Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Misforstå meg rett"

#1

Apple sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hva dette betyr. Folk bruker det Ofte når de likesågodt kunne sagt:"forstå meg riktig".

Hva er riktig bruk av dette uttrykket?


#2

tink sa for siden:

Jeg tenker at det er en slags ironisk variant av å advare folk om hva man nå enn kommer til å fortelle. Hvordan det er riktigst å bruke det, skal jeg ikke uttale meg om.


#3

Dronningen sa for siden:

Slik jeg forstår det betyr det at man forstår at det som skal sies lett kan misforstås, så man poengterer på forhånd at man er klar over dette, men at det ikke er på den måten man ønsker å bli oppfattet. Men det er ikke egentlig et reelt uttrykk.

Begrepet drøftes bl.a. her

"Sagt på en annen måte betyr det altså "Forstå meg rett" og (eller?) "Ikke misforstå meg". Uttrykket kan dermed også være bevisst sammenblanding av to uttrykk med lik betydning".


#4

Nenne sa for siden:

Noe sånt ja, en slags forhåndsadvarsel om at folk må høre resonnementet til ende før de reagerer, for innledningen kan være litt kontroversiell kanskje.


#5

tink sa for siden:

Og det dronningen sier. At følgende utsagn kan tolkes på flere måter. Man ønsker jo ikke å bli misforstått, men ser at her er det en fare for at nettopp det kan skje. Det korrekte ville vel vært å si forstå meg rett, eller ikke misforstå meg nå. Men det er liksom litt kjedelig og rett frem.


#6

him sa for siden:

Vet ikke hva som er "riktig" bruk, men jeg bruker det når jeg skal forklare ting som er komplekse og det er lett å misforstå. Det er fra min side en slags "heads up" til den jeg snakker med om at her kan det komme ting som du kan bli opprørt, sint, forvirret, usikker av å høre fordi det er lett å misforstå.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.