alternativ.


#8

Hot Lips sa for siden:

De der er jo melkefrie, ikke glutenfrie, Nenne. ;)


#9

Nenne sa for siden:

Jeg hadde alt slette. Jeg kopla feil.


#10

Nessie sa for siden:

Ah, oppskrifter! :D Jeg suger til meg alt jeg kan her.


#11

Taien sa for siden:

Havremelk er glutenfritt jo, så det går nok an å bruke.
Har laget risgrøt på havremelk på anbefaling fra min gluten- og melkeallergiske venninne, og det fungerte bra.


#12

Hot Lips sa for siden:

Så bra. Jeg trodde ikke det var laget på ren (dvs glutenfri) havre.


#13

Taien sa for siden:

Jeg kan det jo ikke ut og inn, men venninnen min som reagerer veldig på gluten, kan drikke havremelk. Så da regner jeg med at det er ok. :glis:


#14

Taien sa for siden:

Jeg måtte søke, og ser at ikke all havremelk er glutenfri. Men den jeg har brukt er det. :jupp:


#15

Fakse sa for siden:

Hvilken havremelk er det Taien?


#16

Taien sa for siden:

Det husker jeg ikke sånn på stående fot (har bare brukt det et par ganger) men jeg kan finne ut av det. :jupp:


#17

Christa sa for siden:

Tusen takk for oppskrifter! :blomst:
Skal prøve å bake noen av dem i morgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.