Jeg har tilfeldigvis laget vårruller i dag. Kjempegode og barna elsker dem.
Her er det jeg brukte som fyll i dag (gir ca 30 vårruller, dvs nok til å fylle en pakke vårrullark):
3 kyllingfileter, stekt og i små biter
4 grovrevne gulrøtter
½ pakke glassnudler (dvs to "nett"), kok etter anvisning på pakken, avkjøl og hakk opp
1 finhakket squash
1 bunt vårløk, finhakket
5-6 finhakkede hvitløksfedd
2 finhakkede røde chili (uten frø)
1 rød paprika i små biter
½ finsnittet kinakål, vanlig hvit kål e.l.
1 finsnittet fennikel
1 stor bit revet ingefær
1 bunt frisk koriander, hakket
salt/pepper
søt chilisaus
vårrullark (jeg kjøper disse på Meny, i frysedisken)
Alle grønnsaker stekes raskt i panne. Bland med kylling, salt, pepper, koriander, revet ingefær og noen gode skjeer søt chilisaus.
Legg et vårrullark på benken med en spiss mot deg. (De som ikke brukes må ligge under et vått kjøkkenhåndkle slik at de ikke tørker ut.) Legg på en god skje fyll, litt nærmere deg enn midten av arket. Brett opp den første spissen (til litt over midten), brett så inn hver av kantene og rull til slutt oppover. Pensle toppen av arket med litt vispet egg for at det skal limes sammen (da holder de lettere formen når de stekes). Friter vårrullene i 4-5 minutter, til de er gylne. La renne av på kjøkkenpapir før servering. Skal de stekes i ovn pensler du dem med olje og steker ved 200 grader i 15 minutter.
Hvis vårrullene ikke skal stekes med en gang bør du vente med å fylle dem. Vårrullarkene blir bløte og revner lett hvis de blir liggende med fyll i uten å stekes. Vårrullene kan fint fryses ferdigfylte og ustekte og så stekes fra frossen tilstand (dvs at å ha en haug vårruller i fryseren er superrask middag).
Kyllingkjøttdeig bruker jeg. Evt svinekjøttdeig. Husk at fyllet må avkjøles litt før du har det inni arket.
Hvis du skal steke i ovnen, kan du pensle vårrullene med litt olje før steking, men det er ikke nødvendig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.