Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snacks-mengder

#1

Krem sa for siden:

Hjelp... Stresset dame skal arrangere overraskelses40 årslag for sin kjære!

Mat i boks, drikke i boks, gjester klare, innkjøp i gang...

Hvor mye potetgull, peanøtter og sjokkis trengs til ca 20 pers?


#2

rine sa for siden:

Kanskje fem poser potetgull, fem sjokoladeposer og noen poser peanøtter? (Jeg svare selvsagt slik fordi jeg elsker potetgull og sjokolade, men hater peanøtter...) Mulig det blir for mye, men dette er jo ting som du kan åpne etter behov, og som står seg lenge slik at det kan brukes til en senere anledning. Hvor mye snacks man spiser, avhenger jo også av hva du servere til mat og hvor lenge gjestene blir utover kvelden. Blir de så lenge at de egentlig har lyst på nattmat, går det gjerne mye av potetgull. Går de noen timer etter maten, går det lite.


#3

Tjorven sa for siden:

Det kommer an på hvor mye mat det er. Er det masse av mat ville jeg kjøpt ca 7 poser med snacks, men det kan fort gå mer hvis festen varer lenge og folk blir der til de begynner å bli sultne igjen.


#4

Krem sa for siden:

De får kake og, men ettersom bursdagsbarnet er kronisk redd for å ha for lite, må jeg nesten passe på å ha nok når han skal feires!

(Problemet med å ha mengder sånt stående er at de har det med å bli tomme... )


#5

polarjenta sa for siden:

Mamma og pappa feiret 140 årsdag i fjor sommer, og de hadde ikke veldig mye snacks, tror de hadde 2-3 poser potetgull, 2 poser saltstenger og 2-3 poser peanøtter. Det ble rester. Mellom 30 og 40 gjester, de mest standhaftige holdt ut til i de tidlige morgentimer.

Menyen ellers var koldtbord og kake til dessert.


#6

Pebbles sa for siden:

Snacks hadde jeg ikke hatt lyst til å gå tom for - om folk blir lenge og man ikke har noe å etterfylle snacksskåler med, så ser det så kjipt ut. Men nå er jeg langt mer redd for å ikke ha rester enn å ha det, da.


#7

Malama sa for siden:

Ca halvparten av det du tror. Max. En kollega av meg fikk restene etter et vennepar sitt bryllup til sin bryllupsfest. Vi hadde i lange tider på jobb med restene deres igjen, ja.... Nøtter og chilinøtter og saltstenger... Vi hadde nok 60% rester av potetgull etter 70 års festen vår i fjor sommer.


#8

Pebbles sa for siden:

Men er rester av veldig holdbar mat et problem? Å ha for lite av noe når det er selskap er jo helt fryktelig.


#9

Malama sa for siden:

Veldig holdbar? Altså, DATOEN er veldig holdbar. Varigheten av hvor lenge det finnes i hus.... not so much... Unødige kostnader, for det spises jo opp uansett....ikke veldig smart med tanke på vekta heller...


#10

Pebbles sa for siden:

Ubetydelige innsigelser når det veies opp mot følelsen av å være kjip vertinne. :nemlig:


#11

polarjenta sa for siden:

Det går jo an å høre med butikken om det er mulig å levere tilbake uåpnede poser. Det vet jeg man kan inngå avtale om.

Men ellers er jeg enig med malama, man trenger mye mindre enn man tror. Jeg tenkte nemlig at mamma var gal som skulle kjøpe inn så lite, og vurderte og kjøpe noen ekstra poser.:knegg:


#12

Krem sa for siden:

Jeg er mer bekymret for å ha for lite ja, så får vi se hvordan vi ender opp. Planen er at bursdagsmannen skal slippe tenke på det, han fortjener en skikkelig feiring!


#13

Malama sa for siden:

Helt sant, derfor overhandler jeg hver gang.

Men jeg mener det, det TRENGS bare halvparten av det du tror, så kjøper du 3/4 har du likevel godt med rester...

Vi kjøpte vel var det 5 eller var det 7 poser potetgull til 70-årsdagen, og reelt var vi jo bare nede i sånn 30 stykker inkl en del unger som ble lagt eller dro hjem og litt sånn, og sikkert ikke mer enn rundt 15 som satt i de sene nattetimer. Vi trengte egentlig ikke helt så mye snacs, siden jeg hadde lenge etterpå. Men det var jo ikke som om jeg ikke likte det... mannen sendte med noen poser med sine søstre også tror jeg...


#14

Pebbles sa for siden:

Jeg gjetter på at det går mer potetgull utover kvelden i et 40-årsdag enn et 70-årsdag!


#15

Malama sa for siden:

Altså, min og mannens FELLES 70 års dag, som i 2*35



#17

polarjenta sa for siden:

Det kan hende, men jeg tror likevel ikke at det går enorme mengder. Da jeg feiret min 40 årsdag, hadde jeg ikke noen matservering, men hadde grønnsaker og dip i tillegg til snacks, vi satt vel til i 3 tida, men det gikk mye mindre snacks enn jeg hadde trodd så jeg hadde mye rester igjen,


#18

rine sa for siden:

Jeg synes også det er verre å ha for lite snacks på en fest enn å ha potetgullposer til overs. I all verden, spiser dere ikke snacks i helgene, det er jo bare å oppbevare posene til da? Spiser man lite, har man lørdagsgodt i uker framover. :jupp: Og det er kjipt å vere vertinne hvis alle skåler er helt tomme når gjestene går. :ja:


#19

Malama sa for siden:

Joda vi spiser i helgene. Vi spiser bare mye MER når vi har rester. Ja, for i tilegg til potetgullet jeg kjøpte hade vi jo sånne chillinøtter og andre peanøtter (jeg tåler ikke peanøtter) og saltstenger. Og snop, om jeg ikke husker feil.

Jeg har spist smågodt og annet snop ei hel uke jeg nå, rester etter at mannen og svigermor fikk handle inn til godteposer til 8 unger, og handlet til 8 fotballlag sånn ca....


#20

millact sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på chips, problemet er at jeg ikke har.

Jeg ville mye heller hatt for mye (hva er problemet med det da) enn for lite. Kjøp inn mer enn du tror, særlig salte chips og peanøtter, er mitt tips.


#21

polarjenta sa for siden:

Det er ikke noe problem nei, men spørsmålet var jo hvor mye, og da må man jo få svare utifra erfaringene man har.


#22

Malama sa for siden:

Nettopp. Jeg synes jo ikke det er noe stort problem, men min erfaring er at man trenger mye mindre enn man tror (og at man da overspiser restene i en måned etterpå...)


#23

polarjenta sa for siden:

Personlig så hadde jeg jo ikke en gang kommet til å stilt spørsmålet, jeg hadde kjøpt inn alt for masse og hatt alle disse restene.:knegg:


#24

rine sa for siden:

Jeg har svakhet for sjokolade, men potetgullposer får som regel ligge i fred til fræddan. Jeg svarte ut fra det. :nemlig:


#25

Malama sa for siden:

Det gjorde jo jeg også. Og gjør det glatt igjen... Men jeg TRENGER ikke halvparten av det jeg kjøper inn, reelt sett. (For resten av verden er ikke like glad i/spiser ikke like mye potetgull som meg, åpenbart...)


#26

millact sa for siden:

Jeg er! Umulig å ha det liggende her.


#27

Nextlife sa for siden:

Jeg regner enkelt og greit 1/2 pose pr prs, samt deler i 3 varianter, så til 20 stk ville jeg hatt 6 poser potetgull, 6 poser sjokolade, 6 poser ulike nøtter og et par pakker saltstenger, grissini e.l


#28

Input sa for siden:

1/2 pose chips per person? :sjokk:


#29

Nextlife sa for siden:

Nja, ikke helt, men en halv pose et eller annet, særlig når det er en fest som foregår utover de små timer.


#30

apan sa for siden:

Det ville jeg hatt også, sånn ca da. Det er jo fordelt på ulike typer chips.

Vi kjøpte inn litt for mye (...) til vårt doble 40-årslag i august, men til tross for at det til vanlig er vanskelig å ha noe liggende her, klarte vi fint å ha restene i kjelleren og hente opp 1 pose per helg.


#31

millact sa for siden:

Jeg har også klart å ha liggende lenge. Må bare gjemmes litt godt.


#32

Guttemammis sa for siden:

Mannen min MÅ ha penøtter, så jeg ville hatt noen poser.
Jeg foretrekker nøtter fremfor chips, men ikke peanøtter da.
Hva med saltstenger? Eller salte fisker?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.