Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blender kontra foodprocessor

#1

Taien sa for siden:

Jeg skal lage salsa i morgen, og i oppskriften står det at den skal kjøres i foodprocessor. Går det an å ta den i blender? Eller blir det ikke like godt hakket da?


#2

Acsa sa for siden:

Jeg vil tro at den blir enten for godt hakket (tenk smoothie) eller en blanding av finmost og store biter (som ikke har blitt tatt av kniven).


#3

Taien sa for siden:

Den skal jo bli litt "suppeaktig", men jeg er redd for at det blir scenario nr 2 som du skisserer. må igjen låne foodprocessor av mamsen


#4

Acsa sa for siden:

Du kan faktisk rive ting også, på vanlig rivjern. Jeg var på marokkansk matlagingskurs i dag, og rev både løk og skinnfrie faste tomater på den grove siden av rivjernet. Det ble veldig salsakonsistens.


#5

Taien sa for siden:

Ja, det går an, men til akkurat denne salsaen så skal det finhakkes. Den blir aller best da.


#6

Myria sa for siden:

Jeg laget salsa av ovnsbakte grønnsaker i forrige uke og brukte da blender. Den ble helt finmost og sausete, slik jeg liker den (bruker jeg rå grønnsaker foretrekker jeg derimot finhakket). Med food processor blir den nok grovere.


#7

Taien sa for siden:

Var det den salsaen av ovnsbakte tomater, hvitløk, løk og chili?


#8

Myria sa for siden:

Ja, veldig god. :jupp:


#9

Taien sa for siden:

Den er magisk! :glis: Det er den jeg skal lage.... Da prøver jeg den i blenderen.


#10

frukt sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#11

Taien sa for siden:

Dette er min versjon da. Alt er ca oppskrift, for originaloppskriften er jaggu for ørten mann!

Ca 5 tomater (godt modne)
ca 3 serranopeppers (alt etter hvor spicy du vil ha den)
1 løk (i oppskriften står det yellow onion, men jeg bruker den hvite salatløken. Jeg liker den bedre)
3-4 fedd hvitløk

Tomatene deles i to, serranopeppers renses for stilk (og vil du ikke ha den sterk, rens for frø), løken deles i to og hvitløksfeddene holdes hele.
Legg dette på et bakepapirkledd stekebrett, bak i ovnen på ca 190 grader til chilien har fått en brent skorpe og løken er blank.
Kjøl av grønnsakene noe.

Ha i foodprocessor (eller blender, som jeg skal prøve i morgen) med frisk koriander etter smak. Jeg brukte to bunter. Smak til med salt og lime.
Limen sto ikke i oppskriften, men er virkelig viktig! Det gjør hele salsaen.

Nyyyyyt (eller spis til du sprekker) med tortillachips.
Min store sorg er at jeg ikke får tak i Tostitos, en tynnere chips en det vi har her i Norge. :sukk:


#12

Taien sa for siden:

Jeg gleder meg vilt til å sitte på terrassen i sommer, med en kald strawberry margarita, en skål med salsa og chips!
Slankemat? Veeeeel, kanskje ikke helt, men HIMMEL HVOR GODT! :knegg:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Åh nam, den må jeg prøve! Jeg har jo Blendtec, så jeg måtte ha pulset den i blenderen, ellers hadde det blitt tynn suppe i løpet av 4 sekunder. :knegg: 3 hestekrefter, lissm.
Men pulse går jo greit.


#14

Taien sa for siden:

:knegg: Jeg har en gammel blender som ikke klarer å knuse is lenger engang...
Denne salsaen er helt himmelsk god. Sist jeg lagde den goflet venninna mi og jeg opp hele skåla. :flau: Tror nok muligens det skjer i kveld også. :sparke:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Tror det fort kan skje her og, gitt. :knegg:
Jeg liker forresten å skjære tortillalefser i åtte "pizzastykker", legge på brett, ringle over litt olje og evt. paprikapulver eller røkt chilipulver eller annet, og steke i ovnen til de er sprø. DET er godt.


#16

Taien sa for siden:

Oooh. Hvor lenge på ca grader?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.