La oss si at jeg skal steke en shitload med burgere, og en mikrodel av dette skal være veganske burgere.
Kan jeg steke disse på samme grill som kjøttburgerne, eller er det noen forventninger om kjøttsmitte over på vegeburgerene som gjør at jeg må steke de på ulike griller?
Det er snakk om timesvis med steking og påfylling her, altså ikke bare en batch.
Skulle jeg grillet en shitload med burgere, både vegetar/vegansk og kjøttburger, så hadde de fått hver sin side av grillen, om jeg ikke kunne grillet vegetar/vegansk først. Kunne sikkert funnet på å legge ned et grillspyd eller to av metall for å "skille av".
Noen er strengere enn andre, så det må du nesten sjekke på forhånd. Jeg vet om mange veggiser som ikke spiser noe som har ligget på samme grill som kjøtt. Min bror griller alltid i sølvfolie om han griller på andres grill. Selv er jeg ikke så streng (det er jo kun etikk som driver meg) så jeg hadde nok spist, men jeg hadde ikke grillet veggisgreier sammen med kjøtt, om jeg skulle tilberedt kjøtt. Dessuten blir jeg LITT uvel av tanken på at min veganburger skulle fått kjøttsaft på seg, egentlig. Du kan jo grille dem på et ark sølvfolie, evt. steke dem i stekepanne og så varme i folie på grillen.
Gjøre som vi gjør når vi griller glutenfritt på samme sted som vanlig mat; lage et lite "sølvpapirbrett" med oppbrettede kanter på siden, eller steke i ovn, eller i stekepanne hvis du har sånn gassgrill med stekeplate på.
Som Dixie Diner sier, mao :humre:
Jeg har dessverre ikke mulighet å sjekke på forhånd, dette er et arrangement med mange folk, og jeg vet ikke på forhånd hvem de er eller hvem som evt er vegetar/vegan.
Sølvfolie var et bra tips, men jeg skal måle opp og se om det er mulig å sette opp en til liten flatgrill for disse burgerne, det hadde vel vært det beste og tryggeste.
Ja, dette var min tanke ved spørsmålet. Når man spiser vegansk av overbevisning tenker jeg at det vil være kjipt å tenke på at burgern du spiser er besudlet med kjøttsaft.
Ja, tror de er bare på storkjøkken foreløpig. De ser,- og høres virkelig gode ut, skulle ønske du var nærmere meg så skulle du fått smake, jeg har 5 kg av de.
Hvis vi er hos venner så legger jeg mine laangt fra kjøttet, og prøver å glemme at det nok har ligget kjøtt på samme. Om jeg er så høflig på arrangement...da må jeg være veldig sulten.
Vi grillet ikke stoooor mengder og timesvis, men vi grillet både kjøtt og vegetar på fellesbursdagen vår i fjor sommer, og da hadde vi sånn metallfoliegreie å grille det på, og egen grillklype til vegetaren. (og all spesialmaten på en grill, sånn at de som grillet mest grillet bare kjøtt, og den ene som hadde vegetar, kyllingfritt og krydderfritt og hva det nå enn var hadde alle spesialvarientene.)
Den ser jo bra ut for melkealergikere og eggealergikere også, og det er jo enda en grunn til å holde dem separat. Pass på at dere annonserer dette tydelig og har brød som også er trygt, så har du plutselig over dobbelt så stor kundegruppe på denne :)
Ja, brød som er trygt. De fleste er det, men jeg har vært borti nok av restauranter som har hatt veganburgere på menyen, men der er melk eller egg i brødet deres, noe som kun har blitt opplyst om om man har vært heldig å få en servitør som vet om det, eller man har spurt grundig. Og når man har påpekt det, har man fått beskjed om at man gjerne kan få burgeren UTEN brød. Kjekt å spise hamburger uten brød ja.
Nå er jo Nextlife en som har skikkelig peiling på mat da, så regner jo med alt stemmer. :D
Jeg sjekket nå, og de burgerbrødene vi bruker er uten melk og med vegetabilsk fett.
Vi får levert glutenfrie fra en lokal baker, og disse er også uten melk og med vegetabilsk fett.
På kjøttburgeren vår har jeg valgt en type som inneholder kun kjøtt, vann, krydder og sukker slik at den skal kunne spises av mennesker med ulike allergier og intoleranser.
Og pass på separate håndterings/serveringsbestikk til kjøtt/kjøttfritt og gluten/glutenfritt så er du helt i boks :jupp:
Klassisk er jo den stekespade under burgeren, god plantet ned i burgerbrødet med gluten for å få burgeren på plass, også rett tilbake og samme med glutenfritt burgerbrød...
(men det høres vel ut som du har kjennskap til akkurat det! )
Har ikke dere en barne-del av arrangementet også? Eller tenker jeg på feil arrangement kanskje? Uansett, var mest ønsketenkning, for det er vanligvis så trøblete å spise på farten når de er med.
Nei, jeg blogger for det meste om hjemmelagde ting, men jeg har noen sponsede produkt-innlegg da. Dog ikke av denne burgeren. Men jeg har alltid hele esker med denne i fryseren, og nå har de begynt å selge denne på Inside (restaurant) i Stavanger. :)
Veldig god burger, den er nummer 2 på favorittlista mi over veggisburgere.