Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkelt og godt tilbehør til kalvestek?

#1

Minerva sa for siden:

Jeg skal lage middag til 14, har to kalvesteker som pleier å bli prima. Tilbehør er foreløpig ovnsbakte småpoteter med maldonsalt, dette er kjøpt inn og bankers.

Nå er det blitt litt mye planer i forkant av besøket så jeg trenger grønnsakstilbehør som er godt, og enkelt og raskt og lage. Forslag?


#2

Mei sa for siden:

Jeg foretrekker alltid salat fremfor mer tradisjonelle grønnsaker - særlig når du har poteter til. Kjøp inn ferdig vasket og blandet salatmix, ha i agurk, gode cherrytomater, fetaost fra glass, kanskje litt pinjekjerner eller andre nøtter... eller noe helt annet som du liker i salat.


#3

Minerva sa for siden:

Takk for tips!

(Mens du er inne her: skal man rive eller raspe gulrot til gulrotkake? :gal: Altså helt raspet og vått eller revet i litt større biter? )


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg pleier å grovraspe gulrøtter til gulrotkake. Finrasping er altfor kjedelig.

Hva med ovnsbakte rotgrønnsaker? Gjør seg selv. Du kan steke dem før kalvesteika og så smokke dem inn igjen mens steika hviler.


#5

Minerva sa for siden:

Ja, vurderer dette Toffskij, men med ovnstekte poteter og kalv i ovn tror jeg ovnlogistikken sprenges. Med mindre jeg tar potetene sammen med gulrot, kålerot og pastinakk ++. Men potetene er så små og gode i seg selv.


#6

Minerva sa for siden:

Grovraspet da, altså. :check:


#7

Tangerine sa for siden:

Hva med en god mos av en eller flere rotfrukter som du liker? Med smør og fløte. :nam:


#8

frukt sa for siden:

Tror jeg hadde gått for noe så enkelt som kokte/dampede grønnsaker, jeg. Brokkoli, fenikkel, rosenkål, gulrot og den slags.


#9

Nextlife sa for siden:

Kalvestek fortjener stekte grønnsaker av noe slag, spør du meg. :nemlig:
Steken i seg selv er så mild og snill i smaken, at noen grønnsaker som har gjennomgått en karamelliseringsprosess gjør godt i smaksbildet.
Jeg ville antakeligvis gått for et herlig sammensurium av grønne, lange bønner av noe slag, fennikel i strimler, rødløk i strimler og tynne staver av gulrot.
Fres på sterk varme med stadig roting i panna, og la de ettersteke , gjerne under lokk til de er passe mye, men ennå spenstige. krydre med litt salt og pepper, og noen ville sikkert kjørt på med honning, smaksatt sirup e.l (men det er ikke jeg glad i).

Alternativt kan man pakke alle disse grønnsakene i et par lag alufolie med smør/olje og krydderier og legge et eller annet sted i stekeovnen der det er plass.
Det gjør jeg ofte når jeg har det fullt, og ikke ønsker en ensartet smak på f. eks poteter og grønnsaker.


#10

Cuyahoga sa for siden:

Potetstappe med sellerirot i, stekte gulrotstaver og asparges eller aspargesbønner? :vetikke:


#11

Eia sa for siden:

Ratatouille og kremet spinat. :nam:


#12

Matilda sa for siden:

Jeg hadde valgt ovnsstekte rotgrønnsaker + fennikel. Steik ferdig litt før, lunk i ovnen mens steika hviler. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.