Jeg skal lage middag til 14, har to kalvesteker som pleier å bli prima. Tilbehør er foreløpig ovnsbakte småpoteter med maldonsalt, dette er kjøpt inn og bankers.
Nå er det blitt litt mye planer i forkant av besøket så jeg trenger grønnsakstilbehør som er godt, og enkelt og raskt og lage. Forslag?
Jeg foretrekker alltid salat fremfor mer tradisjonelle grønnsaker - særlig når du har poteter til. Kjøp inn ferdig vasket og blandet salatmix, ha i agurk, gode cherrytomater, fetaost fra glass, kanskje litt pinjekjerner eller andre nøtter... eller noe helt annet som du liker i salat.
Ja, vurderer dette Toffskij, men med ovnstekte poteter og kalv i ovn tror jeg ovnlogistikken sprenges. Med mindre jeg tar potetene sammen med gulrot, kålerot og pastinakk ++. Men potetene er så små og gode i seg selv.
Kalvestek fortjener stekte grønnsaker av noe slag, spør du meg. :nemlig:
Steken i seg selv er så mild og snill i smaken, at noen grønnsaker som har gjennomgått en karamelliseringsprosess gjør godt i smaksbildet.
Jeg ville antakeligvis gått for et herlig sammensurium av grønne, lange bønner av noe slag, fennikel i strimler, rødløk i strimler og tynne staver av gulrot.
Fres på sterk varme med stadig roting i panna, og la de ettersteke , gjerne under lokk til de er passe mye, men ennå spenstige. krydre med litt salt og pepper, og noen ville sikkert kjørt på med honning, smaksatt sirup e.l (men det er ikke jeg glad i).
Alternativt kan man pakke alle disse grønnsakene i et par lag alufolie med smør/olje og krydderier og legge et eller annet sted i stekeovnen der det er plass.
Det gjør jeg ofte når jeg har det fullt, og ikke ønsker en ensartet smak på f. eks poteter og grønnsaker.