frukt sa for siden:
Ja, jeg lurer på om dere har noen tradisjoner rett og slett. Trenger å skape mine egne, og trenger litt inspirasjon.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
frukt sa for siden:
Ja, jeg lurer på om dere har noen tradisjoner rett og slett. Trenger å skape mine egne, og trenger litt inspirasjon.
millact sa for siden:
Ingen tradisjoner, men gjerne noe "kosemat". I dag blir det visst taco.
polarjenta sa for siden:
Taco eller pizza er ganske vanlig. Lurer på om vi skal ha taco i dag, det er faktisk en stund siden.
Serafin sa for siden:
Vi har gjerne taco eller pizza på fredagene.
Lørdag og søndag varierer mye mer.
I dag skal vi ha kyllinggryte og i morgen fiskeboller.
Jeg er vant til "søndagsmiddag", men har ikke orket med å innføre det, for ungene spiser veldig lite av den sorten mat. ;)
frukt sa for siden:
Ingen dessert?? :tullerdu:
Acino sa for siden:
Vi har egentlig ingen tradisjoner vi heller, tar det vi har lyst på. Har jeg frihelg bruker gjerne jeg og ungene å bake noe/lage dessert/lage pannekaker til frokost/vafler til lunsj eller noe søndagen.
Serafin sa for siden:
Hehe, teller smoothie som dessert?
Jeg er ingen dessertpersjon, utrolig nok. Det jeg spiser, spiser iallefall ikke ungene, tiramisu og sånn.
Xen var veldig dessert, og toppen av lykke var sjokoladepudding fra kartong liksom. Not my cup of tea.
polarjenta sa for siden:
Det er sjelden vi har dessert. Men ungene får jo lørdagsgodt på lørdagene da.:) (om de ikke velger å få fotballkort i stedet for.:) )
Teflona sa for siden:
Ofte noe taco eller lignende på fredag, lørdag er det kanskje pizza eller noe vi bruker lengre tid på, spørs på hvem som er her. Lam går ofte igjen. 9 av 10 søndager er skikkelig søndagsmiddag, ofte stek eller fisk. Sjelden dessert.
Nextlife sa for siden:
Veldig ofte noe tex-mexinspirert på fredager.
Lørdag har vi "fin" middag, dette har vi hatt i alle fall de siste 10-2 årene. Kl. 18 setter vi oss til bords til 2-3 retters middag, en middag jeg har kost meg med å dille med i flere timer. Det kan være hva som helst, men alltid en tidskrevende meny med gode råvarer.
Når vi går til bords er det pent dekket, og det er krav til antrekk. :knegg:
Vi spiser lenge og vel, og avrunder gjerne med en kaffe og cognac og timesvis ved borde, gode samtaler og fin musikk.
frukt sa for siden:
Det høres veldig koselig ut. :) Mine barn er litt for små til å ha tålmodighet til et sånt opplegg, men god lørdagsmiddag har jeg lyst på. En god anledning til å teste ut en av de mange oppskriftene jeg har tatt vare på men aldri prøvd ... :flau:
Chablis sa for siden:
Vi har ingenting fast på fredager, ørdager har vi pizza stort sett, søndager har vi fisk eller wok.
Myria sa for siden:
Ingen tradisjoner her heller, annet enn at vi har dessert på søndager. Jeg vil ikke låse meg til faste middager når det finnes så mye godt å velge mellom.
Carpe Diem sa for siden:
Tapas, taco, pizza, sushi går det mye i her når barna er hjemme :jupp:
Fibi sa for siden:
Vi har pizza hver eneste fredag, med mindre vi er bortreist eller i selskaper/bursdager. Og det er vi som regel ikke. Det hadde vi da jeg var liten, og den tradisjonen har jeg tatt med meg. Hjemmelaget bunn, tomatpure, skinkeboks, masse god ost (røkt cheddar, mozzarella osv.) og fersk champignon. Denne pizzaen har vi KUN på fredager. Skal vi ha pizza på lørdagen, eller andre dager i uka (ja, det hender det også. :knegg: ), blir det andre typer pizza.
Mellomste og jeg tøyser hver fredag når jeg henter på sfo, med at nå er det endelig fredag og nå skal vi hjem og lage kjøttkaker! Og så ler hjertelig. "Nei, mamma du tuller nå igjen! Det er jo PIZZA!" :fnis:
frukt sa for siden:
Jeg kunne godt hatt pizza, ja. Men glutenfri pizza uten ost er liksom ikke helt det store ... :knegg:
Ruslebiffen sa for siden:
Vi har ofte pizza på fredager. Setter deigen på torsdags kveld, så da gjør det meste seg selv siden jeg vanligvis har en stor batch med hjemmelaget pizzasaus i fryseren. Lørdager blir det gjerne noe litt mer lettvint siden vi ofte farter mye på lørdager, men det varierer veldig. Jeg er vokst opp med "søndagsmiddag" og synes det er en hyggelig tradisjon. Vi er ikke veldig konsekvente der, men maten jeg lager på søndag er gjerne av den sorten som f.eks trenger lang tid i ovnen. Vi spiser ganske ofte hos familie på søndager også, eller de kommer til oss, det er koselig!
Før mannen og jeg fikk barn hadde vi ofte ganske avansert mat i helgene, men lufta har gått litt ut av ballongen for meg der nå. Selv om jeg er veldig glad i å lage mat så har jeg ikke helt ork til det nå, men jeg antar at lysten kommer tilbake om ikke så alt for mange år. :)
Dessert spiser vi sjelden. Det begrenser seg stort sett til når vi har besøk.
Snippa sa for siden:
Pizza, taco, indisk i en eller annen variant, tapas, raclette, fondue, biff, kylling eller eller eller... Som regel noe som tar litt tid å lage lørdagen, mer lettvint fredag. Søndag blir det ofte mer tradisjonell middag, med noe kjøttgreier i en eller annen variant. Aldri dessert.
Fibi sa for siden:
Du kan ikke ha melkefri ost heller? Dixie har sikkert tips til mange gode! (Og glutenfrie wraps funger flatt som pizzabunn, i følge svigerinnen min.)
[url="http://foreldreportalen.no//no.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
frukt sa for siden:
Melkefri ost har jeg liten erfaring med, men det er jo verdt å prøve. Dixie?? :ropert:
Fibi sa for siden:
www.veganeren.com/2011/08/den-store-veganske-produktguiden.html
:værsågod:
Fibi sa for siden:
Du bor jo i UK, og der har de nok et bedre utvalg enn her, vil jeg tro!
frukt sa for siden:
Takk! :blomst:
Lavender sa for siden:
Fredag taco, lørdag pizza fra bunn og søndag gryte av et slag. Is til dessert hvis vi har husket det.
Bayone sa for siden:
Fredag er tacodag. Lørdag blir det som regel kylling av noen slag eller biff, spørs hvem som lager mat ;) Søndag varierer veldig på om vi er ute på noe med ungene, det er ofte hånball søndager vinterhalvåret og fotball sommeren. Dessert er vi dårlig på men hender vi slår til der også.
millact sa for siden:
Det hender vi har søndagsmiddag, men da av typen sunn mat og litt gammeldags som kjøttkaker, lapskaus ol. Stek og slike ting har vi visst aldri, for det spiser de så lite av.
millact sa for siden:
Sjeldent. I så fall blir det is.
Blondie sa for siden:
Vi har gjerne ganske så tradisjonell søndagsmiddag (elgstek i morgen). Fredag og lørdag har vi ikke noen tradisjoner, vi har nesten aldri taco for eksempel. Hjemmelaget pizza hender.
Dessert har vi ikke, men vi har lørdagsgodt i en bolle vi deler.
ingling sa for siden:
Vi har ikke noe helt fast, men fredag har vi voksne ofte taco eller noe annet på kvelden, mens ungene får pannekaker eller pasta på ettermiddagen. Lørdag har vi gjerne pizza, noe pastabasert eller vi lager noe på kvelden. Ofte vafler e.l. til lunsj eller litt utpå dagen enten lørdag eller søndag. Søndagsmiddag varierer, sjelden veldig tradisjonelt med steik osv. med mindre vi har eller er på besøk. Jeg har en aktivitet seint søndag ettermiddag nå, så da er det ofte litt raske middager før jeg drar. Veldig sjelden dessert, men ungene får litt sjokolade eller kjeks på lørdagene som regel, og mannen kjøper seg også noe godt. Jeg spiser lite søtt, så det er sjelden vi har fellesdessert bortsett fra hvis vi har besøk. Så i grunnen lite fastlagt. Jeg prøver hardt å få til en fellesbrunsj med egg og rundstykker og slikt en av dagene, men jeg har en vanskelig gjeng å koordinere matbehov med (sultne på forskjellige tider, soving osv), så det lykkes ikke alltid. Jeg er oppvokst med risengrynsgrøt hver lørdag, og vi har prøvd oss litt på det, men ingen av ungene er så begeistret for det og jeg skal helst ikke ha sånn mat, så da er det ikke så mye vits i å presse frem en tradisjon. :humre:
Filifjonka sa for siden:
Helgene kommer for ofte til å ha en fast middagstradisjon. Taco hver fredag og pizza hver lørdag (eller hvilken som helst mat som ble gjentatt så ofte) hadde jeg blitt ufattelig lei av. Så tradisjonen her er å ha det av og til. Vi har ganske variert mat i helgene, om det er avansert eller kjappere mat kommer an på hva programmet forøvrig.
Nextlife sa for siden:
Det er kjempekoselig. :hjerter:
Våre jenter var ca 6 og 12 år da vi virkelig etablerte denne tradisjonen, og har satt veldig pris på det. Overnattingsvennene deres har helt tydelig vist at det var morsomt å komme i "lørdagsselskap" til oss. :knegg:
Nå er vi bare to voksne hjemme, men det hender vi har barnebarnet på overnatting, og hun er også familiær med konseptet, og er veldig opptatt av hva vi skal ha til dessett og hvilke servietter vi skal bruke, og deltar med liv og lyst både å forberedelser og "selskap".
løve70 sa for siden:
Vi har ganske ofte, men slett ikke alltid, mexicansk mat (ikke nødvendigvis taco altså) eller pizza på fredagen. På lørdag og søndag har vi ofte mat som er litt mer tidkrevende å lage. Hva det er varierer. LilleVenn vill nok gjerne hatt taco hver fredag, men det orker slettes ikke vi voksne.
GinaK sa for siden:
Vi har stort sett taco eller fijatas på fredagskveldene. På lørdagen går det i hjemmelaget pizza med kjøttpølser, lasagne, biff eller noe med kylling. Gjerne indisk gryte eller tandoori.
På søndagene burde vi vel hatt stek eller noe i den duren men det blir ofte en eller annen form i ovn med ost over.
Litt av et pes for tiden siden jeg prøver alt jeg kan å holde meg unna karbo-mat. Nå har mannen begynt å trene også så det er jo ikke til å tru. :p
Guttemammis sa for siden:
Vi har taco, lasagne, pizza, pølser, hjemmelagde hamburgere, tikkamasala, gryteretter og kylling med bacon i form.
I dag skal vi ha kylling med bacon, gratinert i en blanding av creme fraiche og baconost.
Servert med hvitløksbaguetter, båndspaghetti og salat.
Søndager hender det at vi har stek, eller bare en vanlig hverdagsmiddag.
Dixie Diner sa for siden:
Åh ja, Cheezly er min favorittost til pizza, og den ER jo fra England! :hyper:
Du aner ikke hvor heldig du er som bor i vegan heaven, Frukt. Du har jo velge og vrake i melkefrie greier. Da jeg var i Camden i forfjor, hadde jeg med meg ca. 25 kg mat i kofferten hjem, mest ost. :knegg:
Dixie Diner sa for siden:
Her er det tex-mex på fredagene og pizza på lørdagene, med få unntak. Jeg elsker jo texmex og pizza, og blir aldri lei, men kunne godt hatt noe annet altså. Men ungene SKAL ha pizza hver eneste lørdag, "ellers GÅR det ikke". Så det er bankers. Greit for meg, ingen av oss blir leie, vi har jo de andre dagene i uka til å variere masse. :)
amylin sa for siden:
Vi har ofte taco, pizza, biff, lasagne, spareribs, raclette eller noe annen snaddermat. Vi prøver å ha dessert i ukedagene med ungene her, mens i helgene har vi lørdagsgodt. Med dessert er det fruktsalat med bær eller yoghurt med bær i.
Sissel sa for siden:
Pizza, taco, nachos, pastasalat, lasagne, chilli con carne, biff f. eks.
mkj sa for siden:
Nachos burde være innafor.
I dag skal vi ha denne oppskriften: www.godt.no/#!/oppskrift/2284/even-ramsviks-sataykylling-paa-20-minutter
Vi har ofte taco eller pizza. Noen ganger lager mannen litt mer skikkelig helgemat som biff, andebryst, lammekotelleter osv.
Nip sa for siden:
Vi har vel ofte taco når guttungen er hjemme, lasagne, tikka masala, sushi, kjøttboller eller lignende - men egentlig ikke noe spesiell helgemat :)
Mini er jo borte annenhver helg, da pleier vi å passe på å få laget "sær" mat ala raw food, aubergine pizza, salater, fiskeretter og den slags.. :)
Karamell sa for siden:
Hjemmelaget pizza nesten hver helg, enten fredag eller lørdag. Guttene vil gjerne ha tsco hver helg, foreldene helst ikke. så det blir innimellom. Noe vi har ganske ofte er bruschetta med tomat, god spekeskine og mozarella. I dag skal vi ha biff.
frukt sa for siden:
:D
Supermarkedet jeg handler hos har faktisk cheezly. :) Kanskje det blir pizza neste uke. :)
Hyacinth sa for siden:
Vi har absolutt ingen spesiell helgemat, og nesten aldri pizza eller taco. I teorien kunne jeg tenke meg å gjøre som Nextlifte litt oftere, men helgene er alltid fulle av ting vi både må, bør og har lyst til å gjøre av andre ting, så jeg kunne aldri stått på kjøkkenet i timesvis hver lørdag, det har jeg verken tid eller krefter til.
frukt sa for siden:
Har du prøvd Violife sine "oster"? Ser det er mange som sier de er mye bedre enn Cheezly.
frukt sa for siden:
Jeg elsket sånt selv som barn så det tror jeg så gjerne. :D
Jeg er ikke så opptatt av å spise det samme hver helg, men mer slike tradisjoner som du nevner. :)
frukt sa for siden:
Nå har jeg ikke så mye jeg må, men det er slitsomt nok å være alene med to 2,5 åringer hele tiden så jeg skjønner deg godt.
Det hender altfor sjelden at jeg legger noe særlig omtanke i matlagingen, selvom jeg egentlig er veldig glad i å lage mat. Det har liksom blitt et nødvendig onde ...
Men jeg burde da klare å bruke litt mer energi på det en dag i uken i det minste. :)
Kaprifol sa for siden:
Jeg vet ikke om det er nevnt, men min barndoms favoritt er grillet kylling med ris og pommes frittes ved siden av. Barna våre liker også veldig godt kylling, og vi har med hell hatt kyllingklubber med pommes frittes og masse friske grønnsaker i passelige biter.
Hyacinth sa for siden:
Ja, enig. Jeg liker i teorien veldig godt å lage mat. Men kreftene strekker ikke alltid til, og helgene er ganske intense. Jeg har faktisk mer tid til sånt i ukedagene.
Nextlife sa for siden:
Jeg skjønner dere veldig godt altså.
Jeg er tidligere kokk som ikke kan jobbe med det lengre, og har en ufattelig lengsel etter mitt gamle yrke, og har det mer som en hobby nå.
Jeg kan sitte en hel dag på jobb å fundere på det ultimate tilbehøret til burgeren jeg skal ha til middag, liksom. :knegg:
Kaprifol sa for siden:
Nextlife, det kommer også an på barna. Barna i huset hos oss er veldig raske med å spise. De nærmest kaster i seg maten og sier takk for maten etter 5 minutter. Det nytter ikke å gjøre seg flid eller lage dessert, de vil likevel gå fra kjappest mulig. Vi lager gjerne noe de liker godt for å få dem til å sitte 10-15 minutter. Og så lager vi noe mer avansert til oss selv når vi er alene.
Det er en tid for alt, og jeg gleder meg til våre blir ørlite mer modne og mer glad i å prøve nye smaker. Eldste er 13, og jeg ser det går rett vei. Med tvillinger på tre år hadde jeg nok lagt lista rimelig lavt, enkel mat og fine servietter holder lenge!
millact sa for siden:
Det minner meg på at vi hadde mye lørdagskylling da jeg vokste opp, sånn kylling i form. Tror vi ofte kjøpte den i Danmark.
Nextlife sa for siden:
Helt klart, jeg er nok heldig som har hatt barn i familien som er veldig tålmodige og liker å henge rundt matbordet, og som er veldig glad i alle mulige smaker og matvarianter. :)
Hyacinth sa for siden:
Mine unger er også sånn. Veldig glad for det. Hos oss er det mer min kapasitet som er problemet.
Dixie Diner sa for siden:
Min eldstedatter er sånn, hun liker ALT og kan sitte lenge ved bordet og nyte maten. Mellomste har det alltid travelt og er uhyre småspist og liker fint lite. Argh.
Minsta liker absolutt alt, alt går i den jenta der, og hun kan også sitte lenge ved bordet, men hun er jo liten enda da.
Vi har det litt sånn på søndager, at jeg diller lenge med søndagsmiddag og vi dekker fint på og har gjerne dessert også. Lørdager spiser vi foran tven, da er det Doctor Who eller lignende, og pizza.
millact sa for siden:
Eldste kommer seg, blir mer og mer glad over god mat, smaker på nye ting og setter mer pris på ting. Vi koste oss på restaurant i London og ser tilbake på det som gode minner. Yngste er ikke der, langt fra.
Nextlife sa for siden:
Ja :)
Og i diskusjoner som denne blir jeg ofte realitetsorientert i forholdt til det faktum at jeg jeg er en gammel dame som hadde små barn og tidsklemme for veldig mange år siden. :knegg:
Myria sa for siden:
Mens vi har to av den ene sorten og en av den andre. Storebror og lillesøster elsker mat. De finnes ikke kresne og smaker på og spiser alt. Storebror kan finne på å rose maten allerede mens den holder på å bli laget "Ååh, Mamma, det lukter så godt av maten du lager." og de nyter maten og kommer med godord og "mmmmm" underveis. Det er en fryd å spise middag med dem.
Så har vi lillebror. Han liker ikke, og spiser ikke, noe som helst til middag, og mer er det i grunnen ikke å si om den saken. (Jeg lurer på hvor han har fått genene sine fra, hvordan kan JEG ha klart å produsere noen som ikke liker mat?! :eek:)
millact sa for siden:
Det er slik yngste er, men det kommer seg noe. Han spiser i alle fall litt middag de fleste dagene, men det kommer jo helt an på hva det er, da.
Hyacinth sa for siden:
:knegg: (Jeg sier det litt sånn i parantes, men det hender jeg gleder meg til den tiden kommer..)
Taien sa for siden:
Det er en drøm å ha det slik som Nextlife skriver her. Det høres fantastisk ut.
Men vi har våre helgetradisjoner. Fredag og lørdag har vi "kosemat" (taco, pizza, kyllingklubber, pølser m/div. tilbehør, ostesmørbrød osv) og den blir spist i stua foran tv. Da er det kinokveld. Da ser vi film og koser oss sammen.
Er det godvær på søndagen går vi ofte turer eller er hos venner da. Men er det ruskevær og hjemmedag er det som regel en tradisjonell middag. Eller som i morgen: da blir det lasagne.
Acino sa for siden:
Ja, der har du det, vi tør ikke få flere barn(Ok da, det er selvsagt ikke grunnen) for tenk om vi skulle slumpe til å få en som ikke er interessert i/ikke liker mat og vi fire andre som er så matvrak!?! :knegg:
Vi har alltid minst en ekstra god frokost i helgene. Det hadde vi idag: Alle fire spiste sammen, varme rundstykker, kokte egg og mye godt pålegg. Klumpen fikk opp øynene for kombinasjonen remulade og roastbeef, han nærmest humret av glede når han spiste(og ville ha det til lunsj også, hehe) og ellers spiste han seg gjennom noen typer oster også; jarlsberg og kirsebærost var dagens. Snuppa nikoste seg med "mårpølse" og var vel innom jarlsberg og kaviar og egg og og også. Lange seine frokoster i helgene, jo, det har vel blitt en tradisjon. :jupp:
millact sa for siden:
Jeg tror jeg må låne dine to noen helger altså. Kanskje de kunne påvirket min yngste litt i riktig retning?
løve70 sa for siden:
Det hadde vi også :) Lørdagskylling var en slager. Men muligens mer til hverdag enn på lørdager, da moren min ikke var så glad i kylling, så vi spiste det helst når hun ikke var hjemme.
Pepper Lemon sa for siden:
Jeg skal bli som Nextlife! Jeg må bare, hm, få litt dreisen over tilværelsen først. Og bli flink til å lage mat.
Stort sett har vi fisk som lørdagsmiddag. Sushi, skrei nå vinterstid, kveite osv. Denne helgen dro vi den helt ut og hadde hummer, for å feire at House of Cards var igang igjen. :p Ungen min liker omtrent bare fisk, så det er nytteløst med taco og pizza og sånt, som jeg egentlig ville foretrukket.
millact sa for siden:
Så heldig du er som har en sånn unge!
Myria sa for siden:
Fisk er veldig populært her også. Det rare er at hvis du spør barna så sier de at de ikke er så glade i fisk, men det er uten tvil de måltidene de spiser aller mest. Selv lillebror våger seg til å spise bittelitt fisk hvis den er dynket godt i aïoli (som han kan spise med skje). :p
millact sa for siden:
Mine strekker seg til laks. Men må bare ikke gi opp.
Fibi sa for siden:
Mine spiser også fisk, og er det laks eller fiskegrateng ser de slik ut: :hyper: Størsta er hakket mer modig når det gjelder nye smaker enn mellomste, men han prøver seg mer og mer han også. Størsta er litt der at hun vet at hun kommer til å like sopp en dag, så derfor prøver hun med jevne mellomrom. :knegg:
Madicken sa for siden:
Vi tar det oftest veldig enkelt i helgene, og det blir mye taco og hjemmelaget pizza etter innfallsmetoden. Eller grilling av det vi måtte ha for hånden, om været tillater det.
Denne tradisjonen likte jeg og fikk veldig lyst til å innføre selv. :jupp:
frukt sa for siden:
Det ser ut til at Nextlife kan ha startet en trend. :nemlig:
Nextlife sa for siden:
Hehe, men det kan anbefales, altså. Å gjøre lørdagsmiddagen til en litt mer staselig stund enn alle de andre måltidene.
Selvfølgelig har vi tilpasset konseptet til barnas alder, vi har ikke forlangt at de skal henge ved bordet i timesvis slik vi gjør, men fått innarbeidet en traisjon om et langt og hyggelig måltid der ingen maser om å få rushe fra borde før alle er ferdige osv.
At jeg også har en veldig høy terskel for ønskekost er selvfølgelig en medvirkende årsak til at alle trives godt, 4 personer, 2 ulike sauser, 2 varianter av poteter, masse tilbehør der alle har sin favoritt osv har vært helt vanlig hos oss, men jeg elsker å dille i timesvis med matlaging, så da blri det slik. :sparke:
rine sa for siden:
Ungene insisterer på taco om fredagen. :sukk: Jeg er utrooolig lei av det, så noen ganger lurer jeg inn en lasagne eller en pizza for å ikke bli gal. Pizza og lasagne er "innafor", men ikke så poppis som taco. Lørdagene får jeg og mannen lov til å bestemme. Han liker ofte å lage biff og jeg eksperimenterer litt med ulike gryter, vårruller og sånt. Noe liker ungene (da er det jippi! og "dette kan vi lage flere ganger!") og noe liker de ikke. Jeg tror det er en stund til vi er helt "Nextlife", men kanskje om noen år. :knegg:
Pepper Lemon sa for siden:
Nei, altså, han er supersær i matveien. Veldig pinlig når vi er på besøk, og blir servert noe så skummelt som spaghetti bolognese.
apan sa for siden:
Fredag har vi ingen spesielle tradisjoner. Stort sett noe som "jevner ut" resten av uka (en gang fisk til om vi mangler en etc). Lørdag forsøker vi lage noe som er litt ekstra godt. Taco, pizza, biff, eller kanskje en god pastarett. Søndag kan vi slå til med noe ekstra, men kan også ha noe helt vanlig. Vi har aldri dessert.
Vår hovedtradisjon i helgene tror jeg er frokosten. Inntas stort sett alltid klokken 0930 med mindre det er en håndballkamp i veien. Varme rundstykker, godt pålegg, juice og egg. Kaffe til mannen og meg og gjerne en ekstra kaffe til slutt når barna har gått fra.
millact sa for siden:
:dulte: Jeg har en slik en jeg også.millact sa for siden:
Sånne frokoster er det beste med hele helgen synes jeg!
Myria sa for siden:
Ja, slike frokoster har vi også både lørdag og søndag, og ungene elsker det. Ingen faste klokkeslett, det kommer an på når vi drar oss ut av sengene, så det er alt mellom 9 og 11. I feriene spiser vi slik frokost hver dag, veldig koselig.
Acino sa for siden:
Ja, enn om det kunne fungert så enkelt på en del områder, at de bare "smitta" hverandre med det positive! :humre:
Mine er forresten slik at de gjerne spør midt i maten hva det og det er lagd av osv og da svarer jeg. Ett besøk vi hadde en gang var tydelig ikke helt der; straks jeg hadde svart var det stopp i spisingen "jeg likte visst ikke det likevel.....". :knegg:
Vi gikk for god frokost i dag også bare at det var uten mannen; han fikk sove lenge og kunne stå opp til ekstra god niste-frokost(og da gikk jeg å la meg en stund). Tror nok det med ekstra gode, lange, gjerne litt seine frokoster - også gjerne i pysjen osv er kommet for å bli, skikkelig koselig.
millact sa for siden:
Vi har full fryser for tiden, tom for rundstykker, så denne helgen har vi måttet spist vanlig brød. Det gikk det og for å si det sånn. Men, vi fikk spist sjokoladekake fra fryser i dag, besøk, så nå er det litt mer plass. Planen er å bruke middager derfra fremover og lage plass til rundstykker.
Kaprifol sa for siden:
Jeg dro til i dag!
Kom hjem fra håndballhallen og fant et kalkunbryst i fryseren, satte i gang. Ovnsstekt kalkunbryst drapert i en pakke bacon. Tilbehør ble kokt ris (safe for de minste), blomkålpuré og ovnsbakte søtpoteter. Alt ble spist, barna koste seg og det ble et par herlige utbrudd: Mannen mente dette var noe av det beste jeg har laget! Datter mente blomkålpuréen var nesten helt perfekt, bare litt for mye creme fraiche (hvordan visst hun det?). Minste på fem erklærte at han elsker blomkålpuré. Dette var inspirerende, spesielt det å mose en blomkål med litt smør og en ss creme fraiche.
Hyacinth sa for siden:
Hvordan greide du å tine det så raskt? (Jeg henger meg opp i uvesentligheter...)
Kaprifol sa for siden:
Jeg tinte det opp i mikroen på tineprogram. Fungerer bra.
Myria sa for siden:
Frossen mat tiner ganske raskt om du legger det i kaldt vann. Det går ikke på en halvtime liksom, men tar du det opp om morgenen er det klart til å lage mat av noen timer senere.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.